Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

lada diena 4u.gif

susiruosiau daryti svilpikus pagal ules ikelta recepta ( jis liktais neringos) ir iskilo klausimelis g.gif o bulves virti su lupena ir tada sumalti, sutrinti, ar virti skustas g.gif o gal visai jokio skirtumo g.gif
Atsakyti
QUOTE(dani84 @ 2011 09 18, 17:59)
lada diena  4u.gif

susiruosiau daryti svilpikus pagal ules ikelta recepta ( jis liktais neringos) ir iskilo klausimelis  g.gif  o bulves virti su lupena ir tada sumalti, sutrinti, ar virti skustas  g.gif  o gal visai jokio skirtumo  g.gif

As visada verdu nuskustas,man taip patogiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 09 18, 18:01)
As visada verdu nuskustas,man taip patogiau ax.gif


patogiau ir man butu biggrin.gif bet kad tesla tai jug gaunasi visai kitokia, skustu ir neskustu isvirtu ir sutrintu bulviu g.gif tai vat ir iskilo klausimas blush2.gif
Atsakyti


bulves zemaiciam,svilpikam visada verdu su lupena 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 19 rugsėjo 2011 - 06:46
Pas mus (dzūkų šeimoje smile.gif ) šiuškės yra daromos iš virtų maltų bulvių, kiaušinio, miltų. Pagamintos šiuškės kepamos keptuvėje ir dedamos į špyžinį arba bet kokį kita storesnėmis sienelėmis puoda, užpilama tirpinto sviesto arba ne smile.gif Keptuvėje keptos man daug skaniau, nebūna išdžiuvę ir suvytę, kas nutinka kepant orkaitėje. Bulvės virtos su lupena skaniau, bet labai tinka ir likusios nuo vakarykščių pietų.
Valgom su grietine, spirgučiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 18 rugsėjo 2011 - 18:51
QUOTE(keistuole @ 2011 09 18, 12:03)
o reik trint karštas ir laukt, kol atšals?

As karstas trinu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 09 18, 18:49)
Pas mus (dzūkų šeimoje  smile.gif ) šiuškės yra daromos iš virtų maltų bulvių, kiaušinio, miltų. Pagamintos šiuškės kepamos keptuvėje ir dedamos į špyžinį arba bet kokį kita storesnėmis sienelėmis puoda, užpilama tirpinto sviesto arba ne  smile.gif Keptuvėje keptos man daug skaniau, nebūna išdžiuvę ir suvytę, kas nutinka kepant orkaitėje. Bulvės virtos su lupena skaniau, bet labai tinka ir likusios nuo vakarykščių pietų.
Valgom su grietine, spirgučiais.


Noriu paklausti, o keptuvėje kepti ant sviesto, aliejaus? Ir jei ant kažko kepamos ir dar sviestu palaistomos, ar nebūna tos šiuškės riebios? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 09, 10:40)
Ryžių kotletai su sūriu
...

vat nežinau, ką ne taip dariau, gal proporcijas blogai atitaikiau.. neįsivaizduoju, kaip reikėtų iš tų ryžių suformuoti kukulius ir dar apvolioti juos.. byra... nors ir krakmolo, ir kiaušinio plakinio dėjau, vis tiek tie ryžiai gana birūs liko... tiesa, iškepti vis tiek pavyko smile.gif bet baigėsi tuo, kad sėmiau ryžius šaukštu, dėjau į keptuvę be jokių apvoliojimų, o kai jau sūris pasilydė, buvo galima ir vartyti.. beje, labai skanu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 19 rugsėjo 2011 - 06:47
QUOTE(Asta @ 2011 09 18, 21:05)
Noriu paklausti, o keptuvėje kepti ant sviesto, aliejaus? Ir jei ant kažko kepamos ir dar sviestu palaistomos, ar nebūna tos šiuškės riebios?  ax.gif

Aš kepu aliejus pusiau su sviestu. Palaistoma tik labai nedaug, jos minkštos ir drėgnos patampa kai puode paguli. Tešla riebalų negeria, tad riebios nebūna.
Mano močiutė nelaisto sviestu, o man patinka ir tada valgom tik su grietine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 19 rugsėjo 2011 - 09:07
Trinta moliūgų sriuba
daržovių buljone išvirti moliugo gabaliukus, morką, bulvę. Viską pertrinti, paskaninti druska.
user posted image
Atsakyti
sveikos mamytes ir ne tik 4u.gif
atnesu kelis receptukus,cia jau matytus,bet vistiek pasikartosiu,nes baisiai skanu biggrin.gif

Ceburekai
Teslai reikes:
250ml pieno
150ml kefyro
30gr sviesto
apie 1kg. miltu
truputis druskos
aliejaus virimui

