Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu - 3

QUOTE(mirtingoji @ 2011 08 02, 15:16)
Aciu smile.gif Apribojimai zymiai trumpesni nei tikejausi  bigsmile.gif

Tai ir aš buvau prisiskaičius, prisiklausius, o ten nieko tokio baisaus ir griežto. Beto kas vairuoja, tiems berods tris ar keturias dienas to daryti negalima... Nors tiesa sakant, jei būčiau vairuotoja, tai jau drąsiai vakar galėjau sėst už vairo... smile.gif

QUOTE(Mistica @ 2011 08 02, 16:21)
o gal žinot,  jei reikalinga pakartotinė operacija, mokėt reikia dar, ar atlieka nemokamai? ir dar toks durnas klausimas, daktaras kalba lietuviškai?

Na jei reikalinga pakartotinė, tai manau (bet tikrai nežinau) turėtų daryti nemokamai. Logiškai mąstant. Bet čia jau reikėtų jiems skambint, rašyt ir klausti... smile.gif
Na labai priklauso kokios jūsų rusų kalbos žinios... smile.gif Nes kiek supratau, tai gydytojas nelabai kalba (bent jau pas kurį aš buvau), bet neblogai supranta lietuviškai... smile.gif Kiek žinau jie pasirūpina klientais, kurie rusų kalbos nemoka. Aš moku vidutiniškai, tad buvau pusbrolį pasiėmusi kartų jei pagalbos reikėtų, bet neprireikė. Viską kuo puikiausiai supratau. Tik va bėda ta, kad gydytojas labai labai greitai šneka biggrin.gif Tai turėjau visas savo jėgas ir žinias sutelkt, jog spėčiau gaudyt... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Punce @ 2011 08 02, 18:45)

klausiau dėl rusų todėl, kad aš jos nemoku praktiškai visai. biggrin.gif Nu nieko, draugas pavertėjaus, jei jau reikės.
Atsakyti

Po paskutinės apžiūros matymas virš vieneto. Buvo -3 ir -3,25
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pekolis: 03 rugpjūčio 2011 - 07:04
QUOTE(Mistica @ 2011 08 02, 20:58)
klausiau dėl rusų todėl, kad aš jos nemoku praktiškai visai.  biggrin.gif Nu nieko, draugas pavertėjaus, jei jau reikės.

As irgi nemoku biggrin.gif tikiuosiu ras kas gales paversti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2011 08 01, 13:09)
Nusprendžiau operuotis Novoye zrenije. Tik bėda, kad planuoju rudenį išvykt į Norvegiją, tai mastau gal geriau atidėt kol grįšiu iš ten po pusmečio..  g.gif Tai kažkur daugiau nei mėnesis iki išvykimo būtų... Gal nieko blogo, jei daryčiaus prieš išvykimą.  unsure.gif  Gal kas patars kaip geriau?  ax.gif

QUOTE(Amour @ 2011 08 02, 01:37)
Labai neaktyviai dabar operacijas kas daros, matyt  g.gif
O tau ka patart, daryk, kaip geriausia  mirksiukas.gif Kazin lasek ar Lasik darysies, po Lasek regejimas per puse metu stabilizuosis.
Mistica, tai kokią operaciją darysies - Lasik ar Lasek? Juk ir nuo to turbūt priklauso, kada gali planuotis kelionę... O šiaip, manau, patarimo dėl kelionės geriausia klausti paties gydytojo.

QUOTE(Pekolis @ 2011 08 03, 08:04)
Tai sveikinu, Pekoli!!! thumbup.gif
Atsakyti
kažkaip linkstu link Lasik, nes trumpesnis pooperacinis laikotarpis... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pekolis @ 2011 08 03, 08:04)

