QUOTE(egesichora @ 2011 10 02, 17:06)
Braške,nerealu.
Turiu ir aš tokią pat vaflinę. O dar pamokei kaip patį lavašą išsikepti. Labai mėgstam lavašus,tai dabar jau KEPSIU
O padažiuko receptą galėtumėt parašyti?
Papildyta:
O kiaušinių lavašui nereikia?


O padažiuko receptą galėtumėt parašyti?

Papildyta:
O kiaušinių lavašui nereikia?
aciu

As kepiau toje didziojoje Bialetti keptuveje-troskintuve, kur kazkada maxima uz lipdukus dalino. ji didziule, bet dar didesnes noretusi

Padaza darau paprastai, labai geras: majoneza (skanu) sumaisyti su pienu 2:1, deti cesnako, druskos, picos prieskoniu, pipiru, aitriuju pipiru (nebutinai), sauksta-du keciupo (tik del spalvos , galima ir be jo). Viskas. Galima dar lasiuka citrinos sulciu jei norisi. Tas padaziukas kai pastovi valandziuke, labai skanus tampa, sutirsteja...
Ne, kaiusinio tikrai nereikia, nei vienam recepte nemaciau. Tame ir esme, kad tas lavasas- gana paprastas ir pigus gaminys, o jau su juo galima viska daryt- kebabus, suktinukus, troskinti su farsu, strudeli suvyniot...
Dar vieni savaitgalio pietus:
Kukuliukai su grietinėlės-grybų padažu

Faršo apie 1 kg
Svogūnas sutarkuotas
Kiaušinis
Džiūvėsėlių pora saujų
Pieno 50 ml
Druskos, pipirų, Medžiotojų prieskonių (man jie labai patinka, nes gera sudėtis ir jokios chemijos, tik žolytės)
Mėsą gerai suminkyti su visais priedais. Drėgnomis rankomis formuoti kukulius ir apkepti juos iš abiejų pusių (riebalų jokių nedėjau). Įpilti truputį vandens, tik ant dugno, uždengti ir baigti troškinti apie 15 min.
Ruošiam padažą :
Pievagrybių stambiai pjaustytų
Svogūnas sukapotas
Miltų
Sviesto
Druskos, pipirų
Grietinėlės, pieno.
Svieste pakepti svogūną, sudėti pievagrybius, kai suminkštės, pasūdyti, įberti pipirų. Dar pakaitinti, kol skystis nugaruos, sudėti miltus, pamaišant pakaitinti ir po truputį pilti grietinėlę. Tada pieno, kol taps norimo tirštumo.
Aišku, tokius dalykus reikia valgyti tik su bulvių koše ir marinuotais burokėliais

arba kaip širdis geidžia
