Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuotai

QUOTE(pagyvenus @ 2011 09 09, 12:01)
Taigi jūsų vaikas, pagal jūsų įdiegta moralines normas viešai pasmerkęs pagal įstatymus nusikaltimo neatlikusį asmenį, vakariečio akyse bus ne tik kad padaręs nusikaltimą ir nubaustas, bet ir pasielgęs nemoraliai.

man čia atrodo klaida įsivėlus g.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 09 09, 13:01)
Visgi vakarai jau daug metų gyvena teisinėje valstybėje ir jiems požiūris " išlaviruoti taip, kad pagal įstatymus būtų kaip ir nebaudžiamas, bet pagal moralės normas vis dėl to atliktų nusikaltimą" yra pagal moralines normas nesuprantamas.

as tai suprantu tai kaip teigini, kad teisines ir moralines normos praktiskai sutampa.

QUOTE(pagyvenus @ 2011 09 09, 13:01)
Taigi jūsų vaikas, pagal jūsų įdiegta moralines normas viešai pasmerkęs pagal įstatymus nusikaltimo neatlikusį asmenį, vakariečio akyse bus ne tik kad padaręs nusikaltimą ir nubaustas, bet ir pasielgęs nemoraliai.

nekaltumo prezumpcija: kol istatymo pazeidimas neirodytas, tai zmogaus viesas kaltinimas prilygsta smeiztui. o uz smeizta baudziama.

bet tiesa sakant, neidealizuociau vakaru: visur yra nusikalteliu, istatymo pazeideju. nera tokios salies, kurios teismai neturetu darbo...
Atsakyti
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 09 07, 15:17)
Kai kurios mamytės pasisakiusios po mano postu tai labai nusišnekėjot. Jūsų nuomonė bergždžia. Kaip tik nemušamas vaikas ir užauga pacukas, nieko nebijantis, išlepęs ir visoks koks. O vaikas kuris už savo blogus darbus gauna "in rūrą"  lotuliukas.gif , būna paklusnus, švelnus, atsakingas ir mielas kaip pūkelis. Vaikas iš tikrųjų mušamas supyksta, labai. Vėliau supras, kad tai buvo tik į naudą. O Jums, visoms mamytėms patariu, jeigu iš vaikų norit užaugint dorus piliečius, kai prisidirbs dėkit keletą kart su diržu ir viskas. Nereikia čia stovėt ir kalbėt, nes vaiko tai nejaudina, jau geriau diržu užtvot ir viskas baigsis.  mirksiukas.gif

Nereikia užstrigti viduramžų auklėjimo metoduose, kai vaikų pagarbą ir paklusnumą "užsitarnaudavo" lupimu, žeminimu ir pan. Dėkui Dievui, turiu daug laiko BENDRAVIMUI su savo vaiku, ir smurto imtis netenka. Mano nuomone, smurtas visada gimdo smurtą, žeminamas vaikas, žemins ir kitus, nebūtinai čia ir dabar, tiesiog susiformuoja tokia nuostata- kieno galia, to ir taisyklės. Gal todėl tiek daug maištaujančių paauglių nusikaltimų... Nuoširdžiai linkiu, kad senatvėje ar ligoje jums prireikus vaikų slaugos, lazda neatsisuktų kitu galu, juk visi žinom kaip nelengva su senu, ligotu žmogum (daug sunkiau, nei su savo vaiku mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 09 09, 13:59)
jus abi rasote ta pati - tu neatidziai isiskaitei i pagyvenusios posta.

