Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 7 dalis

QUOTE(Matrioske @ 2011 12 04, 03:05)
Nieko sau pirmasis muiliukas, superrrrr  wub.gif As po savo pirmu bandymu net nedrysau cia rodytis  blush2.gif Man kazko sunkiai gavosi, bet nenuleisiu ranku smile.gif bandysiu dar karteli  ax.gif Gal gali trumpai papasakot kaip darei?

Ačiū. 4u.gif
Gal tiesiog pavyko dėl to, kad perskaičiau visą rastą info forume ir už jo ribų. Step by step kaip kas daroma, kokios bėdos pasitaiko ir kaip jų išvengti. mirksiukas.gif
Na, o būtent kokia dalis domina? g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Pabandžiau praėjusią savaitę padaryti muiliuką. Na, pirmam kartui, pažiūrėt kas gausis blush2.gif

Naudojau ekologišką muilo bazę, cinamoną, imbierą ir ciamono bei apelsinų et. aliejus. Kvepia tai thumbup.gif Tik jūs man paaiškinkit - kodėl taip geit stingsta??? doh.gif Tik supyliau į formą ir iškart apsitraukė plėvele viršus, susibangavo... Gal čia taip atsitiko, nes namuose vėsoka buvo ir dėl to greičiau atvėso tas muiliukas, ir susibangavo, nes netolygiai vėsta? Ar čia bazė bloga? g.gif

Bet šiaip, kaip bandomasis, tai visiškai užskaitau, nes naudot tai labai thumbup.gif Ir putoja ir kvepia skaniai... ax.gif
Atsakyti
Man irgi greitai stingo, O po 15min. jau buvo sustingęs visas (apie tą jūros žvaigždutės formelės kalbu) smile.gif Kadangi nedidelis kiekis muiliuko-tai nenustebau. taip aprašyme ir buvo parašyta.

Sakai susibangavo blink.gif Aš nejudinau formelės kai supyliau masę, tai nesusibangavo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(muduabududu @ 2011 12 04, 21:46)
Sveikos  4u.gif

Pabandžiau praėjusią savaitę padaryti muiliuką. Na, pirmam kartui, pažiūrėt kas gausis  blush2.gif

Naudojau ekologišką muilo bazę, cinamoną, imbierą ir ciamono bei apelsinų et. aliejus. Kvepia tai  thumbup.gif  Tik jūs man paaiškinkit - kodėl taip geit stingsta???  doh.gif  Tik supyliau į formą ir iškart apsitraukė plėvele viršus, susibangavo... Gal čia taip atsitiko, nes namuose vėsoka buvo ir dėl to greičiau atvėso tas muiliukas, ir susibangavo, nes netolygiai vėsta? Ar čia bazė bloga?  g.gif

Bet šiaip, kaip bandomasis, tai visiškai užskaitau, nes naudot tai labai  thumbup.gif  Ir putoja ir kvepia skaniai...  ax.gif

Parodyk mums savo sedevra smile.gif . Ekologiska baze stingsta siek tiek greiciau nei paprasta. Svarbu formeles nejudinti kol nesustings, nes tada tikrai banguoja. O jeigu forma kokie 100 g. tai stingsta 15-20 min. Didesnes formos stingsta ilgiau.
Atsakyti
sveikos smile.gif vakar atradau sita tema, perskaiciau keleta temu atgal smile.gif itrauke nerealiai, ir as dabar jau noriu smile.gif
skaiciau kad galima uzsisakyti is ellmuilas, per rekomendacijas ir abi gausime nuolaidele, gal gali kas nors rekomenduoti blush2.gif noreciau pasidaryt uzsakyma 4u.gif
ir klausimelis vienas, as pradejau skaityt nuo senu temu tai ten dauguma gamino su vaikiskais arba APTO muilu, as noriu pameginti su baze is ellmuilo, nes noriu skaidraus smile.gif bet klausimas, kiek laiko ji reikia dziovinti? ar kaip ir su paprastu muilu keleta dienu kol isdziuna ar reikia brandinti vos ne menesi? noreciau kaledoms dovanelems padaryti, tai speciau? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adiavl @ 2011 12 05, 11:20)

ir klausimelis vienas, as pradejau skaityt nuo senu temu tai ten dauguma gamino su vaikiskais arba APTO muilu, as noriu pameginti su baze is ellmuilo, nes noriu skaidraus smile.gif bet klausimas, kiek laiko ji reikia dziovinti? ar kaip ir su paprastu muilu keleta dienu kol isdziuna ar reikia brandinti vos ne menesi? noreciau kaledoms dovanelems padaryti, tai speciau? 4u.gif

