Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu - 3

Del skraidymo tai visiska nesamone, aisku gal iskart po operacijos nebutu gerai skrist, o del kompensacijos neteko nieko girdet...
Atsakyti
QUOTE(I-Veee @ 2011 10 04, 13:17)
Del skraidymo tai visiska nesamone, aisku gal iskart po operacijos nebutu gerai skrist, o del kompensacijos neteko nieko girdet...

na ir aš sakau kad nesąmonė dėl skraidymo. O dėl kompensacijų, tai kažką radau, bet ten berods dėl kataraktos ar kokio tai velnio. Žodžiu paprastos korekcijos nekompensuoja. Radau dar tik kad kompensuoja konsultacijas tiems, kurie kaip supratau moka PSD
Atsakyti
Laba, kažkaip skaitau ir negaliu patikėti, kad NZ nepapasakoja apie abu variantus, nes kai aš paklausiau kokios galimybės, iš karto pasakė, kad galima abiem būdais ir smulkiai paaiškino apie kiekvieną ir man paliko teisę rinktis smile.gif
Nors pireš operaciją buvom 5, tai man vienintelei darė LASEK ir kiti stebėjosi kodėl toks būdas smile.gif Šiaip gijimas ne iš maloniųjų, bet viską atperka normalus matymas thumbup.gif jei dar kartą reikėtų operuotis, rinkčiausi nedvejodama smile.gif

LASEK ir LASIK operacijos Lietuvoje traktuojamos kaip kosmetinės korekcijos ir jos nekompensuojamos, bent jau taip aiškino administratorė, kol dokumentus pildžiau, būtent dėl to net negali pasiimti nedarbingumo lapelio smile.gif
Atsakyti
O as dariausi Liremoj lasek ir man siule, net kelis kartus nedarbingumo lapeli, bet nereikejo man jo... g.gif
Atsakyti
Sveikutes.skaitau irnegaliu atsidziaugti pasakojimais apie pasidarytas operacijas, atgautus regejimus.jokiu akiniu, net sunku patiketi!!! thumbup.gif sveikinu visas isdrysusias, pasiryzusias, iskentusias skausmus ir pagaliau igyvendinusias savo svajones mirksiukas.gif matyt cia daugumos viena is pagrindiniu svajoniu, aisku ir mano.svajojau jau senai, nors mano regejimas pradejo blogeti kokiu 12 metu, kaip daktarai aiskino, kad per greitai isaugau i ugi ir kazkaip issitempe lesis ar kas ten, nu zodziu, bet niekaip sitiek metu negaliu prie ju priprasti ir jauciuos prastai, nu zinot ta jausma.zodziu atsitiko taip, kad vyras sako turiu tau staigmena, 19 d. uzrasiau i konsultacija, as vis dar nepagaunu kampo, sakau, gal papusides tongue.gif o jis sako, akiu operacija darysim, eina sau kaip apsidziaugiau, kazaip istikruju man atrodydavo nu nemazi pinigai ir as linkus kazkaip visada galvoti apie kitus, o ne apie save tai matyt sulaukiau atpildo.tai vat, siaip mano regejimas nera baisus -1.75 ir -2.0, bet be akiniu tai jau niekur.nu vat ir mano istorija priarteja prie jusu, puoliau ieskoti info ir atradau be galo vertingos info kur net neneutuokiau, kad yra tokie dalykaip kaip LASIK ir LESIK.zionok kaip balta varna ir buciau pasidarius ka butu siules daktaras.aisku daugiausia siulo kaip supratau LASIK.kokia as laiminga, kad atradau si foruma.tai vat.su vyru nusprendem, jog darysim LASEK.skausmas gal ir baugina, bet po 2 gimdymu manes jau niekas neisgazdins lotuliukas.gif nusprendziau rinktis ne greiciausia buda, o patikimesni.tuo labiau, jog sedim su vyru namie, vaikucius auginam, as su didziaja motinystes atostogose, o vyras su mazaja, sake vyras pades tas 2 sunkiausias dieneles.o vat ir iskilo man toks klausimelis.ant kiek tas dalykas nemalonus?ar kas turit leliuku?kaip tas reikalas, as visiskai neisivaizduoju, kaip viena rase, jog tas 2 dienas beveik pragulejo uzsimerkusi, nu man taip nelabai pavyks jauciu, bet vat, ar imanoma bus nors kazka padaryti, ar jau nieko nebesinores ir sakysiu, jog nenoriu nieko akyse matyti(nors ir namatysiu istikruju:D )
Ir priminkit po Lasek kada pirma karta reikes vaziuoti, kad tuos apsauginius lesiukus isimtu ir aplamai kiek kartu reikia ten apsilankyti?matot yra toks reikaliukas, vyras uzregistravo mane i Klaipeda, bet paziurejau kaina tai dvigubai brangesne nei Vilniuje, pamirsau pavadinimus kliniku(rusiska).siaip mes gyvename Mazeikiuose, cia koks 10km. nuo Latvijos sienos ir i Klaipeda mums apie 150km. o i Vilniu apie 350km.bet del kainu skirtumo vistiek mum apsimoka geriau i Vilniu mauti jauciu g.gif
Atsakyti

