Įkraunama...
Įkraunama...

Emigracija II

QUOTE(given444 @ 2013 10 14, 14:05)
vadinasi jus DE visai kitur sukates? nes kaip tik skaiciau kad DE yra lb blogai, krize net patiems vokieciams, darbo jega pinga, istrigo ypac tai, kad vokieciai orus - ir kad ir sudurdami nuo iki, net gedinasi prasyti pasalpu, kurios jiems teisetai priklauso.... cia gal nuo rajoni/miestu tokia padetis?  g.gif  g.gif

Kiek žinau, smarkiai apkarpytos pensijos (neaktualu), dėl darbo jėgos pigimo, tai turbūt tiesa irgi, mano atlyginimas nėra aukštas kaip DE, bet kadangi esu nekvalifikuota toje srityje, darbas sėdimas, ne fizinis, o pinigų man visiškai pakanka, tai kažkaip ir nesieškau nieko kito. Be to, dabar laukiuosi, tai tuoj atsiduosiu motinystei Žinote, kodėl vokiečiai skundžiasi? Nes jie anksčiau gyveno daug geriau (markių laikais), jie skundžiasi visur ir visada: jiems brangu už duoną mokėti vieną eurą iš savo poros tūkstančių uždirbamų, jiems brangu mokėti eurą su centais už litrą benzino, jiems brangu mokėti 100eur per mėnesį už vandnį, elektrą ir šildymą kartu sudėjus. Jie dejuoja. Aš ne. Gal todėl man čia labai gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2013 10 14, 12:28)
Byebyelondon, tik dabar pamaciau, jog jus gyvenate DE. Kaip ir as. Tikrai sutinku, kad nera ko lyginti su UK, kainos cia daug zemesnes, butu nuoma pigi ir tikrai ikandama dviese su vyru nuomotis patogu buta is dvieju algu. Be dar 10 zmoniu tuos paciuos namuos biggrin.gif  Maistas kainuoja centus, kuras na kaip visur panasiai (del maniskio darbo jam tekainuoja eura uz litra dekuidie biggrin.gif ), as irgi cia gyvendama su gailesciu stebiu ariancius UK. Ypac savo draugus - jaunus zmones, katik baigusius mokslus. O bet taciau, zmones masiskai emigruoja ir grizta vienetai, nors bene visi verkia, jog ilgisi Lietuvos ir mieliah gyventu ten. Vadinasi, UK ar kur kitur jiems yra geriau 4u.gif  Ir apie kokias skolas valstybei cia kalbeti.

Nors DE yra labai gera salis, bet visa sistema cia yra tokia, kad tipiniam lietuviui emigrantui atvaziavusiam su 300 euru ir privalanciam per savaite susirasti darba si salis visiskai netinka, ne taip cia viskas veikia. Uz tai ir vaziuoja zmones I Airijas ir Anglijas, nors ten atlyginimai mazesni nei DE, bet ta sistema labiau lietuvio emigranto tipazui pritaikyta. Didesniuose Vokietijos miestuose (o ten ir yra daugiausiai darbu) buta nuomai (arba kambari) yra sunkiau susirasti negu darba. Miunchene buto ieskojom 3 menesius. I vieno buto nuoma-100 pretendentu. Visu praso banko saskaitos israso, darbo sutarties, paskutiniu 3-iju menesiu pajamu irodymo, darbdavio telefono numerio. Netgi turint visus siuos dalykus dauguma duos buta pirmiau vokieciui, o ne emigrantui. Be kalbos buto susirasti praktiskai neimanoma. Gerai, kad mes turejom kur detis tuos 3 menesius, bet statistiniam lietuviu emigrantui tai taptu neiveikiama kliutimi. Dar Vokietijoj, ne taip kaip Anglijoj/Airijoj net prasciausiems darbams reikalauja ausbildung (3 metu ilgio mokslai), pvz. kasininkei. be vokieciu kalbos cia taip pat nieko nepadarysi, o ja mazai kas Lietuvoj moka. Taigi noriu pasakyti, kad Vokietija yra labai gera salis, kai visas sitas kliutis prasoki-susirandi buta, ismoksti kalba, gauni koki popiergali pagal kuri galetum dirbti. As cia atvaziavau pas vyra ir tik po keliu metu islaikytines/investavimo objekto gyvenimo pradejau generuoti pajamas, jei buciau atvaziavus na ura ieskoti darbo tusciom kisenem man iskart butu buve kapiec.
Atsakyti
Byebyelondon, taip, tokia realybe Vokietijoje, pati puikiai zinau. Ne cia na ura gyvenimo ieskoti, tikrai. Bet gyventi cia gera, bent jau man smile.gif
Atsakyti
Beprasmiska diskusija, jei visi mato tik juoda ir balta ir tokius dalykus lygina. Nezinau is kokio 'socialinio sluoksnio' esat, bet dievazi, nepazistu nei vieno gyvenancio, kad ir Londone, su 3-10 kambarioku, niekur nelendanciu ir nieko sau negalincio leisti (nes taupo ar neuzdirba), zmogaus. Protongi ir darbstus visur tures gyvenima aprupinta ar tai Lietuva, ar kitas pasaulio kampas. Juokinga kad visgi niekas nenori pripazinti, jog didele dalis saliu, i kurias suplusta Lietuviai emigrantai, yra ( na nenuneigsit niekaip) labiau issivysciusios salys, galincios pasiulyt (priklauso nuo zmogaus) daug daugiau. Negrazu 'varyti' ant salies is kurios esi kiles, bet ir kitai pusei reiktu buti siek tiek savikritiskai ir pagaliau garsiai pripazinti kai kurias opias Lietuvos problemas.
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 14, 10:39)
KAAA?  lotuliukas.gif  UK minimalus valandinis mokestis yra 6 svarai ( cia uz ziauriai sunku fizini darba, kuri dirbsite kruvinomis rankomis), normalus vidutinio dydzio kavos puodelis starbuckse apie 3 svarus. Kur cia tie 3-10 puodeliu jums telpa? Cia jeigu namie darai?  lotuliukas.gif O pvz. traukinio bilietas is vieno miesto I kita UK gali kainuoti daugiau, nei valstybine pensija  biggrin.gif Del benzino kainu nesu tikra, bet Uzkalnio knygoj rase, kad ji yra viena is brangiausiu pasaulyje.