Aš pagyvenusios posto, kaip jau sakiau, nelabai supratau, kad ir kiek kartų skaičiau. smile.gif
Šiaip tai aš nenorėjau pasakyti nieko, kas būdinga vakarams, o vat ji, manau, norėjo. Asmeniškai aš nemanau, kad reikia galvoti lietuviams ar dar kam nors, jog įstatymai visiškai tas pats, kas moralinės normos. Tipo jei nesi baudžiamas pagal įstatymus, tai ir nieko blogo nepadarei. Aš manau, kad vaiką reikia išmokyti tos esmė, kurią jau rašiau, ir tikėtis, jog jis nevogs net ir tokiais atvejais, kuriais būtų pagal įstatymus nebaudžiamas (pvz., atlyginimo dirbtinį pakėlimą prieš išeinant vaiko auginimo atostogų ir visokias kitokias gudrybėles vadinu vogimu). Taip pat norėčiau, kad lietuviai savo požiūriu būtų panašesni į švedus. Švedijoje nedingsta neprirakinti dviračiai (nebent lietuviai juos nuvogia doh.gif ), palikęs kur nors daiktą gali ir po kelių dienų jį surasti toje pačioje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(dewdew @ 2011 09 12, 15:26)
Aš manau, kad vaiką reikia išmokyti tos esmės

as irgi taip manau.
dar manau, kad naudojant bausmes tos esmes neimanoma ismokyti. auklejant vaika bausmemis ismokoma bijoti ir vengti bausmes - o esme prapuola...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 09 12, 15:11)
dar manau, kad naudojant bausmes tos esmes neimanoma ismokyti. auklejant vaika bausmemis ismokoma bijoti ir vengti bausmes - o esme prapuola...

O gal ir ne? Juk įstatymai, jų numatytos bausmės taip pat esmės moko. Ar ne? Aš manau, kad moko, bet ne taip smarkiai kaip tėvai.
Atsakyti
tiek to 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 12 rugsėjo 2011 - 15:56
QUOTE(dewdew @ 2011 09 12, 15:26)
Aš pagyvenusios posto, kaip jau sakiau, nelabai supratau, kad ir kiek kartų skaičiau. smile.gif
Šiaip tai aš nenorėjau pasakyti nieko, kas būdinga vakarams, o vat ji, manau, norėjo. Asmeniškai aš nemanau, kad reikia galvoti lietuviams ar dar kam nors, jog įstatymai visiškai tas pats, kas moralinės normos. Tipo jei nesi baudžiamas pagal įstatymus, tai ir nieko blogo nepadarei. Aš manau, kad vaiką reikia išmokyti tos esmė, kurią jau rašiau, ir tikėtis, jog jis nevogs net ir tokiais atvejais, kuriais būtų pagal įstatymus nebaudžiamas (pvz., atlyginimo dirbtinį pakėlimą prieš išeinant vaiko auginimo atostogų ir visokias kitokias gudrybėles vadinu vogimu). Taip pat norėčiau, kad lietuviai savo požiūriu būtų panašesni į švedus. Švedijoje nedingsta neprirakinti dviračiai (nebent lietuviai juos nuvogia  doh.gif ), palikęs kur nors daiktą gali ir po kelių dienų jį surasti toje pačioje vietoje.

