Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo Rota viruso

O as turiu labai daug abejoniu del sio skiepo. Daug domejaus. Nes juk norisi savo vaikiukiams gero tiktai. Kaina nenugasdino. Bet visa kita - stai klausimai i kuriuos kompetetingi gydytojai neatsake, o ir musu pediatre, su didele patirtim, nerekomendavo sios vakcinos. Nors yra skiepijus vaikus, mamos paprasius.
Taigi svarbiausias klausimas - rotavirusine infekcija sukelia virusas. O virusai kaip zinia linke mutuoti (keistis). Aisku si vakcina yra pries tam tikra viruso modifikacija. Mutavus virusui, kuris sukelia sia infekcija, vaikiukas vis tiek susirgs, nors ir bus pasiskiepines.
Dar klausimas, kodel butent iki 6 men. reikia suvartoti?
Siaip labai nepatinka, kad visi yra gasdinami, ypac mamos.(aisku gamintojui reikia kuo daugiua parduoti). O ka daryti susirgus, paprastai be emociju neaiskina. Sirgo ir mano vaikai. Nenoriu, kad tai pasikartotu.Isvengem reanimacijos, nes pediatre viska ramiai nurode ka daryti.
Bet girdyti, sia "bjaurasti", neturint garantijos , kad nesirgs nesinori. schmoll.gif . Juk tu sugirdai vaikui sios ligos sukeleja verysad.gif .
Atsakyti
Na vargu ar vien pediatrės patarimai tau padėjo išvengti reanimacijos - aš pati turiu medicininį išsilavinimą, bet visos metodikos man nepadėjo - tiesiog vaikų arganizmai ir virusai buvo skirtingi.
Va dėl virusų mutacijų, tai čia ne visai tiesa. Yra tam tikros virusų rūšys, kurioms būdingos mutacijos ir kintamumas - labiausia visi žinom apie gripo virusą, bet vėlgi ten viskas gana sudėtingai -. Tuo tarpu dauguma viruso rušių mutuoja pakankamai retai (mūsų laimei tikriausiai), tai ir leidžia mums apsisaugoti nuo jų vakcinomis, ieškoti vaistų. Kitas dalykas - kad dažnai panašius ligos simptomus sukelti gali kelios rūšys panašių virusų, priskiriamų tai pačiai šeimai (štamų). Vieni štamai labiau paplitę, kiti - rečiau, vieni "piktesni", kiti - mažiau, sukelia lengvesnius simptomus. Todėl mokslininkai (kurie šiais laikais dirba kompanijoms) kurdami naujas vakcinas, stengiasi, kad apsauga būtų prieš dažniausius ir sunkiausius štamus.
O gydytojai kad nepapasakoja- na negali kad ir pats geriausias gydytojas žinoti visko, domėtis viskuo, ypač kas naujausia . Normalūs žmonės po darbo grįžta namo, o gydytojas turėtų tik į biblioteką? Vienos temos domina labiau ir seki nuolat (kaip man nutiko su rota), kitos - mažiau... g.gif
O skiepytis, ar ne- sprendimas tik tėvų. Manau, kad tai gerbūvio vakcina (bent jau mūsų krašte) - moki pinigus ir tikiesi, kad nereiks kentėti nei tau , nei tavo vaikui..Bet juk ne visi draudžiamės nuo nelaimių..
Atsakyti
Sveikos, mamytes,

Paskiepijom ir mes savo mazyle nuo rotaviruso. Skiepa darem treciadieni, o sestadieni ryte pupa pradejo vemti! Vemem nuo 6:30 iki vidurdienio. Niekaip negalejau pupos pamaitinti, viskas iseidavo lauk sad.gif
Nezinau, ar cia skiepo pasekme, ar tik siaip kazkoks sutapimas, tiesiog noriu pasidalinti informacija, gal ir kitos mamytes su tuo susidurs (tikrai nelinkeciau).
Vis maitinau mazaja po laseli ir daznai, po kiek laiko vemimas baigesi. Po pietu pradejom gan skystai kakoti -po kiekvieno maitinimo is eiles 4 kartus. Temperatura nebuvo pakilusi.
Siandien jau lyg ir jauciames gerai.
Gal cia skiepo salutinis poveikis, gal reakcija i skiepa, o gal tik siaip sutapimas...
Atsakyti
Paskaicius jusu pasisakymus, matau, kad kalbama vien tik apie tai, kad "stai mes paskiepinom ir mums ramu". Kodel niekas neivertina tai, kad kudikeliu imunitetas per pirmuosius metus ir taip apkraunamas skiepais ir uzkrauti dar viena...na, nezinau.

