Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

Norėjau paklausti dėl Alejos.lt sparnelių. Aš va dabar ką tik susimarinavau mėsytę (susipjausčiau vištienos krūtinėlių filė juosteles). Šalia esančioje parduotuvėje radau tik sojos padažą su grybais. Ar nesugadins skonio toks padažas? Ir vietoje medaus ketinu dėti karamelinį auksaspalvį cukraus sirupą (Dansukerio),nes medus pas mane kietas. Ar tiks,ar tirpinti tą sukietėjusį medų? Labiausiai tai rūpi dėl to sojos padažo su grybais verysad.gif
Atsakykit kas nors išmanančios. Labai laukiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2011 11 09, 18:04)
Norėjau paklausti dėl Alejos.lt sparnelių. Aš va dabar ką tik susimarinavau mėsytę (susipjausčiau vištienos krūtinėlių filė juosteles). Šalia esančioje parduotuvėje radau tik sojos padažą su grybais. Ar nesugadins skonio toks padažas? Ir vietoje medaus ketinu dėti karamelinį auksaspalvį cukraus sirupą (Dansukerio),nes medus pas mane kietas. Ar tiks,ar tirpinti tą sukietėjusį medų? Labiausiai tai rūpi dėl to sojos padažo su grybais  verysad.gif
Atsakykit kas nors išmanančios. Labai laukiu  4u.gif

Del sojos, tai manau tiks. O to sirupo nemacius, neragavus, tai ne nezinau. Bet jei turit medaus, tai pasildykit kokiam puodelyje ir suskystes, nereikes galvos sukt kuo pakeist.
Atsakyti
Va toks ,jis saldžiai sūrus yra :

user posted image

Jau ištirpdžiau medų ir dar šaukštą to sirupo įdėjau. Skanus gavosi padažiukas,lyg ir tų grybų nelabai jaučiasi.
Ačiū už patarimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 11 05, 09:43)
Merginos, o kodėl į varškės apkepą reik dėt manų kruopas, ką jos tokio daro ir kuo jas galima pakeist.
Nevartojam mes jų, tai dėl šaukšto baisiai nesinori pirkt poko.

As kepu r su ryziais (virtais), ir su ryziu dribsniais, ir su kuskusu mirksiukas.gif
Atsakyti
Makaronai "A la Carbonara"
Gal greičiau gulėję prie prie Carbonara, bet labai stengiaus lotuliukas.gif

user posted image

Makaronų 250 gr,

Rūkytos šoninės 200 gr,
Kietesnio fermentinio sūrio 100 gr,
2 kiaušinių,
1 mažo svogūno,
Žiupsnelio Provanso žolelių,
Juodųjų pipirų.

Šoninę supjaustyti juostelėmis kuo ploniau ir pakepti keptuvėje kol apskrus, suberti kapotą svogūną, suberti žoleles ir pakaitinti, kol svogūnas iškeps.
Puode suplakti kiaušinius, suberti tarkuotą sūrį, pipirus, sumaišyti ir padėti į šalį.
Imti didesnį puodą nei kur su kiaušinio ir sūrio plakiniu , pilti vandens ir pastatyti virti (jo mums prireiks, kaip garų vonelės).
Makaronus išvirti (jau trečiame puode), bet nepervirti, ragauti, kad būtų vos-vos dar kietoki. Nupilti vandenį ir makaronus suversti į keptuvę su šonine, permaišyti ir minutę pakaitinti vis maišant.
Puodą su plakiniu statyti ant verdančio puodo su vandeniu, greitai suversti makaronus su šonine ir gana greitai sukti-sukti- sukti, kol padažas taps baltutėlis, kreminis. Sakyčiau, 3 minutes tikrai. Jei plaksite per ilgai- sutrauks kiaušinį, bet negalima jo palikti 'žalio'. Todėl kai jau pamačiau, kad puodo dugne pasimatė 'kiaušinienės' trupinėlis, nuėmiau nuo garų ...
Skanaus !!!

daugiau mano pliurpalų apie makaronus čia 4u.gif
Atsakyti
Ačiū Alejai.lt už receptą. Tikrai labai skanu ,burna neužsidaro blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2011 11 09, 17:04)
Norėjau paklausti dėl Alejos.lt sparnelių. Aš va dabar ką tik susimarinavau mėsytę (susipjausčiau vištienos krūtinėlių filė juosteles). Šalia esančioje parduotuvėje radau tik sojos padažą su grybais. Ar nesugadins skonio toks padažas? Ir vietoje medaus ketinu dėti karamelinį auksaspalvį cukraus sirupą (Dansukerio),nes medus pas mane kietas. Ar tiks,ar tirpinti tą sukietėjusį medų? Labiausiai tai rūpi dėl to sojos padažo su grybais  verysad.gif
Atsakykit kas nors išmanančios. Labai laukiu  4u.gif

