Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu - 3

Nju pritariu visosms... smile.gif
Tikrai žmonės patys turėtų pasidomėti prieš einant pas gydytojus...
Aš taip pat daug skaičiau, dėjausi savo pliusus, minusus, bet pasirinkau LAISIK vien dėl to, jog nenorėjau dvi dienas kentėti. Aš vos tas kelias valandas iškentėjau.... biggrin.gif blush2.gif ax.gif Na pvz man nieko nėra baisiau, kai liečiasi prie akių, kai jas skauda, peršti, kažkas įkrenta ir t.t.... Na man tai kažkas košmariško.... biggrin.gif Jau geriau mėnesį vaikščiočiau su sugipsuota dešine ranka... biggrin.gif
Bet va, kaip visi ir sakėm, kiekvienas renkasi pagal save... smile.gif
Atsakyti
Dar pridursiu vis tik.
Mano draugė yra iš kito miesto. Jai problema kyla ta, kad neprilakstys 250 km, jeigu kas nors nutiks, kaip man, pvz. linzė užslinko, skausmas buvo, niekaip neatkrapščiau, čia po operacijos, tai gyd. atlėkė sekmadienį į kliniką. O kas būtų, jeigu taip kitam mieste. Todėl jai teks pagyventi Vilniuje. Be to, po 3-4 dienų reikia nuimti apsaugines linzes po Lasek, vėl važiuoti, po savaitės vėl, vaistus lašintis-dėl jų akispūdį tikrinti, kad nepadidėtų. Labai daug reikia priežiūros po Lasek. Todėl manau daktarams labai patogu - išoperavai Lasik, paleidai, kad ir į Norvegiją (sakė autobusais varo į NZ operuotis) ir daktarui ramu, žino, kad beveik kaip ir jokių problemų nebūna. O kam rūpi tie pašaliniai dalykai, kurie išlįs vėliau, juk po poros valandų matai puikiai. O po Lasek, reikia dar gerokai pavargti ir palaukti to gero matymo. Tokių kaip Punce pasisakymai mane varo į neviltį. Juokingi tie skausmai, nu tikrai nebaisūs kaip čia rašai, peršti, ašaroja, negali atsimerkti, bet įkali vaistukų - raminamų paimi, bet ateity laukia galbūt mažiau problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltė: 06 rugpjūčio 2011 - 22:12
QUOTE(Viltė @ 2011 08 07, 00:04)
Dar pridursiu vis tik.
Mano draugė yra iš kito miesto. Jai problema kyla ta, kad neprilakstys 250 km, jeigu kas nors nutiks, kaip man, pvz. linzė užslinko, skausmas buvo, niekaip neatkrapščiau, čia po operacijos, tai gyd. atlėkė sekmadienį į kliniką. O kas būtų, jeigu taip kitam mieste. Todėl jai teks pagyventi Vilniuje. Be to, po 3-4 dienų reikia nuimti apsaugines linzes po Lasek, vėl važiuoti,  po savaitės vėl, vaistus lašintis-dėl jų akispūdį tikrinti, kad nepadidėtų. Labai daug reikia priežiūros po Lasek. Todėl manau daktarams labai patogu - išoperavai Lasik, paleidai, kad ir į Norvegiją (sakė autobusais varo į NZ operuotis) ir daktarui ramu, žino, kad beveik kaip ir jokių problemų nebūna. O kam rūpi tie pašaliniai dalykai, kurie išlįs vėliau, juk po poros valandų matai puikiai. O po Lasek, reikia dar gerokai pavargti ir palaukti to gero matymo. Tokių kaip Punce pasisakymai mane varo į neviltį. Juokingi tie skausmai, nu tikrai nebaisūs kaip čia rašai, peršti, ašaroja, negali atsimerkti, bet įkali vaistukų - raminamų paimi, bet ateity laukia galbūt mažiau problemų.

