Įkraunama...
Įkraunama...

Emigracija II

QUOTE(chelsey @ 2013 10 14, 20:00)
emigrantai, yra ( na nenuneigsit niekaip) labiau issivysciusios salys, galincios pasiulyt (priklauso nuo zmogaus) daug daugiau. Negrazu 'varyti' ant salies is kurios esi kiles, bet ir kitai pusei reiktu buti siek tiek savikritiskai ir pagaliau garsiai pripazinti kai kurias opias Lietuvos problemas.

postas labai idomiai skamba. pati pasakei: salis gali pasiulyti. tai suprantama. bet ar emigrantas suvokia, kad salis jam siulo, ir tai jis atvaziuoja jau ant svetimo gero... bet ne, emigrantas daznai to nesuvokia, nes persisukes i lietuva, vro, dergia ant jos. deja, kazkada ir vokietija/airija buvo skurdziai vargana (ir vokietes po plyta nese kad atstatyt sumbombarduotus miestus...) taip, kad kraujo/vargo/prakaito islieta daug anksciau, kad dabar emigrantai galetu dziaugtis svetimu gerbuviu.
todel ir pikta yra tai, kad esti toks elementarus logikos nebuvimas. kiekviena salis turi savo kelia, etapa susikiurti geresni gyvenima, ir tiek.
dergti ant lietuvos kad ji ant smugio nera tokia pati kaip anglija, pranc, ar vokietija, ar sveiciarija - nu kam on, tai net istorijos ,vadinasi, nesimokyta.
Papildyta:
QUOTE(meletu @ 2013 10 14, 20:15)

Tik nemanau, jog tai patys svarbiausi dalykai gyvenime, užsidirbti galima ir ant lietuvos, daugiau, mažiau, bet galima. Man asmeniškai pasidėjo paskutinis taškas apsisprendžiant, tai nebematymas perspektyvos. Ar akinius užsikabink, ar binoklį pasiimk, dairykis nesidairius, na nebeįžvelgiau prasmės, jokios, nei kažką planuoti, nei vystyti toliau tai, ką veikiau.

bet cia vadinasi irgi problema ne salies, o zmogaus. kitam lietuvoje pilna ko veikti, ypac gabiam, perspektyviam, skaiciau vakar straipsny, kad tie kurie isgrsita gyventi lietuvoje - tai kaip tik labai idomi salis, pilna erdviu veiklu, niekas nepadaryta iki galo, eik ir daryk.
del tu socialines veiklos as uzsienio niekad nenorejau rinktis. pasakyk man kaip REALIAI emigrantas svetimoj saly gali ryskiai itakoti ten esanti soc gyvenima, virsmus? - ne savo lietuviu iseivijos bendruomenele - bet platesniu mastu? del kiekvieno protesto, skundo, jam bus atsakyta: nepatinka, eik is kur atvykes....
NO irgi jauciasi toks poziuris i lietuvius...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 10 15, 10:25)
tai jis atvaziuoja jau ant svetimo gero..

Aha, "lietuva lietuviam", "vokietija vokieciam", "anglija anglam" ir t.t. Sedekit visi savo salyse, nebandykit kitur isvaziuot ir pas save nieko nepriimkit. nono.gif Tu nacionaliste, given? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 10 15, 09:06)
Tai aišku, kad dirba pagal profesijas-virėjai, barmenai, pardavėjai, kambarinės, vairuotojai, kokie prie statybų dažytojai, tinkuotojai, dėl to niekas ir neprieštarauja. Bet čia gal daugiau kalbama apie kitas profesijas, kiek iš jų dirba ekonomistais, vadovais ( kambarinių prižiūrėtojos nelaikau vadove) teisininkais, advokatais, aplinkos apsaugos spec., policijoje tyrėjais ir t.t. Kiek????
Pagal tokias profesijas tikėtina, kad dirbs dabartinis jaunimas, kurie studijuoja jau užsienyje, kurie jau mokės įsitvirtinti, siekti karjeros ten,  bet šių dienų emigrantai, tai sutikit, dauguma, absoliuti dauguma yra sunkiai ir juodą darbą dirbantys žmonės ir tik vienetai yra kažką pasiekę aukščiau.

