Įkraunama...
Įkraunama...

Emigracija II

QUOTE(peteliuske @ 2013 12 03, 19:43)
Sveikutes,

Sakykit, kaip galima butu pigiai pervesti pinigus is uzsienio i LT saskaita?

opal transfer
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 10 17, 20:11)
yra gi kiekvieno skirtingi tikslai...ir siekiai. vieni nori numirt lietuvoj, savo zemelj, salia brangiu zmoniu, kiti nori numirti australijoj.

Emigracija ar ne, manau, kad visu zmoniu tikslas nera kazkur ar kazkaip numirt ("varau i Anglija, ten giminaiciai sako fainiau mirt"). Kaip bebutu keista, zmones galvoja kaip gyvent ir isgyvent. O jau kai paskutinioji griebs uz rankos, tai turbut labai vienodai rodys, kur cia mirsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biziukas: 05 gruodžio 2013 - 02:40
nu jo prisiskaiciau cia biggrin.gif as visai tikiu,kad kur Londone ir gyvena susigrude po 12,nes ten kaineles ir saves issilaikymas tai .. niekada uz tai ir nenorejau ten gyvent.. mano aplinkoj lietuviai visi nuomojas arba butus arba namus. Nei vieno nezinau gyvenancio susigrudusiu.. dvi moteriskes gavo kouncilinius butu naujuose namuose ir jau pradejo juos issipirkinet kurie dar po keletos metu bus teisiskai priklausantys joms. o kur dirba? fabrike,nu ir ka? laimingos bobikes,viska sau leidzia,keliauja po du kart i metus,vazineja su geriausiom masinom ir taip taip cia fabrikiniai kaip megsta sakyt. mano mamukas irgi dirba fabrike,gavo buta is kouncilo nauju namu rajone,pasidare remonta kaip norejo,susipirko baldus..beliko keli metai ir taipogi prades su isperkamaja nuoma ir nekilnojamasis turtas bus jos.. cia blogai? As pati dirbau visur ir fabrike ir ofise ir net ligoninej,mokausi universitete teismo medicina,vasara atliksiu praktika policijoj kartu su CSI kriminalistais. Mano teta dirba ofise,kita drauge vadofone telefonu atstovybej. Tiesa mes negyvenam londone ,toli nuo jo,mielam miestelyje tarp kalnu. Ir zinot nesiilgiu lietuvos.. buvau grizus ir vaziavau ten su asarom,galvoju va pagaliau ir nusivyliau,oi kaip nusivyliau..pasitiko pikti zvilgsniai,siaubingas aptarnavimas,banke ,kai ejau issikeist pinigu kaip teske vos sugaudziau..ar griziu? ne,net ir ant senatves negriziu,nes,kai uzsidirbsiu pensija as puikiai cia isgyvensiu,matytume bobulytes cia.. ne tai,kad musu vargses senutes ir senuciai..nuo kruopos iki kruopos.. cia senoliai megaujas gyvenimu..keliauja,sopinas,anukus augina,maciau pabuose sedi alaus atsigeria po bokala ir nei vieno susiraukusio.. galeciau vardint ir vardint,bet as cia esu laiminga,pameciau daugybe kompleksu kurie lietuvoje buvo man ikalti,esu stora (nors niekada nebuvau,esu apvalesne ir tiek) tokia anokia.. o cia,cia laisve.. ir,kai atsipalaidavau netyciom isvis kuno linijos isgrazejo.. ne dekui... grizt atgal.. net atostogom..nepykit,bet tiesa yra baisi,yra tiesa viena ,kad kad ir kaip bus blogai anglijoj (ekonomikos prasme),bet lietuvoj visa laika bus blogiau. cia ir uzbaigsiu.
Atsakyti
Pritariu charizmai 100procentu.Ka tik kalbejau su savo drauge,gyvenancia Londone.Sako prisipirkom Lituanikoj visokio maisto,kumpeliu,desru,krutineliu ir t.t.,prisikrovem du didelius maisus uz 50 pinigu.Dieve mano,kaiek as galiu prisikrauti uz musiskiu 50 pinigu,jei pirkciau tokius pacius gerus produktus.Puse mazo maiselio ir 50 Lt nera.Aisku,jei pirksiu miltu,kruopu,batono,tai ir as nesciau du maisus.Dar vienas pvz.Jei jie gauna 1000,tai uz kura 20 ltr sumoka kur tai 30pinigu,o as isipilus toki pat kuro kieki sumoku beveik 100Lt.Tai va,jie su 30 svaru lyg dar ir nepraeme to 1000,o man jau beliko tik 900.Ir t.t. ir t.t.Ir ne tik pinigai,jie ten,svetimoj saly,jauciasi geriau.
Atsakyti
su bendradarbem prakalbom apie eurą,pasiskaičiavom kiek gausim,pradėjom juoktis,nors tas juokas pro ašaras,o kur dar nuolatinė baimė,kad dėl žaliavų ar mokesčių pabrangimo atleis iš darbo bet kada
Atsakyti
QUOTE(zauke @ 2013 12 08, 08:49)
Pritariu charizmai 100procentu.Ka tik kalbejau su savo drauge,gyvenancia Londone.Sako prisipirkom Lituanikoj visokio maisto,kumpeliu,desru,krutineliu ir t.t.,prisikrovem du didelius maisus uz 50 pinigu.Dieve mano,kaiek as galiu prisikrauti uz musiskiu 50 pinigu,jei pirkciau tokius pacius gerus produktus.Puse mazo maiselio ir 50 Lt nera.Aisku,jei pirksiu miltu,kruopu,batono,tai ir as nesciau du maisus.Dar vienas pvz.Jei jie gauna 1000,tai uz kura 20 ltr sumoka kur tai 30pinigu,o as isipilus toki pat kuro kieki sumoku beveik 100Lt.Tai va,jie su 30 svaru lyg dar ir nepraeme to 1000,o man jau beliko tik 900.Ir t.t. ir t.t.Ir ne tik pinigai,jie ten,svetimoj saly,jauciasi geriau.

