Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Lu Lu @ 2011 11 15, 12:35)
Man taip pat idomu, kaip su perlinem kruopom, jos juk ilgokai verda  g.gif gal geriau per nakti palaikyti jas uzmirkytas?


As troskinau apie 2.5val ir tikrai tikrai perliniu kruopu nemirkiau, bet jos buvo minkstutes. NEREALIAI SKANU rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 15, 11:57)
nemirkiau, bet reikėjo dapilti skysčio vidury kepimo, nes viską sugėrė..
man gavosi pilnai išvirusios.
per pusantros valandos jos puikiai išbrinko.
aišku, galima užmerkti per nakti palikti, bet aš ką gaminsiu dažniausiai sugalvoju prieš pat gaminimą smile.gif

Dekui.Reikes dar karta pabandyt,gal geriau gausis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*tigriukas* @ 2011 11 15, 12:01)
Sveikos  smile.gif
noriu paklausti jusu mirksiukas.gif o jeigu as neturiu tokiu moliniu indu, ir gaminciau spiziniam puode ČENACHA?

Kaip tik savaitgalį buvau pas mamą ir labai užsinorėjau čenakų essen.gif Kadangi ji neturi čenakinių gaminau špižiniam puode ir kepiau pečiuje smile.gif
Į eilės dėjau: morkų, svogūno, papriką, truputį čili pipiro, pjaustytą kiaulieną, truputį džiovintų grybų, moliūgo, bulves su česnaku. Viską užpyliau vandeniu ir įdėjau į pečių. Ten puodas stovėjo apie dvi valandas, gal daugiau. Gavosi labai skanus troškinys thumbup.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 14, 20:56)
Ule ir Irmulia, Jūs tobulos. Virtuvėje.
Šaunuolės. Man Jūs pavyzdys.

Mano ČENACHAI


Praėjusio šeštadienio ryto "Beatos virtuvės" įkvėpta, nutariau pagaminti čenachus.
Supjausčiau mėsą mažais kubeliais, svogūnus- pusžiedžiais, bulves- kubeliais, pomidorus- griežinėliais, prismulkinau daug petražolių ir krapų, prikapojau česnako, nuploviau perlines kruopas. Susluoksniavau į indelius tokia seka: svogūnai, perlinės, mėsa, česnakas, pomidorai, bulvės, žalumynai. Druska, pipirai, džiovinti smulkinti čili pipiriukai tarpuose. Viską gausiai užpyliau sultiniu, uždengiau ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje gerą valandą. Perlinės sugėrė labai daug skysčio, dar užpyliau iš vandens, grietinės ir pomidorų padažo pagamintu skysčiu, patroškinau apie 20min. ir išjungiau orkaitę.
Kadangi Liepa kaip tik pabudo po pietų miegelio, dar gerą pusvalandį čenachai laukė orkaitėje.. Gavosi labai gardus troškinukas.

mmm, labai skanu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pacific: 15 lapkričio 2011 - 21:54
Daržvių kepsniukai/blyneliai, kepti orkaitėje

user posted image

user posted image

user posted image


6 kepsniukams ir 1 nedideliam kepsniui

Reikės:

* 2 jaunų žalių cukinijų
* 2 nedidelių bulvių
* 3 nedidelių morkų
* 2 kiaušinių
* 1 sauja tarkuoto Parmezano sūrio
* 1 skiltelė česnako
* 1 žiupsnis džiovintų petražolių
* druskos, maltų pipirų
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus

kepimo formai:
* šlakelio alyvuogių aliejaus
* žiupsnio maltų džiūvėsėlių



Gaminimo eiga:

Daržoves nuplauti, morkas ir bulves nuskusti.
Cukinijas sutarkuoti stambesne burokine tarka, o morkas ir bulves - smulkesne.
Nuspausti susidariusias sultis nuo daržovių tarkių.
Keptuvėje pakepinti sutrintą česnako skiltelę su šlakeliu alyvuogių aliejaus, sudėti sutarkuotas daržoves ir palikti kepti/troškintis ~ 10minučių. Pagardinti prieskoniais.

Atskirai išplakti kiaušinius , įberti tarkuoto Parmezano sūrio - viską permaišyti.
Patroškintas daržoves perkelti į dubenį, su pilti kiaušinių/parmezano plakinį - viską gerai permaišyti.

