Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 6 tema

radau vaizdeli, apie ka kazkada kalbejau, kad pradzioje siuvant sauskelnes gali nepavykt apsiuti graziai auseles
foto ne mano
user posted image
Atsakyti
Sveikos,

rodos ir as uzsikreciau sauskelniu siuvimo/gaminimo manija. dar kol kas tik mezgu kelnytes, pasiuvau vienas bandomasias sauskelnes, bet mintys sukasi tik apie tai biggrin.gif o ir stebukliukas ne uz kalnu - per kaledas pasirodys. net neislaikiusi knopkiu aparata is ebay uzsisakiau... blush2.gif

o dabar apie reikalus: norejau pasiteirauti - ar kas nors naudoja megztus vilnonius iklotus? ar isvis tai vartotina biggrin.gif ? nes turiu tokiu pailgu rankomis megztu ikloto dydzio vilnoniu gabaliuku, galvoju gal "sueis"? tik gal ji labiau pavelt su karstu saltu vandeniu?

dar prefoldamas parsisiunciau prancuziska kilpini bambuka, bet kazkaip snapis labai ji pesa... ar tai normalu? ar praskalbus pora kartu taip nebebus?
Atsakyti
QUOTE(Gugucia @ 2011 11 30, 19:03)
Sveikos,

rodos ir as uzsikreciau sauskelniu siuvimo/gaminimo manija. dar kol kas tik mezgu kelnytes, pasiuvau vienas bandomasias sauskelnes, bet mintys sukasi tik apie tai biggrin.gif o ir stebukliukas ne uz kalnu - per kaledas pasirodys. net neislaikiusi knopkiu aparata is ebay uzsisakiau...  blush2.gif

o dabar apie reikalus: norejau pasiteirauti - ar kas nors naudoja megztus vilnonius iklotus? ar isvis tai vartotina biggrin.gif ? nes turiu tokiu pailgu rankomis megztu ikloto dydzio vilnoniu gabaliuku, galvoju gal "sueis"? tik gal ji labiau pavelt su karstu saltu vandeniu?

dar prefoldamas parsisiunciau prancuziska kilpini bambuka, bet kazkaip snapis labai ji pesa... ar tai normalu? ar praskalbus pora kartu taip nebebus?

turiu tris vilnonius iklotukus, viena megsta, du siutus is saliko ax.gif As tai naudoju, sysiuko daugiau sugeria... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gugucia @ 2011 11 30, 19:03)

Sveika užsikrėtus 4u.gif

Dėl vilnos įklotukų nieko negaliu pasakyt.

Bet tas prancūziškas bambukas kilpinis ir man pasirodė pešantis. Tai kitą tą eglučių pusę naudojau. Gerai susega ir nieko nepešioja.

Beje, kas naudojat tą prancūzišką bambuką ir spaudžių medvilnę prefoldams? Ar pastebėjot skirtumą tarp sugėrimų?
Draugei padovanojau bambukinių ir medvilninių prefoldų. Tai ji sako nejaučianti jokio skirtumo tarp sugėrimų.
Tik tiek, kad bambukiniai atrodo didesni. Gal megvilnė po skalbimų daugiau susitraukia? g.gif
Atsakyti
Čia prieš keletą psl jau rašiau, tai pacituosiu pati save.

QUOTE(NAJA @ 2011 11 07, 01:46)

O mūsų lietuvišką vilną aš taip pat puikia naudoju vilnoniams įklotukams, tik suvynioju juos į bambuką, kad nesiliestų prie odos, nes tikrai ji labai "kandanti". Štai taip suvynioju :
user posted image

Įklotus lanolizuoju.
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2011 11 30, 22:10)
Beje, kas naudojat tą prancūzišką bambuką ir spaudžių medvilnę prefoldams? Ar pastebėjot skirtumą tarp sugėrimų?
Tik tiek, kad bambukiniai atrodo didesni. Gal medvilnė po skalbimų daugiau susitraukia?  g.gif

va ir as mastau ar yra koks skirtumas? g.gif mes medvilninius naudojam, nesusitraukia nieks... bet gal bambukas svelnesnis g.gif del sugeriamumo skirtumu negaliu nieko pasakyt g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(crazy woman @ 2011 11 30, 19:40)
turiu tris vilnonius iklotukus, viena megsta, du siutus is saliko  ax.gif  As tai naudoju, sysiuko daugiau sugeria...  smile.gif

o jie tokie labiau pavelti (i veltinukus panasus) ar su skylutemis? tikiuosi, suprantamai paklausiau doh.gif

QUOTE(Kvaki @ 2011 11 30, 21:10)
Sveika užsikrėtus  4u.gif

Dėl vilnos įklotukų nieko negaliu pasakyt.

Bet tas prancūziškas bambukas kilpinis ir man pasirodė pešantis. Tai kitą tą eglučių pusę naudojau. Gerai susega ir nieko nepešioja.