drinks_cheers.gif mes LT kai buvom, tai uz 200 pinigu, kelis maishiukus ishsineshem... cia, uz 200 pinigu, as visa bagazine pripildau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rashkyte: 08 gruodžio 2013 - 20:57
vava pagaliau cia moteriskes pavartojo pinigu skaiciavimo vieneta:vienas pinigelis. Kaip as vienai moteriskiai bandziau isaiskint,kai ji man staugt pradejo,vaje kaip ten brangu pas jus,as jai ir sakau nekeisk i litus tu imk 1000 minimalu atlyginima lietuvoj ir anglijoj. dabar uz 20 pinigeliu nueik i lidla ir grizi su maisais sulciu,mesos,darzoviu ir vaisiu,ir uz tuos pacius 20 pinigeliu nueik i lietuvos parduotuve ka tu uz juos parsinesi? Jei lyginant,kad cia 2litrai pieno 1pinigelis,o lt kiek?? sviesto 250g berods normalaus nesudyto 1pinigelis ten berods ir 10 centu,o lietuvoj kiek,jei nepirksim riebalu misinio o tikra sviesta berods 5pinigeliai jajavascript:emoticon(':bigsmile:')u? bigsmile.gif imkim higienos prekes geriausi plauku dazai loreal imkim kur cia kainuos 5pinigeliai as kiek pamenu lietuvoj 48pinigeliai ar ne taip? plauku sampunai garnier,swarckof cia visur praktiskai vienas pinigelis,dantu pasta vienas pinigelis,o lietuvoj? sampuno kainas kai pamaciau 10 pinigeliu,pasta 6-7 pinigeliai.. tai ar yra ka lygint? dabar vandens saskaita mes mokam apie 30pinigeliu i menesi,bet vandeni pili pili nes nera skaitliuku ir toliau pili kiek nori,o lietuvoj? ziuri,skaiciuoji kiek pili.IR TURINT OMENY,KAD CIA IR TEN TU GYVENI IS TU PACIU 1000 PINIGELIU. Jeigu as budama malalietka ir kol dirbau,kol neisejau i studijas,as is savo algos viska sau leidau ir isskrist i ibiza,ir nusipirkt kompa,nauja telefona,rubus,paseliot su draugais..ar leisciau sau ta pati lietuvoje? ir galu gale kas mane malalietka i darba priiimtu toki koki as dirbau cia? Kai mano mama sako,man jau geriau dirbt fabrike,nei,kai buvau lt ale versla savo turejau,o zmones su tavim nesiskaito irgi,kad pinigo daugiau turet ariau kaip arklys. Bet cia sako as laisva,su manim zmones skaitosi ir yra malonus,pinigo vis tiek bus,o jei prarasiu darba visos garantijos,is buto nieks neismes ir pan. Aisku imkim ir tai,kad pirmieji 10men buvo sunkus,bet po to mes tiek visko turim,ko tarkim lietuvoj per turbut gerus 5metus ir daugiau neturetume.Ir taip as ir dirbau fabrike ir kepykloj ir ko tik nedariau,bet visur i mane ziurejo su pagarba,nes as dirbu ir dirbu stropiai ir man tu pinigeliu pakako per akis,po to pastebejo vienoj vietoj pakele pareigose,kol galu gale isejau i mokslus.Kitaip tariant nieko ant lekstutes iskart negausi,tikrai ne. Bet deja anglijoj sunkiu darbu gali viska gaut greiciau,o lietuvoj gali art ir art,ale spyga taukuota vis tiek bigsmile.gif
As nieko nesakau dabar turbut tie kurie atvaziuoja tik taupymui ir pinigu siuntimui atgal taip ne kas,nebera tiap kaip anksciau,dirbi daug,sau neleido nieko,gyveni susispaudes. Bet jei,kai galu gale viskas daknisa savoj salyje ir nusprendi isvaziuot gyvent,bet gyvent pilnaverti gyvenima,o ne taupyt,tai nera ka ir kalbet.Cia yra laisve,cia sistema padaryta zmogui ir del zmogaus,o ne pries ji, niekada neteko pasijaust ,kad va as emigrante,ar va i mane ziuri kaip i imigrante. Kiek kartu man buvo iskilus problema,bet dazniausiai ir padedavo tas pats anglas,o ne tautietis,tautieciai cia mus suspejo tik isdurt parduodami suluzusia masina,mato bobikes neismano,tai eik pardavinek lenkui,rusui,kodel savam? na cia atskira tema.
Bet visumoj,merginos,as pasakysiu taip man yra kartelis zinot koks? Kad gal ir noretum gyvent savo gimtoj salyje,leist ten saknis,bet ne tik,kad tam salygos nesudarytos , o ypatingai jos nesudarytos jaunam zmogui,bet ir musu tauta pasidare jau visiski astriadanciai.. su kokia laime ir asarom akyse as vaziavau pirma karta i lietuva,ir kaip as nusivyliau kaip as norejau atgal NAMO.Kur ejau ten apreke,atsiprasai,kad netycia prisilietei tai dar paziuri kaip i debilka,atsimenu duonos skyriuj norejau i anglije parvezt duonytes tikros,lipa per galvas stumdosi,CIA TO NERA.Mano namai dabar jau yra cia. oi dabar atsiras sakys,tingine esi,ir lietuvoj ta pati gali turet.. ne tikrai ne,be pazistamu as i policijos pajegas neisitvirtinciau, o ir atlyginimai nera ka lyginti ir siaip budama 18 dirbau toki darba,kurio lietuvoj ir su auksutoju negausi..liudna,bet taip yra.. ir kas baisiausia pokyciu lietuvoje nesimato,viskas tik baisyn. aisku savo zeme myliu ir mylesiu,nes ten as gimiau,bet niekuo gyvu negriziu,nes deja mediai ir zalia zole manes neismaitins.Na,o dabar galit uzmetyt akmenim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(charizsma @ 2013 12 08, 21:46)
