Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

As pasakius kad iki metu neskiepysiu. O jei rimtai tai galvoju, gal verta nuo ko nors paskiepyti? (difterija, stablige, poliomielitas)
Ne apie zindyma cia bus, bet vistiek idomu ka kitos galvojat? Gal neuzpyks labai uz off topic blush2.gif
Siaip kaip supratu, visos tos ligos nuo kuriu skiepijama yra pagydomos, didziausia beda dabar bus, kad nebeliks gydytoju kurie gyvai mate tu ligu simptomus ir zino gydyma, todel jei apsirgs vaikas, gali neatpazinti doh.gif
Atsakyti
As kol kas nesvarstau jokiu skiepu. Svarstyciau nebent homeopatinius skiepus.
Pirmiausia mama pati turi pasidometi tom ligomis, ir zinoti ju simptomus. O jei reikes tada ir gydytojai pakisti tokia minti.
Be to visos neskiepija del skirtingu priezasciu. As labiau bijau skiepyti, nei atvirksciai. Kai jau yra pakenkta, baisu toliau beskiepyti.
Ir dukrai dabar nukeliau skiepus 3 metams. Bet neplanuoju jos daugiau apskritai skiepyti.
Atsakyti
Aš tai esu tvirtai apsisprendus savo vaikų neskiepyti išvis,bent jau šiandieninėj situacijoj.Jeigu būtų skiepas vien tik nuo stabligės arba bent jau dvivalentis difterija-stabligė,tai dar pagalvočiau,bet ir tai kokių 7 metų,bet kadangi tokių nėra,o tik penkiavalentis,tai neskiepiju ir neskiepysiu nuo nieko.Mano abi mažės negavę nei vieno skiepo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 29 spalio 2011 - 10:11
QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 29, 10:10)
Siaip kaip supratu, visos tos ligos nuo kuriu skiepijama yra pagydomos, didziausia beda dabar bus, kad nebeliks gydytoju kurie gyvai mate tu ligu simptomus ir zino gydyma, todel jei apsirgs vaikas, gali neatpazinti  doh.gif

kaip čia pasakius- pagydomos g.gif iš tikrųjų tai čia daug labai dėstymo. Aš jau savo dėstytojams iki kaklo atsibodau, nes vis pas mane pilna klausimų. O dėstytoją (dirba vaikų klinikose) jau buvau nukankinusi klausimais apie skiepus rolleyes.gif

Savo panelę gimdymo namuose skiepijau tik TBC skiepu, kitko atsisakiau, tačiau esu žmogus, kuris nesilaiko kvailai įsikibęs, o vis apmąsto viską iš naujo- apgalvojau, pasiskaičiau ir paskiepijau hepatito skiepu (tik vėliau). Dabar abu vaikai gauna tuos pagrindinius skiepus, nes esu už juos. Papildomais jokiais neskiepiju, išskyrus nuo erkinio encefalito (mačiau, kokia tai liga- ir tai yra baisu sad.gif

Žinau, kad tuoj gali pasipilti visokios kritikos, tačiau iki galo nė viena iš mūsų nežino- gerai ar blogai darom skiepydamos ar neskiepydamos...faktiškai viskas yra 50:50 cool.gif

Atsakyti
Mes skiepus šiek tiek pavėlinom. Bet vis tik nusprendžiau skiepyti. Nes jei susirgtų, labai kaltinčiau save, kad neapsaugojau.
Žinau, kad galit sakyti, kad galėciau kaltinti save ir tuo atveju, jei skiepai padarytu žalos. Na, bet del to ir vėlinau skiepus, kad vaikas butu didesnis ir matyciau ar yra koks neigiamas skiepu poveikis ar ne.

Nors iš kitos pusės tas vėlinimas irgi neparankus:
- reikia skiepyti sveiką vaiką, o darželį lankantis retai būna visiškai sveikas, tai slogytė, tai gerklytė, tai kosuliukas.
- man jau reikia į darbą, o vaikas dar negavo visų skiepų, reikės atsiprašineti iš darbo vien tam, kad paskiepytum, gal net porai dienų, nes po skiepo derėtų vaiką stebeti atidziau, neleisti į lauką.
- didesnis vaikas labai priešinasi, vien dėl to kartą skiepijant jam teko daryti du dūrius - ištrūko ir seselė nespėjo suleisti visos dozės.

