QUOTE(Maar @ 2013 12 09, 14:45)
Gyventi UK tai kazkoks siaubas. Apie Londona nesamoningos kainos, o siaureje baisus uzkampis. Nereiketu emigracijos suvesti i UK-Lietuva pasirinkima. Yra daugiau saliu, kur savu pliusu
Visiska tiesa. Kiekvienam kur sirdis linksta,as pavyzdziui negaleciau gyventi nei Vokietijoje nei Nyderlanduose,man ten nesmagu. Kiti va galetu ten gyvent,bet negaletu gyvent UK ar Airijoje ir tai normalu,bet tiesiog tiap yra,kad sitoj temoje daugiausiai gyvenanciu UK,o as su mielu noru pasiskaityciau ir kitu moteriskiu potyrius kitose salyse.
Kas apie Londona ne tik,kad nesamoningos kaimos,bet ir tirsta nuo zmoniu,netvarkos,triuksmo. Siaureje baisus uzkampis,ai ai kaip klystate turbut net nebuvote? Mes gyvenam miestelyje baisiai grazioj vietoj,pas mus ir koncai cia vyksta,ir parodos ir kiti renginiai,kiekviena savaitgali pilna veiksmo,O svarbiausia kainos normalios,oras svarus,aplinka grazi. O norui irant hopa 3svarai su traukiniu iki puse milijoninio miesto ir te tau veiksmo dar daugiau.
Siuo metu turiu adresa salia Leeds 50km ten banku dokumentai, automobilio registracijos adresas.
idomiausia, kad draudimas isaugo... Paklausiau del ko? Man paaiskino, kad ten gyvena labaiu runkeliai jie keliuose labiau rizikuoja. Tikrai vairavimo kultura ryskiai blogesne
Pabuvau daug kur siaureje. geriausia patiko apie Newcastle, bet tas uzkampio jausmas. Pradedi galvot, kad galima tada ir LT gyvent jei jau taip toli nuo Europos
idomiausia, kad draudimas isaugo... Paklausiau del ko? Man paaiskino, kad ten gyvena labaiu runkeliai jie keliuose labiau rizikuoja. Tikrai vairavimo kultura ryskiai blogesne
Pabuvau daug kur siaureje. geriausia patiko apie Newcastle, bet tas uzkampio jausmas. Pradedi galvot, kad galima tada ir LT gyvent jei jau taip toli nuo Europos
sveiki, pasiskaiciau postus, ir noras emigruoti dar sustiprejo. turiu emigrantams klausima kaip emigravo vieni ar jau sukure seimas? nes as turiu jau ir dukryte, noretusi jei isvaziuoti tai visai seimai is karto o ne po viena. esam jauni darbingi, bet baisu kad emigravus paskui netektu prasyt giminiu siust pinigus kad gryztumem namo ir viska pradetume nuo skolu vel cia LT. nes kuo toliau tuo situacija blogesne LT. nesinori uzsikrauti pesimizmo lietuvoje, norisi optimistiskos aplinkos norisi dar daug ko pasiekti ko lietuvoje yra per daug sunku siekti tiek del finansu tiek del pesimizmo apraisku
Pagal savo artimuosius ir pazistamus zinau,kad is pradziu bus labai daug sunkumu.Taciua jei nebijot klupti,ir turesit uzsispyrimo atsistoti ir vel eiti pirmyn,rezultatai pasimatys.Na kaip cia Lietuvoje galim toliau ziureti kaip valdzia pirma atlyginimus pasididina sau,o policijai,kulturos darbuotojams,pensininkams-ne,dar palaukit.Jie, matot, labiau nusipelne Lietuvai.
QUOTE(charizsma @ 2013 12 07, 21:59)
bet as cia esu laiminga,pameciau daugybe kompleksu kurie lietuvoje buvo man ikalti,esu stora (nors niekada nebuvau,esu apvalesne ir tiek) tokia anokia.. o cia,cia laisve.. ir,kai atsipalaidavau netyciom isvis kuno linijos isgrazejo.. ne dekui... grizt atgal.. net atostogom..nepykit,bet tiesa yra baisi,yra tiesa viena ,kad kad ir kaip bus blogai anglijoj (ekonomikos prasme),bet lietuvoj visa laika bus blogiau. cia ir uzbaigsiu.