net ir pasiskiepinus islieka tikimybe susirgti, aisku lengvesne forma, bet viskas priklauso nuo vaiko imuniteto. Pats virusas siaucia tada kai imuninetas susilpejes t.y. ziema/pavasari. Jei vaiko imunine sistema stipri, jis ir neskiepintas prasirgs lengvesne forma (aisku, jei sirgs).

o mamos pienas stiprina vaikucio imuniteta - cia atsakymas i klausima "prie ko cia MP"

Be abejo, kiekvienos mamos reikalas ar ji nusprendzia skiepint savo vaika ar ne, bet nereiktu vadovautis vien tik tuo, kad "stai atsirado vakcina, sumokesiu pinigus ir busiu rami, kad jei ka, padariau viska ka galejau..."

Cia mano nuomone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaVil: 29 sausio 2007 - 16:25
LaVil tu neteisi, nes sis virusas yra nesvariu ranku liga, ja vaikai uzsikrecia nepriklausomai nuo imuniteto. siai bjaurybei visvien stiprus ar silpnas musu vaiku imunitetas, vis vien puls. tik jei vaikas stiprus, greiciau pasveiks. tai ne mano nuomone, o daktaru zodziai.
Atsakyti
QUOTE(Maniuta @ 2007 01 29, 19:42)
LaVil tu neteisi, nes sis virusas yra nesvariu ranku liga, ja vaikai uzsikrecia nepriklausomai nuo imuniteto. siai bjaurybei visvien stiprus ar silpnas musu vaiku imunitetas, vis vien puls. tik jei vaikas stiprus, greiciau pasveiks. tai ne mano nuomone, o daktaru zodziai.

Maniuta, o kurioj vietoj as neteisi? Man atrodo as nesakiau, kad jei stiprus vaiko imunitetas jis nesusirgs...paskaityk atidziau bigsmile.gif

O , kad tai nesvariu ranku liga, tikrai nieko naujo nepasakei,juk tai zarnyno virusas, o dazniausiai kudikiai uzsikrecia, jei teveliai ranku neplauna pakeite sauskelnes ar vystyklus.

Ir dar karta pasikartosiu, bei tau pritarsiu drinks_cheers.gif , kad jei vaiko imunitetas stiprus jis lengviau persirgs...

Atsakyti
Nu mane tai nervina šnekos, kad jei "vaiko imunitetas stiprus, jis nesirgs". Kažkaip nemačiau, kad kuri nors mama paaiškintu, kuo matuojamas tas imunitetas. Tipo jei vaikas neserga sloga kasdien, tai jo imunitetas stiprus, ir skiepyt nereikia jei serga sloga - tai skiepyt? Aš kažkada skaičiau, kad kaip tik sunkiausiai serga tie, kurie serga visomkiomis pešalimo ligelėmis dažnai (nu matyt čia apie tuos kalbama, kad imunitetas silpnas), tie kurie auga labai steriliomis sąlygomis (tiesiog dėl gyvenimo būdo nesusiduria su virusais anksčiau) ir tie, kurių "imunitetas labai stiprus" (vėlgi kaip jis matuojamas?), nes tokiems vaikams būdingos labai stiprios , audringos reakcijos į ligos sukelėją... Kiek čia tiesos nežinau, bet linkusi sau tyliai tikėti ta teorija- tokia mano patrtis, nes mano vyresnioji, kuriai dabar jau 10 per gyvenimą sirgo tik 5 kartus (bent tiek kartų gėrėm antibiotikus), bet tris iš jų (tame tarpe dėl roto) gulėjo reanimacijoj blush2.gif
Todėl tą kuris gyvena nestuke.gif tikrai skiepysiu nuo roto bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2te: 30 sausio 2007 - 16:42
QUOTE(2te @ 2007 01 30, 17:38)
Nu mane tai nervina šnekos, kad jei "vaiko imunitetas stiprus, jis nesirgs".

