Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 09 23, 12:59)
Zinokit, skaniausias obuoliu pyragas, koki esu valgiusi  bigsmile.gif Tiesa, sianm pyragui dejau ne Rududu, o ta Rokiskio nauja produkta. Tai lengvai issimaise obuoliai.

drinks_cheers.gif pritariu pritariu pritariu, ką tik tokį pat išsikepiau, tai skoooooooooonis rolleyes.gif
na man tik cukraus per daug, bet čia kiekvienai asmeniškai biggrin.gif
o aš "rududu" kol viską ruošiau, laikiau krštame vandenyje, tai irgi puikiai išsimaišė obuoliukai rolleyes.gif
Atsakyti
Kepti įdaryti obuoliai

user posted image

6 vidutinio dydžio obuolių
200 gr. varškės
razinų, dž. abrikosų
1kiaušinis
2 šaukštai medaus
šaukštas cukraus pudros
cinamono, migdolo drožlių

Obuolius išskobti ir ištrinti vidines sieneles su šaukštu medaus maišytu su cinamonu. Į varškę įmaišyti trynį ir likusį šaukštą medaus, suberti razinas ir smulkintus abrikosus. Įdaryti obuolius.

user posted image


Dėti į ikaitintą 180 C orkaitę ir kepti 10 min. Baltymą išplakti su cukraus pudra. Ant obuolių dėti po šaukštą baltymų ir apibarstyti migdolo drožlėmis, kepti dar apie 10 min.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 23 rugsėjo 2011 - 14:16
QUOTE(Musiukass @ 2011 09 23, 10:59)
tai gaunas ko gero biskvitinis obuolių pyragas smile.gif klasikinis (senoviškas) biskvitas gi ir be riebalų, tik kiaušiniai, cukrus ir miltai wink.gif

Tai su kiausiniais jau visai kits rekals mirksiukas.gif kalbam apie ta kur vien tik sausi produktai

QUOTE(Alacka @ 2011 09 23, 11:12)
vakar kepiau,skanus.  thumbup.gif

siandien kepiau skanesni,dregnas,minkstas,purus

Obuoliu pyragas su pudingu
user posted image

Sutinku,vaizdelis ne tobulas biggrin.gif bet skonis wub.gif Kadangi kepiau nediduka,paragavimui,ir forma pasirinkau netinkama,tai pakenke vaizdui.Is nurodytu kiekiu kepiau nedidukei pailgoj keksinej formoj.Normalaus dydzio pyragui reiktu dvigubint duotus produktus

Reikes:
3 kiausiniu
1st.miltu
1st.cukraus
saukstelio kepimo milteliu
0,5st.aliejaus
4 obuoliu(mano buvo nelabai rugstus,tai sulaisciau citrinos sultimis juos|)
pakelio vanilinio(ar grietineles skonio)pudingo
500ml pieno
2v.s.cukraus(pudingui paruost)

Pudinga paruosiam pagal nurodymus ant pakuotes.Kiausinius isplakam su cukrumi(plaku gan ilgai,4-5 min.)Supilam srovele alieju ir plakam dar truputeli.Atskirai sumaisom miltus su kepimo milteliais ir kruopsciai ismaisom juos kiausiniu maseje.I forma pilam puse teslos,sudedam griezineliais pjaustytus obuolius,ant obuoliu paskirstom pudinga ir supilam likusia tesla.Kepiau mazdaug 45min.180l.Atvesint.



QUOTE(Ulė @ 2011 09 23, 15:15)
Kepti įdaryti obuoliai


Kaip visada-nuostabiai wub.gif
Atsakyti
Ulyte, obuoliukai nerealus wub.gif
butinai bus isbandyti
Atsakyti
Šokoladinio mousse'o sausainiai su skrudintais lazdyno riešutais

user posted image

user posted image

user posted image


20- čiai vidutinio dydžio sausainių

Reikės :

* 170 g juodo ( ne mažiau nei 70 % kakavos) šokolado
* 2 kiaušinių baltymų (60-70 g)
* 50 g cukraus
* 60 g skaldytų skrudintų lazdyno riešutų

Gaminimo eiga:


Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros.

Šokoladą susmulkinti iki mažų gabaliukų ir sudėti į kaitinimo indą.
Kaitinti ant silpnos ugnies (arba vandens vonelėje) iki šokoladas pilnai išsilydys. Palikti pravėsti.

Kiaušinių baltymus išplakti su mažu žiupsneliu druskos (vidutiniu greičiu) iki mažų putų, suberti vienu ypu cukrų ir toliau plakti iki baltų standžių blizgančių putų.

Į išplaktus baltymus atsargiai supilti atvėsusią šokolado masę ir labai atsargiai mentelės pagalba maišyti į vieną pusę, mentele tešlą vis pakeliant į viršų.

Dviejų šaukštų pagalba išdėlioti paruoštą tešlą ant kepimo skardos ( nepridegančiu paviršiumi arba ištiestos kepimo popieriumi) paliekant 4-5 cm tarpus.
Paviršių apibarstyti kapotais skrudintais lazdyno riešutais ir pastatyti kepti iki ~10 min.

Sausainių kraštai turi būti sutvirtėję, o viduriukas - dar minkštas, pats paviršius šiek tiek suskilinėjęs ir blizgantis.