Draugei padovanojau bambukinių ir medvilninių prefoldų. Tai ji sako nejaučianti jokio skirtumo tarp sugėrimų.
Tik tiek, kad bambukiniai atrodo didesni. Gal megvilnė po skalbimų daugiau susitraukia?  g.gif

bet tai tuomet nera prasmes pirkti prancuzisko, jei naudojama vis tiek paprastoji trikotazine puse. o va kaip ji puslapyje apraso "Puikiai tinka "prefoldams" - kilpos plačios, žemos ir tvirtos - gerai laikosi snappi segtukas."

QUOTE(NAJA @ 2011 11 30, 22:42)
Čia prieš keletą psl jau rašiau, tai pacituosiu pati save.
Įklotus lanolizuoju.

maciau maciau thumbup.gif o jus juos sugerimui padidinti ar prabegimui apsaugoti naudojate? nes kazkaip man "nesusirisa" - vilnones kelnaites, ypac jas lanolizavus, tai jus neleidzia prabegti skysciams, o vilnonis iklotas (ypac lanolizuotas) kaip?

del prefoldu - kuriu daugiau siuti 2-4-2 ar 4-8-4? tie plonieji labai praleidzia? verta ju tureti ar neverta isvis?
Atsakyti
QUOTE(Gugucia @ 2011 12 01, 09:22)
bet tai tuomet nera prasmes pirkti prancuzisko, jei naudojama vis tiek paprastoji trikotazine puse. o va kaip ji puslapyje apraso "Puikiai tinka "prefoldams" - kilpos plačios, žemos ir tvirtos - gerai laikosi snappi segtukas."
maciau maciau  thumbup.gif o jus juos sugerimui padidinti ar prabegimui apsaugoti naudojate? nes kazkaip man "nesusirisa" - vilnones kelnaites, ypac jas lanolizavus, tai jus neleidzia prabegti skysciams, o vilnonis iklotas (ypac lanolizuotas) kaip?

del prefoldu - kuriu daugiau siuti 2-4-2 ar 4-8-4? tie plonieji labai praleidzia? verta ju tureti ar neverta isvis?

Galima tą prancūzišką, arba multiną. Vis tik medžiaga tokia storesnė, ir trikotažas. Prefoldams gerai kai trikotažas, tempiasi.. nereikia gumyčių ir su snapiais gražiai priglunda.
Galima ir frotinį trikotažą trubūt naudot, bet gali snapiai tas kilpas pešiot labai...

Bent jau maniškiai 2-4-2 tikrai pakanakami. Jei būt 4-8-4 tai būtų tikrai jau per stori. Tiesa aš į vidų frotą dėjau, kad daugiau sugertų, o ne tą patį trikotažą.
Atsakyti
QUOTE(Gugucia @ 2011 12 01, 09:22)
o jie tokie labiau pavelti (i veltinukus panasus) ar su skylutemis? tikiuosi, suprantamai paklausiau  doh.gif

na kur megztas tai su skylutem, bet as mezgiau dvigubu mezgimu... O tie persiuti is saliko tai gavosi siek tiek pavelti, nes netycia skalbimo masinoj atsidure blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gugucia @ 2011 12 01, 10:22)

maciau maciau  thumbup.gif o jus juos sugerimui padidinti ar prabegimui apsaugoti naudojate? nes kazkaip man "nesusirisa" - vilnones kelnaites, ypac jas lanolizavus, tai jus neleidzia prabegti skysciams, o vilnonis iklotas (ypac lanolizuotas) kaip?

Emmm, užklupot netikėtai čia mane biggrin.gif kažkaip nemąsčiau apie tą "susirišimą", bet man pasiteisina abu variantai ir sugeria, o jei sugeria tai daug ir lieka nepraleista. Matyt šitaip biggrin.gif Bet ištiesų tai man toks sumuštinis labai pasiteisinęs, nes yra pakankamai plonas ir drėgmę sulaiko maksimaliai.
Atsakyti
QUOTE(Gugucia @ 2011 12 01, 10:22)

o jus juos sugerimui padidinti ar prabegimui apsaugoti naudojate? nes kazkaip man "nesusirisa" - vilnones kelnaites, ypac jas lanolizavus, tai jus neleidzia prabegti skysciams, o vilnonis iklotas (ypac lanolizuotas) kaip?

prabegimui apsaugot nebus visiskai tinkamas variantas iklotas, nes vistiek bus neuzdengtu vietu, bent mums prabegdavo prie krasteliu.
Atsakyti
user posted image
user posted image
user posted image
vakar vakaro kurinys smile.gif
seniai besiuvau, reikia atsviezint vaikio sauskelnyna biggrin.gif
isore-senoji paklode, vidus-3sl. flaneles+1sl. frotinio ranksluoscio su froto iklotu isiutu.
storis man kaip ir patinka, ale spaudem nelabai biggrin.gif snd kitas siusiu, tai paploninsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agpa: 03 gruodžio 2011 - 13:52