šįrytinis ,,šedevras" , dar garuoja unt stalalio
APVERSTINIS SPANGUOLIŲ PYRAGAS
riebalų formai sutepti
1 valg. š. miltų
2 stiklinės šviežių spanguolių ( jei turite šaldytas, neatitirpinkite jų )
1/4 stiklinės smulkintų graikinių riešutų
1 apelsino žievelė
115 g sviesto
1/2 stiklinės rudojo cukraus
2 valg. š. apelsinų sulčių
1/4 arb. š. cinamono
1 1/2 stiklinės miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1/2 arb. š. druskos
1 stiklinė cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 didelis kiaušinis
1/2 stiklinės kefyro/pasukų
Glajui :
1 stiklinė cukraus pudros
1 arb. š. tirpinto sviesto
2 valg. š. apelsinų sulčių
Orkaitė 180C.
23 cm skersmens formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.
Dubenėlyje sumaišyti spanguoles, graikinius riešutus ir apelsino žievelę.
Ant vidutinės ugnies ištirpinti 2 valg. š. sviesto ( iš tų 115 g ). Jam ištirpus sudėti rudąjį cukrų, supilti apelsino sultis ir suberti cinamoną. Maišant kaitinti maždaug 3 min. Nuimti nuo ugnies. Supilti masę į formą ir ant jos suberti spanguoles.
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
Sudėti likusius 6 valg. š. sviesto į dubenį ir ištrinti su cukrumi. Supilti vanilės ekstraktą, įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Plakant mažu greičiu pakaitomis dėti miltus ir pilti kefyrą, pradedant ir baigiant miltais. Masę gerai išmaišyti. Tešlą atsargiai sukrėsti ant spanguolių, tolygiai paskirstyti ir paviršių išlyginti.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
5-10 min. pyragą aušinti ant grotelių.
Peiliu apipjauti kraštus ir atsargiai iškrėsti pyragą į lėkštę. Galutinai ataušinti.
Glajui visus ingredientus sumaišyti ir apšlakstyti ataušusį pyragą.
Receptas paimtas iš
čia 
Gal tai net kokios forumietės blog`as

aš tiesiog per google paiešką radau receptuką ir nutariau išbandyti. Tik visur pamažinau cukraus, nes mėgstu rūgščiau ir viskas gavosi puikiai ir skaniai

taip pat neturėjau rudo cukraus- pakeičiau paprastu, baltu

naudojau kefyrą (2,5 proc.)
SKANAUS