Be to, manau, kad tik laiko klausimas kada tos ligos plačiau paplis, jei atsiras tikrai daug neskiepijančių. Vaikų imunitetas nesubrendęs, silpnas ir jie daug labiau linkę pasigauti visokias zarazas nei suaugusieji.
Atsakyti
tai jau taip...50:50...jei maze nebutu alergiska taip, tai gal kitaip mastyciau....
Atsakyti
QUOTE(Stikliukė @ 2011 10 29, 11:48)
kaip čia pasakius- pagydomos g.gif iš tikrųjų tai čia daug labai dėstymo. Aš jau savo dėstytojams iki kaklo atsibodau, nes vis pas mane pilna klausimų. O dėstytoją (dirba vaikų klinikose) jau buvau nukankinusi klausimais apie skiepus rolleyes.gif

Savo panelę gimdymo namuose skiepijau tik TBC skiepu, kitko atsisakiau, tačiau esu žmogus, kuris nesilaiko kvailai įsikibęs, o vis apmąsto viską iš naujo- apgalvojau, pasiskaičiau ir paskiepijau hepatito skiepu (tik vėliau). Dabar abu vaikai gauna tuos pagrindinius skiepus, nes esu už juos. Papildomais jokiais neskiepiju, išskyrus nuo erkinio encefalito (mačiau, kokia tai liga- ir tai yra baisu sad.gif

Žinau, kad tuoj gali pasipilti visokios kritikos, tačiau iki galo nė viena iš mūsų nežino- gerai ar blogai darom skiepydamos ar neskiepydamos...faktiškai viskas yra 50:50 cool.gif

o kam reikia skiepo nuo hipatito b kudikiui?

mano mazius gavo nuo tuberkuliozes is karto gimus, per pirma apziura, budamas 20 minuciu doh.gif blink.gif -nespeju suregulioti, nes buvau kitame kambaryje, jis buvo su laimingu issiblaskusiu teciu... ir dar lelius is manes gavo stabliges skiepo kai skiepijausi nestuke.gif metu - tai privaloma ten kur gyvenu. Taip pat abejuojau, bet kadangi buvau skiepyta, man reikejo tik vienos mazesnes dozes - tai buvo kompromisas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 29 spalio 2011 - 14:15
QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 29, 10:10)
As pasakius kad iki metu neskiepysiu. O jei rimtai tai galvoju, gal verta nuo ko nors paskiepyti? (difterija, stablige, poliomielitas)
Ne apie zindyma cia bus, bet vistiek idomu ka kitos galvojat? Gal neuzpyks labai uz off topic  blush2.gif
Siaip kaip supratu, visos tos ligos nuo kuriu skiepijama yra pagydomos, didziausia beda dabar bus, kad nebeliks gydytoju kurie gyvai mate tu ligu simptomus ir zino gydyma, todel jei apsirgs vaikas, gali neatpazinti  doh.gif

GAl klystu, bet manau, nuo stabliges skiepas labai trumpai veikia ir yra papildomai skiepyjama kiekvieno potencialaus pavojaus metu g.gif
Bet juk kai skiepyji nuo ligos neapsaugai, sakoma tik ,kad gal but palengvins ligos eiga unsure.gif O gydytojai daznai neatpazysta ir zinomu ligu, taigi lieka mamyciu atsakomybei viskas smile.gif
MAn asmeniskai reali skiepu zala didesne(jau vien sudeti kai pasiskaitai is ko jie padaryti bigsmile.gif ) uz galima kazkokiu ligu zala, galu gale nuo daugelio ligu is vis jokiu skiepu nera. O be to jau mano pasauleziura tokia, kad zmogus pats liga (kaip ir visa kita) sau susikuria, taigi jei jau reiks zmogui sirgti, tai jei ne vienais, tai kitais virusais ar bakterijomis pasinaudos, kad susirgtu. Kazkaip tradicine medicina ir skiepijimas nepadare iki siol zmoniu sveikesniais. Musu miestelyje buvo 2 vaistines kazkada, dabar jau net nezinau, koks 20 biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Stikliukė @ 2011 10 29, 11:48)