Ištraukti iš orkaitės, kelioms minutėms palikti atvėsti , po to pravėsusius sausainius atsargiai perdėti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 09 23, 10:33)
ir gerai jum iskepa be jokiu skysciu ir riebalu?reik nebent laaaabai sultingu obuoliu  smile.gif


Jus klausiat apie ta kur 1st cukraus, 1st miltu ir 1st manu kruopu?
Aha labai gerai iskepa thumbup.gif
Nededu niekad nei kepimo milteliu nei riebalu schmoll.gif tik skarda stikline ispurskiu aliejumi non stick(perku ji ne Lt) ir viskas thumbup.gif

Beja skonis laaaabai panasus i jusiskio recepta zinokit bigsmile.gif buvau pries kelias dienas kaip tik kepusi be pieno ir dabar su pienu, vyras gryzes is darbo sako o vel ta pyraga kepei bigsmile.gif

ai ir obuolius visada sutarkuoju su zievelem per bulviu tarkavimo masina.
Atsakyti
Ilgai svarsčiau į kurią temą geriau rašyti ar Beatos mylėtojų, ar čia vis tik receptas Beatos, tik šiek tiek mano patobulintas. Nuostabaus skonio šokoladinis pyragas su rududu Taigi.. jums reikės:
200g šokolado skirto kepiniams
250g sviesto
3 kiaušinių
200g cukraus
150g miltų
2 šaukštų nesaldintos kakavos
1 žiupsnelio druskos
1/4 šaukšto kepimo miltelių
Indelio RUDUDU (mažo)
100g juodojo šokolado
100g riešutų (pagal skonį, aš naudoju lazdyno)

Kepiniams skirtą šokoladą ištirpinti su sviestu. Patogiausia užvirinti vandenį dideliame puode ir tuomet ant jo pakabinti mažesnį, kad dugnas nesiektų vandens, ten sudėti sviestą ir šokoladą, nuo garų ištirps. (Čia buvo man atradimas, kad taip paprastai galima ištirpinti bigsmile.gif )

user posted image

Miltus sumaišyti su kakava, žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.
Toliau.. suplakame kiaušinius su cukrumi (stengiamės, kad nesusidarytų putos).

user posted image

Ištirpusį šokoladą su sviestu supilame į kiaušinius, maišant suberiame miltus.
Praktiškai visas darbas jau atliktas ax.gif
Formą išklojame kepimo popieriumi, supilame pusę gautos masės. Ant viršaus šaukštu išdėliojame rududu.

user posted image

Ir rududu užklojame likusia tešla..

user posted image

Visą šį gėrį dedame į įkaitintą orkaitę, kepame 25minutes 170 laipsnių temperatūroje. wub.gif

Juodąjį šokoladą ištirpiname (tuo pačiu garų principu, tik šįkart sviesto neprireiks).

user posted image

Riešutus išdėliojame ant pyrago, šiek tiek paspaudžiant, kad tvirčiau laikytųsi.

user posted image

Užliejame ištirpusiu juoduoju šokoladu.

user posted image

Kai atšals supjaustome irrrr.. SKANAUS mirksiukas.gif

user posted image




Atsakyti
QUOTE(Afters @ 2011 09 24, 14:53)

Kokio dydzio forma naudojot?
Atsakyti
QUOTE(IwonaBogd @ 2011 09 24, 15:07)
Kokio dydzio forma naudojot?


Kepu stačiakampėje, sunku išmatuot g.gif na maždaug 20x25
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 08 27, 17:38)
mano megstamiausias vaisius yra MANGO wub.gif
uztikau parduotuveje pigiu mango tai ir iskepiau torciuka.Tortas gavosi gaivus ir skanus,kaip tik mangu myletojams.
MANGU TORTAS
Sviesus biskvitas perpjautas i 3 dalis( as daznai kepu pagal si recepta.Biskvitas gaunasi didelis ir purus,kepu 23cm skersmes formoje.
12g zelatinos,
0,5 kg varskes(naudojau liesa),
100g cukraus,
200g mango minkstimo,(piure)
400g grietineles,
200g mango minkstimo supjaustyto kubiukais,
keli v.s.abrikosu uogienes.


Gal kas galit patarti, kuo gaima pakeisti varske? MB eina is proto del mangu, ir negali pakesti saldzios varskes doh.gif Gal vietoj jos tiesiog daugiau mangu tyres arba jogurto? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 25 rugsėjo 2011 - 09:35
Laba diena ,mergaites.noriu ir as idet viena receptuka.Man koleges norveges pasake,viskas paprasta, tik man laaabai skanus rudas pertepimas.
Kriausiu tortas.
TESLAI :4 kiausiniai,200 g. cukraus,100 g. miltu,100 g. krakmolo,pusantro a.s. kepimo milteliu.
Kiausinius ir cukru isplakti su mikseriu.Miltus ,krakmola ir kepimo miltelius sumaisyti,ir sudeti i kiausinio ir cukraus plakini.kepti 160 laipsniu 45 min.24 cm. formoj,orkaites apacioj.
KREMUI BALTAM:0,5 l. grietineles 36%.
Isplakam gerai atsaldyta grietinele.
KREMUI RUDAM:1 kiausinis,100ml. cukraus,50 ml. stiprios kavos,150 g.juodo sokolado,100 g. sviesto.
kiausini suplakam su cukrum mikseriu.Sokolada istirpinti kavoje,tada sumaisyti su kiausiniu ir cukrum,bei istirpintu sviestu.Gauta mase dedam i saldytuva geram pusvalandziui,kad sutirstetu.
1 didelis indelis konservuotu kriausiu.
Iskepta biskvita perpjauti pusiau.paslakstyti kriausiu sirupu ir deti kriauses ,pjaustytas griezineliais,ant ju tepam ruda krema ,po to plakta grietinele.ta pati pakartojam ant antro lakstelio ,skanaus.Va taip atrodo pjuvis,user posted image
Papildyta:
As truputi didesni dariau ,tai trecias sluoksnis suteptas tik rudu pertepimu be grietineles.
Atsakyti
QUOTE(kr1stute @ 2011 09 25, 12:32)

skaniai atrodo ir jau noriu daryt, ale teks biski palaukt doh.gif
Atsakyti