Daugumos ortopedų nuomonė yra kitokia.
QUOTE(vilmalt @ 2006 06 23, 00:10)
tikrai nepritariu nuomonei, kad 2 ar mazesnio amziaus vaikas turi nesioti batus su supinatoriais
nejaugi vaiku ortopedai jums tai pataria daryti
pati vedziau savo vaika pas vaiku ortopeda, kuri ir sake, kad supinatoriai tokiame amziuje tikrai nereikalingi, aisku nekalbu kai buna pedos deformacija ir pan. juk pedos skliautas turi pats formuotis, o ne supinatorius turi ji formuoti. nesiojant supinatorius raumenys tiesiog aptingsta, tada butina daryti masazus ir mankstas.

QUOTE(nireglina @ 2006 06 23, 14:15)
Daugumos ortopedų nuomonė yra kitokia.
ot ir žinok žmogus kaip teisingai elgtis

Mums irgi lyg ir plokščia pėdutė, tai pediatrė liepė būtinai vaikščiot su batukais visada, bet kad jie būtinai turi būti su supinatoriumi neminėjo

As irgi daug kartu su nerimu apziurinejau vaiko pedute masazuodama ar kai jisai eina. Kol kas tai tik ir girdziu pilna kojytes pastatyma - slept, slept, kai basas. Bet kiek girdejau, tai iki 3 m. nereiktu nerimauti. Mano pacios peda tai kaip balerinos, o tecio - linkus i pilnapadyste. Pagyvensim, pamatysim.

QUOTE(vilmalt @ 2006 06 23, 00:10)
tikrai nepritariu nuomonei, kad 2 ar mazesnio amziaus vaikas turi nesioti batus su supinatoriais

Ir mums ortopedė sakė tą patį, o batukus su sepinatoriais (ar kaip ten jie) liepė išmesti! Pasakojo, kad pagal amerikiečių praktiką Kauno ortopedai tikrino 14-15 metų vaikučių kojas. I-a grupė:kurie nešiojo kūdikystėj ortopedinę avalynę, II-a-bet kokią, III-a basi lakstė. Rezultatai buvo tokie: plokščiapadžių vienodai visose 3 grupėse, o šleivakojų daugiausiai I-ojoj! Sako todėl, kad tie iškilimai nenatūraliai kelia pėdą, dėl to ji krypsta į vidų.
Nežinau, kuo čia tikėti. Dėl vyresnės pėdučių šitiek vargom: ir avalynė, ir mankštos, masažai. O dabar pasirodo, kad be reikalo kankinom...

na mes buvom pas ortopeda, patare nesioti supinatorius. ir tikrus ortopedinius batus. buvau nusinesus vaiko ecco, naturino batukus parodyt, pasak gyd., batai kokybiski, geri, bet ne ortopediniai. ir tie supinatoriai, kurie yra paprastuose, ne ortopediniuose batuose, nepades, jei pedute plokstoka

Aš tai šiaip šitą reikalą palikau beveik savieigai- supinatorių tikrai nededu, batukus, aišku, perku "pagal reikalavimus"- platokus, kietu užkulniu, lanksčiu paduku. Na, o draugė savo kleckutį vežė į Kauną, tik tiksliai negaliu pasakyti kur. Ten išmatuoja kojytę ir individualiai padaro batukus-tiek žieminius, tiek vasarinius. Beje-nemokamai, lygtai vieną porą pusmečiui.
Nesuprantu mamytes, kam jus tuos savo maziukus be reikalo tampot po gydytoju kabinetus
Prisiminkit kaip mes augom. Ar labai musu mamos pirko mums ortopedinius batukus? Uzaugom visos su normaliom pedom ir be jokiu specialiu batu

Skaičiau žurnale ir apie kitus pilnapadystės požymius : greitą nuovargį po ilgesnio vaikščiojimo, norą prisėsti...
(nes jiems gal paskausta tos putlios kojelės?)
Tai manišnei (jai-2 metukai) tokie požymiai tinka,( gydytojai taip ir gi mato pilnapadystę)
O kaip jusų vaikučiai ar noriai vaikšto ilgus nuotolius, ar nepavargsta? Ar čia tik maniškė?

Tai manišnei (jai-2 metukai) tokie požymiai tinka,( gydytojai taip ir gi mato pilnapadystę)
O kaip jusų vaikučiai ar noriai vaikšto ilgus nuotolius, ar nepavargsta? Ar čia tik maniškė?

QUOTE(SilvijaG @ 2006 11 29, 22:11)
Nesuprantu mamytes, kam jus tuos savo maziukus be reikalo tampot po gydytoju kabinetus
Prisiminkit kaip mes augom. Ar labai musu mamos pirko mums ortopedinius batukus? Uzaugom visos su normaliom pedom ir be jokiu specialiu batu 

nepasakyciau,kad musu kartoj ploksciapedziu nera

Papildyta:
QUOTE(sukutis @ 2006 11 30, 00:16)
Skaičiau žurnale ir apie kitus pilnapadystės požymius : greitą nuovargį po ilgesnio vaikščiojimo, norą prisėsti...
(nes jiems gal paskausta tos putlios kojelės?)

man gyd. irgi minejo kojyciu nuovargi kaip pozymi. nepastebejau to, bet mes labai ilgu nuotoliu ir nevaikstom

nu kaip keista- o man teko su primagime lankytis pas ortopedą gan ilgai (bet ne dėl pilnapadystės) tai jau aš jos prisiklausinėjau
Vaikučių pėda formuojasi iki 3 metukų. Iki tokio amžiaus normalu kad vaikutis pilnapadis, vėliau reiktų susirūpinti

Vaikučių pėda formuojasi iki 3 metukų. Iki tokio amžiaus normalu kad vaikutis pilnapadis, vėliau reiktų susirūpinti

Mes kaip tik praitą savaitę buvom pas ortopedą.Praitais metais 2met.buvom kai paskyrė basutes ortopedines, už dyką buvo,per vasarą panešiojom ir išaugom.Tai dabar kai buvom pažiūrėjo sakė atseit šiek tiek jau yra pagerėjimas,nusipirkom vidpadžius žieminius specelius, o vasario mėnesį liepė ateiti darys vėl batus pavasariui ,sakė atsinešti 70lt.šeip kainuoja virš 200lt.tai apie 130lt kompensuos.Jokių už dyką.Ir namie jokių lakstimų su kojinėm,turėjom nuo praitų metų vidpadžius,tai liepė pagal juos nusipirkti tapkes.

QUOTE(SilvijaG @ 2006 11 29, 21:11)

Mane tai pritrenkia tokie pasisakymai

Vat taip ir augom, kad nebuvo pigaus kinietiško šlamšto, o fabrikai siūdavo avalynę pagal griežtus standartus. Galbūt ne tokius gražius, bet tikrai atitinkančius ortopedinius reikalavimus.
QUOTE(Ilganosė @ 2006 11 28, 19:23)
Aš tai šiaip šitą reikalą palikau beveik savieigai- supinatorių tikrai nededu, batukus, aišku, perku "pagal reikalavimus"- platokus, kietu užkulniu, lanksčiu paduku. Na, o draugė savo kleckutį vežė į Kauną, tik tiksliai negaliu pasakyti kur. Ten išmatuoja kojytę ir individualiai padaro batukus-tiek žieminius, tiek vasarinius. Beje-nemokamai, lygtai vieną porą pusmečiui.
"Ortopedijos technika" daro batus turintiems ortopedinių problemų