Ilgai svarsčiau į kurią temą geriau rašyti ar Beatos mylėtojų, ar čia vis tik receptas Beatos, tik šiek tiek mano patobulintas. Nuostabaus skonio
šokoladinis pyragas su rududu Taigi.. jums reikės:
200g šokolado skirto kepiniams
250g sviesto
3 kiaušinių
200g cukraus
150g miltų
2 šaukštų nesaldintos kakavos
1 žiupsnelio druskos
1/4 šaukšto kepimo miltelių
Indelio RUDUDU (mažo)
100g juodojo šokolado
100g riešutų (pagal skonį, aš naudoju lazdyno)
Kepiniams skirtą šokoladą ištirpinti su sviestu. Patogiausia užvirinti vandenį dideliame puode ir tuomet ant jo pakabinti mažesnį, kad dugnas nesiektų vandens, ten sudėti sviestą ir šokoladą, nuo garų ištirps. (Čia buvo man atradimas, kad taip paprastai galima ištirpinti
)
Miltus sumaišyti su kakava, žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.
Toliau.. suplakame kiaušinius su cukrumi (stengiamės, kad nesusidarytų putos).
Ištirpusį šokoladą su sviestu supilame į kiaušinius, maišant suberiame miltus.
Praktiškai visas darbas jau atliktas
Formą išklojame kepimo popieriumi, supilame pusę gautos masės. Ant viršaus šaukštu išdėliojame rududu.
Ir rududu užklojame likusia tešla..
Visą šį gėrį dedame į įkaitintą orkaitę, kepame 25minutes 170 laipsnių temperatūroje.
Juodąjį šokoladą ištirpiname (tuo pačiu garų principu, tik šįkart sviesto neprireiks).
Riešutus išdėliojame ant pyrago, šiek tiek paspaudžiant, kad tvirčiau laikytųsi.
Užliejame ištirpusiu juoduoju šokoladu.
Kai atšals supjaustome irrrr.. SKANAUS