Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu - 3

QUOTE(astulka1 @ 2011 11 17, 16:37)
o kur daretes? tai kaip sakykim vairuoti, jei nerealiai matet tik po menesio? ar per ta laika imanoma vairuoti su pakoreguoti, bet dar ne pilnai atsistaciusi regejimu matyti?
Papildyta:
o jus pacios renkates kokia daryti Lasek ar Lasik? ar jau cia gydytojai parenka, nes jei reiks laukt pora meneisu kad galeciau vaoruot... tai s... o dar sedint su mazu vaiku - dvejinimasis, rukas....as jau net lentele susidariau tu visu rusiu.. skirtumus, panasumus ir pan., ir vistiek begales klausimu g.gif

Akys tikrai labai svarbus organas ir todėl dar kartelį pasikartosiu doh.gif , netingėkit paskaityt praėjusią temą 4u.gif juk tiek dėl savo akių galima padaryti 4u.gif ten (ir vėl kartojuos g.gif ) vyko rimta diskusija apie lasik ir lasek, buvo labai išsamiai apkalbėtos abi operacijos, net rimti susiėmimai vyko, tada nekils kai kurie klausimai nes jau bus rasti atsakymai. Be to ką reiškia nesklandumai gyjant, prieš galimas komplikacijas?
Atsakyti
Laba vakara,
gal jau apie tai buvo kalbeta, bet kiek praverciau, neuztikau manes dominancio klausimo. Ar kazkam teko darytis pakartotina operacija?
Dariausi operacija 2002m, regejimas po operacijos nebuvo tobulas, bet paskutiniu metu visai silpsta, vel nenusiimu akiniu verysad.gif Konsultacijos metu buvo minima, kad daromos pakartotines operacijos jei regejimas silpsta ir uz klinikos lesas, t.y. nemokamai.
Gal kas man gali padeti? Dekui 4u.gif
Atsakyti
Perrin, nesupykit, bet man toks klausimas iškilo, jei jau su akiniais, tai kreipėtės į okulistą. Kodėl nesikreipėt iškart į kliniką, kurioje operavotės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2011 11 17, 20:11)
Perrin, nesupykit, bet man toks  klausimas iškilo, jei jau su akiniais, tai kreipėtės į okulistą. Kodėl nesikreipėt iškart į kliniką, kurioje operavotės?  g.gif

Tikrai nepykstu 4u.gif
Tiesiog, kai vel isigijau akinius, buvo praeje geri 2m, nes pradejau daugiau vairuoti ir vis dazniau sesdavau nakti uz vairo ir itarimo man tai nesukele, nes man astigmatizmas ir pries operacija buvau informuota, kad taip gali buti. Bet paskutiniu metu jau nebenusiimu akiniu ir namuose, jau kokie metai laiko verysad.gif
Sia vasara kai buvau grizus i Lt, Klaipeda, susiradau kontaktus ir brukstelejau e-mail'a i klinika, bet deja, man niekas i ji neatsake.
O cia parasiau noredama suzinoti gal yra jau sita kelia praejusiu..
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2011 11 16, 23:31)
tai kuris metodas "po velniu"[COLOR=plum] geriausias ir maziausia poveiki darantis akiai?

