Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

gaminu dabar plova biggrin.gif dar galvoju ir nuo ryziu daug kas priklauso, naudoju visada tik plikytus, is vis naudoju jau daug metu tik vienus ryzius, man jie paciausi wub.gif

user posted image

http://www.muellers-...grain-rice.html
Atsakyti
Dar del plovo Ules noriu pasiteirauti smile.gif
Kuo skiriasi grudetos garstycios nuo paprastuju? Ar skoniui itakos dideles tures idejus negrudetas?
ir neradau atsakymo del cesnaku smile.gif Kodel ju nereikia lupti? Stipresni aromata isskiria ar kaip? rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Jokūba @ 2011 11 08, 11:11)
Dar del plovo Ules noriu pasiteirauti smile.gif
Kuo skiriasi grudetos garstycios nuo paprastuju? Ar skoniui itakos dideles tures idejus negrudetas?
ir neradau atsakymo del cesnaku smile.gif Kodel ju nereikia lupti? Stipresni aromata isskiria ar kaip?  rolleyes.gif

grudetos tai ir duoda visa ta cinkeli,kai uzciuopi grudeli wub.gif man su paprastom nera taip skanu 4u.gif
Cesnakas gaunasi kreminės konsistencijos, beveik saldaus skonio.
nelupttas suteikia aromata, ir mes valgome juos salia plovo isideje po visa galvute,kas nori issispaudzia ta cesnakine tyrele ant plovo,kas nemegsta cesnako ne nevalgo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolo_ @ 2011 11 08, 10:56)
Kažką jūs gal negerai darot su plovo ryžiais. Gal riebalų mažai, gal ryžiai labai sausi sudedami į plovą ar kepimo temperatūra bei laikas netinkami, nes jau senai taip gaminu plovą ir visada viskas puikiai pavyksta.

tai,kad ant viršaus keli padžiūvę ryžiai taigi taip turi būti, juk apkepa viršus, kaipo jie gali ir ant viršaus būti šlapi? lygiai kaip ir mėsytės gabaliukai tie, kurie ant viršaus labiau apskrudę 4u.gif tai nereiškia, kad nepavyko pagaminti biggrin.gif kažkam taip netgi skaniau 4u.gif
Atsakyti
Lazanija su varške ir špinatais

reikės:
pakuotės lazanijos lakštų
500g trintos varškės
300g. šviežių ar šaldytų špinatų
svogūnas
300g. tarkuotos mocarelos (ar kito sūrio)
2 skiltelės česnako
džiov. bazilikai, pipirai, druska.

Bešamelio padažui:
500ml pieno
po šaukštą sviesto ir miltų
pagal skonį druska, pipirai, tarkuotas muskatas.

Lazanijos lakštus trumpai apvirti, svogūną ir česnaką pakepinti svieste, kol dailiai apskrus. Špinatus nuplauti ir suplėšyti, tada sukrėsti į svogūnus ir kelias minutes (ne ilgiau) pakepinti, įberti druskos bei pipirų. Varškę išsukti, suberti mocarelą, pasūdyti, paskaninti bazillikais.
Bešamelio padažas: puodelyje ištirpinti sviestą, pamažu pilti miltus, pieną, paskaninti prieskoniais ir kaitinti kol padažas sutirštės. Truputį padažo įpilti į sviestu pateptą kepimo formą, dėti makaronų lakštus, vėl pilti padažą, krėsti sluoksnį špinatų, ant jų varškės ir t.t. sluoksniuoti. Viršų apibarstyti sūriu bei kepti karštoje orkaitėje apie 30min.

user posted image

Trinta moliūgų sriuba

niekada nebūčiau pagalvojus, kad moliūgų sriuba gali būti tokia skani - na, taip maniau kol pati neišbandžiau biggrin.gif 4u.gif

apie 1l daržovių sultinio (aš naudojau iš kubelių)
pusė nedidelio moliūgo
kelios nedidelės bulvės
morka
pusė poro
mėgstami prieskoniai
grietinėlė

puode užvirti sultinį, sudėti kubeliais pjaustytas daržoves ir virti kol suminkštės. Viską sutrinti per sietelį arba pertrinti blenderiu. Į sutrintą masę pilti grietinėlę, berti prieskonius ir vėl trumpam užvirti. Nukėlus puodą uždengti ir palaikyti bent 5min. Skanaus 4u.gif

user posted image


Atsakyti
ačiū, Ule, už receptą 4u.gif , plovas fantastiškas thumbup.gif


QUOTE(Elena @ 2010 06 14, 12:31)
Greitas žuvies pyragas
Greitas nes pagamintas iš pirktos bemielės sluoksniuotos tešlos.
Dar reiks žuvies,morkų,svogūnų,špinatų ir kiaušinio sutepimui.
Iš tešlos išpjauname žuvį.Kraštus sutepame su kaiušinio plakiniu ir dedame ant jų juostelės iš tešlos,kad gautųsi toks kaip bortas,taip patogiau įdėti įdarą.
Šauname į orakaitę 10 minučių 180 laisp kad kraštai pakiltu.
Ruošiame įdarą.Keptuvėje apkepiname svogūnus ir morkas,paskaniname druska,pipirais.
Žuvį (pas mane pangasijos filė) apibarstome apelsininiais pipirais,druska ir išspaudžiame citrinos sulčių.Patroškiname.
Išimame pyragą,dedame žuvį,ant viršaus morkas o ant morkų smulkintus špinatus.
Iš likusios tešlos išspaudžiame rutuliukus ir formuojame pyrago viršų.Sutepame kiaušiniu ir kepame orkaitėje dar maždaug 15-20 minučių.Skanus ir karštas ir šaltas.
Skanaus  4u.gif



http://www.supermama...?...0662&st=132


gal kas gali padėt - kur ir kiek laiko patroškint žuvį? g.gif

Atsakyti
As dariau plova isvis daba ir paprastu ryziu, nes jiem akcija buvo doh.gif tai virsuj buvo biski tu padziuvusiu, bet diskomforto nekele, viskas normaliai.
Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2011 11 08, 13:05)
gal kas gali padėt - kur ir kiek laiko patroškint žuvį?  g.gif