O čia tema išskirtinai apie emigraciją į Uk ir Londoną? Yra gi ir kitur gyvenančių.
Paklausė apie pramogas ir ką sau gali leisti, tai ir palyginau.

Tik nemanau, jog tai patys svarbiausi dalykai gyvenime, užsidirbti galima ir ant lietuvos, daugiau, mažiau, bet galima. Man asmeniškai pasidėjo paskutinis taškas apsisprendžiant, tai nebematymas perspektyvos. Ar akinius užsikabink, ar binoklį pasiimk, dairykis nesidairius, na nebeįžvelgiau prasmės, jokios, nei kažką planuoti, nei vystyti toliau tai, ką veikiau.
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2013 10 14, 00:33)
Pati UK negyvenau ir tai butu paskutine vieta zemeje, kur noreciau gyventi, taigi i klausimus neatsakysiu, bet kiek mano draugu isvaziave, visi svaigsta, kaip noretu grizti i Lietuva, kaip pasiilgsta visu, kaip jauciasi cia geriau, bet... Kalbos lieka kalbom, o galimybes galimybem ir realiai niekas negrizta. Vadinasi, gyvena vis delto zymiai patogiau nei gyventu (gyveno) Lietuvoje.

Apskritai cia diskusija i lankas nuklydo, nes jeigu diskutuotume apskritai apie emigracija, tai as diskutuociau kitu kampu ir man tiesa sakant tu lietuviu, susispaudusiu namely po 10-15 irgi gaila ir net sakyciau juokinga, taciau as tik sureagavau i ale "skola valstybei", ka laikau visiska nesamone, ir truputi nukrypom smile.gif

Aš pati gyvenu UK, mano daugybė draugų ten, bet niekas negyvena taip, kaip jūs aprašėte. Aš su šeima gyenu trijų miegamųjų name, be jokių kitų pašalinių žmonių. Dirbu darbą pagal profesiją, ir kažkaip tarp mano draugų nėra nė vieno, kuris svaigtų, kaip nori į LT. Visi kaifuoja (nors vienas gal ir grįžtų, nes vienišas jaučiasi, bet čia labiau jo nei šalies problema).
Atsakyti
As emigranciu is UK paskutines zinutes kaip anekdotus perskaiciau biggrin.gif Vaje vaje, forume visi uzsienio lietuviai dirba pagal specialybes, gyvena dideliuose butuose, leidzia sau ka tik nori, tik kodel tu pasiturinciuju, puikiai gyvenanciu lietuviu numyleti rajonai UK i bomzynus panasus, po kuriuos vaikscioja skarmalais apsirede su Iceland maiseliais biggrin.gif idomu kodel apart ryanair'o nei vienas vezejas londono marsrutu neissilaiko biggrin.gif cia turbut viskas is to gero lietuviu gyvenimo. Ir jie matot ne tik kad patys taip negyvena, bet ir taip gyvenanciu nepazista biggrin.gif O metu hitu skelbiu fraze, kad gerbiamoji forumiete nepazista nei vieno lietuvio, besidalinancio busta, kai Londone absoliuti dauguma vidutines klases gyvena shared accommodation, iskaitant anglus, nekalbant apie zemiausio lygio darbus dirbancius lietuvius:D Uoj pralinksminot, daaaar biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo byebyelondon: 15 spalio 2013 - 00:30
QUOTE(laukianti29 @ 2013 10 14, 23:16)
Aš pati gyvenu UK, mano daugybė draugų ten, bet niekas negyvena taip, kaip jūs aprašėte. Aš su šeima gyenu trijų miegamųjų name, be jokių kitų pašalinių žmonių. Dirbu darbą pagal profesiją, ir kažkaip tarp mano draugų nėra nė vieno, kuris svaigtų, kaip nori į LT. Visi kaifuoja (nors vienas gal ir grįžtų, nes vienišas jaučiasi, bet čia labiau jo nei šalies problema).

