Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo Rota viruso

QUOTE(kristal @ 2006 12 18, 12:14)
Mes pirkom sia geriama vakcina. Manau tikrai verciau sumoketi tuos 450 lt uz abi vakcinas, nei po to gailetis ir savo maziuka kamuoti ligonineje  schmoll.gif
Reakcijos po abieju kartu nebuvo jokios. Maze jautesi kaip visada gerai  smile.gif

Tik va, man kazkaip nerealiai skamba kazkurios mamytes pasisakymas, kad vakcina veikia tik 2 metus...  blink.gif 
Kiek as supratau, tai si vakcina suteikia imuniteta visam gyvenimui... Arba bent jau persergama tik LABAI lengva forma.

Ne nesuteikia, tiesiog rotavirusinė infekcija yra pavojingiausia kūdikiams ir mažiems vaikams dėl didelės rizikos dehidratacijai.
Atsakyti
Sveikos mamytes,
mes irgi pries savaite pasiskiepijom nuo rota viruso. Reakcijos jokio, mazyle jautesi gerai. Skiepa dareme endemike, tai mokejome 270 lt. Mums gydytojas irgi sake, kad sie skiepai turi buti padaryti iki 6 men.
sveikatytes. 4u.gif
Atsakyti
Šiandien skiepijomės jau antra šios vakcinos doze,
jokios reakcijos nebuvo nei pirmą kartą, o ir dabar vaikas nesimato, kad kažkuom vaikas būtų pasikeitęs
Aš už tas vakcinas, kad tik vaikui padėtume, negalėčiau žiūrėti kaip ji kankinasi, serga, o aš žinočiau kad pagailėjau pinigų vakcinai
bet čia jau kiekvienų tėvų savas reikalas kaip daryti
Atsakyti
Mes vakar paskiepijom antra karta. Buvo siek tiek neramesnis, bet ar butent nuo skiepo, tiksliai neaisku. Skiepijom Dainavos poliklinikoje - vienos dozes kaina 224.70 Lt.
Atsakyti
musu mazius puse skiepo isspjove, dabar nervinames ar nereiketu pakartoti skiepo. verysad.gif gal kam taip buvo, pasidalinkite, prasom
Atsakyti
QUOTE(Maniuta @ 2007 01 02, 13:55)
musu mazius puse skiepo isspjove, dabar nervinames ar nereiketu pakartoti skiepo.  verysad.gif gal kam taip buvo, pasidalinkite, prasom

O ką sako gydytoja? Šiaip tai reikėjo vaikutį labai saugoti ir išlėto supilti į burnytę, gal slaugytoja paskubėjo? Žinoma dabar neramu, užjaučiu ir labai suprantu. Manau reikia kalbėti su gydytoja, gal ji ką patars.
Mano lėlytė, tai viską prarijo.
Nenusiminkit ir sėkmės.
Atsakyti
Taigi slaugytoja pirma kart skiepijo nuo roto, inform. lapelyje parašyta įpurkšti, tai ji viską su švirkštu iš kart ir supurkštė, sakiau, kad gali išspjaut. taip ir buvo. skambinau į Endermik, nuramino: jei bent truputis pakliuvo, ne viską išspjovė, to pakanka. Tikėkimes verysad.gif
kitą kartą pati purkšiu
Atsakyti
Tokiu atveju kalta slaugytoja. Reikėtų informuoti gyd. įstaigos vadovybę, kad kitiems taip nebūtų. Gerai,kad endemike sakė, kad pakanka, nes kitaip reikalaučiau kompensuoti. O kokioj poliklinikoj, jei nepaslaptis, skiepijot?
Sėkmės augant!
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2006 10 06, 16:33)
Nežinau mamos - čia tiesiog galvoju - kiek virusų klajoja ir mūsų vaikiukus atakuoja? jei neklystu - virš 100...........tai jei nuo kiekvieno atsiras po skiepą - visus ir darysim? žinoma, galima kalbėt - "galima tokia ir tokia ligos komplikacija", na bet Rotas manau tikrai nėra kažkas tokio..............
Ir kas beliks iš imuniteto, jei visai neleisim jam su niekuo pakovot  g.gif

blink.gif
Nesutinku, kad nėra kažkas tokio-tai labai labai sunki liga..