Nu sorry, mano akys, mano sprendimai. Ir aš čia visiems nekišu savo nuomonės net apsitriesdama, kad kvailiai ką jūs darot, kaip jūs nesuprantat, o aš va tokia protinga žinau tikrai tikrai kas jums negerai bus po tiek ir tiek metų...
Atsirado man daktarė gi. Jums gal ir ne baisūs pojūčiai po operacijos, bet kalbėkit už save. Oj, kaip mane nervina tokie žmonės, kur turi tik vieną nuomonę teisingą (tai yra jų) ir negali patylėt, kai kiti savo patirtį pasakoja. Varo į neviltį? Yra raminamieji, išgerkit ir apsiraminsit. Mažiau sirkit svetimom ligom... Ir nustatinėkit diagnozes tada kai turėsit medicininį išsilavinimą.

Atsiprašau visų kam tai neskirta, bet jau taip sunervino, kad net žiežirbos pasipylė...
Atsakyti
Na, kadangi esu gan pakanti skausmui, man irgi atrodo, kad tas perštėjimas tas porą dienelių nėra jau toks baisus dalykas... Juk skausmas praeina ir labai greit užsimiršta... ax.gif
Bet tebūnie kiekvienas sprendžia pats pagal save, kas asmeniškai jam svarbiau. Sutinku, kad turbūt yra tokių žmonių, kurie itin jautrūs skausmui, ir jiems galbūt tikrai pakentėti tas porą dienų skausmo yra daug baisiau už galimybę po to ateityje jausti šiokius tokius nemalonumus... Ir aš pilnai juos suprantu.
Taigi nereikia taip pult į neviltį, Vilte mirksiukas.gif, svarbiausia, jog mūsų pasisakymai padėtų kažkam teisingai pasirinkti ir apsispręsti, kas būtent jam asmeniškai yra svarbiau ir reikšmingiau!... lens.gif 4u.gif
Ir nesipykim, mergaitės 4u.gif (tiesa, ir vienas berniukas tarp mūsų yra mirksiukas.gif)!
Nuoširdžiai sveikinu tave, Punce, atradus savo teisingą pasirinkimą, džiaugiuosi, kad esi patenkinta! Tu teisi - kiekvienas turi padaryti savo sprendimą! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristigri: 07 rugpjūčio 2011 - 00:23
QUOTE(Kristigri @ 2011 08 06, 23:53)

svarbiausia, jog mūsų pasisakymai padėtų kažkam teisingai pasirinkti ir apsispręsti, kas būtent jam asmeniškai yra svarbiau ir reikšmingiau!... lens.gif 4u.gif
kiekvienas turi padaryti savo sprendimą! drinks_cheers.gif

Pilnai sutinku drinks_cheers.gif

As vis pamastau, ar itakos galutiniam regejimo rezultatui turi tai, kad po LASEK proceduros, akutes (regejimo funkcija) nera varginamos, taip kaip po LASIK - jau vakare gali daryti ka nori, ziureti TV ir pan., apart akiu prausimo ir trynimo. Po LASEK prakstiskai 3 dienas pragulejau neatmerkdama akyciu, neziuredama ne tai, kad TV, bet ir apskiraitai, nes buvo akutes jautrios sviesai. Toks iseina tarytum poilsis - reabilitacija ragenai, nes operacijos metu buvo pakeistas jos gaubtumas. Ar nera jokios itakos? g.gif

Vilte rase, kad jai pasislinko apsaugine linze, man to nebuvo, taciau as labai bijojau butent to, kad gal iskrist, pasislinkt ir pan., pas mane pirma vakara "ziauriai" asarojo akutes, upeliais bego asaros, taciau su linzem viskas buvo ok.

Dabar esu jau savaite po LASEK operacijos, akiu sausumo nejauciu (nors akutes pries operacija pas mane sausedavo, naudojau dirbt.asaras), atsimerkiu ryte lengvai. Ir pastebejau, kad ryskesnes - "gaivesnes" spalvos pasidare, balta tokia sviesi, vaizdas geresnis, nei pries operacija, kai su linzem budavau, nors dar su desine jauciu, kad silpniau matau nei kaire, bet reikia palaukti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zalia_22: 07 rugpjūčio 2011 - 11:05
O pas jus matesi [matosi]lopas ant akies,na tas lopas kur buvo atverstas ir padetas i vieta .Antra diena po Lasik,paziurejus i veidrodi matosi toks kaip ir griovelis kur susijungia. Ar taip turi but?
Atsakyti
QUOTE(d-oncek @ 2011 08 07, 18:11)
O pas jus matesi [matosi]lopas ant akies,na tas lopas kur buvo atverstas ir padetas i vieta .Antra diena po Lasik,paziurejus i veidrodi matosi toks kaip ir griovelis kur susijungia. Ar taip turi but?