Jusu kaip medikes paklausiu apie ta erkini encefalita. Vienas vyras dirbo miske ir skeipijosi nuo to encifalito ir uzsikrete , tai jam buvo didelis siurprizas, zmogus galvojo ,kad nesusirgs...Ar jus studijuojat kokius rimtus mokslinius darbus, tyrimus kiek is tiesu, skiepai palengvina liga, jie ja uzsikreciama?
As bent kiek girdziu is netradiciniu medicinu salininku, kad skiepai atvirksciai tik susilpnina zmogaus imuniteta, ypac tokiomis dozemis ir taip anksti gyvenime...
Man dar patinka posakis: vakaru medicina mokosi is lavonu , rytu - is gyvu zmoniu biggrin.gif
Atsakyti
Vilniuj Prieraisios tevystes centre nuejau i paskaita apie skiepus ir man daugiau klausimu nebekyla smile.gif Nera tie skiepai toks blogis kaip kad dabar uzejo banga manyti,o visi esantys kalendoriuje- reikalingi,isskyrus viena.Jei vyresni kaip metu vaika mama zindo ir mama sirgo tymais, kiaulyte, vejaraupiais ar raudoniuke, MMR skiepo reikia nedaryti,o atideti velesniam laikui,kai zindymas bus baigtas,nes MP esantys mamos antikuniai trukdo igyti imuniteta.
Atsakyti
ok, aciu labai visoms uz nuomones.
O man panasu motinyste i sveikata biggrin.gif nuejau siandien pas okulista - pagerejes regejimas biggrin.gif sumazinom lesiu dioptrijas thumbup.gif
Atsakyti
idomu g.gif o gal zinot kur galima rasti daugiau info?

QUOTE(pamparam:) @ 2011 10 29, 20:04)
Vilniuj Prieraisios tevystes centre nuejau i paskaita apie skiepus ir man daugiau klausimu nebekyla smile.gif Nera tie skiepai toks blogis kaip kad dabar uzejo banga manyti,o visi esantys kalendoriuje- reikalingi,isskyrus viena.Jei vyresni kaip metu vaika mama zindo ir mama sirgo tymais, kiaulyte, vejaraupiais ar raudoniuke, MMR skiepo reikia nedaryti,o atideti velesniam laikui,kai zindymas bus baigtas,nes MP esantys mamos antikuniai trukdo igyti imuniteta.

Atsakyti
Mano abu sūnūs paskiepyti visais skiepais pagal kalendorių, nors buvo visokių minčių, kai laukėmės. Tiesą sakant, nežinau, ar elgiamės teisingai. Bet ir kitu atveju, jeigu būtume neskiepiję, jausčiausi panašiai.

Į medicinos auditą nesikreipsime, nes tikrai nieko nepeštume. Studijuojant teko gilintis į mediko atsakomybės vertinimo subtilybes, tad tikrai žinau, kad nieko nepeštume. Tik būtų pagadinta dar daugiau nervų ir dar daugiau pažeminimo. Skaudu ir liūdna, bet tiesiog pamiršime. Mažius nebeviduriuoja, vėl linksmas, aš irgi pasveikau.

Ada, ačiū už rūpestį mirksiukas.gif Turėsiu galvoje, ir jeigu kas, kreipsiuos, bet kol kas nereikia.. Rytų medicina man, tiesą sakant, atrodo tolimas dalykas, nes tai susiję su viso gyvenimo būdo, mąstysenos keitimu. Tokiam dalykui reikia subręsti. Nesu tam pasiruošusi. Egzema sergu nuo paauglystės, ir per visą tą laiką tai tik antras kartas, kai kreipiausi į gydytojus. Jeigu liga pažeidžia nedidelį odos plotelį, visada išsigydau pati be jokių vaistų ir gydytojų. Iš šios istorijos daug ko pasimokiau, ir jeigu, neduokdie, vėl taip bus, tikrai nebesikreipsiu į atsitiktinį gydytoją.

Stikliuke, man buvo labai stipri egzema - per visą kūno odą nuo kaklo iki čiurnų. Ypatingai smarkiai buvo pažeistos rankos, kaklas ir nugara, jau buvo pradėjusios vertis žaizdos. Ir tokia būklė tapo per vos dvi paras. Kodėl paskyrė tokį agresyvų vaistą, tikrai nežinau, bet įtariu, kad tiesiog sąžinė parduota farmacininkams.

Gerai, kad yra toks skyrelis SM, kur tokio pobūdžio problemas supranta...
Atsakyti