tu man parodyk nors viena, kuri cia sake, kad jei vaiko imunitetas stiprus, jis nesirgs g.gif
Atsakyti
QUOTE(2te @ 2007 01 30, 17:38)
...Kažkaip nemačiau, kad kuri nors mama paaiškintu, kuo matuojamas tas imunitetas. Tipo jei vaikas neserga sloga kasdien, tai jo imunitetas stiprus, ir skiepyt nereikia jei serga sloga - tai skiepyt? :

Imunitetas matuojamas persirgtomis ligomis matyt smile.gif ...o jei rimtai: Imunitetas yra organizmo atsparumas ligoms ir virusams t.y. organizmo gebejimas kovoti su infekcija....

Zodziu 2te pasiskaityk cia gal pades: http://www.sveikaszm...r...&subtema=47

Atsakyti
Nu va, ir as uzsakiau savo vaikui skiepus, pirmadieni eisim jau... Ilgai masciau, daug skaiciau ir visgi apsisprendziau. Manau, kiekviena mamyte turi jausti, kaip cia geriau pasielgti. Kadangi pries tris metus vos pati nenumiriau nuo sio viruso, tai buvo viena is priezasciu, paskatinusi tai padaryti. Kitas dalykas - labai daznai tenka bendrauti su mazais vaikuciais, o ypac tais, kurie jau darzeli lanko... Be to, neseniai apsirgusi mazoji buvo kazkuo, buvo didele temperatura - labai pergyvenau, gaila buvo maziukes, o kas butu, jei ji ligoninej guletu, apkarstyta laideliais... brrrr....
Atsakyti
na mums teko susidurti su skirtinga gydytoju nuomone siuo klausimu , bet - kiek gydytoju, tiek ir nuomoniu ax.gif mes nusprendem paskiepyti savo mazute mirksiukas.gif
skiepu sesute pasakojo , kad buvo atvejis , kad vienos gydytojos anuke po sio skiepo veme , viduriavo , o po keliu dienu uzkietejo viduriai - tai salutines skiepo reakcijos ! bet salutines reakcijas turi visi vaistai - o pasireiskia jos tikrai ne visiems juos vartojantiems , tai taip ir su skiepais!
o vakcinos , kuriamos , tam , kad apsisaugoti nuo sunkiu ligos formu!
taigi , tevams spresti ar skiepyti , ar ne !
atsirinkime tai ,kas geriausia musu mazyliam ir aukime sveiki oro_buckis.gif
Atsakyti
na, susirgt rizika vistiek isliks po skiepo, bet lengvesne forma...
mano brolio du vaikai sirgo - ne po viena karta...ir visus kartus gulejo ligoninej...
nezinau, as geriau pamyluosiu maziuka jei jam bus bloga po skiepo, bet bent jau sudarysiu salygas, kad nebutu tikimybes sirgti sunkia ligos forma. cia kiekvienos mamos reikalas spresti uz vaika, kol jis maziukas...
visos norim, kad vaikai kuo maziau kentetu, taigi, renkames viena ar kita buda...
del skiepu gausos...manau, kad neskiepytu tiek, jei vaikui butu blogai...skiepysiu visais imanomais skiepaias, kuriuos pasiulys gydytoja (sito skiepo nesiule, pati nieko nezino apie ji...as susiradau info), nedarysiu kaip kitos mamos, kad atsisakyt skiepu kaikuriu...negaliu pagalvot net, kad yra tikimybe nepaskiepijus matyt savo maza stebukla vemianti ir viduriuojanti, issekusi ir verkianti sad.gif kuo jis nusikalto?... sad.gif ir taip aplink daug blogo
nepersu, kad vakcina yra gerai...tiesiog issakiau ka galvoju as smile.gif
Atsakyti