Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

QUOTE(diuni @ 2011 07 31, 07:56)
4u.gif o , lauksiu , nebūtinai ir šiandien, dar kol nuniks yra laiko biggrin.gif


atsiprasau, parasysiu artimiausiom dienom, kai tik daugiau laiko turesiu. Mano vaiki pagulde i ligonine, konservavimas ir receptu paieska atsidejo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 31 liepos 2011 - 21:53
Laba. O sakykit,mano Mini Belle bordo jau tapo tikros bordo spalvos. Bet nezinau kada bus galima jas skinti? g.gif Patarkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2011 07 31, 23:22)
Laba. O sakykit,mano Mini Belle bordo jau tapo tikros bordo spalvos. Bet nezinau kada bus galima jas skinti? g.gif Patarkit  4u.gif

netaps - toks rudas ir liks - parudavo ir gali skint mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos.o kaip auga jusu paprikos?is 10 krumu paprikite kaba tik ant vieno,ir ta kazkokia mazyte,o kiti tik zydi g.gif
Atsakyti
Diuni prase Leco receptuko. Parasysiu kaip as gaminu, tik, kaip minejau, su Oda paprikom bandziau pirma karta, tai nezinau ar jos taip pat gerai tiks, kaip balti bulgariski pipirai.

LECO

2 kg papriku supjaustyti plonomis juostelemis
2 kg prinokusiu pomidoru nulupti odeles ir sumalti su kombainu/blenderiu i kose.
~1-2 galvutes cesnako. Kaip jau kam norisi.
150 ml acto 9 procentu
200 g cukraus
1,5 sauksto druskos


Pomidoru kose puode paverdam apie 15 min, tuomet i ta kose sukreciam sutrinta cesnaka ir papriku juosteles ir paverdam, kol suminkstes papriku juosteles. Jos neturi pervirti, tik apvirti. Tuomet supilame acta, druska, cukru, pipiriuku pabarstome ir palaukiame kol viskas uzvirs.
Stai ir viskas. Karsta kose verciame i stiklainius ir uzsukame.
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 08 01, 08:20)
netaps - toks rudas ir liks - parudavo ir gali skint mirksiukas.gif

4u.gif
kazko viena paprika auginama kambary pradejo mesti lapus. nuo ko cia taip gali buti g.gif

Papildyta:
QUOTE(toskana @ 2011 08 01, 13:19)
Diuni prase Leco receptuko. Parasysiu kaip as gaminu, tik, kaip minejau, su Oda paprikom bandziau pirma karta, tai nezinau ar jos taip pat gerai tiks, kaip balti bulgariski pipirai.

LECO

2 kg papriku supjaustyti plonomis juostelemis
2 kg prinokusiu pomidoru nulupti odeles ir sumalti su kombainu/blenderiu i kose.
~1-2 galvutes cesnako. Kaip jau kam norisi.
150 ml acto 9 procentu
200 g cukraus
1,5 sauksto druskos
Pomidoru kose puode paverdam apie 15 min, tuomet i ta kose sukreciam sutrinta cesnaka ir papriku juosteles ir paverdam, kol suminkstes papriku juosteles. Jos neturi pervirti, tik apvirti. Tuomet supilame acta, druska, cukru, pipiriuku pabarstome ir palaukiame kol viskas uzvirs.
Stai ir viskas. Karsta kose verciame i stiklainius ir uzsukame.

aciu uz receptuka 4u.gif o kur jus naudojat ta Leca?
Atsakyti
QUOTE(toskana @ 2011 08 01, 13:19)
Diuni prase Leco receptuko. Parasysiu kaip as gaminu, tik, kaip minejau, su Oda paprikom bandziau pirma karta, tai nezinau ar jos taip pat gerai tiks, kaip balti bulgariski pipirai.

LECO

2 kg papriku supjaustyti plonomis juostelemis
2 kg prinokusiu pomidoru nulupti odeles ir sumalti su kombainu/blenderiu i kose.
~1-2 galvutes cesnako. Kaip jau kam norisi.
150 ml acto 9 procentu
200 g cukraus
1,5 sauksto druskos
Pomidoru kose puode paverdam apie 15 min, tuomet i ta kose sukreciam sutrinta cesnaka ir papriku juosteles ir paverdam, kol suminkstes papriku juosteles. Jos neturi pervirti, tik apvirti. Tuomet supilame acta, druska, cukru, pipiriuku pabarstome ir palaukiame kol viskas uzvirs.
Stai ir viskas. Karsta kose verciame i stiklainius ir uzsukame.

4u.gif dėkoju...turbūt kokio kitokio nelabai ir būtų , maždaug kažką tokio ir įsivaizdavau... 4u.gif o paprikas tik nunokusias galima naudoti ar galima ir dar žalias 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(samanaa @ 2011 08 01, 13:36)
4u.gif
kazko viena paprika auginama kambary pradejo mesti lapus. nuo ko cia taip gali buti g.gif

Papildyta:

aciu uz receptuka  4u.gif  o kur jus naudojat ta Leca?

ax.gif jei nesat ragavę Lečo , galima nusipirkti stiklainiuką parduotuvėje ir paskanauti ...gal visai jums nepatiks , o gal kaip tik norėsit savojo pasigaminti 4u.gif
Atsakyti
Paprikas visuomet naudodavau tik sunokusias. Bet siemet niekaip nesulaukiau kol prinoks tos Oda paprikos, tai prisikyniau dar zaliu (tiksliau sakant violetiniu) ir priviriau pilna puoda marmaliuzes smile.gif. O ta violetine spalva tik apdorojus karsciu is karto isblunka ir pasidaro kazkokia balzgana, beveik balta.
Beje, labai nemazai tu violetiniu neprinokusiu papriku sunaudojau siaip maistui, i ivairius troskinius ir tikrai valgesi puikiai ir seima nesiskunde.

Atsakyti
Mergaitės, gal kas galit parašyti receptuką kaip marinuoti čiliukus. Dėkui smile.gif
Atsakyti
Aš jau pora metų marinuoju pagal šį receptą. Gaunasi labai skaniai.
http://giedrius-v.li....com/65860.html
Atsakyti
QUOTE(Daivike. @ 2011 08 03, 18:06)
Aš jau pora metų marinuoju pagal šį receptą. Gaunasi labai skaniai.
http://giedrius-v.li....com/65860.html



Ir laikai šaldytuve? Šiandien kaip tik su vaikais kalbėjomės ką darysim iš sunokusių čiliukų smile.gif
Atsakyti
Žadėtas DIUNI Lečio receptukas 4u.gif

2,5-3 kg nuvalytos cukinijos
0,5 kg paprikos
0,5 l pomidorų padažo
1 stkl aliejaus
1 stkl cukraus
0,5 stkl 9 proc. acto
1 šaukštas su kaupu druskos

Cukiniją supjaustyti stambiais kubeliais, supilti aliejų ir cukrų, virti 10 min.
Pridėti papriką, virti dar 10 min. Supilti pomidorų padažą, virti dar 10 min. Pabaigoje sudėti druską ir actą.
Turėtų gautis 5 stiklainiukai 0,5 l talpos.
Papildyta:
QUOTE(@asta @ 2011 08 03, 17:42)
Ir laikai šaldytuve? 


taip, laikyti reikia šaldytuve. Ir maniškiai visi labai giria pagal šį receptuką marinuotus čilius wub.gif

Mergikės, pas man sunoko pirmasis habaneras.. ir eilėj jų ir Jamaikian red dar daug.. Turbūt šituos marinuot per žiauru vienus? Maišyt su kokiais jalapenais tubūt g.gif
Ar gal kokio padažiuko receptą kas bandė? Kad tuos pačius aštriuosius sudėt?
Atsakyti