Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Elena @ 2011 09 27, 12:29)
[color=darkviolet]Obuoliai įdaryti vištiena



[


wub.gif fantastishki vaizdai, o skonis itariu pranoksta visus vaizdus, bandysiu bigsmile.gif

O as siandien kukliai, bet labai paprastai , skaniai ir svelniai atnesu:
"Vistiena baltame padaze su grybukais"

Vistienos file
Jauni pievagrybiai
Grietinele
Zalumynai(krapai, petrazoles)
Svoguniukas,cesnakas
Druska,juodieji pipirai,dziovintu salieru milteliai,ivairus prieskoniai pagal kiekvieno skoni.

Apkepiname paprieskoniuota vistiena,dedame pievagrybius, svoguna smulkinta,toliau kepdami spaudziam cesnako,uzpilame grietinele, skaniname prieskoniais paliekame pasitroskinti keleta minuciu, i pabaiga suberiame smulkintus zalumynus..ir- vualia biggrin.gif Gardu, skanu, paprasta, lengva , o svarbiausia- greita thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolkuce: 27 rugsėjo 2011 - 13:17
Sveikos namų šeimininkės 4u.gif
Mūsų pietūs. Vištienos maltinukai su grybais smile.gif
user posted image

Reikės:
Vištienos krutinėles
Grybai
Svogūnai
Pomidorai
Bulvės
Agurkai
Sviestas
Grietinė


Prieskoniai:
Žolelių mišinys.
Paukštienos prieskoniai
Druska
Džiuvėsiai

Darbo eiga.

Sumalu vištienos krutinėlę. Įdedu vištienos prieskonius ir žolelių mišinio ir išmaišau viska, palieku. Tada nuskutu bulves ir įdedu į puoda virti.
Supjaustau svorgūnus kubeliais ir įdedu į keptuve kepti kartu su sviestu. Tada supjaustau grybus ir po kiek laiko įdedu juos į keptuve su svogūnais, pakepus sudedu į bliūdelį , kad atvėstų.
Supjaustau agurką mažais kubeliais ir įdedu grietinės nedidelį šaukšta, kad nepavandenytų agurkai (būna neskanau) ir pagal skonį druskos.
Pradedu daryti kotetukus ir sudedu grybų įdarą į vidų ,pavolioju į džiuvesiūlius ir į įkaitintą keptuve su aliejumi dedu kepti.
Išvirus bulves perpjaunu pusiau(kažkiek matosi nuotraukoje) ir apibarstau petražolėm. Šalia sudedu agurkus ir uždedu pomidoro(irgi matosi nuotraukoje). Iškepus maltinukam sudedu juo prie bulvių su dražovėm daržoves galite papuošti.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 27 rugsėjo 2011 - 20:32
Žuvis su daržovėmis
user posted image
Reikia:

Bet kokios žuvies filė
morkos
svogūno
kiaušinio
prieskonių
šaukšto majonezo
aliejaus kepimui

Eiga:

Žuvį įtriname mėgstamais prieskoniais ir majonezu. Pasikepiname tarkuotą morką ir smulkintą svogūną.
Žuvį voliojame kiaušinio plakinyje ir apibarstome džiuvėsėliais. Baigiant kepti uždedame daržovių ir užbarstome sūriu.
Valgome su ryžiais ar bulvėm, priklauso nuo skonio wink.gif
Skanaus smile.gif
Papildyta:
Užmačiau čia švilpikus tai ir aš susigundžiau pasidaryti biggrin.gif tik kadangi orkaitė mano varganai kepa, kepiau juos keptuvėje ax.gif
user posted image

Reikia:

1 kg. virtų bulvių
1/4 virtų bulvių dalies miltų
1/2 a. šaukštelio druskos
1 didelio kiaušinio

Padažui:

Šalto rūkymo šoninės
2 svogūnai
500 ml. grietinėlės(aš naudojau grietinę)
krapų, druskos,pipirų

Eiga:

Bulves išvirti ir sumalti.Kadangi neturėjau mėsmalės tai bulves sutryniau šakute, ne ką prasčiau gavosi smile.gif Masę padalinti į keturias dalis ir ketvirtąją dalį užpildyti miltais. Įmušti kiaušinį, suberti druską gerai išminkyti ir formuoti plonas ilgas virveles. Jas paspausti ir pjaustyti "piršteliais".
Supjaustyti šoninę ir svogūnus smulkiai apkepti keptuvėje, įmaišyti krapus, prieskonius ir supilti grietinę.
Švilpikus kepiau įkaitusiame aliejuje.
Atsakyti
Sonatinos ideja..........

Lavašo suktinukai su mėsa

user posted image

Sunaudojau:

1 lavasa
apie 400-500 g maltos mesos(pagal jusu skoni)
1 svoguna
1 kiausinis
2 skilteles cesnako
1 v.s grietines
prieskoniai

Padazui:
apie 300ml vistienos sultinio(kARSTO)ar vandens
4 v.s. pomidoru padazo
5 v.s.grietines
jei naudojamas vanduo,tuomet reiktu prieskoniu i padaziuka


user posted image
Is mesos,kiausinio,smulkinto svoguno,cesnako ir grietines uzminkom farsa.Lavasa pjaunam per puse.Nestoru sluoksniu tolygiai paskleidziam ji ant lavaso,Susukam,palaukiam 5 minutes kol suminksteja.Supjaustom mazdau 4-5 cm storio gabaliukais.Sustatom juos i keptuve ar troskintuva.Padazui skirtus produktus ismaisom ir uzpilam suktinukus.Nieko tokio,jei ne pilnai apsems.Uzdarom dangciu ir troskinam 20 min.Isjungiam ir paliekam pailset 10 min.Galima skanaut smile.gif
P.S.Sonatinos recepte dar buvo nurodyta ant dugno troskintuvo papjaustyt svoguna ir sutarkuot po morkyciu.As ta punkta praleidau


Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 09 27, 20:47)

Lavašo suktinukai su mėsa



šiandien gaminau kaip tik šį patiekalą bigsmile.gif
tik troškinau vien sultinyje, be grietinės ir pomidorų padažo.ant puodo dugno patrošinau svogūną, porą bei tarkuotą morką. štai mano variantas
user posted image

receptas: http://rasosvirtuve-...suktinukai.html
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 09 27, 21:47)
friends.gif  skanu,bet jau soooootu kaip .Sonatina is 2 lavasu dare,tai mum jau visas kalnas iseitu kokiai savaitei.Vien su sultiniu itariu dar labiau koldunus primine  smile.gif Puikiai tinka bandyt su skirtingais padaziukais

tikrai labai sotu 4u.gif musiskiai grynai kaip koldunai, tik daug greiciau pagaminami.Valgem su grietine.

p.s. tik Sonatina 2 lavasam sunaudojo 500 gr mesos, man 1 lavasui tiek suejo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raseliuke: 27 rugsėjo 2011 - 21:09
QUOTE(irmulia @ 2011 09 23, 16:09)

bigsmile.gif kaip skaniai bigsmile.gif
Irmulia, ir aš noriu padėkoti už patiekalus be mėsos, nes ir aš jos beveik nevalgau ir tenka galvą pasukt, kaip verstis su daržovėmis 4u.gif
O yra LT to Mimolette sūrio? negirdėtas toks ax.gif
Atsakyti
Tinginio balandėliai

Produktai:
faršas
virti ryžiai
kopūstas
morkos,svogūnai,česnakai
druska,pipirai
kiaušinis
lauro lapai
krapai,petražolės

Faršą pasidariau iš kiaulienos mentės ir gabaliuko šoninės.Kartu su mėsa sumaliau česnakus ir svogūną.

Dedame į faršą druskos,pipirų pagal skonį, išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišome.
Ten pat sudedame virtus ryžius, sutarkuotą kopūstą,smulkintus krapus, petražolės ir vėl išmaišome.
Imame kepimo indą.Ant dugno sudedame lauro lapus, griežiniais pjaustytą svogūną ir morkas.Įpilame biški sultinio.
Iš faršo formuojame pailgus balandėlius.Sudedame juos į kepimo indą.
Uždengiame kepimo indą su foliją, ir statome į orkaitę.
Kepame orkaitėje 200 l. t. maždaug 40 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
Garnyrui bulvių košė su žalūmynais ir parmezano sūriu.
Bulvės išverdame pasūdytame vandenyje,sutriname, sudedame smulkintus žalūmynus ir tarkuotą parmezano sūrį.Viską gerai išmaišome.


user posted image

user posted image

user posted image


Atsakyti
QUOTE(feminell'a @ 2011 09 27, 18:45)
Žuvis su daržovėmis
...




Sakykite o grietines irgi 500 ml reikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 28 rugsėjo 2011 - 19:11
QUOTE(Stikliukas @ 2011 09 28, 12:42)
O yra LT to Mimolette sūrio? negirdėtas toks ax.gif


Klaipėdoje didelėje "Rimi" tikrai yra šio ryškiai oranžinio sūrio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 09 28, 12:42)
...
O yra LT to Mimolette sūrio? negirdėtas toks ax.gif


yra mirksiukas.gif ir minkštesni (turėtų būti didesniuose perkybcentriuose) ir labiau subrandinti (kietesni) ( tokių ieškoti specializuotose sūrių parduotuvėse mirksiukas.gif ) bet drąsiai galima naudoti ir kitą sūrį, kad ir paprastą fermentinį arba mozzarellą mirksiukas.gif taip pat savotišką papildomą prieskonį suteiktų ir fetos ar ožkos sūriai, bei sūriai su pelėsiu ( kad ir visų puikiai žinomas Camembert'as) ax.gif

Mimolette sūris :

user posted image

gaminamas iš karvių pieno .
Požymiai ir savybės: apvaliomis kamuolio formos galvomis suformuotas sūris turi akivaizdžią oranžinę spalvą. Minkštimas tos pat spalvos, jis šviesėja tik galvos centre. Minkštimo tekstūra gumuota.
Aitrumas: gana aitrus sūris

info šaltinis
Atsakyti
Dariau Irmulės cukinijų kepsnelius. Labai skanus vegetariškas patiekaliukas.
Jokių padažų nedariau,tik daug česnako pridėjau . Bent jau man be jo prėskai labai būtų (jei be padažo) mirksiukas.gif
Ir dar,cukiniją (jauną) kuo plonesnėmis (permatomomis,tiesiog lūžtančiomis) riekelėmis pjausčiau,nes storesnės nebuvo iškepę(ištižusių man tikrai nereikėjo,bet storesnės visiškai žalios gavosi).
Labai geras,skanus valgymėlis. Ačiū Irmulei 4u.gif
Atsakyti