Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos V tema

Turėjau pernai tokią pačią problemą, tik aš pati netyčia nulaužiau stiebelį vos pradėjusį augti. Palikau tą leliją pasodintą, bet šiemet dar kol kas jos nematyti, tikriausiai nebeišdygs...

Kaip gaila jei ji pražuvo,reiks man stebėti savo leliją kad to neatsitiktų.Šiandien vaikams griežtai uždraudžiau šalia gėlynų spardyti kamuolį bash.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 03 04, 11:50)
"Nakties princesę" rudenį gal turėsiu, jei norėsi mirksiukas.gif

Jediara, pamaniau priminti ką buvom kalbėjusios apie "Nakties princesę" 4u.gif smile.gif
Noriu pasiteirauti, kaip lelija išdygo, ar planuojamas perteklius?
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 05 05, 19:33)
Turėjau pernai tokią pačią problemą, tik aš pati netyčia nulaužiau stiebelį vos pradėjusį augti.  Palikau tą leliją pasodintą, bet šiemet dar kol kas jos nematyti, tikriausiai nebeišdygs...

Maniškiai vaikai pernai vis aplaužydavo su kamuoliu. Šiemet visos išlindo. Svogūniukas juk buvo likęs žemėje,nebent iššalt galėjo,todėl nedygsta. Arba dar palauk šiek tiek wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2012 05 05, 16:25)
Labai graži lelija 4u.gif aš irgi šį pavasarį tokią pirkau,jei nesumaišytos  veislės bus ,šaunu...

Rudenį sodintos lelijos šauniai dygsta,kai kurios iš vieno svogūnelio leiodžia po 3 stiebus,matyt tie svogūnai buvo didesni.Lelija Akme buvo išleidusi tokį storą stiebą, taip jau ir įsivaizdavau aukštą leliją su didžiuliu žiedu,bet  deja kažkas nulaužė iki pat pažemės.O kas dabar bus?Ką dabar daryti su ja?Kad žiedų nebus tai savaime aišku,bet kad nors ji nesupūtų man taip tupėdama žemėje be darbo.Negi ji teiksis leisti iš naujo stiebą?

as pernai ravedama apsizioplinau ir "isravejau" nugnygiau ugli, ir nekreipiau demesio, nurasiau, kad lelija "issalo" ar kurmiai suvalge biggrin.gif
siemet islindo ta mano "suvalgyta"lelija kuo puikiausiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2012 05 05, 22:03)
Kaip gaila jei ji pražuvo,reiks man stebėti savo leliją kad to neatsitiktų.Šiandien vaikams griežtai uždraudžiau šalia gėlynų spardyti kamuolį bash.gif

mano mazius, irgi pavaiskciojo ant mano vos isdygusiu ;leliju, kelios nuvirtusios buvo uzmintos, kazi ar atsistos...sad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 05 06, 23:30)
Jediara, pamaniau priminti ką buvom kalbėjusios apie "Nakties princesę" 4u.gif  smile.gif
Noriu pasiteirauti, kaip lelija išdygo, ar planuojamas perteklius?

Vienas kitas svogūnėlis bus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(užsklanda @ 2012 05 07, 10:48)
mano mazius, irgi  pavaiskciojo ant mano vos isdygusiu ;leliju, kelios nuvirtusios  buvo uzmintos, kazi ar atsistos...sad.gif  verysad.gif

Jei nenulaužė, tai atsistos, arba galite bandyti atsargiai kilstelėti ir pririšti.
Atsakyti
Vakar maximoj pamačiau,kad akcija gėlių svogūnėliams tai neatsilaikiau ir nusipirkau baltų rytų lelijų.Sveikai atrodamtys svogūnai ir daigai tokie stori žali.
Atsakyti
Laukiau laukiau ziedu, o gavosi stai kas verysad.gif verysad.gif Gal zinot ka ne taip padariau? Svogunelius sodinau si pavasari.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2012 05 17, 09:26)
Laukiau laukiau ziedu, o gavosi stai kas  verysad.gif  verysad.gif  Gal zinot ka ne taip padariau? Svogunelius sodinau si pavasari.

Kartais taip būna, nes kad augalas įsitvirtintų, pavasarį sodintų reikėtų neleisti žiedpumpuriams formuotis ir juos išskinti, bet..... nedarome taip, nes labai norime žiedų blush2.gif O jei dar auginote vazone ir kambaryje - tai taip pat joms nelabai patiko, nes lelijos yra lauko augalai ir mėgsta "laisvę" šaknims ir trąšią dirvą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 05 17, 08:50)
Kartais taip būna, nes kad augalas įsitvirtintų, pavasarį sodintų reikėtų neleisti žiedpumpuriams formuotis ir juos išskinti, bet..... nedarome taip, nes labai norime žiedų blush2.gif  O jei dar auginote vazone ir kambaryje - tai taip pat joms nelabai patiko, nes lelijos yra lauko augalai ir mėgsta "laisvę" šaknims ir trąšią dirvą rolleyes.gif

Dekui uz atsakyma. Pirkau specialiai zemauges, kad galeciau sodinti i vazona. Planavau laikyti terasoje jas lauke, bet del salnu nenesiau i lauka.
Kitas dalykas - as dar tik pradedanti augintoja, tai zinoma, nelabai gerai zinau kaip ka tiksliai daryti.

O kaip elgtis dabar atejus ziemai, ar bus joms gerai, jei parnesiu i rusi?
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2012 05 17, 11:24)
Dekui uz atsakyma. Pirkau specialiai zemauges, kad galeciau sodinti i vazona. Planavau laikyti terasoje jas lauke, bet del salnu nenesiau i lauka.
Kitas dalykas - as dar tik pradedanti augintoja, tai zinoma, nelabai gerai zinau kaip ka tiksliai daryti.

O kaip elgtis dabar atejus ziemai, ar bus joms gerai, jei parnesiu i rusi?

Ar tręšėte jas? Man truputį keista, kad lapai tokie vešlūs, o žiedelių nėra, tarsi būtų pertręšti azotinėmis trąšomis g.gif
Taip, žiemą jas geriau laikyti vėsiame rūsyje arba apšiltinti vazoną rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 05 17, 13:21)
Ar tręšėte jas? Man truputį keista, kad lapai tokie vešlūs, o žiedelių nėra, tarsi būtų pertręšti azotinėmis trąšomis g.gif
Taip, žiemą jas geriau laikyti vėsiame rūsyje arba apšiltinti vazoną rolleyes.gif

Ne, netresiau. Lapukai tikrai grazus, tai del to ir keista buvo pasidare, kad nudziuvo ziedeliai. Bet tai dar siandien su kolege pakalbejau, tai nuramino, kad ziedu sulauksiu kitamet bigsmile.gif Pas ja irgi taip buvo.
Atsakyti