Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Sky Cloud @ 2011 10 22, 17:53)
O jau kaip skaniai atrodo!!!  bigsmile.gif

aciu 4u.gif ir yra labai skanus bigsmile.gif
Atsakyti
Avižiniai pyragaičiai

user posted image

Reikes:
1 st.aviziniu dribsniu
0,5 st.pieno
50 g sviesto
3/4 st.cukraus
2 tryniai
2 obuoliai
2 st.miltu
saujele razinu
2 a.s.kepimo milteliu

Dribsnius uzpilt pienu ir palikt valandai.Minksta sviesta issukt su cukrumi,must po viena tryni ir gerai ismaisyt.Sutarkuot obuolius i sia mase,det isbrinkusius dribsnius,smulkintas razinas.Miltus sumaisyt su kepimo milteliais ir dalimis imaisyt i paruosta mase.kepiau 180 l,kol graziai parudavo(jei kepimo formeles ne silikonines,reiktu istept sviestu)
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 10 22, 18:02)
aciu 4u.gif  ir yra labai skanus bigsmile.gif


Vienas pakelis kepimo miltelių? neperdaug? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Tikrai turetu but per daug.... ziurint kokie tie pakeliai, bet jei musiskiai Dr Oetkher, tai per daug. Dvieju sauksteliu nubrauktu pakanka pilnai ant 350 g miltu.
Atsakyti
Trupiniuotis
user posted image
Reikia:

1 pakelio sviesto
1 stiklinės pieno
1 ind. kondensuoto pieno
miltų
žiubsnelio druskos

Eiga:

Visų pirmiausia reikia išsivirti kondensuotą pieną. Jį su visa skardine statome į katilą su vandeniu ir verdame gerą valandą.
Ištirpiname sviestą, supilame pieną, druską ir maišome su miltais. Tešla turi gautis labai kieta. Tada tešlą suskirstome mažais gabaliukais ir dedame į šaldymo kamerą. Kai tešla sušąla ją tarkuojame burokine tarka ir kepame orkaitėje nuolat pamaišant, nes kitaip gausis ne trupiniai o vientisa masė. Gražiai apkepusius trupinius sumaišome su kondensuotu pienu(geriausia tai daryti rankomis) ir stipriai spaudžiant sudėti į norimą indą. Palikti keliom valandom šaldytuve, kol susitings.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Leida-1. @ 2011 10 22, 21:03)
Vienas pakelis kepimo miltelių? neperdaug?  ax.gif  4u.gif

negaliu pataisyti doh.gif arbatinis saukstelis 4u.gif
Atsakyti
Kepem savaitgali Vilmos varskes obuoliu pyraga, receptas matytas Beatos laidoje, tikrai labai skanus smile.gif

http://www.beatosvir...agas-su-varske/

user posted image
user posted image
Atsakyti
Pyragas su užpilu

user posted image

Pyragas iškepė puikus, purus. Kitą kartą dėčiau daugiau vaisių, būtų truputį šlapesnis.

Reikės:

* 250 g miltų
* 180 g cukraus
* 200 g sviesto
* 6 kiaušinių
* 1 a. š. kepimo miltelių
* 4 v. š. grietinės
* 2 v. š. citrinos sulčių
* 1 kriaušės
* 1 obuolio
* saujos aviečių

Puode ištirpinti sviestą, tik žiūrėti, kad sviestas neužvirtų. Suberti cukrų ir nuimti puodą nuo ugnies. Maišyti, kol cukrus ištirps. Po vieną mušti kiaušinius ir nuolat maišyti. Kiaušinius sumušti tik 5, vienas liks užpilui gaminti. Miltus ir kepimo miltelius išsijoti ir supilti į kiaušinių-sviesto masę. Įpilti citrinos sultis ir viską gerai išmaišyti. Aš maišiau mediniu šaukštu, mikserio net nereikėjo.

Tešlą supilti į kepimo formą. Aš visada kepu silikoninėje kepimo formoje, todėl niekada jos netepu. Jei kepsite paprastoje formoje, ją reikėtų patepti sviestu. Ant tešlos išdėlioti nuplautus ir nuluptus vaisius, užberti avietes.

Kiaušinį išplakti su grietine. Užpilą užpilti ant pyrago viršaus. Kepti į kaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 30-40 min. Aš kepiau 40 min., bet reikėjo kepti truputį trumpiau, nes vietomis pyragas buvo labai apskrudęs smile.gif Ar iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku.

user posted image

Receptuką radau “Moters savaitgalio virtuvė”
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaP: 24 spalio 2011 - 00:00
Kepejeles, kaip vadinasi sis skanumynas? Noreciau foto paziureti kaip atrodo. Sudetis labai idomi. thumbup.gif

,,Reikes:1kg. plikytu sausainiu
1 indelio rududu
1 litro megstamo jogurto
3 saukstu zelatino
tirpinto sokolado

Sausainius ipjaunam iki puses ir prideja su sauksteliu rududu vel juos uzspaudziam,tada issibrinkinam zelatina,po to ja istirpinam(as ta dariau mikrobanginej) isplakam jogurta su mikseriu ir i plakama jogurta supilam pravesusia zelatina,tad uzpilam ant sausainiu ir i saldytuva,kad sustingtu kol stingsta issitirpinam sokolada ir atvesusi supilam ant susringusio torto biggrin.gif "
laurilija parase ciaaaa.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 24 spalio 2011 - 00:38
Keksas "Pukelis"

Receptas is knygos "Konditerijos enciklopedija".

Reikes:
250g sviesto,
200g cukraus,
1pok. vanilinio cukraus,
4 kiausiniai,
1 ziupsnelis druskos,
keli lasai citrinos arba romo esencijos,
125g miltu, 125g krakmolo,
1/2 saukstelio kepimo milteliu.

Sviesta istirpint ir atausint, kai prades stingt , suberti cukru, vanilini cukru ir gerai ismaisyt. Tada po 1 musti kiausinius, kaskart gerai ismaisant. Maisant ibert druskos ir ilasint esencija.

Atskirai sumaisyt miltus, krakmola ir kepimo miltelius. Po truputi sausa misini bert i sviesto ir kiausiniu mase ir gerai ismaisyt. Tesla sukrest i kepimo popierium isklota ar sviestu istepta 30x11cm kepimo forma. Kepti apie 65-75min (man pakako mazdaug 50min), 165-185 laipsniu orkaitej. Iskepusi ir ataususi keksa galit apliet sokoladu ar tiesiog apibarstyt cukraus pudra. Skanaus smile.gif

Keksas purus(gaila, kad foto taip gerai nesimato sad.gif ) saknus ir lengvai paruosiamas thumbup.gif Mano seimynai patiko thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vivir: 24 spalio 2011 - 17:43
vivir, keksas atrodo labai gerai wub.gif
Atsakyti
Kokosinukai su šokoladu ( daugiau foto)

Reikės:
2 kiaušiniai;
150 g kokoso drožlių;
2 v.š. miltų;
6 plytelės šokolado (apie 30g );
150 g cukraus.

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžiu putų (kad apvertus dubenį aukštyn, baltymai nekristų iš vietos). Po truputį berti cukrų ir plakti, kol masė taps blizgi. Dėti kiaušinio trynius ir toliau plakti.
Išlydyti šokoladą (aš išlydžiau mikrobangėj) ir berti į kiaušiniu masę. Viską gerai išmaišyti. Pilti kokoso drožles, išmaišyti ir supilti miltus. Gerai išmaišius, šaukšto pagalba dėti tešlos blynukus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti apie 25 min 170C.

user posted image

Atsakyti