Saunu, dzkaugiuosi uz jus 4u.gif Bet tikrai labai keista, jei nepazistate ne vieno, besidalijancio butu/namu su kitais zmonemis smile.gif Mano draugu tarpe tokia yra tik viena seima, visi kiti gyvena kaip silkes statineje. Bet mano aplinka dar itin jauna (mazdaug apie 23m visiems), todel galbut
jie dar "nedaauge" iki darbu pagal slecialybes, namu, transporto islaikymo ir t.t. Jusu aplinka kitokia smile.gif
Atsakyti
Pasisakysiu ir aš kaip buvusi emigrantė biggrin.gif NIEKADA negyvenau "bendrabučiuose", NIEKADA negyvenau "bomžynuose". Taip dirbau daug ir sunkiai. Taip kiekvienam žingsnyje jaučiau, kad esu emigrantė, nors toje šalį buvo labai garsiai rėkiama, kad esame visi lygūs. Grįžau į Lietuvą ir čia per ne pilnus du metus susikūriau tai ko nepavyko susikurti būnant ten per šešis. Tačiau, turiu draugų, labai artimų draugų, kurie ten gyvena dirba darbus pagal profesija, mokasi paskolas už savo namus. Ir tikrai gyvena laimingai Tiesiog manau žmogus jaučiasi gerai ir laimingas, ten kur randa save mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(-Juodre- @ 2013 10 15, 09:37)
Tačiau, turiu draugų, labai artimų draugų, kurie ten gyvena dirba darbus pagal profesija, mokasi paskolas už savo namus. Ir tikrai gyvena laimingai Tiesiog manau žmogus jaučiasi gerai ir laimingas, ten kur randa save  mirksiukas.gif

Tai aišku, kad dirba pagal profesijas-virėjai, barmenai, pardavėjai, kambarinės, vairuotojai, kokie prie statybų dažytojai, tinkuotojai, dėl to niekas ir neprieštarauja. Bet čia gal daugiau kalbama apie kitas profesijas, kiek iš jų dirba ekonomistais, vadovais ( kambarinių prižiūrėtojos nelaikau vadove) teisininkais, advokatais, aplinkos apsaugos spec., policijoje tyrėjais ir t.t. Kiek????
Pagal tokias profesijas tikėtina, kad dirbs dabartinis jaunimas, kurie studijuoja jau užsienyje, kurie jau mokės įsitvirtinti, siekti karjeros ten, bet šių dienų emigrantai, tai sutikit, dauguma, absoliuti dauguma yra sunkiai ir juodą darbą dirbantys žmonės ir tik vienetai yra kažką pasiekę aukščiau.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 10 15, 10:06)
Tai aišku, kad dirba pagal profesijas-virėjai, barmenai, pardavėjai, kambarinės, vairuotojai, kokie prie statybų dažytojai, tinkuotojai, dėl to niekas ir neprieštarauja. Bet čia gal daugiau kalbama apie kitas profesijas, kiek iš jų dirba ekonomistais, vadovais ( kambarinių prižiūrėtojos nelaikau vadove) teisininkais, advokatais, aplinkos apsaugos spec., policijoje tyrėjais ir t.t. Kiek????
Pagal tokias profesijas tikėtina, kad dirbs dabartinis jaunimas, kurie studijuoja jau užsienyje, kurie jau mokės įsitvirtinti, siekti karjeros ten,  bet šių dienų emigrantai, tai sutikit, dauguma, absoliuti dauguma yra sunkiai ir juodą darbą dirbantys žmonės ir tik vienetai yra kažką pasiekę aukščiau.

KAI KALBAM APIE EMIGRACIJA,AS visada noriu kalbeti butent apie paprastus zmones kurie gyvena cia ir dabar,( ateities kartos tegul lieka ateiciai,karjeristams protuoliams ,nesigincysiu turbut visur gerai),man idomu butent kaip gyvena sesele cia ir sesele kazkur pvz Uk,vairuotojas cia ir ten,idomu (Man) stebeti kaip pasikeicia gyvenimas paprastu zmoniu kurie emigruoja.
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 15, 00:19)
su Iceland maiseliais biggrin.gif

lotuliukas.gif laugh.gif
Uzmuse sitas
Atsakyti