Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo Rota viruso

QUOTE(saltrune @ 2007 09 28, 07:34)
Imunologai nedirba infekcinėse ligoninėse. Manau, šį kartą susidūrei su eiliniu šundaktariu. g.gif  schmoll.gif Infekcinių ligoninių gydytojai suinteresuoti, kad daugiau žmonių sirgtų rota, nes bendrai infekcinių ligų ir darbo jiems siaubingai mažėja. Rotavirusas pernai buvo dažniausia žarnyno infekcinė liga  schmoll.gif

Nu jo, jei gydytojas nepataria skiepyti, vadinasi jam klientūros pritrūko ir jis suinteresuotas, kad vaikas susirgtų blink.gif doh.gif
O reanimatologai jums nepataria saugos diržų nesisegti, ar ten ligonių netrūksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(niunia585 @ 2007 09 21, 11:24)
cia kaina uz abu kartus?ai tiesa o kas buna kai suserga vaikas ?kaip pasireiskia gal zinai? doh.gif

jo, cia uz abu kartus. bet kai kalbejau su gyd., tai ji sake, kad nera jokiu garantiju,kad vaikutis nesusirgs, tiesiog sirgtu lengvesne forma. As pati neskiepijau, kadangi nera iki galo istirtas tas skiepas ir kazkaip susilaikiau, ir gyd. mums nesiule(tikrai zinau,kad kitos gyd. net primygtinai liepia skiepytis doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2007 09 03, 13:06)
Aciu, ačiu didelis, tebere... Išsamiai, aiškiai, ramiai parašei.. aciuks.gif aciuks.gif  Einu skaityti...  Tikiuosi rasiu kur LT, nes su anglų kalba ir dar medicinos srity pas mane visai stupid.gif  ....
Papildyta:
deja- man neatidaro.. susirandu Rotarix ir... blokuoja.... Gal galima butu i Az permesti nukopinta tekstuką...lietuviskai... ax.gif  arba i dijebu(eta)gmail.com Dėkoju iš anksto...  aciuks.gif

sveika, jei dar domintu info, man atsidare ir uzsiseivinau pas save, galeciau permesti i e-mail'a 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2007 09 28, 10:09)
jo, cia uz abu kartus. bet kai kalbejau su gyd., tai ji sake, kad nera jokiu garantiju,kad vaikutis nesusirgs, tiesiog sirgtu lengvesne forma. As pati neskiepijau, kadangi nera iki galo istirtas tas skiepas ir kazkaip susilaikiau, ir gyd. mums nesiule(tikrai zinau,kad kitos gyd. net primygtinai liepia skiepytis doh.gif ).

musu pediatre primygtinai kisa ta skiepa, net mato kad abejojam, tai sako "nu bent viena doze pasidarykit, vis geriau bus" doh.gif nepatinka man tas brukimas ziauriai, vien del to itarimai komercija kyla unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2007 09 28, 10:27)
sveika, jei dar domintu info, man atsidare ir uzsiseivinau pas save, galeciau permesti i e-mail'a 4u.gif

aciuks.gif Ne nebereikia, ,man persiuntė i el. paštą . Beje skaičiau , mąsčiau, tariausi- ir nusprendėm NEBESKIEPYTI.

QUOTE(Bufeto vedėja @ 2007 09 28, 15:03)
musu pediatre primygtinai kisa ta skiepa, net mato kad abejojam, tai sako "nu bent viena doze pasidarykit, vis geriau bus"  doh.gif  nepatinka man tas brukimas ziauriai, vien del to itarimai komercija kyla  unsure.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Pas mus irgi tas pats variantas. Nes skiepų kabinete, prakalbus apie šią vakciną, užsakant reikėjo nurodyti rekomendavusios gydytojos pavardę. Užsakyt užsakiau, bet nusprendžiau nebeskiepyti.... irnesakyk.gif
Keista, kad mano pediatre tiesiog bruko tą skiepą... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dije: 28 rugsėjo 2007 - 17:29
nu va, perskaiciau visa temel ir dabar tvirtai sakau - NE sitam skiepui. Aisku remiuosi ne vien forumo nuomone biggrin.gif

QUOTE(Gilele @ 2007 02 13, 13:21)
bet su dvimetinuku jau galima susitarti kad gertų... bet va kūdikiai... Dėl jų sveikatytės mes čia labiausiai jaudinamės...

visos cia saukiat, kad kudikiu gaila, bet sergamumas didziausias ne tarp kudikiu, o tarp darzelinio amziaus vaiku cool.gif

QUOTE(vataipva @ 2007 06 06, 13:10)
sprendzhiau sprendzhiau ar pirkti ta vakcina, skaichiau info, ir priejau ishvados - opium dlia naroda. ir dar uzh nemazhus pinigus.
minusai:

1) tai vakcina nuo 4 populiariausiu Roto viruso sukeleju (zhinom api egripo sukelejus, kad jie keichiasi ir nensupejami, dazhniausiai..). op ju yra keli shimtai  blink.gif

2) priesh tai buvusi, kitos firmos vakcina nepasiteisino, ir dar gi su baisiom pasekmem - daug vaiku sirgo zharnu invaginacija (kai isitraukia zharna save => opercaija). klausimas kyla kada atsiras zhiniu, kad shi vakcina zhalinga? vakcinavimas nuo Roto viruso shviezhutelis, info nedaug..