Mano draugė vyriausia buhalterė nekilnojamo turto ir statybų įmonėje. Kita draugė dizainerė namų ir interjero įmonėje. Jos vyras projektų vadovas siuntų ir pervežimų įmonėje. Mano klasiokė reklamos dizainerė reklamos įmonėje, aš pati dirbau pamainos vedėja amerikiečių restorane (vadovaujantis darbas biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(-Juodre- @ 2013 10 15, 12:54)
Mano draugė vyriausia buhalterė nekilnojamo turto ir statybų įmonėje. Kita draugė dizainerė namų ir interjero įmonėje. Jos vyras projektų vadovas siuntų ir pervežimų įmonėje. Mano klasiokė reklamos dizainerė reklamos įmonėje, aš pati dirbau pamainos vedėja amerikiečių restorane (vadovaujantis darbas  biggrin.gif )

galiu pratest: mano drauges/pazystamos lietuves - mokytoja, fizioterapeute, aukstosios mokyklos destytoja, stomatologe, mokesciu inspektore. As pati koncertuojanti muzikante. Ir visos esam tikrai nebe jaunikles (40 ir daugiau). rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2013 10 15, 03:00)
Saunu, dzkaugiuosi uz jus 4u.gif  Bet tikrai labai keista, jei nepazistate ne vieno, besidalijancio butu/namu su kitais zmonemis smile.gif  Mano draugu tarpe tokia yra tik viena seima, visi kiti gyvena kaip silkes statineje. Bet mano aplinka dar itin jauna (mazdaug apie 23m visiems), todel galbut
jie dar "nedaauge" iki darbu pagal slecialybes, namu, transporto islaikymo ir t.t. Jusu aplinka kitokia smile.gif

Na, maniškiai visi vyresni, arti 30-ies ir daugiau - gal dėl to daugiau pasiekę? Aišku, kad aplinka mano panaši į mane, sunkiai įsivaizduoju su santcehniku diskutuojančią apie man rūpimus dalykus (aišku, būna išimčių).

ByebyeLondon, kaip jums sunku patikėti, kad kažkas gyvena kitaip, nei jūs įsivaizduojate biggrin.gif Ir beje, turiu magistro laipsnį, kuris man ir atvėrė UK rinkos duris ir sėkmingai pagal specą dirbu, ne padavėja, statybininke etc.
Atsakyti
QUOTE(-Juodre- @ 2013 10 15, 13:54)
Mano draugė vyriausia buhalterė nekilnojamo turto ir statybų įmonėje. Kita draugė dizainerė namų ir interjero įmonėje. Jos vyras projektų vadovas siuntų ir pervežimų įmonėje. Mano klasiokė reklamos dizainerė reklamos įmonėje, aš pati dirbau pamainos vedėja amerikiečių restorane (vadovaujantis darbas  biggrin.gif )

QUOTE(Bernsteine @ 2013 10 15, 14:03)
galiu pratest: mano drauges/pazystamos lietuves - mokytoja, fizioterapeute, aukstosios mokyklos destytoja, stomatologe, mokesciu inspektore. As pati koncertuojanti muzikante. Ir visos esam tikrai nebe jaunikles (40 ir daugiau).  rolleyes.gif