Smagu uz tave, man irgi nezymiai gereja, desine ir kaire buvo po operacijos 0,8, dabar 1 akis mato vieneta, kita irgi beveik 1, tik labiau reikia pasistengti, noreciau ir as matyti siek tiek virs 1. Bet jau ir dabar matau puikiai. Sausumas vis dar islieka. Kaip tau, Pekoli?
Nebesinori jau cia net landzioti, kai tokias nesamones rasineja del operaciju pasirinkimo, kaip gerai daktarams, kai pacientai aklai jais tiki.
Atsakyti
Sveiki, as ir dariausi lazerine akiu korekcija - setadieni - NOVOJE ZRENIJE. Aptarnavimas patiko, konsultacijos metu istyre akutes, taciau asmeniskai man suteike mazokai info, taciau girdejau kaip registraturoj kitos dirbanciosios issamiai aiskino apie lazerine korekcija ir tai, kad kaip bus po operacijos priklauso nuo akies (pg. kazkokius procentus). Is kitos puses gal man tiesiog pasiseke, nes buvau pries korekcija daug info skaiciusi. i Novoje Zrenije ejau taupumo sumetimais, taciau dariausi LASEK metodu (nors like 7zmones daresi LASIK ir tikrai supratau, kad zmonems truksta info, tiesiog mano, kad po operacijos bus erelio zvilgsnis). nors istyrus mano akis, man pradejo aiskinti, kad taip pagal duomenis, galime daryti korekcija, ir pradejo aiskinti ir piesti, kaip pjaunama ragena ir t.t. as isklausiau, ir paklausiau apie LASEK metoda. daktare ciut nustebo (dabar suprantu, nes skausmai dvi dienas tikrai nezmoniski, rodos lyg zvyro pilnos akys, asarojo, maniau, gal kas blogai, taciau jau trecia diena buvo geriau. jausmas lyg buciau verkus istisa savaite be perstojo). perkalbet manes nebande, tiesiog pasakiau, kad po LASIK ragena niekad nesuauga, ji drebutis, tik prilimpa ir aisku laikos visa gyvenima, bet sakau, gal ateityje busiu boksininke, ir sakau prieblandoje, tamsoje prasciau matos su LASIK, dar ir dvejinasi, tada ji pasake, kad tai nuo akies priklauso, jei pries korekcija matomumas buvo prastesnis prieblandoje, po korekcijos didele tikimybe, kad taip pat bus. Perkalbet manes nesistenge, atvirksciai pasake, kad jei jau nusprendziau LASEK tai nedvejoti, ir kad poto nesigrauzti, kad pakeiciau metoda i LASIK. pries operacija dave pasirasyti sutarti, jojeprie parasyta, kad lesiu nenesioti 7dienas, ir nevartoti alkoholio lyg 3d. s korekcija, taciau sio per konsultacija nesake man, taciau gerai kad forume perskaiciau, kad negalima lesiu nesioti.
visa Europa daro pagal LASIK metoda, nes paprasciausiai skauda tik 5val. po operacijos, ir del to populiaresnis LASIK. as ir pati kai tas 2 dienas kentejau galvojau, o Viespatie gal reikejo LASIK darytis, bet dabar dziaugiuosi LASEK, nes pliusiu turi daugiau (mano manymu).
Personalas NOVOJE ZRENIJE tikrai puikus, daktaras ANDREJ irgi, sneka greitakalbe, kai paklausi viska aiskina, paskambinus telefonu per tas kankinancias dienas, aiskino dar syki, svarbiausia klausti ir pries konsultacija rinktis info, o ne nueiti su tikslu, padarys operacija ir visa gyvenima neturesiu problemu, taip nera, kartais reikia ir pakartotinos operacijos, ir regejimas vel suprasteja.
kai skaiciau info internete anglu kalba, radau labai daug subjektyvios informacijos LASIK metodu pries LASEK, ( taciau as abejoju ar visi darytu korekcija LASEK metodu, nes tai tikrai daugiau skausmo. del to ir LASiK atsirado po PRK),viskas graziai aprasyta ir pan., pagrindiniai argumentai pries LASEK - SKAUSMAS (taip jis didelis, be brendzio ir nuskausminamuju neapsiejau), bei galimybe "pasigauti" INFEKCIJA.

