Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 02 03, 21:42)
Paskaitinejus diskusija man iskilo klausimas: kaip vertinate, kai mamos, noredamos nujunkyti vaika, pasitepa spenelius pipirais ar pan? Man paciai tai ziaurus metodas atrodo, bet pazistu nemazai moteru, kurios butent taip nujunke vaikus...

Mamos galvoja, kad vaikas taip pats atsisako ir čia jokia ne trauma atseit. Nesutinku, juk ne pats - jis tiesiog nesupranta, kodėl tai, kas buvo skaniausia ir maloniausia pasaulyje, staiga tapo neskanu. Kiek žinau, nemažai vaikų sutinka mokėti tą neskanumo kainą, kad galėtų glaustis prie mamos.
Atsakyti
Man tiesiog nesuprantama kodel norima atstumti vaika tuomet, kai jam to labai labai reikia... Nesvarbu kokio amziaus tas vaikutis, jis bet kuriuo (jei nujunkoma staiga ir pries jo valia) isgyvens! Mazylis (6 menesiu ar metuku) to gali neparodyti taip kaip ta emociskai isreiskia dvimetis ar vyresnis, bet tai nereiskia, kad skriauda, kuria jis patiria, yra mazesne... Ne visi vaikai vienodai savo skausma isreiskia. Kai kurie vaikuciai kencia...tyliai.

Si tema labiau skirta pokalbiams apie zindyma (vyresniu vaikuciu). Yra atskira tema apie nujunkyma 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 03 vasario 2012 - 22:40
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 02 03, 21:42)
Paskaitinejus diskusija man iskilo klausimas: kaip vertinate, kai mamos, noredamos nujunkyti vaika, pasitepa spenelius pipirais ar pan? Man paciai tai ziaurus metodas atrodo, bet pazistu nemazai moteru, kurios butent taip nujunke vaikus...

mano vaikas i tai nereaguoja, o pasitepiau cili pipirais. kartais bunu taip issekusi emociskai, kad jau maitinimas tampa sunkus. va kad ir dabar, labai mano oda issausejo, nes namie ziauriai sausa. tai vakar turejau maitinti per skausma. vaikui 2 metai, zindomas jis nera toks ramus koks butu nezindomas...tai vat. bet stengiuosi dar, nors noriu, kad gertu maziau, bandysiu galbut ji derinti su darzeliu, nes noriu, kad pradejes lankyti sirgtu maziau, nes pirmas vaikas jau nebuvo zindomas kai ejo i ji, ana maitinau iki 2 su puse.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 02 04, 10:15)
mano vaikas i tai nereaguoja, o pasitepiau cili pipirais. kartais bunu taip issekusi emociskai, kad jau maitinimas tampa sunkus. va kad ir dabar, labai mano oda issausejo, nes namie ziauriai sausa. tai vakar turejau maitinti per skausma. vaikui 2 metai, zindomas jis nera toks ramus koks butu nezindomas...tai vat. bet stengiuosi dar, nors noriu, kad gertu maziau, bandysiu galbut ji derinti su darzeliu, nes noriu, kad pradejes lankyti sirgtu maziau, nes pirmas vaikas jau nebuvo zindomas kai ejo i ji, ana maitinau iki 2 su puse.

Sėkmės, jei jūsų jaunėlis lankydamas darželį nesirgs ar mažai sirgs. Maniškis jau 0,5 metų "lanko", pratinu, atseit. smile.gif Tiksliau palanko 3 dienas ir nosis nuvarva.Na, nežinai, sloga man liga. Ilgiausiai palankė 1,5 savaitės. Bet toks ten ir buvimas, aš dar ilgiau nei 1 val. nepalikdavau. Vyresnėlis tai žiūriu atsparesnis. Bet jis vyresnis 3,5 metų. Ale matyt gal ir yra tiesos, kad imunitetas galutinai susiformuoja apie 5 metus.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 02 03, 17:03)
o nuo keliu metu i darzeli pradejo eiti, gal darzelis ir padejo ta sumazinti? ar nebuvo del mp poreikio darzelyje problemu?

