Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 7 dalis

Sveikutės smile.gif bandžiau daryti ir aš muilukus iš senų muilo, man jie nesukietėjo sad.gif Ka blogai dariau. Kur būtų galima rasti info vienoje vietoje kaip pasigaminti?
Atsakyti
QUOTE(muduabududu @ 2011 12 16, 21:33)
Labas vakaras  mirksiukas.gif

O Jūs iš kokio miesto? Jei Vilniuj tai pabandykit į kokią Labochemą pasiskambint, gal turės vietoj mirksiukas.gif

Sveiki, Vilniuje. Ačiū. Bandysiu pirmadienį ieškotis, ar parduoda? Bet man nereik kg, ar parduoda mažesniais kiekiais? Gal katra mamytė turi atliekamo, nupirkčiau. Jei pavyks muiliukai, tada jau daugiau užsipirksiu, čia pabandymui noriu, ar iš vis man patiks smile.gif Bazių jau užsisakiau ir skaidrių ir ne [rašo, kad ekologiškos, patvirtintos], bet norėčiau ir su taukais pamėginti smile.gif

Dangap -> Šiandien žadu darytis iš muilo [tirpdyti jau gatavą muiliuką], tai kiek skaičiau ir kiek susidariau nuomonę, tai darysiu 50proc ant 50proc [t.y. 50 muilo drožlių, 50 riebalų], skaičiau pirmose temose, kad taip merginoms pavyko. Bandysiu dėti kokoso aliejų, tada būsiu tikra, kad tikrai sukietės smile.gif Kaip tu gaminaisi, kad nesukietėjo? Skaičiau, kad reikia dėti į šaldiklį 24h [aš lauke paliksiu nakčiai]. Bet jau tiek prisiskaičiau, kad man jau viskas painiojasi...
Papildyta:
O darant su baze, kiek galima maximum riebalų [aliejaus] pilti? Sunku tiek daug temų perskaityt, per vėlai sumąsčiau daryti, norisi iki naujųjų, kad jau būtų gatavi smile.gif
Atsakyti
Noisy-B i baze galima mazdaug 5 ml alieju pilti 100g. Nes jeigu daug i baze pripilsi isplauks riebaliukai i virsu. Del lydimosi is muiliuku nezinau nes nedariau. O gaminant su sarmais yra atskira tema.
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 12 18, 13:18)
.... Šiandien žadu darytis iš muilo [tirpdyti jau gatavą muiliuką], tai kiek skaičiau ir kiek susidariau nuomonę, tai darysiu 50proc ant 50proc [t.y. 50 muilo drožlių, 50 riebalų], skaičiau pirmose temose...

nezinau kur taip skaitete, bet jei desite tiek riebalo, jums nesustinks muilas. visada darau pagal si recepta: 100 gramų muilo drozliu reikia 2 didelių šaukštų aliejaus,
Atsakyti
Aš pastebėjau, kad glicerinas geriau "susiriša" muile nei pvz persikų kauliukų aliejus. Dėjau tokį patį kiekį 100-tui gr bazės, bet pastarasis riebaliuką "išmetė" paviršiun bedžiūdamas smile.gif

Gavau naują siuntinuką iš ellmuilo-iš pirmojo užsakymo bazės nebeturėjau, bet užtat po eglute jau daug supakuotų kvapnių muiliukų. Dabar gaminsiuos sau. Dukriukas prašė kramtomosios gumos kvapų aliejų paimt jos muiliukui, tai kaip kvepia mmm, pasaka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristalė* @ 2011 12 18, 21:24)
nezinau kur taip skaitete, bet jei desite tiek riebalo, jums nesustinks muilas. visada darau pagal si recepta: 100 gramų muilo drozliu reikia 2 didelių šaukštų aliejaus,