Tada pakartoju paprasčiau. Jūs esate laisva vadovautis ne įstatymu, o savo moralinėmis normomis, tol kol jos nepažeidžia įstatymų ir kito asmens teisių.
Konkrečiu jūsų nurodytu atveju, jūs turite pilną teisę laikyti atlyginimo pasididinimą norint gauti didesnės išmokas nemoraliu ir nesididinti atlyginimo. Tačiau po aukščiausio teismo sprendimo, kad atlyginimo dydis nėra reglamentuojamas ir bet koks jo pakėlimas yra įstatymiškai teisėtas, jūs neturėtumėte viešai vadinti tokių veiksmų vogimu, o taip besielgiančių asmenų - vagimis. Nes taip elgdamasi jūs darote kriminalinį nusikaltimą - šmeižiate kitą asmenį.
Natūralu, kad jūs vaiką mokinate tų moralinių normų, kurias pati turite. Tačiau jūs neturite supratimo ir moralinės normos, kad KIEKVIENAS asmuo yra LAISVAS elgtis pagal SAVO (o ne JŪSŲ) supratimą ir sąžinę, jei jis NEPAŽEIDŽIA ĮSTATYMO. Tai yra vienas iš teisinės valstybės pagrindų. Kadangi jūs to pati nesuvokiate, tai ir vaiko išmokinti negalite. O jūsų vaikui to supratimo tikrai reikė.
Nesana istorija, kai vyriškį nuteisė už komentarus delfi portale nukreiptus prieš gėjus akiviazdžiai iliustruoja, kaip šios normos trūkumas gali žlugdyti jūsų vaikui gyvenimą. Juk iš esmės kiekvienas yra laisvas laikyti gėjų santykius nemoraliais ir taip nesielgti, tačiau neturi teisės jokiu būdu diskriminuoti kitap mąstančių.
Tokia pati siatuacija yra ir su abortais. Galima laikyti juos amoraliais ir taip nesielgti, tačiau jei viešai pavadintumėte abortą pasidariusią moterį "žmogžude" (kas neretai išlenda šiame forume pavyzdžiui), o ji kreiptųsi į teismą dėl įžeidmo, patirtos turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo, normalioje teisinėje valstybėje, kur abortai yra legalūs, teismas pripažintų jus kalta.
ragnez čia minėjo, kad teisinėje valstybeje moralinės normos ir įstatymai yra arčiau vieni kitų, nei pas mus. Viena iš priežasčių yra būtent mano aukščiau įvardinta moralinė norma nesteisti kito, kol jo poelgis atitinka įstatymus. Tuo atveju, jei visuomenės dauguma įstatymus atitinkantį poelgį laiko amoraliu, kyla ne judėjimas prieš taip besielgiančius, o visuomeninė iniciatyva dėl įstatymų keitimo.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 09 12, 16:01)
Tačiau jūs neturite supratimo ir moralinės normos, kad KIEKVIENAS asmuo yra LAISVAS elgtis pagal SAVO (o ne JŪSŲ) supratimą ir sąžinę, jei jis NEPAŽEIDŽIA ĮSTATYMO. Tai yra vienas iš teisinės valstybės pagrindų. Kadangi jūs to pati nesuvokiate, tai ir vaiko išmokinti negalite. O jūsų vaikui to supratimo tikrai reikė.

Oho! blink.gif Ir iš kur jūs taip matote, kad aš nemanau, jog kiekvienas asmuo yra laisvas elgtis pagal savo supratimą ir sąžinę, jei jis nepažeidžia įstatymo? Iš to, kad parašiau čia, kad dirbtinį atlyginimo pasididinimą prieš vaiko auginimą laikau vogimu? bigsmile.gif Aš net nerašiau apie kokį nors konkretų asmenį. O gal man negalima diskutuoti šioje temoje apie savo moralines nuostatas ir ką laikau vogimu? Manau, kad jūs truputį pati mane diskriminuojate ir primetate man kažką savo išgalvota.
Jūs prilyginate mano tą pasisakymą apie atlyginimo pasididinimą kažkam, kas komentavo apie gėjus? Tai matyt, nepritariate tom sankcijom, kurių valstybė ėmėsi prieš gudrutes mamas, n kartų pasididinusias atlyginimą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dewdew: 12 rugsėjo 2011 - 22:57
QUOTE(dewdew @ 2011 09 12, 23:56)
Oho! blink.gif  Ir iš kur jūs taip matote, kad aš nemanau, jog kiekvienas asmuo yra laisvas elgtis pagal savo supratimą ir sąžinę, jei jis nepažeidžia įstatymo? Iš to, kad parašiau čia, kad dirbtinį atlyginimo pasididinimą prieš vaiko auginimą laikau vogimu?  bigsmile.gif 

Taip, ir iš to, kad vadinate vogimu atlyginimo pasidinimą ir iš kitų jūsų pasisakymų, kad ir žemiau cituojamo. Jūs kito asmens elgesį, kuris neatitinka jūsų moralinių normų, vadinate nusikaltimu.

