QUOTE(aulina @ 2011 07 28, 08:51)
galvoju kas brangiau, ar deti tablete, kurios kaina tarkim litas, ar padidinti temperatura? Sveikiau, zinoma, be tableciu.
o jei indaplove neplauna be tos tabletes (milteliu) apskritai

, tuomet tas skaiciavimas nebeaktualus. skaiciuoji tik kiek laiko veikia kaitinimo elementas, kokiu galingumu ir kokia viso to pinigine israiska.
nzn ar aktualu dar aie tuos dziovinimus. imetu straipsnio (pirmo pasitaikiusio) dali:
Džiovinimas
Indaplovės ne tik gerai plauna indus, bet ir džiovina. Ne indų plovimo mašinoje džiovinami indai džiūsta ilgiau, be to, ant jų lieka balsvų garuojančio vandens dėmių. Indaplovės indus džiovina dviem būdais kondensaciniu ir turbo-.
Kondensacinis džiovinimas veikia temperatūros kaitos principu. Po indų plovimo susidarę garai pamažu vėsta, kondensatas renkasi ant sienelių, nuo kurių subėga į drenažo įrangą. Išskirtinis tokio džiovinimo bruožas visiškai hermetiška erdvė (kontūras), patikimai saugantis nuo nuotėkio ir kitų nemalonių staigmenų.
Tokiu būdu indai džiovinami beveik visose funkcinės, komforto klasės ir kompaktiškose indaplovėse. Uždara hermetiška erdvė visų pirma neleidžia drėgmei garuoti į virtuvę (todėl tai visai nekenkia virtuvėje esantiems baldams). Taip indai džiovinami higieniškiau, tyliau, tačiau gana ilgai, netgi po pusvalandžio jie gali būti dar drėgni. Todėl brangesniuose modeliuose rengiamas šilumokaitis.
Šilumokaitis tai specialus 3,54,5 litrų rezervuaras, įtaisytas vienoje iš indaplovės sienelių. Pradedant džiovinti, šilumokaitis prisipildo šalto vandens ir atvėsina sienelę. Krentant temperatūrai, greičiau susidaro kondensatas. Mašinos, turinčios šilumokaitį, indus džiovina du kartus greičiau. Kai kurie modeliai turi ir pagreitino džiovinimo funkciją (indai išdžiūsta maždaug per 7 minutes). Dar vienas šilumokaičių privalumas yra tas, kad nereikia dažnai plauti arba keisti oro filtrų.
Turbodžiovinimas veikia visiškai kitaip ventiliacijos būdu. Indus džiovina cirkuliuojantis oras, kuris paskui išleidžiamas į virtuvę. Ventiliacijos anga paprastai būna valdymo skydelyje arba paslėpta po rankenėle.
Indaplovės, indus džiovinančios turbobūdu, nelabai populiarios. Visa bėda, kad šių mašinų konstrukcija nėra universali. Pavyzdžiui, turbodžiovintuvo negalima rengti į montuojamus modelius, kurių valdymo skydelis yra paslepiamas. Tačiau turbodžiovinimo indaplovės yra efektyvios. Indai visiškai išdžiūsta per 15 minučių. Pagrindinis šių mašinų trūkumas šiltas drėgnas oras, kuris išleidžiamas į virtuvę. Tam, kad būtų sumažintas diskomfortas, gamintojai sukūrė naują ventiliacijos būdą. Karštas drėgnas oras susimaišo su šaltu, patenkančiu per ventiliacijos angą, oras indaplovėje atvėsta ir tik tada išleidžiamas į išorę. Dalis drėgmės kondensuojasi indaplovėje. Tokiu būdu indai džiovinami daug geriau ir higieniškiau.
Indaplovės, kuriose indai džiovinami paprastu kondensaciniu būdu (nėra šilumokaičio), priklauso C džiovinimo klasei. Indaplovės, turinčios šilumokaitį arba turbodžiovinimo funkciją, priskiriamos A ir B džiovinimo klasei.