Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

aha karstus smile.gif sakote delto meatsilupo? o ppopietrines nesitepa nei su kuom?
Atsakyti
QUOTE(Skambute @ 2011 10 13, 14:49)
aha karstus smile.gif sakote delto meatsilupo? o ppopietrines nesitepa nei su kuom?


aha, dėl to. man karšti irgi lupasi su visu keksu, o atvėsę normaliai.
ne, netepu niekuom smile.gif
Atsakyti
o stai ir mano keli receptukai mirksiukas.gif

nerealiai skanus ir trapus vafliukai:

1 porcijai (mazdaug apie 10 vnt)

120 gr sviesto
0.5 stiklines cukraus
4 vnt kiausiniu
1 stikline miltu
200 gr grietines

Visus ingridientus sumaisyti ir kepti ikaitintoje vaflineje

user posted image

Mascaroponės sūrio tortas su vaisiais ( vasara dariau su braskemis bet siaip skanu ir su nektarinais, persikais)

Biskvitui
3vnt Kiausiniu
150gr Cukraus
140-150gr Miltu
Žiupsnelis Druskos
1 saukstelis Kepimo m.
Torto papuosimui
300gr Vaisiu
1 pok Zele
Torto kremui
500gr Mascarpones surio
4vnt Kiausiniu
80gr Cukraus pudros
2 saukstai Želatinos
Žiupsnelis Druskos

Pirmiausia paruošiama tešla torto biskvitui. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Į trynius suberiamas cukrus ir mediniu šaukštu arba mikseriu išplakama iki vientisos masės. Trynių masė turi būti balta. Kitame inde išplakami baltymai su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Į kiaušinių trynius supilami persijoti miltai ir mediniu šaukštu išmaišoma. Ant viršaus sukrečiami išplakti baltymai ir labai atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla nedelsiant supilama į kepimo formą, pateptą sviestu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas, neapsivėlęs – biskvitas iskepes.

Paruošiamas maskarponės sūrio kremas tortui. Želatinas užpilamas 4 šaukštais vandens ir išbrinkinamas (apie 30-40 min.). Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinamas iki kambario temperatūros. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Tryniai išplakami su cukraus pudra, kol masė tampa baltos spalvos. Pamažu supilamas želatinas ir labai gerai išmaišoma. Sudedamas maskarponės sūris (kambario temperatūros) ir gerai išmaišoma iki vientisos masės. Baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Baltymų putos sudedamos į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišoma. Biskvito lakštas įdedamas į kepimo formą (kur kepė biskvitas) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio, kiaušinių, cukraus pudros ir želatinos kremas.
Tortas dedamas į šaldytuvą 1-2 val., kad sustingtų.

Maskarponės sūrio torto papuošimas. Želė supilama į dubenį ir užpilama karštu vandeniu. Braškės supjaustomos skiltelėmis (juostelėmis) ir išdėliojamos ant sustingusio kremo.
Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis dedamas į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Sustingęs tortas išimamas iš formos, aštriu peiliu atskiriant jį nuo kepimo formos sienelių.

rezultatas:

user posted image
Atsakyti

 i 
Dar kartą informuoju, kad nuotraukos - necituojamos ! Visos žinutės, kuriose paliktos cituojamos nuotraukos, bus trinamos be jokio asmeninio perspėjimo.
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2011 10 13, 10:40)
Kepiau šį pyragą. Labai įdomus dalykas gaunasi - kažkas tarp pyrago ir deserto. Labai lengvai pagaminamas, ilgiausiai darbo reikalauja odelės nuo lazdyno riešutų nulupimas, bet pakepinus juos tai nėra sunku. Šis pyragas visai nesaldus, nes saldumas gi tik iš juodojo šokolado ir cukraus pudros ant viršaus. Labai jaučiasi riešutų skonis. Mano šeima valgė dar šiltą su ledais - tad labai patiko  smile.gif Beje atvėsęs irgi skanus  mirksiukas.gif



man jis patinka , tuo kad yra sodrus ir vientisas skonis be jokių ten "marmalų" hihihi.gif

jis gerokai skanesnis pastovėjęs parą mirksiukas.gif ir smagiausia tai, kad nė truputėlio nepraranda savo drėgnumo thumbup.gif