QUOTE(dewdew @ 2011 09 09, 14:51)
Ką tai reiškia?  g.gif Kodėl tas požiūris vakariečiams nesuprantamas? Jiems nusikaltimas tik daryti tai, ką draudžia įstatymai?  blink.gif O jei gali lengvai išsisukti ir tau apsimokės daryti tam tikrą nusikaltimą (kuris tarkim, pagal moralines mano normas yra nusikaltimas), tai ramia sąžine vakarietis ir darys tą nusikaltimą?

Bet jūs teisi. Mano reiklas yra susidaryti nuomonę, bet tikrai negražu nepažįstant jūsų ją taip tiesmukiškai išsakinėti. Atsiprašau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 09 13, 08:08)
Taip, ir iš to, kad vadinate vogimu atlyginimo pasidinimą ir iš kitų jūsų pasisakymų, kad ir žemiau cituojamo. Jūs kito asmens elgesį, kuris neatitinka jūsų moralinių normų, vadinate nusikaltimu.

Manau, kad vien iš tokių pasisakymų, kaip mano, tokios išvados, kaip jūs padarėte, aš nepadaryčiau. Aš juk pasakiau, kad man kažkas yra nusikaltimas, bet tuo pačiu metu dar galiu galvoti, kad kiekvienas yra laisvas elgtis kaip nori, jei tai neprieštarauja įstatymams. Laisvas ta prasme, kad aš jo pati nenuteisiu, nieko jam nedarysiu ir dargi negadinsiu gyvenimo konkretiems asmenims kokiais nors piktais komentarais. Jei mano nuomonė, kad tai yra nusikaltimas daro tuos žmones nelaisvus elgtis, kaip jie nori, tai jau blink.gif nežinau tada, kas padarys juos laisvus. biggrin.gif
Aš, kaip sakiau, nesididinčiau atlyginimo, pasisakau čia apie tai ir, tarkim, darau kitiems žmonėms įtaką tokią, kad gal jie susimąstys, jog nedera taip elgtis arba verta išleisti įstatymą, kuris apsaugotų nuo tokių atvejų. Bet laisvės aš tų žmonių tai, manau, kol kas neriboju šnekėdama apie tai SM. schmoll.gif Vat, jei nepriimčiau tokio mano požiūriu "vagies" dirbti savo įmonėje, tai gal tai ir būtų diskriminacija. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 09 06, 21:22)
Mamytės, ar Jūs pačios to nežinot? Jei vaikas nuolatos krečia "šunybes", keikiasi, jau pradeda ir mamą vadint įvairiais "gražiais" žodeliais, elgtis taip kaip nepridera ir t.t, tai aš tokiu atveju gerai užtvočiau rykšte ar diržu. Turbūt diržu kelis kart kaip perrėžčiau, tai atšoktų fantazija blogai elgtis. Be mušimo ir k.t bausmių, nieko nebus. Užauginsit ne tuos vaikus, jie manys, kad jei jau vieną kart nerėkė arba jei nemušė, tai ir kitą kart nerėks arba nemuš, na ir pripras chuliganaut ar blogai elgtis. Patikėkit manim, dar nė vienam vaikui rykštė ar diržas nepakenkė, tik padėjo.  wink.gif

Žiūrėkit, kad Jūsų vaikui kantrybės nepritrūktų, kai pereisite į pampersų laikotarpį, kad nepradėtų dresiruoti kaip rotveilerio, kad nebepasiveklate, juk jėga ir galia tada bus jo pusėje. Aišku, geriausiai pasakyti, kad visi nusišneka ir kad niekieno nuomonė nesvarbi, bet Jums pačiai teks gyventi su tokiu auklėjimo rezultatu ir skinti tokius subrandintus rojaus obuolius, tad atsipeikėkite kol dar nevėlu ir kol vaikas dar žiūri į Jus su kažkokia viltimi akyse, kad padėsite išspręsti jį užgriuvusias problemas, o ne prikakosite į dušią.
Atsakyti