Pas mane nieko nesimate ir nesimato.

Punce, ikalk raminamu pati. biggrin.gif
Ar ne tu rasei , kad nemokytumem daktaru gydyti, nes jie geriau viska ismano?
Cituoju tavo zodzius:
"O kas liečia ką rinktis Laisek ar Laisik, tai mano nuomonė tokia - matėt, kad kas mokintų chirurgą kai apendicitą operuot? Ar architektą kaip namą projektuoti? Taip pat ir čia... Mano nuomone gydytojas žino daug geriau nei aš ar čia tie kurie diskutuoja "
Ar nekisi tu cia savo nuomones? Oi kaip skauda i pan. As parasiau tik, kad juokingi man tie skausmai. Kitas paskaites tavo posta, pagalvotu, vajetau, kam cia man kankintis. Del to ir parasiau. Nu tai skirtingai man ziezirbos nesipila. Matyt isskaitei mano emocijas kaip pati norejai. biggrin.gif
P.S. matosi, kad labai apsiskaiciusi esi, bet ismok rasyti operaciju pavadinimus, yra Lasek ir Lasik. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltė: 07 rugpjūčio 2011 - 20:03
Pas mane po LASEK desine akis prasciau mato, kai isiziuriu - tik tada "susifokusiuoja" vaizdas, su desine akim pradzioj neryskus vaizdas , ciut isplaukes. ar jums taip buve ir po kiek laiko mazdaug atsistatineje.
Man gydytojas, kai tikrino regejima 4a diena po operacijos, sake kad pr daug nematysiu, nes bus vaizdas tarytum su seseliais, taciau nepkalausiau, kaip bus po keliu savaiciu. is anskto dekoju
Vistik dziaugiuosi pasidariusi LASEK, nes ramu, kad issaugota ragena, nepaveikta, ir jei kas bus ne taip kaip tikejausi, nepakenkta ragenai (nepjaustyta, kaip po LASIK) smile.gif

P.S. ir dar kai pagalvoju, nusprendziau, kad tik po plastiniu operaciju gydytojas tiksliai pasako ko tiketis ir kaip bus po operacijos, po visu kitu op. gydytojai patys nezino 100%, aisku tikisi geriausio, bet nezinia, kaip MUSU organizmas reaguoja ir kiek sugeba smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Zalia_22, sunku pasakyti tiksliai, kada pasidare viskas lygu tvarkoj, bet gal po geru poros savaiciu, o dar vis taisosi ir taisosi, kantrybes, viskas gerai. Ievka, matau esi, kaip tu ? Ji mane visada ramino, kai as to paties klausinejau smile.gif

As negydytoja, bet tokia jau esu, matyt is tos kategorijos zmoniu, gyvenimo pametyta, pavetyta, nepasitikiu aklai daktarais, stengiuosi pati kazkiek nusimanyti visose srityse. Nemokau daktaru nei operuoti, nei gydyti, bet ka pasirinkti, galiu pati nuspresti, o ne daktaras. Nu gal ir nepatinka kai kam mano kategoriskumas, bet nevynioju zodziu i vata, sakau, ka zinau, ar ka girdejau.
Atsakyti
Gal zinot kiek laiko reikia rodytis gydytojams po lasek ir lasik operaciju? Noriu isvaziuoti i uzsieni, bet nezinau kuriam laikui reiks atidet
Atsakyti
QUOTE(mirtingoji @ 2011 08 07, 20:48)
Gal zinot kiek laiko reikia rodytis gydytojams po lasek ir lasik operaciju? Noriu isvaziuoti i uzsieni, bet nezinau kuriam laikui reiks atidet