Idarui:
apie 800g kiaulienos farso
1 kiausinis
prieskoniai
1 svogunas
puse stiklines kefyro


Pirmiausia pasidarom tesla, jei turit laiko geriausia tesla pasidaryti vakare,o jau kita diena kepti ceburekus,jie gaunasi zymiai skanesni negu kepami is karto,na bent jau 2h,kad tesla pastovetu.
i puoda pilam piena,kefyra,sviesta,druskos ir statom ant ugnies.Verdam tol,kol prades garuoti,bet neuzvirs. Nukelus nuo ugnies po truputi beriam miltus ir tesla maisom saukstu,nes is pradziu ji labai karsta. kai jau saukstu nebesimaiso paleidziam i darba rankytes:) tesla turi nelipti prie ranku,bet ir nebuti labai kieta todel miltu kieki ziurekit pagal situacija. Vyniojam teslos kamuoli i maistine plevele ir dedam i saldytuva kaip jau anksciau minejau maziausiai 2val,o geriausiai per nakti.
Farsa suprieskoniuojam kaip megstam,musam kiausini,dedam smulkiai pjaustyta svoguna ir pilam kefyra.
Kociojam tesla gan plonai,nes per stori ceburekai nebus tokie traskus,apvedam apskritima lekstutes ar kitokio indo pagalba,dedam i viduriuka mesytes,uzspaudziam krastus sakute ir verdam ikaitintam aliejuj.
Ceburekai gaunasi traskus is isores ir minkstuciai,sultingi viduje wub.gif
[attachmentid=216581]


Gougères au jambon - sūrio pyragėliai su kumpiu [I]
Reikes:
125 g miltų
100 g sviesto
115 g vandens
4 kiaušiniai
120 g stambia tarka sutarkuoto sūrio pasirinktinai
150 g virto kumpio (naudojau truputi parukytos sonines)
druskos, maltų pipirų
malto muskato riešuto

Eiga:
puode uzvirti vandeni su sviestu,kol sviestas pilnai issilydys. Kai vanduo uzverda, vienu sykiu supilti visus miltus ir greitai maisyti su saukstu kol tesla atsoks nuo puodo sieneliu ir paliks vienas gabalas.
Tesla perdeti i kita inda ir imaisyti atskirai po viena kiausini.kiekvienas kiausinis turi but gerai imaisomas,kai imaisot viena,musat antra,maisot ir t.t..
tesla paskaniname muskato riesutu ir pipiriukais (druskos berti labai labai mazai arba isvis neberti,nes suris savo skoni duoda), tada imaisyti suri ir kumpi.
I keksiuku formeles dedi po gera valgoma sauksta teslos ir kepti 180laipsniu ikaitintoj orkaites 25-30min.
kepu juos jau ne pirma karta,jie tiesiog nuostabus,musu seimai jie be proto patinka thumbup.gif
receptas is sito puikaus blogo
[attachmentid=216582]

Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minguliux: 20 rugsėjo 2011 - 13:32
Špinatų kepsniukai su pomidorų padažu

user posted image

user posted image

user posted image


reikės :

250 gr šviežių špinatų
250 g manų kruopų
100 g tarkuoto parmezano sūrio
1 arbat. š. česnako miltelių
1/2 arbat. š. maltų pipirų
1/2 arbat. š. tarkuoto muskato riešuto
4 kiaušiniai

padažui :

natūralios pomidorų tyrės
šalto vandens
žiupsnio tarkuoto parmezao sūrio
džiovintų bazilikų

Eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių karščio.
Nuplauti špinatus, supjaustyti plonomis juostelėmis. Sudėti į gilų indą, suberti manų kruopas, tarkuotą parmezano sūrį, įmušti kiaušinius, suberti prieskonius - viską gerai permaišyti ( aš perminkiau rankomis) ir palikti ~15 minučių, kad manų kruopos kiek pabrinktų.
Iš paruoštos tešlos suformuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus ( galima ir didesnius) , sudėlioti ant riebalais išteptos kepimo skardos ( galima panaudoti apvalių sausainių kepimo formą )

Pastatyti kepti ~ 20 minučių, kol kepsniukų paviršius gražiai apskrus. Patiekti su pomidorų padažu :

Eiga:
pomidorų tyrę supilti į keptuvę , įpilti šaltos vandens tiek, kad atskiesti tirštą pomidorų tyrę, įberti parmezano sūrio - kaitinti iki sūris išsilydys, pagardinti džiovintais bazilikais. Paruoštą padažą užpilti ant špinatų kepsniukų.


Šiuos kepsniukus galima patiekti kaip karštą patiekalą arba kaip šaltą užkandį prie aperityvo su kokiu pikantišku padažu mirksiukas.gif

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti