Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puosti tortus pyragus ir kitus skanėstus Nr66

QUOTE(eda.dita @ 2011 07 26, 22:02)
As nerizikuociau, nes man nusidaze grietineles kremas zalsvai, stai taip:
user posted image

Tai gerai, kad pacios valgem ta torta, o ne kam nors kitam dariau smile.gif

DAUG DAUG DAUG kartu sakyta: " dengimo mases ( pastilazas, mmg ir pan) bijo dregmes, o grietinele tai ir yra dregna smile.gif aisku kad patirps ir spalva paleis smile.gif
Atsakyti
Merginos, ačiū labai už atsiliepimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(RIMVILMA @ 2011 07 26, 21:58)
Merginos kaip reikia graziai  sugarbanoti juosteles,ta prasme subanguoti na kiek kartu bandziau nesigauna man .Bandziau ir su krapstukais ir su mediniu pagaliuku is komplekto gelytem daryti nezinau ka as ne taip darau.Patarkite nes pasjus daug kur matau idealiai padaryta net nesuprasi kad is mases  4u.gif  aciu labai
O kokią masę naudoji? Aš darau iš pastilažo, skirto lipdyti. Gaunasi tada, kai jis "šviežias", minkštas. Jei jis trupantis, neelastingas, tai nesigaus.

Aš darau taip: imu masės gabaliuką, iškočioju, kiek įmanoma ploniau. Tada atpjaunu reikiamo dydžio juostelę ir pasiėmusi dantų krapštuką ar teptuką (aš naudoju), pradedu "banduoti" (sukti). Viską reikia daryti staigiai, nes masė greit džiūna.

QUOTE(tinulia84 @ 2011 07 26, 22:11)
o as norejau paklaust dar vieno dalyko, ka tik va baigiau tortuka, ryt puosiu grietinele, siandien gelytes pasidariau, na jos lyg ir sudziuvo, tai va, norejau paklaust ar papuostas tortas su visom gelytem atlaikys? na kad grietinele atlaikys tai jau zinau, bet ar gelytes neistis ant grietineles, ar grietinele nenusidazys gelyciu spalvom per para? aciu
Gėlytės suminkštės nuo grtietinėlės ir praras formą.

QUOTE(sypseneleee @ 2011 07 26, 23:10)
Bet dabar beskaitydama uzkliuvo sviestinis kremas su cukraus pudra,jei neklystu adrija rase kad ji naudoja...Idomu  butu smulkiau suzinoti ar ka nors dar dedate ar tik sviestas ir cukraus pudra kiek ko?Ir jus  ji plakate su miksteriu is pradziu palaikius kamb temp ar kaip?
Darant bet kokį svietinį kremą, iš pradžių reikia išplakti mikseriu kambario temperatūros sviestą, o paskui jau dėti "priedus". Taip pat daryčiau ir su pudra. Pudros dėti turbūt pagal skonį.

Atsakyti
pas mane gelytes is cipciuko cukrines mases, tai tada kur jas patartina deti? ir is kokios mases reikia daryti gelytes, kad jos galetu puikuotis ant grietinele papuosto torto? aciu
Atsakyti
QUOTE(tinulia84 @ 2011 07 26, 16:37)
as tai pakolkas viska siunciuos is  sal2 puslapio, gera puslapi ir adrija parase, laukiu algos, ir jau zinau kur investuosiu biggrin.gif

gal gali ta puslapi kur adrija parase imest mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(viilmute @ 2011 07 27, 11:31)
gal gali ta puslapi kur adrija parase imest mirksiukas.gif

http://www_cake-deco...c...8&Itemid=30
Papildyta:
labai prasau reikia pagalbos.... dbr susiruosiau jau puost savo tortuka, zadejau grietinele ir cukrinem gelem, bet sakot kad jos istis...o jei aptepciau sviestiniu kremu ir beze tepciau? torte yra zelatinos, tai gaol sviestinis kremas isgelbes? o beze kad lygiai pasidengtu reikia irgi su karstu peiliu perbraukt, ir dar kvailas klausimas, ar beze nuo silumos tyzta ar ji jau kokia yra tokia ir bus, aciu
Atsakyti
QUOTE(tinulia84 @ 2011 07 27, 10:22)
pas mane gelytes is cipciuko cukrines mases, tai tada kur jas patartina deti? ir is kokios mases reikia daryti gelytes, kad jos galetu puikuotis ant grietinele papuosto torto? aciu

Ne kart man neissileido gelytes is cukrines mases dedant tiek ant grietineles, tiek ant beze...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 07 27, 12:09)
Ne kart man neissileido gelytes is cukrines mases dedant tiek ant grietineles, tiek ant beze...

nu ***** dbr vis mintys sukasi ir nzn ka daryt...ar plakt grietinele ar daryt beze... sad.gif aisku cia bus tik namu naudojimui tas tortukas, bet atvaziuoja sveciu is amerikos biggrin.gif tai nesinoretu, kad butu viskas istize ir nubege... smile.gif
Papildyta:
[quote=eda.dita,2011 07 27, 01:02]
As nerizikuociau, nes man nusidaze grietineles kremas zalsvai, stai taip:
o cia grietinele dengta? atrodo kaip mase smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tinulia84 @ 2011 07 27, 11:24)
nu ***** dbr vis mintys sukasi ir nzn ka daryt...ar plakt grietinele  ar daryt beze... sad.gif aisku cia bus tik namu naudojimui tas tortukas, bet atvaziuoja sveciu is amerikos biggrin.gif tai nesinoretu, kad butu viskas istize ir nubege... smile.gif

Na man asmeniskai su beze mirksiukas.gif skaniau nes grietinele man per riebu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viilmute: 27 liepos 2011 - 10:27
QUOTE(viilmute @ 2011 07 27, 12:26)
Na man asmeniskai su beze mirksiukas.gif  skaniau nes grietinele man per riebu smile.gif

o beze darot, issiplakat baltyma ir pilat sirupa?
Atsakyti
QUOTE(tinulia84 @ 2011 07 27, 11:30)
o beze darot, issiplakat baltyma ir pilat sirupa?

As darau slapia beze,ji daug lengviau pasigamina virsutinej temoj yra receptukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(viilmute @ 2011 07 27, 12:40)
As darau slapia beze,ji daug lengviau pasigamina virsutinej temoj yra receptukas mirksiukas.gif

radau slapios beze receptuka, o man torta apsitepti sviestiniu kremu, uztenka sviesta su cukraus pudra tik sumaisyt ar reikia daryt plikyta sviestini krema?
Atsakyti
QUOTE(tinulia84 @ 2011 07 27, 10:53)
radau slapios beze receptuka, o man torta apsitepti sviestiniu kremu, uztenka sviesta su cukraus pudra tik sumaisyt ar reikia daryt plikyta sviestini krema?

išsiplakit sviesto palaikyto kambario temperaturoje,ypilkit truputy kondencuoto pieno arba ydėkit cukraus pudros ir dar truputy paplakit......aptepat plonai sviestiniu kremuku torta,tada galit jau ramiai puošti šlapia beze...viskas bus ok......gėlytės ant beze tikrai neišsileis,o ant grietinėles ilgiau pastovėje pradeda minkštėti ir gali nudažyti grietinėle ir ižtyžti....
Atsakyti