susiruosiau daryti svilpikus pagal ules ikelta recepta ( jis liktais neringos) ir iskilo klausimelis
lada diena
susiruosiau daryti svilpikus pagal ules ikelta recepta ( jis liktais neringos) ir iskilo klausimelis
o bulves virti su lupena ir tada sumalti, sutrinti, ar virti skustas
o gal visai jokio skirtumo
susiruosiau daryti svilpikus pagal ules ikelta recepta ( jis liktais neringos) ir iskilo klausimelis
QUOTE(dani84 @ 2011 09 18, 17:59)
lada diena
susiruosiau daryti svilpikus pagal ules ikelta recepta ( jis liktais neringos) ir iskilo klausimelis
o bulves virti su lupena ir tada sumalti, sutrinti, ar virti skustas
o gal visai jokio skirtumo 
susiruosiau daryti svilpikus pagal ules ikelta recepta ( jis liktais neringos) ir iskilo klausimelis
As visada verdu nuskustas,man taip patogiau
QUOTE(due drops @ 2011 09 18, 18:01)
patogiau ir man butu
bulves zemaiciam,svilpikam visada verdu su lupena
Pas mus (dzūkų šeimoje
) šiuškės yra daromos iš virtų maltų bulvių, kiaušinio, miltų. Pagamintos šiuškės kepamos keptuvėje ir dedamos į špyžinį arba bet kokį kita storesnėmis sienelėmis puoda, užpilama tirpinto sviesto arba ne
Keptuvėje keptos man daug skaniau, nebūna išdžiuvę ir suvytę, kas nutinka kepant orkaitėje. Bulvės virtos su lupena skaniau, bet labai tinka ir likusios nuo vakarykščių pietų.
Valgom su grietine, spirgučiais.
Valgom su grietine, spirgučiais.
QUOTE(keistuole @ 2011 09 18, 12:03)
o reik trint karštas ir laukt, kol atšals?
As karstas trinu
QUOTE(AkvileZ @ 2011 09 18, 18:49)
Pas mus (dzūkų šeimoje
) šiuškės yra daromos iš virtų maltų bulvių, kiaušinio, miltų. Pagamintos šiuškės kepamos keptuvėje ir dedamos į špyžinį arba bet kokį kita storesnėmis sienelėmis puoda, užpilama tirpinto sviesto arba ne
Keptuvėje keptos man daug skaniau, nebūna išdžiuvę ir suvytę, kas nutinka kepant orkaitėje. Bulvės virtos su lupena skaniau, bet labai tinka ir likusios nuo vakarykščių pietų.
Valgom su grietine, spirgučiais.
Valgom su grietine, spirgučiais.
Noriu paklausti, o keptuvėje kepti ant sviesto, aliejaus? Ir jei ant kažko kepamos ir dar sviestu palaistomos, ar nebūna tos šiuškės riebios?
QUOTE(Ulė @ 2011 09 09, 10:40)
Ryžių kotletai su sūriu
...
...
vat nežinau, ką ne taip dariau, gal proporcijas blogai atitaikiau.. neįsivaizduoju, kaip reikėtų iš tų ryžių suformuoti kukulius ir dar apvolioti juos.. byra... nors ir krakmolo, ir kiaušinio plakinio dėjau, vis tiek tie ryžiai gana birūs liko... tiesa, iškepti vis tiek pavyko
QUOTE(Asta @ 2011 09 18, 21:05)
Noriu paklausti, o keptuvėje kepti ant sviesto, aliejaus? Ir jei ant kažko kepamos ir dar sviestu palaistomos, ar nebūna tos šiuškės riebios? 
Aš kepu aliejus pusiau su sviestu. Palaistoma tik labai nedaug, jos minkštos ir drėgnos patampa kai puode paguli. Tešla riebalų negeria, tad riebios nebūna.
Mano močiutė nelaisto sviestu, o man patinka ir tada valgom tik su grietine.
Trinta moliūgų sriuba
daržovių buljone išvirti moliugo gabaliukus, morką, bulvę. Viską pertrinti, paskaninti druska.
daržovių buljone išvirti moliugo gabaliukus, morką, bulvę. Viską pertrinti, paskaninti druska.
sveikos mamytes ir ne tik
atnesu kelis receptukus,cia jau matytus,bet vistiek pasikartosiu,nes baisiai skanu
Ceburekai
Teslai reikes:
250ml pieno
150ml kefyro
30gr sviesto
apie 1kg. miltu
truputis druskos
aliejaus virimui
Idarui:
apie 800g kiaulienos farso
1 kiausinis
prieskoniai
1 svogunas
puse stiklines kefyro
Pirmiausia pasidarom tesla, jei turit laiko geriausia tesla pasidaryti vakare,o jau kita diena kepti ceburekus,jie gaunasi zymiai skanesni negu kepami is karto,na bent jau 2h,kad tesla pastovetu.