Troškinau maždaug 10 minučių 4u.gif
Atsakyti
Cukinijų suktinukai šafraniniame Bešamelio padaže (dietinis)

user posted image

user posted image

user posted image

1-2 porcijoms

Reikės :

cukinijų suktinukams:
* 2 jaunų cukinijų
* druskos

lengvam bešamelio padažui:
* 500 ml pieno
* 0,1 g smulkinto šafrano
* 8 arbat.š. kukurūzų krakmolo
* druskos
* maltų pipirų

Gaminimo eiga:


Paruošti šafraninį padažą : 500ml pieno sumaišyti su 1g smulkinto šafrano , palikti "prisirpti" (įgaus dailią geltoną spalvą bei šafrano aromatą ).
8 arbat. š. kukurūzų krakmolo sumaišyti su 3-4 šafraninio pieno iki jis ištirps. Gautą mišinį supilti į likusį šafraninį pieną ir gerai išmaišyti.
Kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant iki padažas sutirštės
Pagardinti druska ir maltais pipirais.

Cukinijas supjaustyti plonytėmis juostomis (su skutuku judančiais ašmeninis), apvirti 3 min. sūdytame vandenyje. Išgriebti iš vandens, palikti kiaurasamtyje nuvarvėti.
Cukinijų juostas susukti į ritinėlius, juos sustatyti kepimo formoje, gausiai apipilti paruoštu šafraniniu padažu.
Pastatyti kepti ~ 30 min, orkaitėje įkaitintoje iki 150-180 laipsnių temperatūros.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 08, 17:12)
Gaminimo eiga:
Paruošti šafraninį padažą : 500ml pieno sumaišyti su 1g smulkinto šafrano , palikti "prisirpti" (įgaus dailią geltoną spalvą bei šafrano aromatą ).


Irmulia, ką šafranas duoda be gražios spalvos?
Atsakyti
sunku apibūdinti, jo skonį , gan subtilus mirksiukas.gif būtų galima lyginti su kariu, bet karis man yra gan aitrokas mirksiukas.gif o štai šafranas - labai švelnus wub.gif (aišku, jei nepadaugini jo kiekio biggrin.gif kitaip patiekalas bus kartoko skonio ax.gif )
Atsakyti
Irmulia.. Nuostabiai atrodo.. wub.gif wub.gif
Ule, užkrečiamas tas jūsų plovas.. Rytoj garuos ir mūsų virtuvėje..

O štai Patys skaniausi ir nuodėmingiausi sparneliai.. mmm..

user posted image

Kas valgė, tas žino.. Patys skaniausi ir nuodėmingiausi sparneliai.. jie kaip sėmkos... neįmanoma sustot... Turime ne vienus tokius draugus, kurie užėję pas mus nenori valgyti nieko kito kaip tik juos (o gal aš visa kita labai prastai gaminu?).. ir, įtariu, tik dėl jų jie pas mus ir ateina.. wink.gif Gerai, kad šiuo metu esu privalgiusi jau aprašytų gerulių šonkauliukų, tai šiek tiek lengviau neapsiseilėjant rašyti jums..
Receptas 4 suaugusiems ir 2 kleckams:
3 pakuotes sparnelių (juose dažniausiai būna po 8vnt.) supjaustome per lenkimus į 3 dalis. Padruskinam ir papipirinam. Paliekam pusvalandžiui ar ilgiau. Po pusvalandžio sparnelius išvoliojame krakmole (aš tiesiog didelį kiekį krakmolo užpilu ant sparnelių ir viską rankomis išmakaluoju, kol visi sparneliai pasidengia baltai). Gerai įkaitiname aliejų fritiūrinėje ar puode, dedam sparnelius (nedideliais kiekiais) ir kepam kol gražiai paruduos (kepant keptuvėje, privalau perspėti, labai sproginėja, šaudo, taškosi, todėl aš mieliau renkuosi fritiūrinę arba gilesnį puodą).. Traukiam iš aliejaus, dedam kitą partiją ir žaidžiam kol iškepa visi sparneliai..
Tuo metu, arba anksčiau pasiruošiame padažą: 2 šaukštus skysto medaus sumaišome su 1/2 citrinos sultimis, išspaudžiame 5-6 skilteles česnako, pilame 2-3 šaukštus sojos padažo, viską išmaišome ir paragaujame.. Tikslesni kiekiai priklauso nuo česnako stiprumo, sojos sūrumo, medaus saldumo ir citrinos rūgštumo. Turi gautis saldžiai rūgščiai aštriai sūrus padažas smile.gif Padažą pilame į didelę keptuvę su lašeliu aliejaus ir pakaitinam kol pradės burbuliuoti, paragaujam (čia pasimato jo tikrasis skonis), suverčiam visus sparnelius ir maišom, kad padažiukas pasiektų visus sparniukų šonus ir truputį pakaramelizuojam (ne per ilgai, nes pradės degti).
Valgome su šviežiomis daržovėmis.. pirštais smile.gif
Gal jau gana apie tai, kokie jie nerealūs.. paragausit - sužinosit.. Taigi, grožėkitės, gaminkit, mėgaukitės..
Atsakyti