Įkraunama...
Įkraunama...

Naujas nėštukių kalendorius

Sveikos, būsimos ir esamos mamytės,

Greitai visiškai atnaujinsime nėštukių kalendorių su įvairiais įrankiais ir naudingomis funkcijomis. Kas geriau nei, Jūs mamytės, gali žinoti, koks jis turi būti, todėl mums svarbi Jūsų nuomonė, prašome pagalbos kuriant naudingą ir informatyvų įrankį busimoms mamytėms. Kaip manote kokie įrankiai ir informacija kalendoriuje padėtų būsimoms mamytėms smile.gif ?
Atsakyti
Sveiki, manau, kad kalendoriuje galetu buti pamineta, kiek/kaip intensyviai konkreciu metu galima myletis, kiek galima sportuot, o ko geriau butu nedaryti, kad butu priminta kada galima pvz: tvarkytis dantis... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki, manau reiktu is pagrindu keisti senaji kalendoriu, jis buvo gana paprastas ir nelabai jau patogus bei informatyvus. Nuo antro nestumo trimestro naudinga butu net vaizdines pamokeles zindymo, prieziuros leliuko. Naudingos butu ivairios nuorodos i vykstancius uzsiemimus visuose miestuose, kursus ir panasiai. Taip pat informacija nuo pat pradziu kaip vaikelis vystosi galetu buti issamesne, platesne. Taip pat ivairus priminai kaip viena mamyte pastebejo.
Sekmes darbuose ir grazaus bei informatyvaus kalendoriaus smile.gif
Atsakyti
manau nestumo metu smagiausia matyti video irasus kaip auga leliukas. ne kiekviena gali sau leisti echo ar 3d echo. ir internere paskelbti video irasai nerealiai pagerina nesciosios savijauta. kai gali matyti, ka panasiu metu daro tavo leliukas. t.y. nerealu ir nepakartojama. kai jauti tik bum bum bum, bet tuo paciu metu zinai, ka kiekvienu bum nori pasakyti dar negimes tavo kudikis wub.gif maitinimas ir visa kita yra kitas zingnis. nestumas - yra nestumas
Atsakyti
Aš taip pat pritariu, kad reikėtų vaizdinės medžiagos, kai laukiausi jos ieškodavau anglų kalba, bet būtų daug patogiau tai rasti lietuviškai. Galėtų pasisakyti gydytojai dėl tam tikrų mėnesių ir tuos filmukus pridėti prie mėnsio/savaitės informacijos, aišku tai būtų dar naudingiau apie jau gimusius mažylius pagal jų amžių, ypač dėl maitinimo MP, naujagimio priežiūros ir gimdyvės sveikatos mirksiukas.gif Pati turėjau lengvą šoką, kai gimus mažyliui viskas kardinaliai pasikeitė, o aš atrodo nieko nebežinojau ir dėl nieko nebebuvau tikra doh.gif Maitinimo klausimai iš vis vedė iš pusiausvyros, nors atrodo tiek daug domėjausi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kursuotoja: 15 liepos 2011 - 00:35
Smagu, kad bus atnaujintas nestukiu kalendorius. Pritariu mamytems del vaikelio vystymosi vaizdines medziagos. Juk kuo daugiau suzinosim tuo geriau jausimes. O jei dar informacija pavyks rasti vienoje vietoje bus labai didelis pliusas. Zindymas yra kita tema, bet taip pat labai svarbi, manau cia ji taip pat labai reikalinga. Taip pat labai truksta informacijos apie kursus ir sportus konkreciuose miestuose.