QUOTE(Rituska @ 2006 10 07, 06:46)
3. nu as asmeniskai nzn nei vieno vaiko, kad butu pagulytas i ligonine, taip laikrasciuose skaiciau, bet tarp mano pazystamu nera. Rehydronas mums puikiausiai padejo, pas mum net vemimo nebuvo tik siabinga diareja ir temperatura ... pas visus smile.gif

QUOTE(Rituska @ 2006 12 01, 20:18)
egle29, galiu paklaust? o jus tuo tarpu maitinot krutimi ar ne? ir kiek buvo vaikui metu tuo metu?

Gulėjom reanimacijoj su 3.5 metų dukra-dvi paras temperatūra laikėsi 40, niekas nieko negalėjo padaryti-vaikas gulėjo leisgyvis kaip lapas...Lašelinės ir visi kiti baisumai..
Neužilgo po to, kai pasveiko, prasidėjo kitos sunkios ligos, nes labai nusilpo imunitetas.. verysad.gif

Tik, vat kad mano mažoji jau 1,5 metų, per vėlai atvežė tą vakciną..
tai jokių šansų, kad bus vakcina ir didesniems?

P.S. O prie ko čia maitinimas krūtimi? Šiaip maitinau vyresnėlę ilgai, bet 3.5 metų vis tiek susirgo šita zaraza..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 05 sausio 2007 - 14:10
Oi, Svetima, kaip aš pritariu, kad tai tikrai labai sunki liga. Ir dėl maitinimo krūtimi pritariu, aš sūnų t.p. pakankamai ilgai maitinau, o susirgo net nelankydamas darželio, buvo beveik dviejų metų, tik laimė išsivertėm be ligoninės. Po ligos vaiko liko "pusė",sulyso, sudžiūvo, baisu buvo žiūrėti. Ir iki dabar silpnesnis, kimba visokie virusai ir valgo mažai.
Nesirkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gustaine @ 2007 01 05, 14:25)
Tokiu atveju kalta slaugytoja. Reikėtų informuoti gyd. įstaigos vadovybę, kad kitiems taip nebūtų. Gerai,kad endemike sakė, kad pakanka, nes kitaip reikalaučiau kompensuoti. O kokioj poliklinikoj, jei nepaslaptis, skiepijot?
Sėkmės augant!

maža tikimybė, kad čia paskiepisit, ax.gif vilniaus rajone yra tokia Vaidotų ambulatorija
Atsakyti
QUOTE(Maniuta @ 2007 01 02, 12:55)
musu mazius puse skiepo isspjove, dabar nervinames ar nereiketu pakartoti skiepo.  verysad.gif gal kam taip buvo, pasidalinkite, prasom

Kai buvau gydytoju konferencijoj, kur pristatinėjo kompanija šią vakciną, gydytojai taip pat klausė kompanijos atstovų, ką daryt, jei šią vakciną išspjautų, atpiltų. Jų atsakymas buvo, kad nereikia dar vienos, papildomos dozės - tikrai užtenka ir net jei labai nedaug vakcinos patenka, juolab, kad skipijama ne vieną, o du kartus, taip pat tai oficialiai parašyta vaisto apraše. Be to kompanijos teigimu, net 90 proc vaiku apsaugomi nuo sunkaus viduriavimo su vėmimo jau po pirmos dozės.
O šiaip aš savo vaiką nedvejodama skiepyčiau šia vakcina, nes net visos medicininės žinios man nepadėjo su vyresniąja, kai ši buvo dvieju su trupuciu, isvengti reanimacijos skyriaus dėl šios ligos...
Atsakyti