O sakykite,jau išmėginusios,pas Gulbinienę,tas viršus,ta masė valgoma ?
Nes kitur tai tiesiog nulupi tą grožį ir šiukšlinėn reikia mesti,nes ten tik cukrus,net vaikai nevalgo....baisus skonis ir kaip tampovkė. Buvo vaiko krikštynos prieš du metus,tortą darė Alkava,tai sakau,ta guma liko lėkštutėse ir tiek,na kas tą cukrų gali kabinti...
o juk sveria...Dabar artinasi krikštynos kito vaikiuko ir nebežinau...bijau...planavau užsakyti tiesiog paprastu viršumi,be tos masės,taip puošti. Pasimetusi esu....va praeitų krištynų tortas...
įdomiai mąstot,norit,bet nevalgot,nes cukrus...o iš ko turėtų būti,kad valgytų žmonės?aišku kad tai saldu,o bezė kremo storą sluoksnį ar valgot?aš pvz ne..irgi grandau ir metu lauk..be ir dovanų popieriaus nelyginu,išpakuoju ir metu lauk..svoris,na taip prisideda,,bet juk jis ne išoro,ir ta masė kainuoja...visi nori gražaus,bet už tai mokėti gaili nes nevalgo...tai ir papuošimus ne visi valgo,bet deda..kaip sakant vienai šventei paaukokit,bet turėkit gražius prisiminimus bent jau
beje,toj įkeltoj foto tie batukai irgi daugokai sveria..
QUOTE(vilmuteeee @ 2015 06 08, 11:05)
O sakykite,jau išmėginusios,pas Gulbinienę,tas viršus,ta masė valgoma ?
Nes kitur tai tiesiog nulupi tą grožį ir šiukšlinėn reikia mesti,nes ten tik cukrus,net vaikai nevalgo....baisus skonis ir kaip tampovkė. Buvo vaiko krikštynos prieš du metus,tortą darė Alkava,tai sakau,ta guma liko lėkštutėse ir tiek,na kas tą cukrų gali kabinti...
o juk sveria...Dabar artinasi krikštynos kito vaikiuko ir nebežinau...bijau...planavau užsakyti tiesiog paprastu viršumi,be tos masės,taip puošti. Pasimetusi esu....va praeitų krištynų tortas...
Valgoma, kad aš nei neatsimenu jog pas kažka lėkštėj jos būtų likę ar kad būtų tekę išmest, ir niekas nei neužsiminė jog ta masė neskani..
žinot gal priklauso nuo jos storio, dukrytės gimtadieniui dariau tortuka su marcipanine mase, kad pirma kart dariau dėjau storesni sluoksni pagalvojau kad užsides lengviau ir pasidengs lygiau, man buvo svarbus vaizdas, tai vaizdas buvo puikus na bet ta sluoksni visa teko išmest..
o čia jis sakyčiau buvo gan plonas tai gal priklauso ir nuo pačio kepėjo, jei labiau patyręs deda plonesni jei mažiau storesni sluoksni.. nežinau kaip ten yra ištikrūjų, taip kalbu iš asmeninės patirties, tiesiog manau kad su storesniu dirbti yra kur kas paprasčiau..
bent man mase padengti tortukai yra kur kas gražesni už nepadengtus, na bet jei jums ir be jos gražu darykit paprasta, nes jau gan nemažam dviejų aukštų tortui jos gali prireikt arti kilogramo..
p.s o jūsų tortukas buvo gražus
QUOTE(Amedea @ 2015 06 08, 18:51)
Valgoma, kad aš nei neatsimenu jog pas kažka lėkštėj jos būtų likę ar kad būtų tekę išmest, ir niekas nei neužsiminė jog ta masė neskani..
žinot gal priklauso nuo jos storio, dukrytės gimtadieniui dariau tortuka su marcipanine mase, kad pirma kart dariau dėjau storesni sluoksni pagalvojau kad užsides lengviau ir pasidengs lygiau, man buvo svarbus vaizdas, tai vaizdas buvo puikus na bet ta sluoksni visa teko išmest..
o čia jis sakyčiau buvo gan plonas tai gal priklauso ir nuo pačio kepėjo, jei labiau patyręs deda plonesni jei mažiau storesni sluoksni.. nežinau kaip ten yra ištikrūjų, taip kalbu iš asmeninės patirties, tiesiog manau kad su storesniu dirbti yra kur kas paprasčiau..
bent man mase padengti tortukai yra kur kas gražesni už nepadengtus, na bet jei jums ir be jos gražu darykit paprasta, nes jau gan nemažam dviejų aukštų tortui jos gali prireikt arti kilogramo..
p.s o jūsų tortukas buvo gražus
žinot gal priklauso nuo jos storio, dukrytės gimtadieniui dariau tortuka su marcipanine mase, kad pirma kart dariau dėjau storesni sluoksni pagalvojau kad užsides lengviau ir pasidengs lygiau, man buvo svarbus vaizdas, tai vaizdas buvo puikus na bet ta sluoksni visa teko išmest..
o čia jis sakyčiau buvo gan plonas tai gal priklauso ir nuo pačio kepėjo, jei labiau patyręs deda plonesni jei mažiau storesni sluoksni.. nežinau kaip ten yra ištikrūjų, taip kalbu iš asmeninės patirties, tiesiog manau kad su storesniu dirbti yra kur kas paprasčiau..
bent man mase padengti tortukai yra kur kas gražesni už nepadengtus, na bet jei jums ir be jos gražu darykit paprasta, nes jau gan nemažam dviejų aukštų tortui jos gali prireikt arti kilogramo..
p.s o jūsų tortukas buvo gražus
kilogramo masės 2 aukštų tortui?
QUOTE(mmergyte @ 2015 06 08, 19:59)
kilogramo masės 2 aukštų tortui?
negąsdinkit,tiek nesusideda
na nebent torto dydis nerealus 
Na, aš nesu tortų kepėja, tad tikrai nežinau..
gal marcipaninė masė yra sunkesnė už cukrinę, pagal idėja turėtų būt visgi i sudėti ieina riešutai..
kas ten žino, jei papuošimo svoris ieina i torto svori tai gal kiti ir specialiai tos masės deda daugiau kad tortas gautūs sunkesnis..
QUOTE(mmergyte @ 2015 06 08, 12:29)
įdomiai mąstot,norit,bet nevalgot,nes cukrus...o iš ko turėtų būti,kad valgytų žmonės?aišku kad tai saldu,o bezė kremo storą sluoksnį ar valgot?aš pvz ne..irgi grandau ir metu lauk..be ir dovanų popieriaus nelyginu,išpakuoju ir metu lauk..svoris,na taip prisideda,,bet juk jis ne išoro,ir ta masė kainuoja...visi nori gražaus,bet už tai mokėti gaili nes nevalgo...tai ir papuošimus ne visi valgo,bet deda..kaip sakant vienai šventei paaukokit,bet turėkit gražius prisiminimus bent jau
beje,toj įkeltoj foto tie batukai irgi daugokai sveria..
Papildyta:
QUOTE(Amedea @ 2015 06 08, 19:51)
Valgoma, kad aš nei neatsimenu jog pas kažka lėkštėj jos būtų likę ar kad būtų tekę išmest, ir niekas nei neužsiminė jog ta masė neskani..
žinot gal priklauso nuo jos storio, dukrytės gimtadieniui dariau tortuka su marcipanine mase, kad pirma kart dariau dėjau storesni sluoksni pagalvojau kad užsides lengviau ir pasidengs lygiau, man buvo svarbus vaizdas, tai vaizdas buvo puikus na bet ta sluoksni visa teko išmest..
o čia jis sakyčiau buvo gan plonas tai gal priklauso ir nuo pačio kepėjo, jei labiau patyręs deda plonesni jei mažiau storesni sluoksni.. nežinau kaip ten yra ištikrūjų, taip kalbu iš asmeninės patirties, tiesiog manau kad su storesniu dirbti yra kur kas paprasčiau..
bent man mase padengti tortukai yra kur kas gražesni už nepadengtus, na bet jei jums ir be jos gražu darykit paprasta, nes jau gan nemažam dviejų aukštų tortui jos gali prireikt arti kilogramo..
p.s o jūsų tortukas buvo gražus
žinot gal priklauso nuo jos storio, dukrytės gimtadieniui dariau tortuka su marcipanine mase, kad pirma kart dariau dėjau storesni sluoksni pagalvojau kad užsides lengviau ir pasidengs lygiau, man buvo svarbus vaizdas, tai vaizdas buvo puikus na bet ta sluoksni visa teko išmest..
o čia jis sakyčiau buvo gan plonas tai gal priklauso ir nuo pačio kepėjo, jei labiau patyręs deda plonesni jei mažiau storesni sluoksni.. nežinau kaip ten yra ištikrūjų, taip kalbu iš asmeninės patirties, tiesiog manau kad su storesniu dirbti yra kur kas paprasčiau..
bent man mase padengti tortukai yra kur kas gražesni už nepadengtus, na bet jei jums ir be jos gražu darykit paprasta, nes jau gan nemažam dviejų aukštų tortui jos gali prireikt arti kilogramo..
p.s o jūsų tortukas buvo gražus
Ačiū
niekaip nesuprantu,kaip galima iškepti 2kg sunkesnį tortą..gi ne 200 ar 500g
o jei žmogus tiek pinigų neturi,ką tada?
QUOTE(mmergyte @ 2015 06 08, 23:42)
niekaip nesuprantu,kaip galima iškepti 2kg sunkesnį tortą..gi ne 200 ar 500g
o jei žmogus tiek pinigų neturi,ką tada?