Pradejo lankyti praktiskai nuo 2 metuku. Darzelyje juokiu problemu del MP nebuvo. Ir darzelyje pirma karta uzmigo diena be MP (iki tol visada su manimi). Ir viskas gerai. Labai greitai priprato ir adaptavosi.
Ir nemanau, kad darzelis padejo sumazinti MP. Nes kai pradejo ji lankyti tik darbo dienomis prie miega nevalge, o savaitgaliais buvo tas pats smile.gif
Paprasciausiai po laipsniu sumazejo valgymu skaicius. Paaugo dukra wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Olkin @ 2012 02 07, 15:57)
Pradejo lankyti praktiskai nuo 2 metuku. Darzelyje juokiu problemu del MP nebuvo. Ir darzelyje pirma karta uzmigo diena be MP (iki tol visada su manimi). Ir viskas gerai. Labai greitai priprato ir adaptavosi.
Ir nemanau, kad darzelis padejo sumazinti MP. Nes kai pradejo ji lankyti tik darbo dienomis prie miega nevalge, o savaitgaliais buvo tas pats smile.gif
Paprasciausiai po laipsniu sumazejo valgymu skaicius. Paaugo dukra  wub.gif

O kai nueidavote i darzeli pasiimti ar budavot is pradziu kartu su ja, kad priprastu prie jo, ar nekisdavo ranku uz bliuskos? Man tai nelabai malonu, ir labai nemegstu, neseniai buvom teatre, turejau prie zmoniu maitinti maziausiai 2 kartus...Jam jau du metai.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 02 07, 19:48)
O kai nueidavote i darzeli pasiimti ar budavot is pradziu kartu su ja, kad priprastu prie jo, ar nekisdavo ranku uz bliuskos? Man tai nelabai malonu, ir labai nemegstu, neseniai buvom teatre, turejau prie zmoniu maitinti maziausiai 2 kartus...Jam jau du metai.

Darzelyje palikau pirma karta 2 valandom. Bet is karto viena.
Bet ji labai greitai prirato. asaru gal buvo ne daugiau nei savaite. Po savaites paleisdavo be asaru. Po menesio ejo su dideliu noru! smile.gif Bet cia mano dukros isskirtinumas. Jai patinka ivairove ir ji nieko bando neimti giliai i 'dushia'.
Man po palaidine niekad nelisdavo. Tokios problemos neturejau. Galejo garsiai paprasyti, supykti, kad neduodu, bet nekisdavo ranku.
Atsakyti
Maniskiui 2,5 bet niekad netampo uz drabuziu. Cia gal konkreciai nuo vaiko priklauso. smile.gif
Atsakyti
Aš tai su saviške tardavausi,kad svetimoj vietoj ir prie svetimų žmonių pienuko neduodu ir duosiu,kai būsim vienos,pasiūlydavau ką nors kita
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2012 02 08, 11:36)
Aš tai su saviške tardavausi,kad svetimoj vietoj ir prie svetimų žmonių pienuko neduodu ir duosiu,kai būsim vienos,pasiūlydavau ką nors kita

kazin kaip susitarti su 2 metus zengianciu pypliu
Atsakyti
Su 8 menesiu kudikiu tikrai neimanoma susitarti, su dveju metu pypliu ...sudetinga (ir imanoma)...taciau as pirmiausia siulyciau kitaip pazvelgt i ta situacija.
Paprastai vaikutis prasosi MP tuomet, kai jis pavarges, isalkes, susinervines ar pns. Reiketu bandyti pirmiausia isvengti tokiu situaciju, ty visuomet iseinant tureti koki sveikuoliska skanesta kiseneje, patinkancia knygele ar zaisliuka..., galu gale geriau likti namuose tuomet, kai vaikui laikas pailseti.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 02 08, 12:23)
kazin kaip susitarti su 2 metus zengianciu pypliu

maniškei irgi nebuvo dvejų smile.gif
Atsakyti