i puoda pilam piena,kefyra,sviesta,druskos ir statom ant ugnies.Verdam tol,kol prades garuoti,bet neuzvirs. Nukelus nuo ugnies po truputi beriam miltus ir tesla maisom saukstu,nes is pradziu ji labai karsta. kai jau saukstu nebesimaiso paleidziam i darba rankytes:) tesla turi nelipti prie ranku,bet ir nebuti labai kieta todel miltu kieki ziurekit pagal situacija. Vyniojam teslos kamuoli i maistine plevele ir dedam i saldytuva kaip jau anksciau minejau maziausiai 2val,o geriausiai per nakti.
Farsa suprieskoniuojam kaip megstam,musam kiausini,dedam smulkiai pjaustyta svoguna ir pilam kefyra.
Kociojam tesla gan plonai,nes per stori ceburekai nebus tokie traskus,apvedam apskritima lekstutes ar kitokio indo pagalba,dedam i viduriuka mesytes,uzspaudziam krastus sakute ir verdam ikaitintam aliejuj.
Ceburekai gaunasi traskus is isores ir minkstuciai,sultingi viduje
[attachmentid=216581]
Gougères au jambon - sūrio pyragėliai su kumpiu [I]
Reikes:
125 g miltų
100 g sviesto
115 g vandens
4 kiaušiniai
120 g stambia tarka sutarkuoto sūrio pasirinktinai
150 g virto kumpio (naudojau truputi parukytos sonines)
druskos, maltų pipirų
malto muskato riešuto
Eiga:
puode uzvirti vandeni su sviestu,kol sviestas pilnai issilydys. Kai vanduo uzverda, vienu sykiu supilti visus miltus ir greitai maisyti su saukstu kol tesla atsoks nuo puodo sieneliu ir paliks vienas gabalas.
Tesla perdeti i kita inda ir imaisyti atskirai po viena kiausini.kiekvienas kiausinis turi but gerai imaisomas,kai imaisot viena,musat antra,maisot ir t.t..
tesla paskaniname muskato riesutu ir pipiriukais (druskos berti labai labai mazai arba isvis neberti,nes suris savo skoni duoda), tada imaisyti suri ir kumpi.
I keksiuku formeles dedi po gera valgoma sauksta teslos ir kepti 180laipsniu ikaitintoj orkaites 25-30min.
kepu juos jau ne pirma karta,jie tiesiog nuostabus,musu seimai jie be proto patinka
receptas is sito puikaus blogo
[attachmentid=216582]
Skanaus!
atnesu kelis receptukus,cia jau matytus,bet vistiek pasikartosiu,nes baisiai skanu
Ceburekai
Teslai reikes:
250ml pieno
150ml kefyro
30gr sviesto
apie 1kg. miltu
truputis druskos
aliejaus virimui
Idarui:
apie 800g kiaulienos farso
1 kiausinis
prieskoniai
1 svogunas
puse stiklines kefyro
Pirmiausia pasidarom tesla, jei turit laiko geriausia tesla pasidaryti vakare,o jau kita diena kepti ceburekus,jie gaunasi zymiai skanesni negu kepami is karto,na bent jau 2h,kad tesla pastovetu.
i puoda pilam piena,kefyra,sviesta,druskos ir statom ant ugnies.Verdam tol,kol prades garuoti,bet neuzvirs. Nukelus nuo ugnies po truputi beriam miltus ir tesla maisom saukstu,nes is pradziu ji labai karsta. kai jau saukstu nebesimaiso paleidziam i darba rankytes:) tesla turi nelipti prie ranku,bet ir nebuti labai kieta todel miltu kieki ziurekit pagal situacija. Vyniojam teslos kamuoli i maistine plevele ir dedam i saldytuva kaip jau anksciau minejau maziausiai 2val,o geriausiai per nakti.
Farsa suprieskoniuojam kaip megstam,musam kiausini,dedam smulkiai pjaustyta svoguna ir pilam kefyra.
Kociojam tesla gan plonai,nes per stori ceburekai nebus tokie traskus,apvedam apskritima lekstutes ar kitokio indo pagalba,dedam i viduriuka mesytes,uzspaudziam krastus sakute ir verdam ikaitintam aliejuj.
