Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

tokio amziaus vaikas neatsisako Mp, o pas ji kaip pas nemaza dali tokio amziaus vaiku..pradedant nuo 7men iki 9 buna pasipriesinimas, bet ne pries Mp. Yra kruva priezasciu, kodel taip nutinka..ir pas kiekviena skirtinga laika tas pasipriesinimas trunka.. priezastys del ko taip nutinka gali buti ivairios..net pacios netikeciausios ..del ko tiesiog apie tai reikia zinoti, nurimti, islaukti ir paprastai tai susitvarko...

o kas zino, gal ji is tikro duodavo kazko perdaug..juk neilysi i kiekvienos dusha..niekas paprastai nepasakoja smulkmeniskai kas ir kaip..gal but maza kokia smulkmena ir leme tai, kad vaikas atsisake, o ji neturejo kantrybes, o gal noro ir tuo tiesiog pasinaudojo ir daugiau nezinde..
o 18 menesiu bent jau skaiciau, kad buna lyg periodas, kada palanku tai padaryti...na bet..kuo toliau gyvenu ir stebiu..tuo labiau aisku..kad islosia daugiau tie, kas niekur neskuba.
beje Mp sudetyje yra imunoglobulinu..ju toli ieskoti nebutu reikeje ..

QUOTE(Eureka @ 2012 02 03, 15:18)
O aš žinau atvejį, kai vaikas atsisakė 9 mėnesių, mama niekaip jam negalėjo įsiūlyti. Tai tą mamą užsipuolė, sakė, kad per daug kitų skysčių duoda, košelių, tyrelių, ir vis primindavo, kad reikia žindyti iki 2 metų.
O aš praleidau progą nustoti žindyti 2 metų. Buvome visi kartu atostogų, kelionėje, matyt dėl veiklos vaikui vis mažiau ir mažiau to pieno reikėdavo, net išmiegodavo visą naktį. Buvo likęs gal 1 kartas. Kažkaip labai greit sumažėjo iki 1 karto, gal per 1,5 savaitės. O kai grįžome namo, aš jam ir vėl pati pasiūlydavau užsimiršusi.  Tas kažkaip keistai pažiūrėdavo, padvejodavo, bet neatsisakydavo. Ir vėl nustojo miegoti naktimis, pradėjo vėl  valgyti prieš/po visų  miegų. Dabar matyt žindysiu iki 18.  blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 03 vasario 2012 - 16:43
Sveikos,
Mano sunui jau ir 3,8men ir mes vis dar su MP...As tai tikrai labai pavargau nes buna tokiu dienu, kai Mp reikia ir ryte ir pries miega ir po miego, ir siaip uzsimano, ir nakti 1-3 kartus... Kartais eina uzsnekinti, kartais reikia ir viskas... Prieina tokiom graudziom akim, "mamyte, as dar mazas...''. Siaip mes turim genetine liga, manau dar ir del to mano maziui reikia MP, matyt pats organizmas reikalauja... kai einam i darzeli tai ten ir miega be MP, ir gryzez papraso ne iskart, bet jei esu namie, tai reikia pagal grafika....Kildavo visokiu minciu, isvaziuoti, patepti ko, bet visada isijungia stabdis, palauk- o jei vaikui to tikrai dar reikia, jei nereiktu, manau neprasytu....?ir tikrai nemanau, kad zindysiu iki 18, na iki 4, 4,5, 5, na tegul, bet jei tiek istveriau, manau islauksiu ir to tikrojo atjunkimo...Stiprybes, sveikatos mamom ir ju mazyliams... Bukit mamomis, moterimis, o visa kita palauks, laikas labai greitai bega...
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2012 02 03, 17:29)
tokio amziaus vaikas atsisako ne Mp, o pas ji kaip pas nemaza dali tokio amziaus vaiku..pradedant nuo 7men iki 9 buna pieno atsisakymo krizes, kurias itakoja ivairios priezastys..del ko tiesiog apie tai reikia zinoti, islaukti ir atrasti buda kaip ta krize iveikti..

O jei 1 metų atsisakytų, tai kokia priežastis būtų?
Atsakyti
mazute kaip tik skaiciau viena interviu su homeopate Aiva Vaivariene, o ten idomi ideja del genetikos:
''Teigiama, kad svarbiausias sveikatos ar nesveikatos veiksnys yra genetika. Kiek mes galime ją koreguoti būtent natūraliomis priemonėmis?

