QUOTE(Mistiqueee @ 2011 09 21, 22:35)
J-u-r-a-t-e, ir man jau oi kaip buvo pabode ir vienkartines sauskelnes ir dagkartines. Ir tikrai net i asaras mane vede tas vaiko uzsispyrimas ir nenoras daryt ant puoduko (kai 1,5 buvo), vos pamates ji klyke, cype, soko salin - na nebuvo vaikas pasiruoses dar Atejo laikas ir viska sunelis suprato (net namiskiai stebis, kad taip greit viskas). O ir musu budas - priima tik geruoju viska Aksciau taip pat maniau, kad imanoma vaika pripratint anksti, o dabar pritariu tik nuomonei, kad reikia apsisarvuot kantrybe ir sulaukt kol vaikas bus tam pasiruoses.
Aš viską suprantu, ir niekada nesakiau, kad reikią vaiką anksti sodinti, kad jau nuo 6-7mėn. sodinti. Bet tik išsakiau savo nuomonę ir patirtį. Mano vaikui 15mėn. bet jis vis dar nesiprašo, o dukterėčia būdama 9 mėn. jau po truputį prašydavo, o nuo 1 metukų jau apsieidavo be pampių. Aišku ir jai pasitaikydavo avarijų, bet metukų jau prašydavosi ir eidavo ant puodo.. Gal tikrai kiekvienam vaikui savas laikas.
Papildyta:
QUOTE(sidrulka @ 2011 09 22, 07:19)
sveikutės,
šią temą į favorites įsimetusi jau seniai ir karts nuo karto paskaitinėju...
pratinamės ir mes prie puoduko, bet matau ir savo klaidas, kurias gan sunku ,,ištaisyti", nes yra mažesnioji ,,papinukė" dukrytė, todėl nelabai turiu laiko reguliariai sodinti vyresnėlę anr puoduko/tualeto... va iš šio juratėlės įmestoje nuorodoje reportažo supratau dar vieną savo klaidą, kad pasodinu ant tualeto ir dar bėgu ką nors nuveikti

, nes labai brangi kiekviena minutė su dviem pametinukėm... bet negerai taip, nes nebegirdžiu kada pasiusioja ir kaip čia tame reportaže sako, vaikas tiesiog nesuvokia pats, ko jis čia pasodintas, o padaro visiškai atsitiktinai.... nors mažė jau ir pati padariusi save pavadina ,,šaunuolė" arba paklausia ,,kas čia bėga?" (bet ne visada šis klausimas būna sąmoningas) ...
ir kas sudėtingiausia, kad ji niekaip dar neparodo bei nepasako , kad nori sysiu... kartais padariusi pasako ,,a bala", bet tik kartais ir po viskam.... šlapi triusikėliai jai nesukelia diskomforto.. tas pats ir su kakučiu.... pasako, kai jau padaro...
blogiausia, kad mūsų tėvelis skeptiškai nusiteikęs šiam reikalui... ir kiek aiškinu, kiei prašau, kad savaitgaliais jau jis užsiimtų šiuo reikalu, o .. bet... tačiau.... matyt ir dukrytė jaučia tėvelio neigiamą nusiteikimą, nes jam sodinant ji net pradeda spyriotis...
į laukutį dar nė karto nedrįsome eiti be pampio....
*o tai kaip darote, jei lauke prisisioja ar prikakoja į kelnytes? kas kart bėgate namučių persirengti?
na, man būtų sudėtinga , nes ir taip sunkiai ir vos ant vakaro išsiruošiame į laukutį su abiem panelėmis...
**gal ir nakčiai pradėti nebedėti, bet... rytais mūsų pampis visuomet būna pilnut pilnutėlis, nes prieš naktį dar būtinai geria nemažai pienelio....
žodžiu ir noriu, kad greičiau priprastų , bet ir trūksta laiko...
. kantrybės tai pakaktų bent jau kol kas... jaučiu, kad daug ko nepadarau, kaip sakant, kaip reikėtų... na, žodžiu... bandom toliau, bet kažkaip jaučiu, jog teks vienaip ar kitaip dar nemažai padirbėti ir sulaukti sąmoningojo dukrytės periodo...
***dar kažkaip neramu, kad ir neperšaltų dabar lakstydama basutė šaltomis grindimis.... tiesa, maunu kroksiukus, nes dukrytė pilnapadė, tai jai batukai namuose būtini...
taigi , dažniausiai pas mus šis reikaliukas gaunais toks atsitiktinis- tai su triusikėliais, tai be jų.... po laukučio dažniausiai jau ir lieka su pampiu... tai su batukais , tai basutė... na, tokia ,,netvarkėlė"