3) yra Roto virusas, yra Noro virusas (su tais pachiais baisiais simptomais).. shiemet, berods ir buvo Noro virusas.

4) tai papildomas kruvis mazham organizmui. ir taip shiuo periodu jis daaaauuuug skiepu gauna.

ishvada: abejotinos teigiamos itakos vakcina, ypatingai stumiama mediku... neskiepyjau.

labai geras postas thumbup.gif

QUOTE(grazina37 @ 2007 08 31, 15:47)
doh.gif paskaiciau ir pakraupau doh.gif ,ir toks pasakymas kad pagulejo pavargo tai yra visiskas nusisnekejimas ,ar tai nieko baisaus kai kudikis guli su lasinem 2-3 paras ,kas 10 min veme ,ir nespeji keisti pampersu nuo viduriavimo ,ir rubu keitimo n kartu nes jokie pampersai neatlaiko tokio kiekio kakucio ir jis bega per sonus,artai nieko baisaus kai jusu kudikelis akimirksniu tampa kaip meduza suglebes ir nepajegia net verkti kai taipogi n kartu bado ,nes jis zaibiskai netekes skyscio ir venu negali rasti jokia sesele doh.gif

labai uzjauciu del tokiu isgyvenimu, ne viena nenoretu to patirti, deja skiepas tikrai nuo tokio kosmaro neapsaugos. O kodel neapsaugos jau cia buvo daug diskutuota ir rasyta ir saltiniu daug nurodyta buvo, reiktu tik visa temele perskaityti ax.gif
ir ne finansuose cia esme...tos kurios neskiepyja, nereiskia jog gaili pinigu doh.gif

QUOTE(bevardė @ 2007 09 03, 16:28)
Kiek žinau didžiausias sergamumas tarp 2-5 metų vaikų.

va butent drinks_cheers.gif

QUOTE(dije @ 2007 09 25, 19:32)
Tenoriu pasakyti- mamytes- tikrai tarkites, domekites, skaitykite ir darykite kaip jusu motiniska nuojauta liepia. Manoji liepe neskiepyti... ax.gif

nu ir protingai padarei, kad pasidomejai mirksiukas.gif

QUOTE(dije @ 2007 09 28, 18:29)
Pas mus irgi tas pats variantas.  Nes skiepų kabinete, prakalbus apie šią vakciną, užsakant reikėjo nurodyti rekomendavusios gydytojos pavardę.

tai va, tas brukimas doh.gif ir dabar kai viska atgaminu, tai pediatre net neuzsimine kad rotatekas kazkuom pavojingas doh.gif tik isskyre tai, jog vienas 2 dozes, o kitas 3 doziu ir uztat brangesnis doh.gif nu tai isvis absurdas...jeigu jau siulo, tai galetu bent kazka zinoti...gerai kad nors neprikalbejo, jog imunitetas visam gyvenimui igyjamas doh.gif kai neigyjamas isvis nuo to skiepo joks imunitetas cool.gif

del idomumo musu masazistes uzklausiau ar skiepyjo savo anuke - pasiziurejo ir pasake - ne - o kas bus kai susirgs noru? gi klinika ta pati ir gydymas tas pats, tiksliau gydymo jokio, tik skysciai rolleyes.gif tai jeigu klinika ta pati, tai kodel roto skiepas nesaugo ir nuo kitu panasiu virusu? nu zodziu, nesu medike, bet man cia galai neuseina ir tiek biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2007 09 28, 10:27)

permesk ir man i e-maila a.bagociene@one.lt aciu
dar mastau, bet didesnioji mano puse sako -NE
taip ,kas man keisciausia niekas nepasako kokiam laikui tas imunitetas, nors ir lengvesnes formos g.gif
Papildyta:
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2007 09 28, 15:03)
musu pediatre primygtinai kisa ta skiepa, net mato kad abejojam, tai sako "nu bent viena doze pasidarykit, vis geriau bus"  doh.gif  nepatinka man tas brukimas ziauriai, vien del to itarimai komercija kyla  unsure.gif

nors ir ne i tema ujaja kokios dvynukes thumbup.gif mirksiukas.gif , gime kaip manoji Patricija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salamandra72: 28 rugsėjo 2007 - 21:21
permesk prasau, ax.gif
Atsakyti
susirkti gali bet kokio amziaus zmogus,tik pavojingiausia yra kudikiams ,todel ir skiepijama patys maziausi doh.gif
treciaji karta sirgo abu mano vaikai ir vyras ,tai blogiausiai jautesi vyras ,o mazius lengviausiai pernese ,nes jam tai buvo 3 kartas,ir tas lenviausei yra 12 valandu vemimo viduriavimo ,ir skysciu jis per para isgerdavo po 3 litrus todel isvengem ligonines,todel labai idomu ar jus savo kudikeliui kad ir 6 men ar vyresniam sugirdysite bent 2 litrus per para ,nes tai ne pienas ,o smekta ir rehidronas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(salamandra72 @ 2007 09 29, 21:48)
permesk prasau,  ax.gif

Permečiau jums i pašta... mirksiukas.gif apie abi vakcinas...
Atsakyti
aciu labai 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(salamandra72 @ 2007 09 29, 21:48)
permesk prasau,  ax.gif

atsiprasau, kad taip ilgai, bet tik siandien cia uzsukau ir pamaciau, issiunciau 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti