Įkraunama...
Įkraunama...

Karbonadas

ax.gif
QUOTE(GIEDRAMASI @ 2006 03 07, 21:43)
sveikos,as noriu pasidalinti skaniu karbonado receptu.darau taip: ismusu karbonadine mesa,pamarinuoti pomidoru padaze para laiko,po to kiausinio plakinyje idedu prieskoniu ,pamirkinu tame plakinyje,pavolioju dziuveseliuose,iskepu.tada i skarda sudedu ta mesyte ant jos sudedu svoguna supjaustyta, sampinjonus ir daug surio ir idedu i orkaite kepti kol suris grazias pagels. thumbup.gif liuks mesyte buna minksta. smile.gif skanaus!!!!




g.gif :Pomidoru padazas--Koks??? Prieskoniai ---Kokie??? g.gif g.gif
Man ,kaip gyvenanciai ne LT ,manau yra ir daugiau cia tokiu,butu labai malonu,jei rasydamos galetumet pamineti tiksliau sudeti. 4u.gif ax.gif


P/S Nelaikykit manes izulia, bet pastebejau,kad labai daug megstat naudoti "gatavus" prieskoniu misinius... doh.gif doh.gif o ar kada susimastet,kas juose is tikro yra naturalaus??? As taip pat anksciau naudojau juos ,bet su laiku pradejau dometis sudetim ir doh.gif doh.gif doh.gif ,jau geriau truputi pavarksiu ir pati susimaisysiu kokiu zoliu nei pirksiu sintetini slamsta ,kaip "VEGETA" ar panasiai.... Visgi gyvenimo kokybe po keletos metu man svarbi,manau ir jums.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kobryte: 09 birželio 2006 - 09:34
QUOTE(kobryte @ 2006 06 09, 10:28)
Nelaikykit manes izulia, bet pastebejau,kad labai daug megstat naudoti "gatavus" prieskoniu misinius... doh.gif  doh.gif o ar kada susimastet,kas juose is tikro yra naturalaus??? As taip pat anksciau naudojau juos ,bet su laiku pradejau dometis sudetim ir  doh.gif  doh.gif  doh.gif ,jau geriau truputi pavarksiu ir pati susimaisysiu kokiu zoliu nei pirksiu sintetini slamsta ,kaip "VEGETA" ar panasiai.... Visgi gyvenimo kokybe po keletos metu man svarbi,manau ir jums.


drinks_cheers.gif mano vyrui vieninteliai prieskoniai - zoles ir truputis pipiru... jis aplamai negali pakest, kai prieskoniais "uzmusamas" naturalus produkto skonis...
Atsakyti
na siandien ir pabandysiu o po to parasysiu biggrin.gif
Atsakyti
kaip apsidžiaugiau, kad radau šią temą. kaip tik karbonadus ryt gaminsiu, tai išbandysiu kaip nors kitaipo, nes receptas išmušta mėsa-prieskoniai-kiaušinis-džiuvėsiai jau labai nusibodo doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveikos. Labai norejau paklausti, ka darote, kad kepama mesa nesusitrauktu, man is didziulio gabalo kepant keptuveje palieka mazytis gabaliukas. O kaip kavinese atnesa karbonada per visa lekste toki minksta ir skanu man toks niekada nesigauna. Gal zinote kaip toki pagaminti? blush2.gif
Atsakyti
Nzn, tikriausiai pataikiau sudėt reikiamą kiek prieskonių, bet karbonadas buvo thumbup.gif
Taigi mėsą išmušiau ir padariau kiaušinio plakinį į kurį dėjau:
pipiriukų
druskos
cukraus
kmynų
smūlkiai sutrintą(sulaužytą) lauro lapą
Karbonadą dėjau į plakinį, o po to į miltus ir taip 2 kartus. Kepiau ant aliejaus. Nzn ar buvau tokia alkana, bet įtariu lauro lapas, kmynai ir cukrus-padarė savo.
Atsakyti
QUOTE(Malvyna @ 2006 08 21, 15:49)
Sveikos. Labai norejau paklausti, ka darote, kad kepama mesa nesusitrauktu, man is didziulio gabalo kepant keptuveje palieka mazytis gabaliukas. O kaip kavinese atnesa karbonada per visa lekste toki minksta ir skanu man toks niekada nesigauna. Gal zinote kaip toki pagaminti? blush2.gif
Ar niekas nezinote?
Atsakyti
Sveikos. Labai norejau paklausti, ka darote, kad kepama mesa nesusitrauktu, man is didziulio gabalo kepant keptuveje palieka mazytis gabaliukas. O kaip kavinese atnesa karbonada per visa lekste toki minksta ir skanu man toks niekada nesigauna. Gal zinote kaip toki pagaminti?

