Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(egesichora @ 2011 10 02, 17:06)
Braške,nerealu.  wub.gif  Turiu ir aš tokią pat vaflinę. O dar pamokei kaip patį lavašą išsikepti. Labai mėgstam lavašus,tai dabar jau KEPSIU  essen.gif

O padažiuko receptą galėtumėt parašyti? 4u.gif
Papildyta:
O kiaušinių lavašui nereikia?

aciu 4u.gif
As kepiau toje didziojoje Bialetti keptuveje-troskintuve, kur kazkada maxima uz lipdukus dalino. ji didziule, bet dar didesnes noretusi biggrin.gif

Padaza darau paprastai, labai geras: majoneza (skanu) sumaisyti su pienu 2:1, deti cesnako, druskos, picos prieskoniu, pipiru, aitriuju pipiru (nebutinai), sauksta-du keciupo (tik del spalvos , galima ir be jo). Viskas. Galima dar lasiuka citrinos sulciu jei norisi. Tas padaziukas kai pastovi valandziuke, labai skanus tampa, sutirsteja...
Ne, kaiusinio tikrai nereikia, nei vienam recepte nemaciau. Tame ir esme, kad tas lavasas- gana paprastas ir pigus gaminys, o jau su juo galima viska daryt- kebabus, suktinukus, troskinti su farsu, strudeli suvyniot...

Dar vieni savaitgalio pietus:

Kukuliukai su grietinėlės-grybų padažu

user posted image

Faršo apie 1 kg
Svogūnas sutarkuotas
Kiaušinis
Džiūvėsėlių pora saujų
Pieno 50 ml
Druskos, pipirų, Medžiotojų prieskonių (man jie labai patinka, nes gera sudėtis ir jokios chemijos, tik žolytės)


Mėsą gerai suminkyti su visais priedais. Drėgnomis rankomis formuoti kukulius ir apkepti juos iš abiejų pusių (riebalų jokių nedėjau). Įpilti truputį vandens, tik ant dugno, uždengti ir baigti troškinti apie 15 min.

Ruošiam padažą :
Pievagrybių stambiai pjaustytų
Svogūnas sukapotas
Miltų
Sviesto
Druskos, pipirų
Grietinėlės, pieno.


Svieste pakepti svogūną, sudėti pievagrybius, kai suminkštės, pasūdyti, įberti pipirų. Dar pakaitinti, kol skystis nugaruos, sudėti miltus, pamaišant pakaitinti ir po truputį pilti grietinėlę. Tada pieno, kol taps norimo tirštumo.
Aišku, tokius dalykus reikia valgyti tik su bulvių koše ir marinuotais burokėliais wub.gif
arba kaip širdis geidžia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 02 spalio 2011 - 15:23
QUOTE(brashke77 @ 2011 10 02, 14:30)

Naminis lavašas

6 lavašams
Miltų 300 gr (+-)
Sviesto 40 gr
Mielių 1/3 pakelio
Druskos 0,5 a.š.
Cukraus 1 a.š.
Vandens....




brashke77, o mielės čia kokios, sausos ar "šlapios", kur po 100g?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editav: 02 spalio 2011 - 15:27
QUOTE(Beža @ 2011 10 02, 18:39)
Ir dar klausimas biggrin.gif ką duoda lavašo įmerkimas į vandenį? g.gif


Cituoju: "Viskas, belieka palaukti kol jie pilnai atvės, susigers vandenukas ir jie taps minkštučiai" wink.gif
Atsakyti
Manrods,kad lavašo įmerkimas į vandenį jam elastingumo dar duoda.
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2011 10 02, 19:03)
Manrods,kad lavašo įmerkimas į vandenį jam elastingumo dar duoda.

drinks_cheers.gif aš tikriausiai pirma būsiu kuri jau iškepe kebabus pagal šį receptą biggrin.gif blush2.gif nu puikiai gavosi thumbup.gif Ačiū,dažnai naudosiu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE((april) @ 2011 10 02, 19:17)
o kiek reiktu deti sausiu mieliu gaminant LAVASA?

nu as dejau pilna sauskteli kur nuo duonkepes buna biggrin.gif tiesa duonkepei ir tesla buvo minkoma blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(editav @ 2011 10 02, 17:26)
brashke77, o mielės čia kokios, sausos ar "šlapios", kur po 100g?

dėjau šviežias, bet tiks ir sausos 4u.gif

QUOTE(Beža @ 2011 10 02, 19:39)
Ir dar klausimas biggrin.gif ką duoda lavašo įmerkimas į vandenį? g.gif

na, jei nemerksit, sulaužysit belenkiant paskui. Reikia labai greit įmerki-ištrauki ... taip jau reikia biggrin.gif

QUOTE((april) @ 2011 10 02, 20:17)
o kiek reiktu deti sausiu mieliu gaminant LAVASA?