Po LASEK: 1karta po 3dienu (apsauginiu linziu isemimum), 2 kart bent jau man po menesio. veliau nzn, bet galvoju gal po - per 6men., taciau pati isvazinesiu i uzsieny
Atsakyti
Labutis visiems 4u.gif

Vilte - mano akys šiuo metu visai gerai laikosi (jau beveik 5 mėnesiai po operacijos), sausumas visai buvo dingęs. Supratau tai, kai pastebėjau, kad kelias dienas užmiršau ryte lašus lašinti ir net nepastebėjau. Praėjusią savaitę teko vėlai gultis ir anksti keltis, tai ir vėl šiek tiek pasausėja rytais, bet to diskomforto, kai akys sulimpa jau seniai nėra smile.gif
Tikrinausi akis, tai iš mato viena daugiau nei 1, o kita 0,8-0,9. Kairė akis mato mažiau ne dėl minuso, o dėl likusio nedidelio astigmatizmo (0,5). Iš esmės turėčiau to ne nejaust, bet... mano akys ir prieš operaciją buvo linkusios mažiau nei turėtų matyt ir gydytojai gana sunku buvo man parinkti korekcijos dydį biggrin.gif Šiaip bet kokiu atveju abiem akim matau virš 1 smile.gif Palyginti su tuo kaip anksčiau mačiau nelabai galiu, nes jau nebepamenu doh.gif

Prieblandoje - jokių problemų, šiek tiek įdomiai matau naktį, jei jokio šviesos šaltinio netoli nėra, tarsi regėjimas nelabai koks (manau panašus kaip mačiau anksčiau su linzėm, bet juk dabar norisi dar geriau wink.gif ), bet jei nors nedidelis šviesos šaltinis netoliese - matau puikiai, net ir tas vietas, kurios neapšviestos. Gydytoja minėjo, kad tai gali būti dėl išsiplėtusių vyzdžių. Kaip ji sakė, tie neatitikimai neturi man visiškai trukdyt, bet jei labai norėsiu ir rudenį dar niekas nebus pasikeitę - galės ir pakoreguot, nors paprastai esant tokiems mini neatitikimams pakartotinės operacijos net nesiūlo smile.gif
Zalia_22 - šaunu, kad kažkas pasidaręs Lasek operaciją Novoje zrenije klinikoje parašė smile.gif
būk rami 4u.gif 4u.gif 4u.gif viskas bus labai gerai wink.gif Aš po operacijos pirmas dienas neblogai mačiau, po to pablogėjo ir praregėjau tik beveik po 5 savaičių iki to laiko man dvejinosi, daiktai tarsi su šešėliais buvo. Fokusuotis vaizdas tik po poros savaičių pradėjo, todėl manau jei tavo akys fokusuoti jau po 4 dienų pradėjo - labai greit visai gerai matysi 4u.gif

Punce - nereikia pykti, bet manau jog skausmas negali būti tas kriterijus, kuriuo remiamasi renkantis tarp šių dviejų operacijų, kadangi tai liečia tokį svarbų organą kaip akis. Jei kalba eitų apie stomatologus, toks argumentas manau būtų lemiamas ax.gif
Tiesa, gydytojo nemokinčiau kaip apendicitą operuot, bet tuo metu kai nebuvo populiarios laparoskopinės operacijos, jei tik būtų prireikę būčiau pasistengus nulėkti pas tą gydytoją, kuris mane ne su skalpelių būtų pjovęs, bet laparoskopu operavęs mirksiukas.gif
d-oncek - kadangi tik dvi dienos po operacijos, akis turėtų būti su lešiu, kartais ten ne lešio kraštas? nes šiaip lešis dengia visą akies plotą kuris operuotas.

Pekoli - kaip suprantu tavo akys jau vienodai mato? 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(mirtingoji @ 2011 08 07, 21:48)

Po Lasek - pirmą kartą po 3-4 dienų, antrą kartą po 3-4 savaičių, trečią - po 3-4 mėnesių.
Atsakyti