ne visai, saldumas yra ,bet toks labai saikingas mirksiukas.gif cukraus yra ir ne tiek jau mažai : 150 g mirksiukas.gif
beje, eksperimentuoju, dalį šio pyrago užšaldžiau šaldymo kameroje, ( sandarioje dėžutėje) savaitgalį ragausim, kiekpasikeitė jo skonis ax.gif

dėl riešutų- galima naudoti migdolų riešutus ( jų odelė labai lengvai nusiima blanširavimo dėka, tada belieka juos truputį paskrudinti orkaitėje, atvėsinti ir sumalti thumbup.gif truputį greičiau gaunasi nei su lazdyno riešutais mirksiukas.gif
Atsakyti
Čia mano šiandieninis- nei riebus, nei saldus, o gaivus su rūgštele 4u.gif kas mėgsta
user posted image

user posted image

Kadangi receptuks iš žurnalo, nuskanavau receptą ir eigą

p.s tik mandarinų neturėjau ir juos pakeičiau apelsinais 4u.gif

Skanaus essen.gif
Atsakyti
Atrodo tai gražiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AngelinaJolie:) @ 2011 10 13, 13:14)
Aš asmeniškai visada kepimo formas ištepu kokiais nors riebalais.. Ar tai alyvuogių aliejumi, ar tai sviestu ... Tik va su popierinėmis formelėmis niekada nedariau tai nežinau  4u.gif

Jei man reikia tik pyrago, o ne gražios jo formos, visada į kepimo formą tiesiu kepimo popierių. rezultatas: skonis tas pats, o prikepusios kepimo formos nereikia šveisti thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena,

Gal kas turite pyrago Jonis receptą? (jį gamina Elguva)
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Milasa @ 2011 10 13, 14:53)
o stai ir mano keli receptukai  mirksiukas.gif

nerealiai skanus ir trapus vafliukai:




bigsmile.gif dekui uz receptuka, katik suorganizuoti manieji gavos tokie wub.gif
user posted image
Pagardinau pienishku sokoladu ir lazdyno riesutais,taip pat isidejau ziupsni vanilininio cukraus i tesla blush2.gif
Atsakyti
Aciu Irmulia uz nuostabaus skonio pyrago receptuka thumbup.gif Dregnas, sodrus skonis, kepsiu tikrai ne karta essen.gif Tik as kepiau su migdolu riesutais, ir dejau maziau cukraus(bet man dar saldoka, o MB pats tas biggrin.gif ) smile.gif Pasirodom, tik mano ne toks simpatiskas blush2.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 15 spalio 2011 - 11:25
Neiman Marcus sausainiai

user posted image

user posted image

Receptas:

- 114 g minkšto sviesto
- 220g miltų
- 1 didelis kiaušinis
- 200g rudojo cukraus
- 3 val.g š. paprasto cukraus
- 1/2 arbt. š. sodos
- 1/2 arbt.š. kepimo miltelių
- 1/2 arbt. š. druskos
- 2 arbt. š. vanilės ekstrakto
- 1 1/2 arbt.š. tirpios kavos Nescafe
- 360 ml šokolado lašelių


Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę 120-140° C
Giliame inde sudėti minkštą sviestą. suberti paprastą ir rudą cukrų ir išsukti iki vienalytės kreminės masės.( ~ 30 sekundės su elektriniu mikseriu).
Įmušti kiaušinį , supilti valinės ekstraktą ir vėl plakti ~30 sekundžių.

Virš kito gilaus indo persijoti miltus, sodą bei kepimo miltelius ir įmaišyti į sviesto/cukraus masę.
Lėtai išmaišyti iki vientisos masės. ( ~ 20 sekundžių su mikseriu)
Suberti tirpią kavą, druską ir šokolado lašelius ir viską per maišyti mentelės pagalba.
Masė gaunasi minkšta ir vienalytė.

Ant kepimo skardos patiesti kepimo popierių . Ledų šaukšto pagalba arba paprasto valgomojo šaukšto pagalba ant kepimo popieriaus sudėlioti mažus tešlos gabaliukus, paliekant tarp jų 2-3 cm tarpus ir jų paviršių šiek tiek priplojant.

Pastatyti kepti ~15-25 min. iki sausainių krasštai pradės dailiai ruduoti. (kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės)

Palikti šiek tiek atvėsti, tada perkelti ant grotelių.
Atsakyti