aš visą pakelį dėčiau apsidraudimui, bet šviežias mėgstu labiau 4u.gif

QUOTE(Ulė @ 2011 10 02, 20:17)
braske wub.gif tobula, jau lavasai bigsmile.gif  bigsmile.gif  negaliu sulaukt kada galesiu isbandyti bigsmile.gif

ačiū wub.gif

Merginos, tai ypač paprastas receptas, lieka tik pasidaryt 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 02 spalio 2011 - 18:33
QUOTE(brashke77 @ 2011 10 02, 16:30)

O ąš skubu pasidalinti namuose kepto lavašo receptėliu. Tikrai nesudėtingas. O, kad užmiršite kelią į kebabines- pažadu  cool.gif  Lieka tik išsikept  bigsmile.gif

Naminis lavašas


o jei naudociau vietoj sviesto alieju? rezultatas butu toks pat? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgav.. @ 2011 10 02, 21:53)
o jei naudociau vietoj sviesto alieju? rezultatas butu toks pat?  ax.gif

kitur dar maciau margarina, bet iseitu ir su aliejum, ko gero.... Sunku man ka sakyt, nes su aliejumi nedariau. Pabandykit 4u.gif
Atsakyti
Na jau visu receptai su nuotraukom, tai is koto verciantys blink.gif blink.gif bigsmile.gif
Kai pamaciau Ules puoda su sonkauliais, is karto MB pakvieciau, pasakiau kad ir mums tokio lauko puodo su stovu reikia, arba ..... biggrin.gif

Brashke77, o jau jusu lavasai su idaru, niamniai koookie wub.gif Nors valgius juos kavineje esu kokius tik 2 kartus. Bet jau naminiu tikrai noriu ir ryt butinai kepsiu! O kiek apytiksliai vandens susinaudoja, 0,5; 1; 2 stiklines?

Aciu visoms mergaitems, uz jusu nuostabius receptus ir be galo apetitiskus vaizdus! 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 10 01, 09:08)
Šonkauliai katile su česnakais


Šonkauliukai aišku nuostabus...nu bet katilas koks wub.gif


QUOTE(brashke77 @ 2011 10 02, 15:30)
O ąš skubu pasidalinti namuose kepto lavašo receptėliu. Tikrai nesudėtingas. O, kad užmiršite kelią į kebabines- pažadu  cool.gif  Lieka tik išsikept  bigsmile.gif



Tobula 4u.gif 4u.gif 4u.gif


QUOTE(*tigriukas* @ 2011 10 03, 10:55)
Aciu Elenai uz  pasidalinta recepta  4u.gif




Smagu labai kad patiko 4u.gif


Blynai...blynai...blynai...

Bulviniai blynai su voveruškomis


Voveruškas išverdame pasūdytame vandenyje.
Blynams sutarkuojame bulvės kartu su svogūnų,supilame tarkius į kiaurasamtį kad skysčio būtų ko mažiau būtų,dedame druskos,pipirų.
Sudedame smulkintus grybus ir viską išmaišome.
Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų ir kepame blynus.

user posted image

user posted image

Lietiniai su grybų įdarų

Lietiniai:
250 g miltų,pagal skonį druskos,2 kiaušiniai, 25 g tirpinto sviesto,600 ml pieno

Pieną biški pašildome.
Iš miltų, kiaušinių, cukraus, tirpinto sviesto, pieno ir druskos užmaišome skystą tešlą.
Paliekame pastovėti keletą valandų.
Keptuvę gerai įkaitiname ,patepame lašinukų gabalėliu ir kepame plonus blynus.

Įdarui apvirtus grybus smulkiai supjaustome (galima sumalti su mėsmalę).Dedame smulkiai supjaustyto svogūno ir viską apkepiname.
Imame blyną, dedame įdaro,susukame.
Lietinius su įdaru apkepiname ant aliejaus.
pateikiame su grietinė.

user posted image

user posted image

Raštuoti lietiniai

Čia galima sakyti daugiau idėja..

Tešla lietiniams darome pagal jau nurodytą receptą.

Tiesiog pradedame tešla pilti į keptuvę pradedant nuo vidurio ...sukant ratą ...gaunasi kaip sraige...

Pateikiame su uogomis 4u.gif

user posted image

user posted image




Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 03 spalio 2011 - 11:15
QUOTE(oma @ 2011 10 03, 22:03)
O kokio keptuve dydzio? Mazdaug kokio dydzio gaunasi lavasas?

As toje didziojoje keptuveje-troskintuve Bialeti, kur maxima dalino kazkada. Ji labai didele 4u.gif

QUOTE(GITALE @ 2011 10 04, 06:50)
man tai klausimas kaip ilgai tuos lavaso blynus galima laikyt, juk daug gaunas iskart nesusivalgys?

manyciau, i maiseli ir saldytuve.. g.gif
Atsakyti