QUOTE(egesichora @ 2011 11 09, 19:05)
Ačiū Alejai.lt už receptą. Tikrai labai skanu ,burna neužsidaro  blush2.gif

Nu va.. nespėjau atrašyti..
Aš irgi naudoju kietą medų (atšildau jį mažame puoduke).
Dėl sojos padažo- man pats skaniausias Kikkoman paprastas sojos padažas- tik tokį ir naudoju, bet, turbūt, nepamaišė ir grybinis smile.gif
Smagu, kad patiko 4u.gif
Atsakyti

Labas vakaras .Turiu klausima Uliai. Neperseniausiai meginau iskepti seimynai picas minuteles,viskas gavosi skanu,visiem labai patiko.Bet nebuvo taip kaip jusu foto.Ka dariau netaip,picos padas buvo plonas kaip blynas,visiskai nepakilo kepdamas,gal kociojau per plonai(kaip skrilius).Gal mieles per saltam vandeni tirpinau,ar kas dar galetu buti doh.gif ???Labai dekoju uz nuostabius receptus.
Atsakyti
Salotos su kepta vistiena 4u.gif

user posted image

Kadangi vistiena dedasi ka tik iskepta, silta, tai manau receptas tiks ir prie karstu patiekalu. Mes ju pavalge tikrai nieko daugiau nenorejom ax.gif

Salotoms reikes :
1.Megstamu salotu lapu (as dejau pekino salotas)
2.Pomidoras
3. Agurkas
4. Raudona paprika
5. Avokadas
6. Poras (galima det melyna svoguna)
7. Fetos suris

Padazui :
1.Cesnakas
2.Druska
3.Pipirai
4. Medaus saukstas
5. Citrinos sultys
6. Alyvuogiu aliejus
7. Saukstas grudetu garstyciu

Cesnka isspausti su cesnako spaustuku, det druska, pipirus, medu, garstycias, alieju, citrinos sultis. Ismaisyt, ir ragauti mirksiukas.gif

Vistienos krutineles file supjausciau i kelis galabliukus, pamarinavau su druska, pipirais, provanso zolelem, kepiau aliejuje. Kepti neilgai, mesa turi buti minksta ir sultinga.

Salotoms skirtus ingridientus supjaustom, sumaisom, dedam i lekste ir uzpilam padaziuku, ant virsaus dedam ka tik iskepta vistiena . Skanaus 4u.gif
(receptas is SM smile.gif )

Sorry uz nekokybiska nuotrauka, daryta su telefonu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lu Lu: 09 lapkričio 2011 - 22:35
[quote=Blundus,2011 11 08, 11:13]
Lazanija su varške ir špinatais

Ačiū-lazanija gavosi labai skani,lakštų neapviriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2011 11 09, 23:33)
Salotos su kepta vistiena 4u.gif

Aš taip pat darau tik vietoj aliejaus ir medaus, dedu majonezą ir vistą supjaustau lazdelėmis ir pavolioju miltuose su sezamu prieš kepant ax.gif
Atsakyti
Keptos baklažano puselės..

user posted image

Kepti baklažanai su Fetos sūriu. Receptas kilęs iš Graikijos. Aš ten nebuvau.. originalių neragavau.. bet turiu pasakyti, kad labai labai skanu..
Vienam asmeniui - 1 baklažanas (priklausomai nuo alkanumo). Čia nurodytos normos 3 vidutiniokams..
Baklažanus subadom šakute, na pridarom tokių skylučių. Dedam į kepimo skardą ir šaunam į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę apie 15 minučių (o jei tiksliau, tai kol susiraukšlės).
Tuo metu pirštukais sutriname 300 gr fetos su 3 skiltelėmis česnako ir 6 šaukštais maltų džiuvėsių. Traukiame baklažaną, pjauname išilgai, minkštimą giliai įpjaustome skersai-išilgai. Truputėlį pasūdome (bet ne per daug, nes feta irgi sūri), papipirinam ir kiekvieną puselę pašlakstome alyvuogių aliejumi. Pabarstome smulkintomis petražolėmis, prikraunam fetos mišinio, ant viršaus dar truputį džiuvėsių ir kišam atgal į orkaitę 10 minučių.
Kai gražiai paruduos, traukiam apšlakstom alyvuogių aliejumi, papuošiam petražolių smulkintais lapeliais ir mėgaujamės puikiu užkandžiu su raudonu vynu.
Atsakyti