Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 6 tema

QUOTE(juraciuxzx @ 2011 10 29, 20:06)
pabandyk nuimti adatine plokstele pasiziureti kaip ten reikalai
pabandyk isardyti sotelio laikikli (cia sutepimas parodytas, bet tinka ir isardymui)

Siandien prisiruosiau isardyti savo masina. Kaip rasei nuemiau ta virsutine plokstele isemiau laikikli isvaliau kruva dulkiu (skiates nebuvo like, bet matyt valyti jau senai laikas buvo), tai dabar siuna kaip nauja, nereikejo net adatos keist biggrin.gif Aciu dar karta uz patarima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2011 11 01, 21:36)
Siandien prisiruosiau isardyti savo masina. Kaip rasei nuemiau ta virsutine plokstele isemiau laikikli isvaliau kruva dulkiu (skiates nebuvo like, bet matyt valyti jau senai laikas buvo), tai dabar siuna kaip nauja, nereikejo net adatos keist  biggrin.gif  Aciu dar karta uz patarima  mirksiukas.gif

svarbu mačijo kaip mano močiutė sakydavo
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 11 01, 21:31)
vystyklu virvuciu ilgis turetu buti ~vaiko juosmens apimties ilgio (kiekvienas), nes nuo sono iki priekio per nugara reikia ilgio plius kaspineliui. Bent as taip mastau.

Bandymai tikrai pavyke mirksiukas.gif

del gumos prisiuvimo:

na jeigu kas nors aisku  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Dėkui labai wub.gif Viskas aišku. Bandžiau siūti ir 5 būdu. Nežinau-tikriausiai nemoku normaliai įtempti tos gumos. Tai pasilieku ties 3 smile.gif

O kaži, tu virvučių ~50 cm užtenka vienai pusei? Berods kažkas buvo išmatavęs g.gif

P.S. tu - gerai? aš nesu tokia dar sena biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balla: 01 lapkričio 2011 - 20:52
QUOTE(balla @ 2011 11 01, 21:51)
Dėkui labai  wub.gif  Viskas aišku. Bandžiau siūti ir 5 būdu. Nežinau-tikriausiai nemoku normaliai įtempti tos gumos. Tai pasilieku ties 3 smile.gif

O kaži, tu virvučių ~50 cm užtenka vienai pusei? Berods kažkas buvo išmatavęs  g.gif

P.S. tu - gerai? aš nesu tokia dar sena  biggrin.gif

???
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 11 01, 22:00)

Na nesu aš "jūs". Tu - geriau skamba wink.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 11 01, 22:00)

Sveikute norejau paklausti blush2.gif temutes pradzioje rasei kad bandysi ismatuoti sauskelniu pralaiduma orui su kazkokiu aparatu g.gif tai va man labai idomu ar skiriasi PUL ir bambuko pralaidumas ..., nes kazkaip sunku patiketi PUL sauskelnemis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(3mamavita @ 2011 11 02, 16:52)
Sveikute norejau paklausti  blush2.gif temutes pradzioje rasei kad bandysi ismatuoti sauskelniu pralaiduma orui su kazkokiu aparatu  g.gif tai va man labai idomu ar skiriasi PUL ir bambuko pralaidumas ..., nes kazkaip sunku patiketi PUL sauskelnemis  ax.gif

kol kas dar nematavau. Del patikejimo sunkumo - faktas tas kad vandens molekules yra didesnes uz oro, tuo viskas ir pasakyta, tiktai norisi zinoti procenta pralaidumo
Papildyta:
QUOTE(balla @ 2011 11 01, 22:19)
Na nesu aš "jūs". Tu - geriau skamba wink.gif

Jus su savo mazyliu smile.gif daznai ir pati taip sakau, mes naudojam, mes dedam, mes pasisiuvam tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 11 03, 11:37)
kol kas dar nematavau. Del patikejimo sunkumo - faktas tas kad vandens molekules yra didesnes uz oro, tuo viskas ir pasakyta, tiktai norisi zinoti procenta pralaidumo

tai va labai idomu butu suzinoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(3mamavita @ 2011 11 03, 10:55)
tai va labai idomu butu suzinoti  4u.gif

o ką tas procento žinojimas duotų? Tarkim, džinsai, kuriuos dabar apsimovus, praleidžia 60%, o pulas - 20%. Ir kokia išvada būtų? mastau.gif

Nes jau kaip kartą sakiau, užpakalis - ne plaučiai, to tikro oro judėjimo ir nebūna. Svarbiausia, kad būtų neaptempta (čia visų rūbų taisyklė) ir kad oras galėtų per audinius (visus!) vaikščiot. Pasiimk visokių audinių ir lūpas sudėjus pabandyk pūsti - ir pamatysi, kokia ventiliacijos galimybė per tuos audinius. Pulas orą tikrai praleidžia, pati bandžiau pūsti smile.gif dažniau keičiant sauskelnes, man asmeniškai nepasijautė skirtumo. Bet aš ir nededu pulo tiesiai ant kūno, visad yra įklotas - oro rezervuaras ir dregmės sugerėjas.
Atsakyti
na va, baigiau snd megzti kelnytes 5 virbalais ax.gif patenkinta pirmu savo rezultatu thumbup.gif
dabar noretus numegzti vilnones sauskelniu tipo...pirmam psl. schemutes nematau, bet tikrau zinau, kad kazkuri esate mezgusi ax.gif gal schemute kas turit?
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 11 03, 13:46)
o ką tas procento žinojimas duotų? Tarkim, džinsai, kuriuos dabar apsimovus, praleidžia 60%, o pulas - 20%. Ir kokia išvada būtų? mastau.gif

Nes jau kaip kartą sakiau, užpakalis - ne plaučiai, to tikro oro judėjimo ir nebūna. Svarbiausia, kad būtų neaptempta (čia visų rūbų taisyklė) ir kad oras galėtų per audinius (visus!) vaikščiot. Pasiimk visokių audinių ir lūpas sudėjus pabandyk pūsti - ir pamatysi, kokia ventiliacijos galimybė per tuos audinius. Pulas orą tikrai praleidžia, pati bandžiau pūsti smile.gif dažniau keičiant sauskelnes, man asmeniškai nepasijautė skirtumo. Bet aš ir nededu pulo tiesiai ant kūno, visad yra įklotas - oro rezervuaras ir dregmės sugerėjas.

gal ir tavo tiesa ... o as net nebandziau pusti per pula blush2.gif na dabar ramesne sazine jas mausiu mirksiukas.gif nes vis kazkaip stapdydavausi kad gal temperatura palaiko aukstesne nei vien audinukai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(FLEXE @ 2011 11 04, 14:06)
na va, baigiau snd megzti kelnytes 5 virbalais ax.gif  patenkinta pirmu savo rezultatu  thumbup.gif
dabar noretus numegzti vilnones sauskelniu tipo...pirmam psl. schemutes nematau, bet tikrau zinau, kad kazkuri esate mezgusi  ax.gif  gal schemute kas turit?

As uzsegamas vilnones, ale sauskelniu tipo mezgiau tiesiog pagal siutiniu iskarpa (vienur pridedi akiu ir isplatini, kitur nuleidi ir pasiaurini). O paskui galima su guminiu siulu (siuvamaja gumele) pradygsniuoti ir paraukti, kur turetu buti raukinukai ties kirksnim. Uzsegimui gali naudoti arba prisiuvamas spaudes, arba velkro juosta, arba daryti uzrisamas - kaip tik sugalvoji.
Atsakyti