Ceburekai gaunasi traskus is isores ir minkstuciai,sultingi viduje
[attachmentid=216581]
Gougères au jambon - sūrio pyragėliai su kumpiu [I]
Reikes:
125 g miltų
100 g sviesto
115 g vandens
4 kiaušiniai
120 g stambia tarka sutarkuoto sūrio pasirinktinai
150 g virto kumpio (naudojau truputi parukytos sonines)
druskos, maltų pipirų
malto muskato riešuto
Eiga:
puode uzvirti vandeni su sviestu,kol sviestas pilnai issilydys. Kai vanduo uzverda, vienu sykiu supilti visus miltus ir greitai maisyti su saukstu kol tesla atsoks nuo puodo sieneliu ir paliks vienas gabalas.
Tesla perdeti i kita inda ir imaisyti atskirai po viena kiausini.kiekvienas kiausinis turi but gerai imaisomas,kai imaisot viena,musat antra,maisot ir t.t..
tesla paskaniname muskato riesutu ir pipiriukais (druskos berti labai labai mazai arba isvis neberti,nes suris savo skoni duoda), tada imaisyti suri ir kumpi.
I keksiuku formeles dedi po gera valgoma sauksta teslos ir kepti 180laipsniu ikaitintoj orkaites 25-30min.
kepu juos jau ne pirma karta,jie tiesiog nuostabus,musu seimai jie be proto patinka
receptas is sito puikaus blogo
[attachmentid=216582]
Skanaus!
Špinatų kepsniukai su pomidorų padažu



reikės :
250 gr šviežių špinatų
250 g manų kruopų
100 g tarkuoto parmezano sūrio
1 arbat. š. česnako miltelių
1/2 arbat. š. maltų pipirų
1/2 arbat. š. tarkuoto muskato riešuto
4 kiaušiniai
padažui :
natūralios pomidorų tyrės
šalto vandens
žiupsnio tarkuoto parmezao sūrio
džiovintų bazilikų
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių karščio.
Nuplauti špinatus, supjaustyti plonomis juostelėmis. Sudėti į gilų indą, suberti manų kruopas, tarkuotą parmezano sūrį, įmušti kiaušinius, suberti prieskonius - viską gerai permaišyti ( aš perminkiau rankomis) ir palikti ~15 minučių, kad manų kruopos kiek pabrinktų.
Iš paruoštos tešlos suformuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus ( galima ir didesnius) , sudėlioti ant riebalais išteptos kepimo skardos ( galima panaudoti apvalių sausainių kepimo formą )
Pastatyti kepti ~ 20 minučių, kol kepsniukų paviršius gražiai apskrus. Patiekti su pomidorų padažu :
Eiga:
pomidorų tyrę supilti į keptuvę , įpilti šaltos vandens tiek, kad atskiesti tirštą pomidorų tyrę, įberti parmezano sūrio - kaitinti iki sūris išsilydys, pagardinti džiovintais bazilikais. Paruoštą padažą užpilti ant špinatų kepsniukų.
Šiuos kepsniukus galima patiekti kaip karštą patiekalą arba kaip šaltą užkandį prie aperityvo su kokiu pikantišku padažu
Skanaus



reikės :
250 gr šviežių špinatų
250 g manų kruopų
100 g tarkuoto parmezano sūrio
1 arbat. š. česnako miltelių
1/2 arbat. š. maltų pipirų
1/2 arbat. š. tarkuoto muskato riešuto
4 kiaušiniai
padažui :
natūralios pomidorų tyrės
šalto vandens
žiupsnio tarkuoto parmezao sūrio
džiovintų bazilikų
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių karščio.
Nuplauti špinatus, supjaustyti plonomis juostelėmis. Sudėti į gilų indą, suberti manų kruopas, tarkuotą parmezano sūrį, įmušti kiaušinius, suberti prieskonius - viską gerai permaišyti ( aš perminkiau rankomis) ir palikti ~15 minučių, kad manų kruopos kiek pabrinktų.
Iš paruoštos tešlos suformuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus ( galima ir didesnius) , sudėlioti ant riebalais išteptos kepimo skardos ( galima panaudoti apvalių sausainių kepimo formą )
Pastatyti kepti ~ 20 minučių, kol kepsniukų paviršius gražiai apskrus. Patiekti su pomidorų padažu :
Eiga:
pomidorų tyrę supilti į keptuvę , įpilti šaltos vandens tiek, kad atskiesti tirštą pomidorų tyrę, įberti parmezano sūrio - kaitinti iki sūris išsilydys, pagardinti džiovintais bazilikais. Paruoštą padažą užpilti ant špinatų kepsniukų.
Šiuos kepsniukus galima patiekti kaip karštą patiekalą arba kaip šaltą užkandį prie aperityvo su kokiu pikantišku padažu
Skanaus