as labai daug abejojau, ir svaidziausi tarp dvieju metodu, galvojau, kam darytis Lasek ir kenteti skausma, be to neaisku kada gerai matysiu, juo labiau, kad dar netgi konsultacijoje daktare nustebusi kalbejo apie Lasek ir atseit kam jum cia rinktis ilgiau kenteti ir t.t kai cia jau kita diena gerai matai, bet po ilgu ieskojimu internete ir diskusiju forumuose visgi nusprendziau darytis tik Lasek, jau geriau pakentesiu truputi, bet sitas budas saugiausias, nes daznai po Lasik operacijos zmones skundziasi akiu sausumu, pradeda blogeti regejimas,ne visiem, bet dazniau nei po Lasek operacijos, pradeda lietis vaizdas, zodziu Lasik turidaugiau trukumu, nekalbant apie lesiuko atsokimo galimybe ir. t.t. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aaktinija @ 2011 11 19, 13:59)
as labai daug abejojau, ir svaidziausi tarp dvieju metodu, galvojau, kam darytis Lasek ir kenteti skausma, be to neaisku kada gerai matysiu, juo labiau, kad dar netgi konsultacijoje daktare nustebusi kalbejo apie Lasek ir atseit kam jum cia rinktis ilgiau kenteti ir t.t kai cia jau kita diena gerai matai, bet po ilgu ieskojimu internete ir diskusiju forumuose visgi nusprendziau darytis tik Lasek, jau geriau pakentesiu truputi, bet sitas budas saugiausias, nes daznai po Lasik operacijos zmones skundziasi akiu sausumu, pradeda blogeti regejimas,ne visiem, bet dazniau nei po Lasek operacijos, pradeda lietis vaizdas, zodziu Lasik turidaugiau trukumu, nekalbant apie lesiuko atsokimo galimybe ir. t.t. 4u.gif

tai jus pasidaret ja? papsakokit prasau, kur, kada, pas ka, kaip viskas vyko, kiek laiko praejo, kaip jauciates dabar.... ax.gif
ar jau pasakojot kur sioj temoj ankciau?
nes dabar skaitau dar tik 2 tema per viduri...
Atsakyti
Labas,
gal kas nors pasidalintų patirtimi kokiame amžiuje patartina darytis operaciją.
Mes su sese vis ruošėmės ruošėmės, dabar mums 40 ir 42 metai ir okulistė pasakė, kad korekciją lazeriu galima darytis tik kai tau 24-40.
Ar tai tikrai tiesa? Ar yra vyresnių nei 40 kas darėsi operaciją?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egleegle3002: 21 lapkričio 2011 - 11:54
QUOTE(egleegle3002 @ 2011 11 21, 12:53)
Labas,
gal kas nors pasidalintų patirtimi kokiame amžiuje patartina darytis operaciją.
Mes su sese vis ruošėmės ruošėmės, dabar mums 40 ir 42 metai ir okulistė pasakė, kad korekciją lazeriu galima darytis tik kai tau 24-40.
Ar tai tikrai tiesa? Ar yra vyresnių nei 40 kas darėsi operaciją?

Tikrai žinau moterį, kuri arti pensijinio amžiaus ir pasidarė lazerinę korekciją smile.gif kiek žinau jos minusas buvo apie -10, po operacijos liko -1 smile.gif Ir tikrai žinau žmogų, kuris prieš 10 metų darėsi šią operaciją Slovėnijoje, jam tuo metu buvo virš 40 smile.gif

Kiek suprantu paprastai rekomenduoja šią operaciją pasidaryti iki 40, kadangi tai yra teorinis amžius kai žmogui gali prasidėti senatvinė toliaregystė, todėl operacija gali neatitikti lūkesčių, vienų akinių netenki, kitus užsidedi, bet reikia atsimint, kad jei didelis minusas, gali būti laaaabai sudėtinga (atsiradus senatvinei toliaregystei) pasirinkti akinius, kadangi tuo pat metu akinai turės pereiti iš minuso į pliusą smile.gif Bet kokiu atveju geriausia konsultuotis su operuojančiais gydytojais, nes daug ką paprasti okulistai netgi prigąsdina dėl šių operacijų, kadangi menkai tuo domisi ir dažniausiai remiasi sena informacija 4u.gif
Atsakyti
Labas visoms,noriu paklaust Jusu gal kuri nors esat padariusi akiu lazerine operacija...mano labai silpnas regejimas:(gyvenu uk bet men vaziuoju i LT esu is vilniaus,gal galite man rekomenduot kokia klinika?parasyt kainas...gal kuri esat pasidariusiu tai aprasykite kas kaip kokie minusai pliusai..is anksto labai dekoju!