vava pagaliau cia moteriskes pavartojo pinigu skaiciavimo vieneta:vienas pinigelis. Kaip as vienai moteriskiai bandziau isaiskint,kai ji man staugt pradejo,vaje kaip ten brangu pas jus,as jai ir sakau nekeisk i litus tu imk 1000 minimalu atlyginima lietuvoj ir anglijoj. dabar uz 20 pinigeliu nueik i lidla ir grizi su maisais sulciu,mesos,darzoviu ir vaisiu,ir uz tuos pacius 20 pinigeliu nueik i lietuvos parduotuve ka tu uz juos parsinesi? Jei lyginant,kad cia 2litrai pieno 1pinigelis,o lt kiek?? sviesto 250g berods normalaus nesudyto 1pinigelis ten berods ir 10 centu,o lietuvoj kiek,jei nepirksim riebalu misinio o tikra sviesta berods 5pinigeliai jajavascript:emoticon(':bigsmile:')u? bigsmile.gif imkim higienos prekes geriausi plauku dazai loreal imkim kur cia kainuos 5pinigeliai as kiek pamenu lietuvoj 48pinigeliai ar ne taip? plauku sampunai garnier,swarckof cia visur praktiskai vienas pinigelis,dantu pasta vienas pinigelis,o lietuvoj? sampuno kainas kai pamaciau 10 pinigeliu,pasta 6-7 pinigeliai.. tai ar yra ka lygint? dabar vandens saskaita mes mokam apie 30pinigeliu i menesi,bet vandeni pili pili nes nera skaitliuku ir toliau pili kiek nori,o lietuvoj? ziuri,skaiciuoji kiek pili.IR TURINT OMENY,KAD CIA IR TEN TU GYVENI IS TU PACIU 1000 PINIGELIU. Jeigu as budama malalietka ir kol dirbau,kol neisejau i studijas,as is savo algos viska sau leidau ir isskrist i ibiza,ir nusipirkt kompa,nauja telefona,rubus,paseliot su draugais..ar leisciau sau ta pati lietuvoje? ir galu gale kas mane malalietka i darba priiimtu toki koki as dirbau cia? Kai mano mama sako,man jau geriau dirbt fabrike,nei,kai buvau lt ale versla savo turejau,o zmones su tavim nesiskaito irgi,kad pinigo daugiau turet ariau kaip arklys. Bet cia sako as laisva,su manim zmones skaitosi ir yra malonus,pinigo vis tiek bus,o jei prarasiu darba visos garantijos,is buto nieks neismes ir pan. Aisku imkim ir tai,kad pirmieji 10men buvo sunkus,bet po to mes tiek visko turim,ko tarkim lietuvoj per turbut gerus 5metus ir daugiau neturetume.Ir taip as ir dirbau fabrike ir kepykloj ir ko tik nedariau,bet visur i mane ziurejo su pagarba,nes as dirbu ir dirbu stropiai ir man tu pinigeliu pakako per akis,po to pastebejo vienoj vietoj pakele pareigose,kol galu gale isejau i mokslus.Kitaip tariant nieko ant lekstutes iskart negausi,tikrai ne. Bet deja anglijoj sunkiu darbu gali viska gaut greiciau,o lietuvoj gali art ir art,ale spyga taukuota vis tiek bigsmile.gif
As nieko nesakau dabar turbut tie kurie atvaziuoja tik taupymui ir pinigu siuntimui atgal taip ne kas,nebera tiap kaip anksciau,dirbi daug,sau neleido nieko,gyveni susispaudes. Bet jei,kai galu gale viskas daknisa savoj salyje ir nusprendi isvaziuot gyvent,bet gyvent pilnaverti gyvenima,o ne taupyt,tai nera ka ir kalbet.Cia yra laisve,cia sistema padaryta zmogui ir del zmogaus,o ne pries ji, niekada neteko pasijaust ,kad va as emigrante,ar va i mane ziuri kaip i imigrante. Kiek kartu man buvo iskilus problema,bet dazniausiai ir padedavo tas pats anglas,o ne tautietis,tautieciai cia mus suspejo tik isdurt parduodami suluzusia masina,mato bobikes neismano,tai eik pardavinek lenkui,rusui,kodel savam? na cia atskira tema.
Bet visumoj,merginos,as pasakysiu taip man yra kartelis zinot koks? Kad gal ir noretum gyvent savo gimtoj salyje,leist ten saknis,bet ne tik,kad tam salygos nesudarytos , o ypatingai jos nesudarytos jaunam zmogui,bet ir musu tauta pasidare jau visiski astriadanciai.. su kokia laime ir asarom akyse as vaziavau pirma karta i lietuva,ir kaip as nusivyliau kaip as norejau atgal NAMO.Kur ejau ten apreke,atsiprasai,kad netycia prisilietei tai dar paziuri kaip i debilka,atsimenu duonos skyriuj norejau i anglije parvezt duonytes tikros,lipa per galvas stumdosi,CIA TO NERA.Mano namai dabar jau yra cia. oi dabar atsiras sakys,tingine esi,ir lietuvoj ta pati gali turet.. ne tikrai ne,be pazistamu as i policijos pajegas neisitvirtinciau, o ir atlyginimai nera ka lyginti ir siaip budama 18 dirbau toki darba,kurio lietuvoj ir su auksutoju negausi..liudna,bet taip yra.. ir kas baisiausia pokyciu lietuvoje nesimato,viskas tik baisyn. aisku savo zeme myliu ir mylesiu,nes ten as gimiau,bet niekuo gyvu negriziu,nes deja mediai ir zalia zole manes neismaitins.Na,o dabar galit uzmetyt akmenim 4u.gif

as ne Anglijoj,bet pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(charizsma @ 2013 12 08, 22:46)

Sita tai prajuokino biggrin.gif Gaila, kad ne visi supranta, nes nezino Anglijos sistemos. Sudetingu zodziu 'konsulinis butas' lietuviu vadinamas bustas-tai asocialams ir siaip per mazai uzdirbantiems valstybes suteikiamas socialinis bustas. Taigi sita ponia, gyvenanti mokesciu moketoju islaikomame socialiniame buste, kuri gavo del per mazu pajamu, giriasi, koks geras gyvenimas uzsienyje. Del tokiu mokesciu moketoju pinigu svaistytoju visur lietuviu ir nekencia, bet dekui Dievui jiems malones jau karpo. Rasau tik tam, kad isversciau lietuviui nesuprantamus terminus i zmoniu kalba, nediskutuosiu, Anglijos pasalpiniai ir asocialu bustuose gyvenantys galite nesivarginti.
Atsakyti
koks skirtumas,žmogus turi kur gyventi ir kur dirbti,o tie prasivardžiavimai,kaip lietuviška
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 12 09, 06:59)
Sita tai prajuokino  biggrin.gif  Gaila, kad ne visi supranta, nes nezino Anglijos sistemos. Sudetingu zodziu 'konsulinis butas' lietuviu vadinamas bustas-tai asocialams ir siaip per mazai uzdirbantiems valstybes suteikiamas socialinis bustas. Taigi sita ponia, gyvenanti mokesciu moketoju islaikomame socialiniame buste, kuri gavo del per mazu pajamu, giriasi, koks geras gyvenimas uzsienyje. Del tokiu mokesciu moketoju pinigu svaistytoju visur lietuviu ir nekencia, bet dekui Dievui jiems malones jau karpo. Rasau tik tam, kad isversciau lietuviui nesuprantamus terminus i zmoniu kalba, nediskutuosiu, Anglijos pasalpiniai ir asocialu bustuose gyvenantys galite nesivarginti.