Ar niekas nezinote?


Zinom, tik gal geriau lai ji traukiasi, nes kad gautum kavines karbonada tai daugelis musant mesyte pila vandeni ir tada gaunasi is 1 gabaliuko puses lekstes ploto gabalas, nemaciau pati, taciau kai draugai irenginejo kavine juos sio triuko moke atejusi maisto gaminimo technologe.
Atsakyti
QUOTE(rasyte @ 2006 09 15, 14:37)
Zinom, tik gal geriau lai ji traukiasi, nes kad gautum kavines karbonada tai daugelis musant mesyte pila vandeni ir tada gaunasi is 1 gabaliuko puses lekstes ploto gabalas, nemaciau pati, taciau kai draugai irenginejo kavine juos sio triuko moke atejusi maisto gaminimo technologe.



Kaip įdomiai g.gif Mėsa vis palaisto ir muša? g.gif
Atsakyti
Siūlau tokį kepsnio receptą, nors jis ir ne mano sugalvotas.Kažkur skaičiau.Bet man labai skanu, ir šeimynai.
0,5kg kiaul.nugarinės
4-5 kiaušiniai
200-300gr ferment.sūrio
3 svogūnai
1 paprika(aš dedu raudoną)
prieskonių ir druskos
2-3 kiaušinius išvirti, kitus palikti plakiniui, mėsą išmušti ir pabarstyti prieskoniais bei druska
Paruošti įdarą:supjaustyti virtus kiaušinius, sutarkuoti sūrį, supjaustytus svogūnus ir papriką pakepinti ant aliejaus ar sviesto.Kai svogūnai atvės, viską sumaišyti, pridėti prieskonių ir truputį druskos.Ant išmuštos mėsos dėti tą įdarą ir suformuoti cepeliną(aš truputį sukabinu smeigtukais, bet ir nesukabinus neišyra).Apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.Virti aliejuje katiliuke, ar gruzdintuvėje kol parusvės. Skaniausia su fri bulvytėmis, bet galima ir su kitu garnyru.Galima patiekti ir kaip šventinį patiekalą, ant iškeptų kepsnių užtarkavus sūrio ir trumpai pakaitinus orkaitėj, kol išsilydys sūris.Skanaus! thumbup.gif
Atsakyti

O kepant tradicinį karbonadą, be „pribambasų“, kaip darote: mėsa-kiaušinio plakinys-džiuvėsėliai ar mėsa-džiuvėsėliai-kiaušinio plakinys? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mytis @ 2006 09 19, 20:13)
O kepant tradicinį karbonadą, be „pribambasų“, kaip darote: mėsa-kiaušinio plakinys-džiuvėsėliai ar mėsa-džiuvėsėliai-kiaušinio plakinys? g.gif

mėsa-kiaušinio plakinys-džiuvėsėliai
mesa (su prieskoniais pagal skoni) pamirkyti isplaktam kiausinyje ir tada apvolioti dziuveseliuose arba miltuose (kartais darau dziuveseliu ir miltu mixa, arba miltu ir selenu mixa).
Atsakyti