Teisingai, ir nepavyko man, o tada ištraukiau kitą receptuką, dėjau vandens 100g drožlių, 2valg.šaukštai aliejaus [vienoj "porcijoj" gavosi daugiau aliejaus, bet gražiai man sustingo] ir paskui jau priedų visokių [eterinių aliejų, kavos tirščių], viskas sustingo, gražiai pjaustėsi thumbup.gif Žodžiu, priviriau aš nemažai muiliukų - happy me, kaži, kaip bus praustis su jais smile.gif ir taip užsikabliavau, manau, kad greitu metu vėl virsiu, kai tik ateis mano bazės, turėtų ryt pasirodyti thumbup.gif vien pats proceso finalas be galo smagus bigsmile.gif tikrai verta pabandyti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*Capri* @ 2011 12 18, 21:26)
Aš pastebėjau, kad glicerinas geriau "susiriša" muile nei pvz persikų kauliukų aliejus. Dėjau tokį patį kiekį 100-tui gr bazės, bet pastarasis riebaliuką "išmetė" paviršiun bedžiūdamas smile.gif
Gavau naują siuntinuką iš ellmuilo-iš pirmojo užsakymo bazės nebeturėjau, bet užtat po eglute jau daug supakuotų kvapnių muiliukų. Dabar gaminsiuos sau. Dukriukas prašė kramtomosios gumos kvapų aliejų paimt jos muiliukui, tai kaip kvepia mmm, pasaka wub.gif

Aš taip skubėjau užsisakyti bazes ir tokius kvapukus, kaip kramtomosios gumos, kad niekur neieškojau, kur būtų pigiau, pirmam pasitaikiusiam tinklapy ir prisisakiau [šitam, kur parašei] biggrin.gif tai didelio siuntinuko laukiu (mm)

Tubli -> Labai dėkui, būčiau sugadinus tas bazes, man rodos, dbr žinosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristalė* @ 2011 12 18, 21:24)

Sveikos 4u.gif
As visada darau taip 100gr muilo drozliu,200ml.pieno ir 1-2 saukstai aliejaus.Paskui jau visokius priedus dedu.Visada iseina.Pilu i silikonines keksiuku formeles
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 12 19, 01:32)
Sveikos 4u.gif
As visada darau taip 100gr muilo drozliu,200ml.pieno ir 1-2 saukstai aliejaus.Paskui jau visokius priedus dedu.Visada iseina.Pilu i silikonines keksiuku formeles

o kiek toks muilas galioja? kada ta piena pilate? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dangap @ 2011 12 19, 11:09)
o kiek toks muilas galioja? kada ta piena pilate? 4u.gif

Piena uzvirinu ir i ji pilu vaikisko muilo drozles,tada alieju,veliau visus kitus priedus.Pirma karta daug priviriau.Tai iki kol pradejom naudot-jis pas mus stovejo gal 2 men.Viskas buvo tvarkoj.O siaip ilgai neuzsilaiko,nes dazniausiai dovanoms darau biggrin.gif .
Kaip priedus dazniausiai dedu naturalu medu ir cinamona.Kvapas tikrai ilgai laikosi.Tas,kuri laikem 2 men.-kuo puikiausiai kvepejo.
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 12 18, 21:00)
Aš taip skubėjau užsisakyti bazes ir tokius kvapukus, kaip kramtomosios gumos, kad niekur neieškojau, kur būtų pigiau, pirmam pasitaikiusiam tinklapy ir prisisakiau [šitam, kur parašei]  biggrin.gif tai didelio siuntinuko laukiu (mm)

o yra kur pigiau dar? g.gif
Atsakyti
gal kuri galite parasyti, kiek i 100 gr. bazes galima daugiausiai ideti riebalo gr. (alieju)? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristalė*: 19 gruodžio 2011 - 19:51
Sveikos mergaites (:
susizavejau jusu gaminamais muiliukais smile.gif
norejau pasiteirauti, kur perkate produktus? domintu mane tik internetines parduotuves smile.gif
Atsakyti