Taciau kokiu metodu besidarytum, manau svarbiausia, kad galutinis rezultatas priklauso nuo zmogaus, jo rupinimosi akim pooperaciniu laikotarpiu, apribojimu laikymosi ir dar papildoma prieziura, akies "stiprumo" - gebejimo. stebuklu nebuna, tai tik KOREKCIJA smile.gif na aisku kai zmones klausia ar ta pati vakara PO KOREKCIJOS jau gales ziureti TV, nelabai suvokiu ar jie supranta, juk si korekcija, tai tik korekcija - mechaninis isikisimas i aki. daugeliui atrodo, kad pasidariau korekcija ir viskas, nepriziuri po operacijos akiu, nesisaugo nuo saules, nuo TV, kompiuteriu. yra daktaro rekomendacijos, taciau juk galima pakenteti ir pasaugoti labiau akyte, juk tai regejimas (o paskui skundziasi, kad s.. daktarai operacija padare, nes vel minusas)
Atsakyti
Kaip smagu zalia 22, tu pirmas zmogus cia parases is NZ po Lasek. Dziaugiuosi, kad galesiu draugei duoti tavo mintis paskaityti. Ji irgi darysis NZ, tik nori Lasek, bet bijojo, kad ja atkalbes.
Tikrai argumentai juokingi pries Lasek. O skausmas-jis tikrai nebaisus, tik kad asarojimas didelis.As labai saugau akis, istisai lauke su akiniais. O tv ir kompa neriboju. O del matymo tamsoj. As su linzemis tikrai prasciau maciau nei dabar, tikrai prieblandoj matau puikiai, niekas nesidvejina. Zodziu, liko 1 diskomfortas-akiu sausumas nakti. Diena viskas gerai. Nakti pridziuna akys, tai lasinuosi vos prabudusi, tik tada atsimerkiu.
Atsakyti
As ir pasaugau akytes net namuose nesioju akinius nuo saules, taciau regejimas (nors tik nepilna savaite ir jis dar atsistatines ilgai), taciau geresnis nei kad buvo su linzemis. Kol kas dar vis dziaugiuosi ir tikiuosi dar ilgai dziaugsiuos smile.gif

NZ dirba - kaip anksciau minejau - pagal Europini standarta - LASIK, nes tiesiog maziau skausmo, greiciau, klientai gali iskart matyti, patogu ir t.t., taciau jei klientas nori LASEK, tai padaro. Tiesiog per konsultacija priklauso kiek pacientas pats turi ziniu apie sias dvi operacijas, bei kaip daktaras sugeba paaiskinti. man tik pasake, jei jau nusprendete LASEK, tai pasiruoskite, kad teks 2vi dienas pakenteti.

NZ tikrai puikus personalas, aptarnauja maloniai, jauki aplinka, net nejauti kad butum gydymo istaigoj, ir informacijos suteikia daug (kol tekdavo laukti, zmones ateidavo klausdavo ir registraturoj, ir sesutes, ir daktaras suteikdavo info). NZ tikrai zmogus yra ne tik laukiamas, bet ir kokybiskai "aptarnaujamas" (kas siais laikais stebina, nors ir privaciai eini smile.gif)

Del LASIK ir LASEK asmeniskai as susirasiau kiekvieno pliusus ir minusus ir nusprendziau kas man geriau, svarbiau, bet cia jau reikia ciut info parinkti (is tikro daug padejo Ievkos pasisakymai forume, bei info anglu kalba) smile.gif

Visiems kas nuspres darytis korekcija linkiu sekmes ir nebijoti, bei pasaugoti akytes smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zalia_22: 05 rugpjūčio 2011 - 10:07
QUOTE(Viltė @ 2011 08 03, 16:05)
Smagu uz tave, man irgi nezymiai gereja, desine ir kaire buvo po operacijos 0,8, dabar 1 akis mato vieneta, kita irgi beveik 1, tik labiau reikia pasistengti, noreciau ir as matyti siek tiek virs 1. Bet jau ir dabar matau puikiai. Sausumas vis dar islieka. Kaip tau, Pekoli?
Nebesinori jau cia net landzioti, kai tokias nesamones rasineja del operaciju pasirinkimo, kaip gerai daktarams, kai pacientai aklai jais tiki.

