Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikučio pėdutė

QUOTE(jolančiukas @ 2006 12 09, 22:45)
nu kaip keista- o man teko su primagime lankytis pas ortopedą gan ilgai (bet ne dėl pilnapadystės) tai jau aš jos prisiklausinėjau bigsmile.gif
Vaikučių pėda formuojasi iki 3 metukų. Iki tokio amžiaus normalu kad vaikutis pilnapadis, vėliau reiktų susirūpinti 4u.gif

kiek as suprantu, butent iki 3m formuojasi pedute, ir dar imanoma padeti jai teisingai formuotis. o ar vaikas turi didesne ar mazesne ploksciapedyste, ortopedas nustato ir anksciau nei 3 metuku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperDuper @ 2006 12 12, 16:07)
kiek as suprantu, butent iki 3m formuojasi pedute, ir dar imanoma padeti jai teisingai formuotis. o ar vaikas turi didesne ar mazesne ploksciapedyste, ortopedas nustato ir anksciau nei 3 metuku 4u.gif

drinks_cheers.gif Būtent. Iki 3m pėdutė formuojasi intensyviausiai. Iki 7metų dar nesunkiai pasiduoda koregavimui rolleyes.gif .
Aš kažkada irgi galvojau irnesakyk.gif , kūdikiška pilnapadystė rolleyes.gif ... Gerai, kad vistik parodžiau nepilnų 2m ortopedui blink.gif . Pirma jo reakcija buvo ohmy.gif ohmy.gif , tai gydėm, gydėm, gydėm verysad.gif ... Jau 9metai ortopedo įskaitoj. Bet jau pastebėtas pagerėjimas thumbup.gif
Atsakyti
pas mus ta problema,mes pilnapadžiai.O suprasti gali iš to jei kojytės sukrite y vidų nuo kulniuku verysad.gif
Atsakyti
Kągi, prisiskaičiau aš čia, kad skliautas iki 3 metų turi susiformuoti ir nulėkiau su vaiku pas ortopedą. Jis man pasakė, kad taip, vaikas pilnapadis. Bet taip ir turi būti. Skliautas tik apie 5-7 metus susiformuoja. Be to, vaikui reikia būtinai leisti basam po namus lakstyti, nes taip geriau pėdos raumenys dirba, nei į batą įkišti. Ir supinatoriai tokio amžiaus vaikui nėra reikalingi. Tai dabar manęs sąžinė jau nebegrauš, kad vaikas namie su veltinukais, o ne kambariniais batukais bėgioja biggrin.gif
Atsakyti
viena kienezioterapeutė sakė, kad reikia žiūrėti ir į vaiko kulniukus - pilnapadžiai linkę pėdutes lenkti į vidų. Nerandu tiksliam apibūdinimui žodžio. (Čia kai žmogus batų kulnus nunešioja į vidų biggrin.gif )
Atsakyti
2m 1mėn vaikiukui davė siuntimą pas ortopedą, nes linkęs į plokščiapadystę. Na, vyras irgi linkęs.. g.gif Dėl viso pikto, nubėgsim pasikonsultuot, kad ramiau augtume ax.gif Taigi, parašysiu dar vieno ortopedo nuomonę apie tai po apsilankymo rolleyes.gif
Atsakyti
Taip, visu vaiku iki 3 metu formuojasi pedute, maniskiui beveik 3 ir jo dar formuojasi, visaS NORMOS RIBOSE, KAIP TIK NESANAI ESAM PABUVOJE PAS ORTOPEDA
Atsakyti
Pasiskaičiau čia jūsų pamąstymus, ir galvoju kiek mamų tiek nuomonių, tačiau ir aš pastebėjau kad mano mažylei linkusi kojitė į vidų suktis tik stengiuos į tai labai depresiškai nereguoti juk dar ji maža ir tos kojitės putlios nesuprasi čia, bet dėl batų tai visiškai pritariu nereikia taupyti at normalių brangių, nes vėliau dar brangiau gali viskas apseiti, į lauką perkam gerus batus, o namie su kojnėm lakstom ir kartais basom leidžiam kol visai kojitės nesušala, tai kaip seksis tokiau istorija dar nutyla mirksiukas.gif
Atsakyti
Gyveni žmogus ir mokaisi ..
Dėkui Visagalei Super Mamai, kad yra kur dūšią nuraminti ...
Pamatai, kad ne tavo vienos vaikučio padukai apvaloki ir ramiau pasidaro...
Dėkui mirksiukas.gif
Atsakyti
Na pas mus tokia pati bėdelė kaip ir pas jus. Senai pamačiau, kad dukrelė kojytes stato taip lyg į vidų, tai lėkėm net pas du ortopedus, tai vienas nieko blogo nematė, o kitas paskė, kad ne viskas gerai, bet ir nieko labai blogo, tik patarė nešioti supinatorius... Tai veikštom mes namučiuose su tapkutėm, kurių viduje supinatoriai, vakare palakstom basos... Na aš kaip ir jūs, tikiuosi, kad dukrelė tai išaugs ir nieko labai rimto nebus... Be to kiek man daktarai sakė, kad toks dalykas kaip plokščiapadystė yra dažniausiai paveldima, nors nei aš nei vyras tokie nesam...
Sėkmės visoms mamytės, o labiausiai leliukams, lai jūsų kojytės būna pačios tvirčiausios ir gražiausios... Viskas bus gerai... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(style @ 2007 04 16, 17:19)
Na pas mus tokia pati bėdelė kaip ir pas jus. Senai pamačiau, kad dukrelė kojytes stato taip lyg į vidų, tai lėkėm net pas du ortopedus, tai vienas nieko blogo nematė, o kitas paskė, kad ne viskas gerai, bet ir nieko labai blogo, tik patarė nešioti supinatorius... Tai veikštom mes namučiuose su tapkutėm, kurių viduje supinatoriai, vakare palakstom basos... Na aš kaip ir jūs, tikiuosi, kad dukrelė tai išaugs ir nieko labai rimto nebus... Be to kiek man daktarai sakė, kad toks dalykas kaip plokščiapadystė yra dažniausiai paveldima, nors nei aš nei vyras tokie nesam...
Sėkmės visoms mamytės, o labiausiai leliukams, lai jūsų kojytės būna pačios tvirčiausios ir gražiausios... Viskas bus gerai...  mirksiukas.gif

aciu Tau uz toki grazu palinkejima bigsmile.gif ir jums sveiku graziu peduciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes

Turiu ir as toki pat rupesteli- nors mano mazas dar maziukas, bet vat vyro gimineje yra ploksciapadziu (tame tarpe ir maniskis- negydytas ploksciapadis). Taip labai domina kaip galeciau pagelbeti savo kleckuciui.

Beje, kazkur skaiciau kad mazam vaikuciui reikia kuo daugiau duoti lakstyti basam- taip naturaliai yra mankstinami visi reikalingi vaiksciojimui raumenukai.
Is kur reikia dabar zinoti kas geriausia umn.gif
Iki siol taip ir darau- turim naturalios odos minkstas tapkutes su kuriomis lakstome namie. Vasara gal reiks ir pas gydytoja pasikonsultuoti... del sventos ramybes...
Atsakyti