Su muilo baze gamintus muilus nereikia brandinti , isdžiuna greitai. Aš vakar pasigaminau 100gr tai jau šiandien naudojam.
O perlydytas vaikiškas muilas , turi džiuti ilgiau . Aš rekomenduočiau kai darysi muilus su vaikišku muilu , pilk kuo mažiau vandens . Nes kuo daugiau vandens tuo jie ilgiau džiuna. Džiuna tol kol išgaruoja visas vanduo ir tada dar muiliukai pasidaro nelabai gražus tokie pavytė. Nežinau kaip pas kitas , bet aš sakau iš savo praktikos.
Brandina muilus kuriuos daro nuo nulio , su šarmu.

O del rekomendacijos atsiusk savo emeila , varda , pavarde . Tada i emeila atsiusiu rekomendacija .
Atsakyti
QUOTE(griegzde @ 2011 12 05, 12:25)

aš irgi ieškojau info apie brandinimą. Tai dabar galvoju ar tos bazės be šarmo yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(griegzde @ 2011 12 05, 13:25)
Su muilo baze gamintus muilus nereikia brandinti , isdžiuna greitai. Aš vakar pasigaminau 100gr  tai jau šiandien naudojam.
O perlydytas vaikiškas muilas , turi džiuti ilgiau .  Aš rekomenduočiau kai darysi muilus su vaikišku muilu , pilk kuo mažiau vandens .  Nes kuo daugiau vandens tuo jie ilgiau džiuna. Džiuna tol kol išgaruoja visas vanduo ir tada dar muiliukai pasidaro nelabai gražus tokie pavytė.  Nežinau kaip pas kitas , bet aš sakau iš savo praktikos.
O del rekomendacijos atsiusk savo emeila , varda , pavarde . Tada i emeila atsiusiu rekomendacija .

aciu smile.gif itariu bandysiu pradziai su baze, uzsisakiusi is ellmuilas smile.gif
kad brandina tuos kur nuo pradziu tai zinau, vakar persiskaiciau wink.gif
Atsakyti
Rekomendacija ir eina is ellmuilas
Atsakyti
mergaites jus man paaiskinkit kaip ten su tom formelem muilo? nesuprantu :
Plastikinė muilo forma.
5 vnt. rinkinyje. Dydis 50*44*25 mm.
Pagaminto muilo svoris apie 50 g.
Galima nusipirkti lapą arba vieną formą
(lapas bus kerpamas).
Lapo kaina: 29,99
Vienos formos kaina: 8,99
tai tarkim uz tuos 8.99 lt, perku viena formele ar rinkinuka kuri sudaro 5 vnt?
Atsakyti
QUOTE(adiavl @ 2011 12 05, 16:10)
mergaites jus man paaiskinkit kaip ten su tom formelem muilo? nesuprantu :
Plastikinė muilo forma.
5 vnt. rinkinyje. Dydis 50*44*25 mm.
Pagaminto muilo svoris apie 50 g.
Galima nusipirkti lapą arba vieną formą
(lapas bus kerpamas).
Lapo kaina: 29,99
Vienos formos kaina: 8,99
tai tarkim uz tuos 8.99 lt, perku viena formele ar rinkinuka kuri sudaro 5 vnt?

1vnt.-8,99lt 4u.gif 5vnt-29,99, t.y. pilna kaina ir ten visos formelės tame rinkinyje vienodos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Capri* @ 2011 12 05, 17:22)
1vnt.-8,99lt 4u.gif 5vnt-29,99, t.y. pilna kaina ir ten visos formelės tame rinkinyje vienodos mirksiukas.gif

aisku ax.gif tada pigiau gaunasi pirkti rinkinuka, tik tiek kad visos vienodos bus doh.gif bet siaip kaip formeliu tai kainos brangokos verysad.gif tik tiek kad grazios thumbup.gif
Atsakyti