Būtent...pardavėja buvo ir išsigandusi,atsiprašinėjo,bet juk ji nekalta...o ir nebuvo kada skėsčioti rankomis,nes ryte pasiėmėm šventės dieną...gal taip rizikuoja..ką žmogui daryt-turi imti,juk kito neužsakysi ir gabalo nenupjausi...
Na va mūsų šventė praeity...viskas praėjo labai puikiai. Alkava tiesiog nudžiugino šį kartą. Išpildė viską nuo-iki.Labai buvome patenkinti tortais tiek išvaizda,tiek skoniu. Darėme 4 skonių. Vienas veidrodis mergytės,kitas berniukui
Jokios cukraus guminės masės ir guminių figurėlių
Tai iš skonių pirmoje vietoje "Kaunas",po to "Rafaelo", toliau "Vyšniukas" ir galiausiai "Svaja". Tas paskutinis tai jau toks pabodęs skonis,nepirkčiau jo ateity
Bet šviežūs,kvapnūs,na jokio priekaišto negaliu pasakyti. Abu veidrodžiai po 6kg.


Keksiukai:


Papildyta:

Papildyta:



Papildyta:

Papildyta:

QUOTE(Vitulka @ 2015 06 09, 06:02)
Man kuo toliau, tuo graziau naked tortukai
O kas del cukrines mases, tai as pati dengiu ja tortukus kai kepu, taciau visad valgytojams pasakau, kad nieko blogo nenutiks, jei ir nevalgys tos mases










