Tai kad dažnai būna "man sakė..." "girdėjau, kad" taip nugrybaujama nuo tiesos... O ypač kai kito banko vadybininkė tai pasako, ji juk suinteresuota, kad pas ją paskolą imtum

QUOTE(Bellina @ 2011 12 07, 11:34)
Tai kad dažnai būna "man sakė..." "girdėjau, kad" taip nugrybaujama nuo tiesos... O ypač kai kito banko vadybininkė tai pasako, ji juk suinteresuota, kad pas ją paskolą imtum 

Kito banko vadybininkė tokią informaciją pateikė gerokai po to, kai pasirašiau kredito sutartį jų banke

Tie 'man sakė' kartais taip pat praverčia, nes žmogus turi kryptį kur pasidomėti. Tik forume perskaičiusi tuos 'man sakė' aš išsiaiškinau daug niuansų, kurių man galbūt niekas nebūtų paminėjęs banke

aciu uz nuomones
, cia pasiskaityti, kad ir nors ir menamų "įspejimų" yra labai gerai, dar atidziau skaitai savo sutartį.
Mums Nordea davė geriausią pasiūlymą, bet kadangi jau turim kitur visos seimos draudimus/pensijų fondus, tai kaip ir turėtume papildomai pas juos imti dar vieną gyvybės draudimą, nepatinka man tokie "spaudimai", bet turbūt natūralu, kad kažkaip bandys mus pritraukti prie savo banko, nes mūsų namų bankai kiti, dar minėjo, kad alga turės eiti pas juos...

Mums Nordea davė geriausią pasiūlymą, bet kadangi jau turim kitur visos seimos draudimus/pensijų fondus, tai kaip ir turėtume papildomai pas juos imti dar vieną gyvybės draudimą, nepatinka man tokie "spaudimai", bet turbūt natūralu, kad kažkaip bandys mus pritraukti prie savo banko, nes mūsų namų bankai kiti, dar minėjo, kad alga turės eiti pas juos...
QUOTE(ritka @ 2011 12 07, 18:30)
aciu uz nuomones
...

O gal galite sukonkretinti, kuriam banke, kas kiek siūlė? Fiksavot ar kintamas ėmėt? Litais ar Eurais?
Parašykite, prašau kokiai sumai ir keliems metams imsite paskolą ir ką Jums galutinai pasiūlė, mes irgi šiuo metu renkames banką. kaip manote ar geriau šiuo metu imti paskolą litais ar eurais? Dėl mokėjimo metodo tai suprantu, jog pasirinkus linijini bankui sumokėtume mažiau palūkanų?
QUOTE(Ania @ 2011 12 16, 10:49)
Parašykite, prašau kokiai sumai ir keliems metams imsite paskolą ir ką Jums galutinai pasiūlė, mes irgi šiuo metu renkames banką. kaip manote ar geriau šiuo metu imti paskolą litais ar eurais? Dėl mokėjimo metodo tai suprantu, jog pasirinkus linijini bankui sumokėtume mažiau palūkanų?
Renkantis banką iš tikro padėjo paskolų brokeriai, buvau nuėjęs pats į porą bankų, tiesiogiai banko siūloma marža buvo 0,5 proc didesne nei per paskolų brokerį.
Paskola nedidukė, 60K per 20 m. Norėjau imti daug trumpesnį laiką, bet paskolų brokeris patarė imti ilgesnį periodą, taip apsisaugoti nuo visokių netikėtumų kaip darbo netekimas ir pan. o sukauptą skirtumą palūkanų keitimo dieną įneši į banką ir perskaičiuoti paskolą.
Dabar neaišku kas geriau ar litas ar euras, bet aš linkęs manyti, kad eurą kontroliuoja daugiau protingų galvų nei litą.
QUOTE(Ania @ 2011 12 16, 11:49)
Mes emem litais, nes euro neaiskus likimas, o kas zino, kaip tada perskaiciuotu bankas euribor'a. Kadangi mes emem 79 tukstancius norejom imt tik 10 metu, bet mums pasiule bankas uzsimest kokius penkis metelius, jei maza kas.. Taciau tai nedraudzia susimoket anksciau, jei turi papildomu pinigeliu, tiesiog sutartytje irasyta, kad per metus be baudu galim inest ne daugiau 25% paskolos sumos. O planuojam atsiskaityt su banku per 10 metu, nes labai nemegstam buti kam nors skolingi.