Pasvaikim ir praeis. biggrin.gif Tikriausiai nėra šeimos , kad nebūtų kažkas išvažiavę iš aplinkinių, giminių, artimųjų, šiaip pažįstamų rato ir kiek iš jų dirba šitus išvardintus darbus? O čia bac VISI pažįstami tik tokiuose darbuose. Aš sutinku , kad gali būti vienas kitas, ir būna, bet čia VISI, dar trūksta tik patvirtinti, kad iš vis nežinot nei vieno savo aplinkoje , kad emigravę kokia kambarine ar apelsinų lauke dirbų, gal net negirdėjot, kad tokių yra. biggrin.gif
Aš irgi žinau , kad buhaltere dirba Švedijoje, bet jinai emigravo seniai, prie kokius 15 m. ten iš naujo mokėsi, kursai ir visa kita, dar žinau, kur dirba kaip ir teisinį-vertėjo darbą teismuose, atstovauja-vertėjauja lietuviams, kai nusiklatas ir būna suimti. Bet tai yra vienetai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 15 spalio 2013 - 13:18
Aimeja, ne, mano sesuo FR dirba padavėja, nes dar kalbą mokosi, bet gyvena irgi su draugu vieni nuomojamam bute smile.gif Šie komentarai apie "geresnius" darbus buvo atsakas į tą "visi lietuviai bomžynuose gyvena būriais". Tai vat taip nėra smile.gif
Va ką tik draugas gavo ITšniko darbą Osle. Žodžiu, normaliai tiems lietuviams užsieny:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukianti29: 15 spalio 2013 - 13:15
QUOTE(Aimeja @ 2013 10 15, 13:12)
Pasvaikim ir praeis.  biggrin.gif Tikriausiai nėra šeimos , kad nebūtų kažkas išvažiavę iš aplinkinių, giminių, artimųjų, šiaip pažįstamų rato ir kiek iš jų dirba šitus išvardintus darbus? O čia bac. VISI pažįstami tik tokiuose daruose. A

Kur aš sakiau, kad VISI sakiau tik, kad NE VISI dirba juodus darbus. Yra ir turinčių gerus darbus. Pati turėjau gana neblogą, bet grįžau į Lietuvą ir turiu šimteriopai geresnį. Neširskit taip vien dėl to, kad jums geresnio darbo gauti nepavyko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(-Juodre- @ 2013 10 15, 13:54)

Esu dirbusi restoranuose UK. Pamainos vedeja restorane (supervisor) tai yra ta pati purvinas lekstes tampanti padaveja, tik priziurinti dar kelis padavejus ir gaunanti vos vos daugiau uz padaveja. Ofise darbo pas supervisor's praktiskai nera (labai mazai), viskas ant koju, fizinis darbas. Daug padaveju atsisakydavo tapti supervisor'iais, nes moka vos ne tiek pat kaip padavejui o atsakomybe nesi ne tik uz save, bet ir uz kitus padavejus. Sita darba 95% dirba emigrantai is rytu europos, jokiu igudziu nereikia, pradirbai kelis metus padaveja-buk supervisor'e. Bet restoranuose UK retas kuris ilgai pratempia, nes ten tikras pragaras. Tik dabar, kai darbu UK visai nera, gal kitaip...

Tai rasau ne del to, kad kazka pazeminciau ar pagieza islieciau, o del to, kad man gaila ziureti kaip lietuviai nezinodami apie ka eina kalba pasiduoda skambiom frazem ir galvoja koks uzsienyje yra rojus. Vat taip ir yra pudrinamos smegenys.
Atsakyti
aj, tai va kame reikalas - jums sunku patikėti, kad kažkam labiau pasisekė nei jums? Na, pavydas neigiamą energiją turintis jausmas, pamėginkit išsivaduot - pasijusit geriau.
Atsakyti
QUOTE(-Juodre- @ 2013 10 15, 14:15)
Neširskit taip vien dėl to, kad jums geresnio darbo gauti nepavyko  mirksiukas.gif

Prasneko nuostabu darba turincioji, kurio niekas UK apart lenko, bulgaro ir rumuno neima lotuliukas.gif Gali eik tu I tokia tema, kur diskutuotu tie, kas nepazista tavo darbines srities UK, nes tikrai juokingai atrodai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 10 15, 13:12)
Pasvaikim ir praeis.  biggrin.gif Tikriausiai nėra šeimos , kad nebūtų kažkas išvažiavę iš aplinkinių, giminių, artimųjų, šiaip pažįstamų rato ir kiek iš jų dirba šitus išvardintus darbus? O čia bac. VISI pažįstami tik tokiuose daruose. A

Aimeja, niekas ir nesvaigsta. Mano draugai VISI dirba tokiuose darbuose. Nu ir ka dabar man daryt, jei as kitokiu pazystamu neturiu? mastau.gif
Atsakyti