Sekmes 4u.gif
Atsakyti
butu smagu, kad jame butu pamineta kokius tyrimus laikas atlikti (ir ar butina juos atlikti). taip pat mano megstama funkcija is uzsienietisku kalendoriu buvo priminimai el. pastu, kad prasidejo nauja savaite ir nuoroda i psl.
butu idomu (tik nezinau kur) matyti paprocius, kaip nesciosios elgdavosi senais laikais pvz. kaip spedavo vaikiuko lyti, ar maudesi pirtyje ir pan. ax.gif
Atsakyti
Labai dziugu, kad bus atnaujintas kalnedorius. Manau butu naudinga, kaip viena mamayte jau minejo, kokius tyrimus reikia atlikti, nes ne visi gyd. viska pasako. Taip pat butu saunu,kad butu itrauktas ir reikalingas kudikio pirmasis kraitelis. Bei ka reiketu pasiimti vykstan i gimdymo namus.
Sekmes darbuose!!! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gioia: 15 liepos 2011 - 08:14
Man trūko informacijos ir teko ilgai ieškoti apie vykstančius kursus, kurie manau labai net padeda , ypač gimdymo metu ir jau gimus kūdikėliui.
Išsamiai paskaityti kaip vystosi vaisius ir pamatyti vaizdą tai neatsiejama nėštukės beveik kasienybė.
Šaunu, kad susirūpinot ir lengvo ir kūrybingo jums darbo. 4u.gif
Atsakyti
labai svarbu kad cia butu galima rasti kuo darugiau vaizdines medziagos kaip vystosi leliukas, kokius maisto produktus reiktu vartoti norint palaikyti gera nestukes svijauta, labai gerai jei padetumet susigaudyti kada reiketu papildomai vartoti daugiau kalcio, nes buna nestumo periodai kada sustipreja jo poreikis mirksiukas.gif ia apie pasiruosima ateinanciam kudikiui, riekalingiausiu daigtu saraso mirksiukas.gif svarbiausia kad butu papasakota kaip vystosi kudikis, kaip keiciasi mamos fiziologiologija ir psichologija ir labai svarbus skyrelis teciams kuriems nors truputi lengviau bus susigaudyti kaip sugyventi su nescia zmona tokiu svarbiu jeims gyvenimo etapu .
Atsakyti
o jus negalvojat, kad tos kursu vietos ir rengejai kas met keiciasi g.gif taigis tai butu laikina info, kuri po to bus nebeveikianti (turiu omeny nuorodas) - google pasinaudot tuo klausimu galima. wink.gif manau kad reikia tokios info ir medziagos, kuri ir laikui einant nesikeicia/nenuverteja.

o del funkciju kalendoriuje:
* vaizdine medziaga apie vystymasi, smagu butu ir filmukai wub.gif
* statistine medziaga (svoris, ugis, kas vystosi ir pan)
* priminimai, kada reikia apsilankyt pas gyd (jei nestumas be patologiju) kokius tyrimus gyd turetu pasiulyti atlikti, patarimai kada ir del ko verta apsilanky pas genetikus
* rekomendacijos del nestukes maitinimosi, svorio priaugio, kada galima pradet sportuot, kokiu sportu uzsiimti, kada jau pradet ieskot kursu apie naujagimio prieziura, zindyma (tik pastojus matyt dar neverta jau registruotis i kursus biggrin.gif ), kada pradėt galvot apie uzrasyma i darzeli, kraitelio ruosimas (kas butina/nebutina/gali prireikti), kada rekomenduojama 3D/4D echo (populiareja tas dalykas ir pas mus), kada pradet ieskot ligonines kur gimdyt, tartis ar ne su gyd? prieslaikinio gimdymo simptomai, kaip atpazinti saremius ir t.t. ir pan.

vnz, manau dviracio israst cia jau nepavyks, tai kiekviena savaite skirstyti butu patogu i mazylis/mama/tevelis?/priminimai/patarimai, rekomendacijos.


dekui uz geras iniciatyvas 4u.gif
Atsakyti
ko mamytes nepaminejo- tai dar butu galima pasisakyti, kokius vitaminus ar papildus koki menesi nepamirsti naudoti, kaip viena mamyte sake nepamirskime saves- tai yra dantys -kokiom dienom ir iki kada juos susitvarkyti. kokios priemones geriausios norint isvengti striju, kokia itaka daro seksas ir sperma gimdos kakleliui nestumo metu ir kaip itakoja gimdyma? tikrai mamytes teisios del vaizdo medziagu, bet mane nestumo metu labai domino ar busiu gera mama - ypac su pirmuoju, nes kai pagimdziau likau viena ir soko apimta nieko nebezinojau ka daryt su tuo vaikeliu ir ko jis nori. taip pat pasekmes gimdymo galetu aprasyti, kaip viskas buna po cezario, kada galima kelti vaika mamytei, kaip ir po paprasto gimdymo. mane labai domino toks dalykas kad po berniuko gimdymo pusei metu strigo atmintis ir kai pasiklausinejau taip buna ne vienai ir toms kurios gimdo berniukus. labai buvo idomu kas tai itakojo, vitaminai ar kazkurio stygius (pvz gelezies)? kaip isvengti pogimdyvines depresijos, kaip suprasti kad man ji jau prasidejo, kokios mano ligos ar infekcijos gali pakenkti vaisiui, del ligu paveldimumo, taip pat kokia itaka daro nesciosios alpimas, nes pastebejau vienas pykina, kitos alpsta.. kaip apsaugoti dantu emali supykinus. kokiu arbatu negalima gerti pagimdzius, kad nedingtu pienas ir kas ji skatina ir t.t.
Atsakyti