, su kuria manau dar sunkiau pripratinti, kol neįvesiu griežtesnės tvarkos...
****žodžiu, pasibėdavojau, kokia aš netikus mama
***** dėkoju jūratėlei už jos patarimus... ji čia jau kaip konsultantė šioje srityje
* Na, pirmus kartus ėjome į lauką su ta mintim, kad jei kelnės bus šlapios teks eiti namo, tai toli nuo namų ir nėjom. Bet turėjau pasiėmusi perrengimui. Kadangi buvo vasara, nepergyvenau, kad ir prisisios.. Juk šilta, greit perrengi ir vėl galima vaikščioti. Kas liečia kakučius- tai nepasitaikė :)Bet tam reikalui turėdavau vienkartinių maišelių, drėgnų servetėlių, bei dažniausiai su vežimu važiuodavom (tiesiog, gal ten būtų netaip sudėtinga sutvarkyti). Bet neprireikė. Be to dažniausiai mano vaikas kakoja 1k. per dieną, o į lauką eidavom dažniausiai po to kai pakakodavo (tiesiog, jis tai iki pietų padarydavo).
** Mano sūnus vis dar papinukas

Ir vakare daug geria, ir naktį keliasi. Bet manau, jei jūsų dukrytė ir taip nesupranta ir nelabai draugauja su puoduku, gal anksti dar ir naktį ją sodinti.
*** Aš dedu triusikėlius ir pėdkelnytes, arba kelnytes, kojines ir basutes arba kokias tapkes. Kolkas nepastebėjau, kad jam būtų šalta, o kai susisioja, greit pakeičiu

**** Nereikia savęs nuvertinti, nesate bloga mama. Visgi ne vieną vaiką auginate

Lengva man kalbėti, kai pas mane vienas pipiras, nežinia ar išvis ką nors spėčiau jei dar vienas mažiukas namuose būtų
*****Oi, tik nereikia

Nesu aš jokia konsultantė. Tik išsakau savo nuomonę ir patirtį. Juk tam čia visos ir esame

Pasidžiaugti sėkmėm ir pasiguosti nesėkmėm
Papildyta:
QUOTE(escada* @ 2011 09 22, 11:57)
NA MANASIS ATRODO GAL IR SUPRANTA KAD TEN REIKIA KAZKA DARYTI,NES TIK ATSISEDA PRADEDA JUOKTIS IR STENETI

(LYG RIMTA REIKALIUKA DARYTU

) PASTENI KELIAS SEKUNDES,IR NUBEGA JUOKDAMASIS
O Viena vakara su vyru net issiziojome,jis lakste plikutis,pribego atsisedo ant puodelio ir padare sisiuka

tai taip su vyru nustebome apsidziaugeme,galvoju va dabar nenuleisiu ranku,kas dien laikysiu be pampo,uzdesiu tik pietam ir nakciai,,ka jus manote tas dienas visas snipstas..sysioja kur papuola,ir vel nuleidau rankas

nukeliau dar velesniam laikui,kada pats labiau supras
Tikrai tokie, kad ir vienetiniai vaikų pasiekimai - labai pakelia ūpą
Bet labai greit jie moką jį imti ir sumenkinti
Man prireikė 4 mėn, pasiekti tokių rezultatų kokius dabar turiu, ar tai ilgai, ar ne - nežinau

Juk ir mano sūnus mažiukas. Tiesiog džiaugiuosi tuom ką turiu ir, kad nereikia vaiko šutinti pampiuose.