radau info kiek reikia kartu ir kada vaziuoti i Vilniu po operacijos.Cia viena mergina rase, jo pirma karta po triju dienu lesiu isemimas, kita karta po menesio ir dar kazkada

o pakartotinai jei reikia daro nemokamai?ar yra kokia garantija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaktinija: 06 spalio 2011 - 21:29
QUOTE(aaktinija @ 2011 10 06, 22:29)
radau info kiek reikia kartu ir kada vaziuoti i Vilniu po operacijos.Cia viena mergina rase, jo pirma karta po triju dienu lesiu isemimas, kita karta po menesio ir dar kazkada

Labutis,

Pakartotinai daro nemokamai (bent jau Liremoje) bent jau taip teigė gydytoja, tiksliau net užtikrino, nors tas tiesiogiai sutartyje nepasakyta. Pavyzdžiui aš nesu 100 proc patenkinta savo kairės akies matymu, šiuo metu to beveik nepastebiu, bet yra likęs nedidelis astigmatizmas, tai su gydytoja kalbėjom, kad jei aš būsiu nepatenkinta tuo kad ir visai nedideliu skirtumu tarp akių bus galima pakoreguoti smile.gif
atvykti reikia 3 kartus (po 3-4 dienų, po pirmo ir po trečio mėnesio).
Bet kokiu atveju važiuočiau tik į Vilnių, tuo labiau, kad Klaipėdoje lazeris yra senesnis.

Mano mažylei nebuvo nei 1,5 metukų kai operavausi, bet viskas buvo tvarkoje 4u.gif Pirmas dienas tikrai buvo didelis diskomfortas, bet tikrai įmanoma susitvarkyti jei yra kas padeda. Pvz. mane operavo ketvirtadienį, tai mano vyras pasiėmė laisvą dieną penktadienį, bet kadangi mažoji prie manęs labai įpratusi, teko man ją ir panešiot. Aišku nepersistengiau smile.gif Nėra taip baisu, žinoma, skauda, sunku matyti, ašaroja, netgi reikia juodų akinių tamsiam kambaryje, bet jei būsi ne viena, viskas bus ok smile.gif
S.Mano akys nespeja fokusuoti,t.y gaudyti vaizdu,del to labai svaigsta galva.
Norejau paklausti,tu kurios jau daretes,ar labai sudetinga operacija,ar daug joje rizikos,nes labai bijau blush2.gif,galvoju gal pirmiau linzes pabandyti g.gif
Ar isvis daro operacijas jei akytes nefokusuoja?
Kiek laiko trunka operacija?
Gal kuri daretes Kaune ?

Apie tokį nefokusavimą pirmą kartą girdžiu g.gif ar tai yra diagnozuota gydytojo? jei taip - tada į klausimą dėl operacijos gali atsakyti tik gydytojas... ir koks jūsų minusas?

Jei visdėlto tai dėl to, kad akys nepripranta prie akinių (pvz. man prie vienų akinių labai išplonintais stiklais, akys priprato tik po 3 savaičių, kai kiekvieną dieną nešiodavau bent 8 valandas, visas tas savaites man beveik visą laiką kol būdavau su akiniais svaigo galva smile.gif bet kadangi norėjau labai plonų stiklų - vargau smile.gif, tada tai operacijai tai neturės jokio poveikio smile.gif
pati operacija trunka 5-10 minučių wink.gif rizikos veiksnių tikrai daug, todėl visdėlto geriausia būtų perskaityti šią ir praėjusią temą, ten buvo daug diskusijų šiuo klausimu, į vieną žinutę visko nesudėsi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaktinija @ 2011 10 06, 21:02)

o tu vaikučio nemaitini? nes negalima operacijos tada....

reikalas tikrai nemalonus, nes negali atsimerkti, akys užtinusios, nuolatos bėga ašoros ir bent jau man buvo baisus galvos skausmas prie akių skausmo... po operacijos praėjus kokiai 30 minučiu nenorėjau su niekuo šnekėtis, nes netgi tai vargino, su vaikais irgi ne kas, ypač jei nori mamos, neturi jėgų paprasčiausiai... galiu pasakyti tik tiek, kad man skaudėjo na kokias 6-8 valandas, o paskui jaučiau tik nemalonų jausmą akyse, na ir kartais suskausdavo....
o pragulėti užsimerkus dar ir kaip pavyks, nes paprasčiausiai neišeis atsimerkti, geriau jautiesi, kai akys užmerktos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaktinija @ 2011 10 07, 07:29)