QUOTE(Juoduke` @ 2011 12 16, 11:19)
Mes emem litais, nes euro neaiskus likimas, o kas zino, kaip tada perskaiciuotu bankas euribor'a. Kadangi mes emem 79 tukstancius norejom imt tik 10 metu, bet mums pasiule bankas uzsimest kokius penkis metelius, jei maza kas.. Taciau tai nedraudzia susimoket anksciau, jei turi papildomu pinigeliu, tiesiog sutartytje irasyta, kad per metus be baudu galim inest ne daugiau 25% paskolos sumos. O planuojam atsiskaityt su banku per 10 metu, nes labai nemegstam buti kam nors skolingi. 

Kaip gali bankas perskaiciuoti euribora, kai jis sprendziamas ne Lietuvoj?? Mastykit gi, ka rasot.
Mes tai emem eurais, nes Lt. valdzios vyrais, niekada nezinosi, kada ryte atsibusi ir litas bus ne tik atristas nuo euro, bet ir dar devolvuotas

Emem 30 metu su galimybe inesti nors ir visa paskola kas menesi palukanu perskaiciavimo diena.
QUOTE(ptashka @ 2011 12 16, 12:30)
Kaip gali bankas perskaiciuoti euribora, kai jis sprendziamas ne Lietuvoj?? Mastykit gi, ka rasot.
Mes tai emem eurais, nes Lt. valdzios vyrais, niekada nezinosi, kada ryte atsibusi ir litas bus ne tik atristas nuo euro, bet ir dar devolvuotas
Vat tada tai tikrai gali perskaiciuoti kaip tik nores.
Emem 30 metu su galimybe inesti nors ir visa paskola kas menesi palukanu perskaiciavimo diena.

O kas nutiktu, jei skiltu ir zlugtu ES? Kaip kad zlugo SSRS.

QUOTE(ptashka @ 2011 12 16, 12:30)
Vat tada tai tikrai gali perskaiciuoti kaip tik nores.

Pati kitiems patariat mąstyt ką rašo

QUOTE(Bellina @ 2011 12 16, 12:00)
Pati kitiems patariat mąstyt ką rašo
Kai pati matyt nelabai ką suprantat
Atleiskit, įžeist nenoriu
Bet jei litą devalvuotų (ko netikiu, kad bus), o Jūsų paksola EUrais, tai Jūs ir nukentėsit, nes tikrai ne Jūsų naudai būtų perfiksuotas lito ir euro kursas. Logiškiausia imti paskolą ta valiuta, kuria gaunate atlyginimą, bet visada būna ir daugiau niuansų... 

Taip as nukenteciau tuo atveju, kad euras taptu brangesnis, bet palukanu bankas man savo nuoziura nepakeistu, kaip kad buvo rasoma poste, i kuri as atsakiau, todel cia du skirtingi dalykai.
Be to, tokiu atveju pakalbekime, i kuria puse pasikeistu imoka litais, manot isliktu tokia pati?

Del ES zlugimo:
O jei nezlugs? O jei bankrutuos Lietuva ir prasiskolins TVF'ui, biudzetas bus nuleidziamas is auksciau ir t.t.?
Cia pasitikejimo klausimas. As labiau pasitikiu euru. Butu galimybe imti kita valiuta, svarstyciau, bet is siulomu dvieju blogiu man mazesnis euras