aha karstus sakote delto meatsilupo? o ppopietrines nesitepa nei su kuom?
QUOTE(Skambute @ 2011 10 13, 14:49)
aha karstus sakote delto meatsilupo? o ppopietrines nesitepa nei su kuom?
aha, dėl to. man karšti irgi lupasi su visu keksu, o atvėsę normaliai.
ne, netepu niekuom
o stai ir mano keli receptukai
nerealiai skanus ir trapus vafliukai:
1 porcijai (mazdaug apie 10 vnt)
120 gr sviesto
0.5 stiklines cukraus
4 vnt kiausiniu
1 stikline miltu
200 gr grietines
Visus ingridientus sumaisyti ir kepti ikaitintoje vaflineje
Mascaroponės sūrio tortas su vaisiais ( vasara dariau su braskemis bet siaip skanu ir su nektarinais, persikais)
Biskvitui
3vnt Kiausiniu
150gr Cukraus
140-150gr Miltu
Žiupsnelis Druskos
1 saukstelis Kepimo m.
Torto papuosimui
300gr Vaisiu
1 pok Zele
Torto kremui
500gr Mascarpones surio
4vnt Kiausiniu
80gr Cukraus pudros
2 saukstai Želatinos
Žiupsnelis Druskos
Pirmiausia paruošiama tešla torto biskvitui. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Į trynius suberiamas cukrus ir mediniu šaukštu arba mikseriu išplakama iki vientisos masės. Trynių masė turi būti balta. Kitame inde išplakami baltymai su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Į kiaušinių trynius supilami persijoti miltai ir mediniu šaukštu išmaišoma. Ant viršaus sukrečiami išplakti baltymai ir labai atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla nedelsiant supilama į kepimo formą, pateptą sviestu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas, neapsivėlęs biskvitas iskepes.
Paruošiamas maskarponės sūrio kremas tortui. Želatinas užpilamas 4 šaukštais vandens ir išbrinkinamas (apie 30-40 min.). Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinamas iki kambario temperatūros. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Tryniai išplakami su cukraus pudra, kol masė tampa baltos spalvos. Pamažu supilamas želatinas ir labai gerai išmaišoma. Sudedamas maskarponės sūris (kambario temperatūros) ir gerai išmaišoma iki vientisos masės. Baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Baltymų putos sudedamos į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišoma. Biskvito lakštas įdedamas į kepimo formą (kur kepė biskvitas) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio, kiaušinių, cukraus pudros ir želatinos kremas.
Tortas dedamas į šaldytuvą 1-2 val., kad sustingtų.
Maskarponės sūrio torto papuošimas. Želė supilama į dubenį ir užpilama karštu vandeniu. Braškės supjaustomos skiltelėmis (juostelėmis) ir išdėliojamos ant sustingusio kremo.
Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis dedamas į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Sustingęs tortas išimamas iš formos, aštriu peiliu atskiriant jį nuo kepimo formos sienelių.
rezultatas:
nerealiai skanus ir trapus vafliukai:
1 porcijai (mazdaug apie 10 vnt)
120 gr sviesto
0.5 stiklines cukraus
4 vnt kiausiniu
1 stikline miltu
200 gr grietines
Visus ingridientus sumaisyti ir kepti ikaitintoje vaflineje
Mascaroponės sūrio tortas su vaisiais ( vasara dariau su braskemis bet siaip skanu ir su nektarinais, persikais)
Biskvitui
3vnt Kiausiniu
150gr Cukraus
140-150gr Miltu
Žiupsnelis Druskos
1 saukstelis Kepimo m.
Torto papuosimui
300gr Vaisiu
1 pok Zele
Torto kremui
500gr Mascarpones surio
4vnt Kiausiniu
80gr Cukraus pudros
2 saukstai Želatinos
Žiupsnelis Druskos
Pirmiausia paruošiama tešla torto biskvitui. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Į trynius suberiamas cukrus ir mediniu šaukštu arba mikseriu išplakama iki vientisos masės. Trynių masė turi būti balta. Kitame inde išplakami baltymai su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Į kiaušinių trynius supilami persijoti miltai ir mediniu šaukštu išmaišoma. Ant viršaus sukrečiami išplakti baltymai ir labai atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla nedelsiant supilama į kepimo formą, pateptą sviestu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas, neapsivėlęs biskvitas iskepes.
Paruošiamas maskarponės sūrio kremas tortui. Želatinas užpilamas 4 šaukštais vandens ir išbrinkinamas (apie 30-40 min.). Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinamas iki kambario temperatūros. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Tryniai išplakami su cukraus pudra, kol masė tampa baltos spalvos. Pamažu supilamas želatinas ir labai gerai išmaišoma. Sudedamas maskarponės sūris (kambario temperatūros) ir gerai išmaišoma iki vientisos masės. Baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Baltymų putos sudedamos į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišoma. Biskvito lakštas įdedamas į kepimo formą (kur kepė biskvitas) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio, kiaušinių, cukraus pudros ir želatinos kremas.
Tortas dedamas į šaldytuvą 1-2 val., kad sustingtų.
Maskarponės sūrio torto papuošimas. Želė supilama į dubenį ir užpilama karštu vandeniu. Braškės supjaustomos skiltelėmis (juostelėmis) ir išdėliojamos ant sustingusio kremo.
Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis dedamas į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Sustingęs tortas išimamas iš formos, aštriu peiliu atskiriant jį nuo kepimo formos sienelių.
rezultatas:
i | Dar kartą informuoju, kad nuotraukos - necituojamos ! Visos žinutės, kuriose paliktos cituojamos nuotraukos, bus trinamos be jokio asmeninio perspėjimo. |
QUOTE(simbail @ 2011 10 13, 10:40)
Kepiau šį pyragą. Labai įdomus dalykas gaunasi - kažkas tarp pyrago ir deserto. Labai lengvai pagaminamas, ilgiausiai darbo reikalauja odelės nuo lazdyno riešutų nulupimas, bet pakepinus juos tai nėra sunku. Šis pyragas visai nesaldus, nes saldumas gi tik iš juodojo šokolado ir cukraus pudros ant viršaus. Labai jaučiasi riešutų skonis. Mano šeima valgė dar šiltą su ledais - tad labai patiko Beje atvėsęs irgi skanus
man jis patinka , tuo kad yra sodrus ir vientisas skonis be jokių ten "marmalų"
jis gerokai skanesnis pastovėjęs parą ir smagiausia tai, kad nė truputėlio nepraranda savo drėgnumo
ne visai, saldumas yra ,bet toks labai saikingas cukraus yra ir ne tiek jau mažai : 150 g
beje, eksperimentuoju, dalį šio pyrago užšaldžiau šaldymo kameroje, ( sandarioje dėžutėje) savaitgalį ragausim, kiekpasikeitė jo skonis
dėl riešutų- galima naudoti migdolų riešutus ( jų odelė labai lengvai nusiima blanširavimo dėka, tada belieka juos truputį paskrudinti orkaitėje, atvėsinti ir sumalti truputį greičiau gaunasi nei su lazdyno riešutais
QUOTE(AngelinaJolie:) @ 2011 10 13, 13:14)
Aš asmeniškai visada kepimo formas ištepu kokiais nors riebalais.. Ar tai alyvuogių aliejumi, ar tai sviestu ... Tik va su popierinėmis formelėmis niekada nedariau tai nežinau
Jei man reikia tik pyrago, o ne gražios jo formos, visada į kepimo formą tiesiu kepimo popierių. rezultatas: skonis tas pats, o prikepusios kepimo formos nereikia šveisti
Laba diena,
Gal kas turite pyrago Jonis receptą? (jį gamina Elguva)
Ačiū
Gal kas turite pyrago Jonis receptą? (jį gamina Elguva)
Ačiū
Neiman Marcus sausainiai
Receptas:
- 114 g minkšto sviesto
- 220g miltų
- 1 didelis kiaušinis
- 200g rudojo cukraus
- 3 val.g š. paprasto cukraus
- 1/2 arbt. š. sodos
- 1/2 arbt.š. kepimo miltelių
- 1/2 arbt. š. druskos
- 2 arbt. š. vanilės ekstrakto
- 1 1/2 arbt.š. tirpios kavos Nescafe
- 360 ml šokolado lašelių
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę 120-140° C
Giliame inde sudėti minkštą sviestą. suberti paprastą ir rudą cukrų ir išsukti iki vienalytės kreminės masės.( ~ 30 sekundės su elektriniu mikseriu).
Įmušti kiaušinį , supilti valinės ekstraktą ir vėl plakti ~30 sekundžių.
Virš kito gilaus indo persijoti miltus, sodą bei kepimo miltelius ir įmaišyti į sviesto/cukraus masę.
Lėtai išmaišyti iki vientisos masės. ( ~ 20 sekundžių su mikseriu)
Suberti tirpią kavą, druską ir šokolado lašelius ir viską per maišyti mentelės pagalba.
Masė gaunasi minkšta ir vienalytė.
Ant kepimo skardos patiesti kepimo popierių . Ledų šaukšto pagalba arba paprasto valgomojo šaukšto pagalba ant kepimo popieriaus sudėlioti mažus tešlos gabaliukus, paliekant tarp jų 2-3 cm tarpus ir jų paviršių šiek tiek priplojant.
Pastatyti kepti ~15-25 min. iki sausainių krasštai pradės dailiai ruduoti. (kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės)
Palikti šiek tiek atvėsti, tada perkelti ant grotelių.
Receptas:
- 114 g minkšto sviesto
- 220g miltų
- 1 didelis kiaušinis
- 200g rudojo cukraus
- 3 val.g š. paprasto cukraus
- 1/2 arbt. š. sodos
- 1/2 arbt.š. kepimo miltelių
- 1/2 arbt. š. druskos
- 2 arbt. š. vanilės ekstrakto
- 1 1/2 arbt.š. tirpios kavos Nescafe
- 360 ml šokolado lašelių
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę 120-140° C
Giliame inde sudėti minkštą sviestą. suberti paprastą ir rudą cukrų ir išsukti iki vienalytės kreminės masės.( ~ 30 sekundės su elektriniu mikseriu).
Įmušti kiaušinį , supilti valinės ekstraktą ir vėl plakti ~30 sekundžių.
Virš kito gilaus indo persijoti miltus, sodą bei kepimo miltelius ir įmaišyti į sviesto/cukraus masę.
Lėtai išmaišyti iki vientisos masės. ( ~ 20 sekundžių su mikseriu)
Suberti tirpią kavą, druską ir šokolado lašelius ir viską per maišyti mentelės pagalba.
Masė gaunasi minkšta ir vienalytė.
Ant kepimo skardos patiesti kepimo popierių . Ledų šaukšto pagalba arba paprasto valgomojo šaukšto pagalba ant kepimo popieriaus sudėlioti mažus tešlos gabaliukus, paliekant tarp jų 2-3 cm tarpus ir jų paviršių šiek tiek priplojant.
Pastatyti kepti ~15-25 min. iki sausainių krasštai pradės dailiai ruduoti. (kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės)
Palikti šiek tiek atvėsti, tada perkelti ant grotelių.