Sveika, saunu, kad apsisprendei mirksiukas.gif Gyvenu pajury, bet vis vien labiau apsimoka i Vilniu vazinet biggrin.gif Po op vaziavau lesiu isimt po triju dienu. Praejus 1,5 menesio vakar vaziavau tikrintis, nieko nelasinau jau, akys nesauseja, nakti matau puikiai, vairuoju, israse visgi dar buteliuka "Flarex" ragenos skaidrumui. Sake atvykti vel po 1,5-2 men. Tai reliai po op 3-4 kartus reikia vaziuot rolleyes.gif Konsultacija tuomet trunka ne ilgiau 5 min., na, bet del akiu, manau, verta. Esu labai patenkinta Novoye Zrenije klinika ir operavusiu gydytoju Radzko mirksiukas.gif
O po operacijos tos 2-3 paros, bent man, buvo sunkios, nezinau, ka buciau dariusi be vyro salia. Is tiesu pajutau, kaip gyvena aklas zmogus...
Atsakyti
QUOTE(*Ievka* @ 2011 10 06, 22:13)
Mano mažylei nebuvo nei 1,5 metukų kai operavausi, bet viskas buvo tvarkoje  4u.gif

na tikiuosi ir as, kad viskas bus gerai.didzioji teciaus vaikas tai visur su juo, o mazyle dar nera tiek prisirisusi nei prie vieno nei prie kito, tad viskas bus tvarkoje reikia manyti.dabar taip galvoju, jog kas tos 2 dieneles, bet jauciu kai reikes jas istverti laikas prailgs nezmoniskai, ypac kai skaudes.save laikau pakankamai istverminga, ziuresim kaip bus tikroveje smile.gif

QUOTE(kitty @ 2011 10 07, 17:10)
o tu vaikučio nemaitini? nes negalima operacijos tada....

ne, jau nebemaitinu.bet istikruju netir nebuciau jauciu pagalvojusi apie tai smile.gif

QUOTE(Amour @ 2011 10 07, 17:48)
Sveika, saunu, kad apsisprendei  mirksiukas.gif O po operacijos tos 2-3 paros, bent man, buvo sunkios, nezinau, ka buciau dariusi be vyro salia. Is tiesu pajutau, kaip gyvena aklas zmogus...

as jau bandau isivaizduoti ir mintimis grudinu tam dalykui.bet vat gerai tikrai, kad vyras bus.nebuciau jauciu ryzusies siai procedurai jei buciau buvusi viena.

aciu merginos uz pagalba, info.as jau uzsiregistravau 29 d. kazkas minejo, jog daro operacijas ta pacia diena, bet man pasake, jog dabar tvarka kitokia, skiria kita data po konsultacijos grynaitai operacijai.nu ziuresim:)gerai, kad mum kelione apie 4 valandas tai ta skausma prakentesiu masinoje.o beje, kada vairuoti jau galima?
Atsakyti
QUOTE(aaktinija @ 2011 10 08, 13:07)
gerai, kad mum kelione apie 4 valandas tai ta skausma prakentesiu masinoje.o beje, kada vairuoti jau galima?

Pirmą dieną skausmas visai normalus, labai dažnai antra diena sunkesnė smile.gif man Liremoje net perspėjo, kad taip bus, iškart po operacijos sugirdė gana stiprią nuskausminamųjų tabletę ir dar pirmą dieną nors ir nematydama normaliai sugebėjau čia parašyt, bet kitą dieną tikrai buvo blogiau smile.gif

Nenoriu gąsdint, bet aš po Lasek operacijos negalėjau vairuot 5 savaites smile.gif dvejinosi smile.gif Panašiai buvo dar vienai merginai iš šio forumo, bet taip būna tikrai retai. Paprastai galimybė vairuoti po Lasek atsistato 5-10 dienų po operacijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Ievka* @ 2011 10 08, 14:00)
Pirmą dieną skausmas visai normalus, labai dažnai antra diena sunkesnė smile.gif man Liremoje net perspėjo, kad taip bus, iškart po operacijos sugirdė gana stiprią nuskausminamųjų tabletę ir dar pirmą dieną nors ir nematydama normaliai sugebėjau čia parašyt, bet kitą dieną tikrai buvo blogiau smile.gif

Nenoriu gąsdint, bet aš po Lasek operacijos negalėjau vairuot 5 savaites smile.gif dvejinosi smile.gif Panašiai buvo dar vienai merginai iš šio forumo, bet taip būna tikrai retai. Paprastai galimybė vairuoti po Lasek atsistato 5-10 dienų po operacijos smile.gif

na cia kaip sakant kiekvieno organizmas skirtingai reguoja.nenoriu as per labiausiai galvoti apie tuos skausmus, nes, kad skaudes tai faktas, operacijos noriu darvienas faktas, o kaip jau ten po jos bus reikes tiesiog iskesti, pratempti kaip sakant ir viskas biggrin.gif

o klausykit, jum neuzkliuvo vienas dalykas,ne viena karta maciusi, jog akiu korekcijos operacija darantis gydytojas pats buna su akiniais.kaip suprasti? g.gif as va del to kartais suabejodavau ar tikrai gerai si operacija.gal but mum niekas iki galo nepaaiskina trukumu g.gif
Atsakyti