Atsakyti
QUOTE(Ingute&Mariukas @ 2011 11 22, 15:15)
Labas visoms,noriu paklaust Jusu gal kuri nors esat padariusi akiu lazerine operacija...mano labai silpnas regejimas:(gyvenu uk bet men vaziuoju i LT esu is vilniaus,gal galite man rekomenduot kokia klinika?parasyt kainas...gal kuri esat pasidariusiu tai aprasykite kas kaip kokie minusai pliusai..is anksto labai dekoju!

As dariaus Novoje zrenije, Vilniuje. Mano regejimas buvo -5. Labai patiko aeaptarnavimas ir visa kita, gerai matyti pradejau po menesio . TIK dabar turiu kita beda, labai pasilpo regejimas, po operacijos tik nepilnas pusmetis. Gyvenu irgi uzsienyje, daug dirbu su kompu. Pradedu nerimaut. Tiesa, mokejau apie 2000 lt rinkaus Lasek, nes man jis buvo priimtiniausias.
Noriu pasiklaust visu besilankanciu cia, ar kam yra taip buve_ g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BEGANTI: 26 lapkričio 2011 - 17:02
QUOTE(BEGANTI @ 2011 11 26, 18:01)
As dariaus Novoje zrenije, Vilniuje. Mano regejimas buvo -5. Labai patiko aeaptarnavimas ir visa kita, gerai matyti pradejau po menesio . TIK dabar turiu kita beda, labai pasilpo regejimas, po operacijos  tik nepilnas pusmetis. Gyvenu irgi uzsienyje, daug dirbu su kompu. Pradedu nerimaut. Tiesa, mokejau  apie 2000 lt  rinkaus Lasek, nes man jis buvo priimtiniausias.
Noriu pasiklaust visu besilankanciu cia, ar kam yra taip buve_ g.gif

Ar tikrai labai pasilpo? Mano regėjimas buvo panašus ir gydytoja perspėjo iš anksto, kad jei regėjimas -5 ir daugiau, dėl tam tikrų ragenos savybių po operacijos praėjus kuriam laikui (iki 1 metų) regėjimas gali pasilpnėti iki 0,5-1 dioptrijos.
Atsakyti
QUOTE(*Ievka* @ 2011 11 26, 19:34)
Ar tikrai labai pasilpo? Mano regėjimas buvo panašus ir gydytoja perspėjo iš anksto, kad jei regėjimas -5 ir daugiau, dėl tam tikrų ragenos savybių po operacijos praėjus kuriam laikui (iki 1 metų) regėjimas gali pasilpnėti iki 0,5-1 dioptrijos.

labai keistai matau ax.gif . Prieblandoje - prastai, jei labai geras apsvietimas - pusetinai, tiksliau viena akimi pakankamai neblogai, o kita, silpnokai. Vairuojant tamsoje , kai ryskus kontrastai zenklu , lyg ir neblogai, bet tik silpnesnis apsvietimas ir matau kaip per ruka. Pradejo skaudet ta prasciau matancia aki kaip po operacijos, sunku sufokusuoti. Jei bloges, teks skrist i Vilniu. Pasidariau operacija liepos 2, rugpjuti maciau 1 , o dabar nieko gero, itariu bus koks 0.7, o su kita 0.5. Keleta savaiciu baisingai daug darbo buvo prie kompo, viliuos, kad rudeninis pasilpimas, o ne gresianti antra operacija ax.gif . Taip dziaugiaus , o dabar ne nezinau ka daryt.
Man tokia pasilpimu info naujiena, is operavusio gyd suzinojau tik kad labai retais atvejais prireikia pakartotinos operacijos. O su -1 jau nekas, vel akiniai arba kontaktiniai lesiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BEGANTI: 26 lapkričio 2011 - 22:32