Mano manymu, genai yra barškaliukas, kuriuo stengiamasi nukreipti mūsų dėmesį nuo kur kas svarbesnių dalykų. Tai tarsi bandymas pro mikroskopą pamatyti dangų. Žmogus nėra vien tik genai, jis tiesiogiai susijęs su visa aplinka. Kalbame apie blogus genus, o nekalbame apie užterštumą, netinkamą gyvenimo būdą, tikro maisto, švaraus vandens deficitą ir t.t. Tie blogieji genai gali jumyse pramiegoti visą gyvenimą, nė neįtarsite, kad tokių turėjote. Įrodyta, kad genai gali įsijungti arba išsijungti priklausomai nuo aplinkos poveikio. Taigi jie nėra kažkoks nekintamas, stabilus dalykas, kuris būtų nulemtas taip, kad nieko nebegali padaryti. Ypač tai svarbu kalbant apie polinkį į vienokias ar kitokias ligas. Pavyzdžiui, Bechterevo liga. Ji neva sąlygojama HLAB27 geno. Tą geną žmonės jau turi gimdami, tačiau liga pasireiškia skirtingai: vieniems - vaikystėje, kitiems – vyresniame amžiuje, vieniems – lengviau, kitiems – sunkiau. O tretiems nepasireiškia išvis. Tai kurgi čia tie viską nulemiantys genai? Genai nėra nuosprendis.

http://www.technolog...dine_navigacija

QUOTE(mazute2008 @ 2012 02 03, 16:30)
Sveikos,
Mano sunui jau ir 3,8men ir mes vis dar su MP...As tai tikrai labai pavargau nes buna tokiu dienu, kai Mp reikia ir ryte ir pries miega ir po miego, ir siaip uzsimano, ir nakti 1-3 kartus... Kartais eina uzsnekinti, kartais reikia ir viskas... Prieina tokiom graudziom akim, "mamyte, as dar mazas...''. Siaip mes turim genetine liga, manau dar ir del to mano maziui reikia MP, matyt pats organizmas reikalauja... kai einam i darzeli tai ten ir miega be MP, ir gryzez papraso ne iskart, bet jei esu namie, tai reikia pagal grafika....Kildavo visokiu minciu, isvaziuoti, patepti ko, bet visada isijungia stabdis, palauk- o jei vaikui to tikrai dar reikia, jei nereiktu, manau neprasytu....?ir tikrai nemanau, kad zindysiu iki 18, na iki 4, 4,5, 5, na tegul, bet jei tiek istveriau, manau islauksiu ir to tikrojo atjunkimo...Stiprybes, sveikatos mamom ir ju mazyliams... Bukit mamomis, moterimis, o visa kita palauks, laikas labai greitai bega...

Papildyta:
smile.gif mano netoli metu....bet jokia jega ji nepriverstu PACIAM TO atsisakyti...nebent AS JAM TOKIA ITAKA PADARYCIAU..SU JEGA, ar APLINKOS PADEDAMA..bet tikrai nemanau, kad tai buti metinuko atsisakymas laisva valia..
Eureka, as esu pastebejusi, kad jus labai daug pastebite, ka kiti daro, turite kruva pavyzdziu, tokiu nestandartniu, anomalisku..ar jus pati kiekviena pavyzdi esate savo rankomis paciupinejusi ir 100% isitikinusi, kad buvo butent taip ir ne kitaip, kaip jums papasakojo..ir jus po to pasakojate?

Siaip nemanau, kad metinuko mama saziningai visiems pasakotu, kad as pasistengiau atjunkyti pati savo vaika, ji greichiausiai del savo svarios sazines ir del to, kad kiti i ja kreivai nepaziuretu..pasakys, kad vaikas tai padare pats..arba noredama pasigirti pries tuos, kurie nera salininkai zindymo virs metu - isdidziai pameluos, kad va mano koks protingas vaikas, metu sulaukes tai padare pats..ibet uz viso to kazin ar nesisleps eiline prievarta..
nes mums tevams juk auginti sau patogius vaikus paprasciau, ane?

QUOTE(Eureka @ 2012 02 03, 16:43)

Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2012 02 03, 18:43)

Dažniausia priežastis iki metų - "Pieno streikas", kurį labai patogu interpretuoti "pats atsisakė". Apie kelias paras trunka.

Kokio amžiaus vaikas normaliai, be pertrynimo ir spec.parinkimo GALI SAUGIAI valgyti suaugusiųjų maistą? - atsakyme amžiaus nuoroda į nujunkymą. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 03 vasario 2012 - 17:08
Maniškiui irgi buvo tas pieno streikas 7-8 mėnesių amžiaus.
Dabar jau 2,5 metu, ketinu maitinti kol pats naturaliai atsisakys. smile.gif

Siaip nemanau, kad metinuko mama saziningai visiems pasakotu, kad as pasistengiau atjunkyti pati savo vaika, ji greichiausiai del savo svarios sazines ir del to, kad kiti i ja kreivai nepaziuretu..pasakys, kad vaikas tai padare pats..arba noredama pasigirti pries tuos, kurie nera salininkai zindymo virs metu - isdidziai pameluos, kad va mano koks protingas vaikas, metu sulaukes tai padare pats..

Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2012 02 03, 17:55)
mazute kaip tik skaiciau viena interviu su homeopate Aiva Vaivariene, o ten idomi ideja del genetikos:
''Teigiama, kad svarbiausias sveikatos ar nesveikatos veiksnys yra genetika. Kiek mes galime ją koreguoti būtent natūraliomis priemonėmis?

Mano manymu, genai yra barškaliukas, kuriuo stengiamasi nukreipti mūsų dėmesį nuo kur kas svarbesnių dalykų. Tai tarsi bandymas pro mikroskopą pamatyti dangų. Žmogus nėra vien tik genai, jis tiesiogiai susijęs su visa aplinka. Kalbame apie blogus genus, o nekalbame apie užterštumą, netinkamą gyvenimo būdą, tikro maisto, švaraus vandens deficitą ir t.t. Tie blogieji genai gali jumyse pramiegoti visą gyvenimą, nė neįtarsite, kad tokių turėjote. Įrodyta, kad genai gali įsijungti arba išsijungti priklausomai nuo aplinkos poveikio. Taigi jie nėra kažkoks nekintamas, stabilus dalykas, kuris būtų nulemtas taip, kad nieko nebegali padaryti. Ypač tai svarbu kalbant apie polinkį į vienokias ar kitokias ligas. Pavyzdžiui, Bechterevo liga. Ji neva sąlygojama HLAB27 geno. Tą geną žmonės jau turi gimdami, tačiau liga pasireiškia skirtingai: vieniems - vaikystėje, kitiems – vyresniame amžiuje, vieniems – lengviau, kitiems – sunkiau. O tretiems nepasireiškia išvis. Tai kurgi čia tie viską nulemiantys genai? Genai nėra nuosprendis.

http://www.technolog...dine_navigacija
Papildyta:
smile.gif mano netoli metu....bet jokia jega ji nepriverstu PACIAM TO atsisakyti...nebent AS JAM TOKIA ITAKA PADARYCIAU..SU JEGA, ar APLINKOS PADEDAMA..bet tikrai nemanau, kad tai buti metinuko atsisakymas laisva valia..
Eureka, as esu pastebejusi, kad jus labai daug pastebite, ka kiti daro, turite kruva pavyzdziu, tokiu nestandartniu, anomalisku..ar jus pati kiekviena pavyzdi esate savo rankomis paciupinejusi ir 100% isitikinusi, kad buvo butent taip ir ne kitaip, kaip jums papasakojo..ir jus po to pasakojate?

Siaip nemanau, kad metinuko mama saziningai visiems pasakotu, kad as pasistengiau atjunkyti pati savo vaika, ji greichiausiai del savo svarios sazines ir del to, kad kiti i ja kreivai nepaziuretu..pasakys, kad vaikas tai padare pats..arba noredama pasigirti pries tuos, kurie nera salininkai zindymo virs metu - isdidziai pameluos, kad va mano koks protingas vaikas, metu sulaukes tai padare pats..ibet uz viso to kazin ar nesisleps eiline prievarta..

Visiskai su tavimi sutinku, tokio amziaus vaikai patys mp neatsisako. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2012 02 03, 17:55)

Papildyta:

Ką turėjote omenyje? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 02 03, 18:00)
Kokio amžiaus vaikas normaliai, be pertrynimo ir spec.parinkimo GALI SAUGIAI valgyti suaugusiųjų maistą? - atsakyme amžiaus nuoroda į nujunkymą. mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif plius būtinai kai jau turi visus 20 dantukų,bet tai pats minimaliausias amžius
Atsakyti
Paskaitinejus diskusija man iskilo klausimas: kaip vertinate, kai mamos, noredamos nujunkyti vaika, pasitepa spenelius pipirais ar pan? Man paciai tai ziaurus metodas atrodo, bet pazistu nemazai moteru, kurios butent taip nujunke vaikus...
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 02 03, 19:42)
Paskaitinejus diskusija man iskilo klausimas: kaip vertinate, kai mamos, noredamos nujunkyti vaika, pasitepa spenelius pipirais ar pan? Man paciai tai ziaurus metodas atrodo, bet pazistu nemazai moteru, kurios butent taip nujunke vaikus...

nenoreciau nieko izeist, bet mano gala, tai toks vaiko kvailinimas...o tie musu vaikuciai tikrai nera tokie kvailiukai, anaiptol wub.gif
Atsakyti
tai ka parasiau, tai ir turejau:)

QUOTE(Eureka @ 2012 02 03, 18:34)
Ką turėjote omenyje?  schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 03 vasario 2012 - 22:17