Kepimo formas (naudojau keksiukų bei žemą pyragui) ištepti lašeliu alyvuogių aliejaus, apibarstyti maltais džiūvėsėliais.
Sudėti paruoštą daržovių masę į kepimo formas ir pastatyti kepti ~ 35- 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių karščio.

Patiekti iš karto su šviežių daržovių salotomis.
Atsakyti
Vištienos kepsnys su avokadų tyre

user posted image


Vištienos krūtinėlės
kiaušinis
druska,pipirai
džiūvėsėliai
petražolės
čiobreliai
2 avokadai
citrina
3 skiltelės česnako
pomidorų padažo
fermentinio sūrio

Krūtinėlę perpjauti vertikaliai pusiau ir horizontaliai pusiau, išeina 4 kepsniukai. Pamušti, pagardinti druska, pipirais. Išplakti kiaušinį, sukapoti petražoles, čiobrelį ir sumaišyti su džiūvėsėliais. Kepsnį mirkyti į kiaušinio plakinį ir į džiūvėsėlių mišinį, apkepti keptuvėje iš abiejų pusių, viso apie 5 min.

user posted image


Avokadą ir česnako skilteles nulupus susmulkinti blenderio pagalba, pašlakstyti citrinos sultimis, pagardinti druska, pipirais. Kepsnį ištepti pomidorų padažu, ant viršaus dėti avokadų tyrės ir užtarkuoti sūrio. Kepti įkaitintoje 200 C orkaitėje, kol sūris išsilydys iki 10 min.

Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 16, 08:18)
Sudėti paruoštą daržovių masę į kepimo formas ir pastayti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių karščio.

Patiekti iš karto su šviežių daržovių salotomis.


kiek laiko kepti orkaitėje?
Atsakyti
[quote=Ulė,2011 11 16, 10:19]
Vištienos kepsnys su avokadų tyre

noriu patarimo, siaip as gaminu viska pietums is vakaro, nes per pietukus griztam namo pavalgyti, ir vel atgal i darba... ar man ta avokadu tyre nepajuos per nakti..? labiai skaniai jau atrodo smile.gif
Atsakyti
[quote=saldūška,2011 11 16, 11:06]
[quote=Ulė,2011 11 16, 10:19]
Vištienos kepsnys su avokadų tyre


[/quote]

Kaip pagal užsakymą,nes vakar krūtinėlių file papirkau pigiau smile.gif
Turėtų būt labai skanu .
Išvis man Ulės ir Evelinčiko receptukai tokie šeimyniški,sotūs,lietuviškam skrandžiui tinkami smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2011 11 16, 10:56)
kiek laiko kepti orkaitėje?


doh.gif pamiršau laiką nurodyti biggrin.gif kepti ~35-40 minučių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 16, 09:18)
Patiekti iš karto su šviežių daržovių salotomis.


O jeigu kita diena valgyt? (nes visada is vakaro darau valgyt kitai diena, MB i darba dedasi).
Ir dar toks nekuklus klausimas, jus vegetare? blush2.gif

QUOTE(Ulė @ 2011 11 16, 10:19)
Vištienos kepsnys su avokadų tyre



Norejau paklausti kas ten per darzoves prie kepsniuko? blush2.gif
Ypac sudomino tie kukuruziukai.... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(rasyte969 @ 2011 11 15, 17:33)
Kaip tik savaitgalį buvau pas mamą ir labai užsinorėjau čenakų  essen.gif 


Norejau paklaust, o cia tas spyzinis puodas pirmoj foto? Kazin kaip gautusi, jeigu ikisciau i peciu (malkom kurenta) aliuminini puoda? g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2011 11 16, 13:52)
O jeigu kita diena valgyt? (nes visada is vakaro darau valgyt kitai diena, MB i darba dedasi).


jie ir atšalę yra skanūs, išlieka minkštučiai ir aromatingi mirksiukas.gif

arba galima kepti kaip kepsnį tose vienkartinėse kepimo formose ir vyras darbe galės pasišildyti ( tik koks bus skonis pašildžius mikrobangų krosnelėje - nežinau g.gif , mat tokį maistą pati kartais pašildau orkaitėje)

QUOTE(*Passion* @ 2011 11 16, 13:52)
Ir dar toks nekuklus klausimas, jus vegetare?  blush2.gif



ne visai, tiesiog nevalgau labai dažnai mėsos ir žuvies (nėra didelio poreikio kasdien tai valgyti ) mirksiukas.gif
Atsakyti