Vilte, man su sausumu jau kaip ir stipriai sumažejo.Jau rytais tik kartais akis po užmerktais vokais sukinėju, kad galėčiau atsimerkti smile.gif)). Bet yra kitas metodas- padėti vokams pirštais smile.gif) ir tai man jokio diskomforto nesukelia..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pekolis: 05 rugpjūčio 2011 - 23:05
QUOTE(zalia_22 @ 2011 08 04, 16:38)
Sveiki, as ir dariausi lazerine akiu korekcija - setadieni - NOVOJE ZRENIJE. Aptarnavimas patiko, taciau asmeniskai man suteike mazokai info. Is kitos puses gal man tiesiog pasiseke, nes buvau pries korekcija daug info skaiciusi. i Novoje Zrenije ejau taupumo sumetimais, taciau dariausi LASEK metodu (nors like 7zmones daresi LASIK ir tikrai supratau, kad zmonems truksta info).
bet dabar dziaugiuosi LASEK, nes pliusiu turi daugiau (mano manymu).
pagrindiniai argumentai pries LASEK - SKAUSMAS bei galimybe "pasigauti" INFEKCIJA.
QUOTE(zalia_22 @ 2011 08 05, 10:51)
Del LASIK ir LASEK asmeniskai as susirasiau kiekvieno pliusus ir minusus ir nusprendziau kas man svarbiau, bet cia jau reikia ciut info parinkti
Iš tiesų, zalia_22, kaip šaunu, kad taip plačiai aprašei įspūdžius būtent po LASEK operacijos iš NZ klinikos, to tikrai čia labai trūko! Labai ačiū tau! aciuks.gif Parašyk ir toliau, kaip seksis!.. mirksiukas.gif 4u.gif
Ir kas liečia informacijos stoką ir jos reikšmę renkantis operaciją - pilnai pritariu... 4u.gif
QUOTE(Punce @ 2011 07 21, 18:52)
O kas liečia ką rinktis Laisek ar Laisik, tai mano nuomonė tokia - matėt, kad kas mokintų chirurgą kai apendicitą operuot? Ar architektą kaip namą projektuoti? Taip pat ir čia... Mano nuomone gydytojas žino daug geriau nei aš ar čia tie kurie diskutuoja smile.gif ax.gif
Taip, gydytojai žino daug, bet dėl įvairių priežasčių (laiko stokos, nuovargio, tiesiog nenoro veltis į diskusijas su pacientu ir t.t.) ne visada tomis žiniomis pasidalina su pacientu... kartais galbūt aiškina daugiau tai, kas jiems patogiau, o kai ką linkę nutylėti... tiesiog dėsto savo subjektyvią nuomonę, kai tuo tarpu žymiai svarbiau yra žinoti objektyvius faktus.
Todėl manau, kad prieš priimant bet kokį svarbesnį sprendimą gyvenime, labai svarbu ir pačiam skirti tam pakankamai laiko, pasverti visus Už ir Prieš, o ne pulti stačia galva, kad po to nereikėtų gailėtis ir kažką kaltint, kad kažko nepasakė ar neperspėjo... g.gif ax.gif
Taigi nemanau, kad aklas pasitikėjimas vien daktarų (tuo labiau - vieno daktaro) nuomone yra pats geriausias dalykas... bent jau ne visada... schmoll.gif blush2.gif
Ir diskusijos čia, manau, tik padeda apsispręsti, nes iškelia daugiau klausimų ir skatina žmogų patį daugiau pasidomėti, ieškoti platesnės informacijos bei atsakymų į iškilusius klausimus ir taip nuspręsti, kas pačiam svarbiau ir reikšmingiau, ko pačiam iš tiesų reikia. mastau.gif 4u.gif
QUOTE(Pekolis @ 2011 06 15, 10:03)
pas mus yra daktarai ir keletas Daktarų. Patys esame susidūrę. Jei pats aktyviai nesidomėsi, niekas nieko neaiškins, nesiūlys alternatyvų ir nedarys nieko kas apsunkintų jų gyvenimą, bet labaiu tausotų pacientą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristigri: 06 rugpjūčio 2011 - 15:49