Na nepasakyciau kad ir jus zinot Anglijos sistema, "konsulini busta" gali gauti bet kuris Uk pastovus rezidentas, neprikausomai nuo pajamu. Tik jeigu pajamos per zemos galima prasyti pasalpos nuomai padengti. Mes gyvename taip vadinamame "konsuliniame buste" ir mokam pilna nuoma, ir pilnus council mokescius, ir daug zmoniu taip gyvena, taigi gyvenimas konsuliniuose namuose, tikrai nera tolygu mokesciu moketoju pinigu svaistymui.
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 12 09, 09:59)
Sita tai prajuokino  biggrin.gif  Gaila, kad ne visi supranta, nes nezino Anglijos sistemos. Sudetingu zodziu 'konsulinis butas' lietuviu vadinamas bustas-tai asocialams ir siaip per mazai uzdirbantiems valstybes suteikiamas socialinis bustas. Taigi sita ponia, gyvenanti mokesciu moketoju islaikomame socialiniame buste, kuri gavo del per mazu pajamu, giriasi, koks geras gyvenimas uzsienyje. Del tokiu mokesciu moketoju pinigu svaistytoju visur lietuviu ir nekencia, bet dekui Dievui jiems malones jau karpo. Rasau tik tam, kad isversciau lietuviui nesuprantamus terminus i zmoniu kalba, nediskutuosiu, Anglijos pasalpiniai ir asocialu bustuose gyvenantys galite nesivarginti.

o cia jus ziauriai klystate,gyendamas kounsuliniame moki lygiai tokius pats mokescius kaip ir gyvendamas ne kounsuliniame:nuoma,vanduo,elektra,council taxai. Skirtumas tik tas,kad jeigu neduok dieve susirgtum,nuomos nereikes moket ar jei siaip kazkas nutiktu,kas yra garantija,kad visada turesi stoga virs galvos ir niekad taves per duris negales ismest kaip,kad galetu padaryt privaciai besinuomojant.Mano pazistamu seimai ivyko beda tevas seimos maitintojas bac ranka ir koja susilauze ir visos garantijos. Ir visu antru tai tavo,kai isikeli i buta randi tuscias sienas,vonios kambaryje viskas naujai irengta. Belieka isirengti viska taip kaip tau patinka,po metu isgyvenimo gali griaut sienas jei nori ir daryt arkas biggrin.gif Pirma susizinokite kaip yra istiesu. Ir visuose konsiliniuose kur zmones mano pazistami gyvena,nei vieno alkoholiko visi tvarkingi zmones,daug pensininku.Aisku girdejau ir kitu istoriju,kur kaimynai apsileide,bet mums labai pasiseke. Taip,kad nera ka vapet jei nezinai kaip yra istiesu. O geriausia sito buto esme ta,kad isgyvenus jame 5metus gali pradet tvarkytis dokumentus ir ji issipirkinet,kiek tos buto vertes dar like nesumoketa. Taip,kad pati galvokit. Uz dyka negauni,moki ir gerai,o Lietuva aplamai ar tokia galimybe suteikia? Kiek zmones eileje laukia??
Papildyta:
QUOTE(byebyelondon @ 2013 12 09, 09:59)

ir dar sakot malones karpo? O kokia cia mes malones jau gaunam? Asmeniskai mes jokiu pasalpu niekad negavom ir niekad neprasem. O jei nustotumet skaityt lryto nesamones ir bent karta perskaitytumet straipsnius anglu kalba,tai nekarpo,o varzo,kad bedarbio pasalpa gales gaut tik tas,kas isgyvens 3men pastoviai dirbantis,o ne 1men kaip dabar,panasus suvarzymai eina ir visom kitom pasalpom,mums tas beje neaktualu,tai mes sau galvos ir nesukam,bet pagrinde suvarzymai tiems kurie naujai atvyksta ir tikisi pasipelnyti,o mes jau cia seni gyventojai ir mums nekuku ar taip ar taip.
Papildyta:
turbut,kai skaitytet lryto zurnalistu nuvapeta straipsni kaip Cameron'as nori isgrust rytu europiecius lauk ir pan tai tiesiog dziaugiates ne? Va,o as emiau ir palyginau lryto ir the independent straipsnius,ir koktu pasidare kaip lietuvos zurnalistai moka isverst viska i priesinga puse. Kameronas pabreze,kad dziaugiasi emigrantais,nes jie dirba daug ir stropiai,o va angliukai nedirba,nes nemoka,ir ,kad juos jau mokyklose reikia pradeti mokyti dirbti pacius paprasciasius darbus,kad pasiekt emigrantu lygi,bent sitoje sferoje,NES,kaip jis pats ir pabreze tendencija isliks ta pati,kad anglai ir toliau sedes ant pasalpu ir neeis dirbt. Kas manau kiekvienam aisku,kad jie ar taip niekada nedirbs. Nesutinkat ka parasiau? Issitraukit abu straipsnius ir sulygint,bus aisku. wink.gif
Papildyta:
aa tai ka as tuo norejau BYEBYELONDON pasakyt,kad maziau skaityk straipsniu lryto puslapiuose kurie net 80% tiesos neturi ir pasieskok ziniu labiau patikimose saltiniuose,nes tai,ka cia buvai temoje prirasius buvo tiesiog juokinga skaityt.VBS cia veikia-viena boba sake. Tik neapykanta taskais ir tiek.Negrazu negrazu.
Atsakyti