Deja, belieka tik pritarti.
Tik as ne Anglijoje gyvenu.
Istrauka is gov.uk:
Councils decide who gets offered housing based on a points or banding system.
Points and bands are based on housing need. For example, youre likely to be offered housing first if you:
are homeless
live in cramped conditions
have a medical condition made worse by your current home
Once youre high enough on the list, your council will contact you about an available property.
Kas nesupranta anglu kalbos verciu: pirmenybe socialiniam bustui Anglijoje turi benamiai, gyvenantys 'susigrude', ar turintys liga, kuria blogina esamas bustas, na tai logiskai galima suprasti, kad pirmenybe teikiama socialines rizikos vargsams, negalintiems sau leisti is savu resursu issinuomuoti ten, kur butu tinkamos salygos. Tai va, brangieji lietuvaiciai, ziurekit, kokie zmones jums giriasi nuostabiu gyvenimu Anglijoje. Ir prabangiai skambantis, lietuviui nesuprantamas 'konsulinio' busto terminas yra ne kas kita, kaip socialinis bustas.
Lrytas.lt neskaitau, skaitau the Economist. Beje, gyvenau 2 metus Anglijoje.
Points and bands are based on housing need. For example, youre likely to be offered housing first if you:
are homeless
Once youre high enough on the list, your council will contact you about an available property.
Kas nesupranta anglu kalbos verciu: pirmenybe socialiniam bustui Anglijoje turi benamiai, gyvenantys 'susigrude', ar turintys liga, kuria blogina esamas bustas, na tai logiskai galima suprasti, kad pirmenybe teikiama socialines rizikos vargsams, negalintiems sau leisti is savu resursu issinuomuoti ten, kur butu tinkamos salygos. Tai va, brangieji lietuvaiciai, ziurekit, kokie zmones jums giriasi nuostabiu gyvenimu Anglijoje. Ir prabangiai skambantis, lietuviui nesuprantamas 'konsulinio' busto terminas yra ne kas kita, kaip socialinis bustas.
QUOTE(byebyelondon @ 2013 12 09, 20:09)
Istrauka is gov.uk:
are homeless
are homeless
man tik vienas klausimas kyla kas tau ten toj anglijoj taip igele?
Papildyta:
QUOTE(Maar @ 2013 12 09, 15:14)
Siuo metu turiu adresa salia Leeds 50km ten banku dokumentai, automobilio registracijos adresas.
draudimas isauga del daugybes skirtingu priezasciu,kartais isauga net del to pacio adreso,jei ant to adreso buvo daug kreditu priimta ir pan,juos vadina sudegusiais adresais. Nu kokia nesamone kalbat runkeliai
QUOTE(balanduke @ 2013 12 09, 10:04)
Pritariu balandukei. Mes gyvenam toj pacioj saly.
Is mano giminaites gyvenimo. Atvaziavo pries metus su paaugle dukra pas mus. Nemokejo kalbos. Isidarbino i paprasta darba. Issinuomavo erdvu buta. Dabar po metu, mazina etatus. Ji, gaus 66% nuo atlyginimo 2 metus. Tai butu apie 6 tukstancius lt. Buto nuoma apie puse kainos. Vaiko elimentai + vaiko pinigai(visi vaikai iki 18 metu gauna 400lt) + dar 400lt, kad vienisa mama. Bet, ji nenori gyventi is bedarbio pasalpos, nors ne pati nutrauke darbo sutarti. Tvarkosi dokumetus studijom. Va, tik vienas epizodas palyginimui, kuris vyksta mano akyse, o ne VBS.
QUOTE(virga @ 2013 12 10, 11:18)
Pritariu balandukei. Mes gyvenam toj pacioj saly.
Is mano giminaites gyvenimo. Atvaziavo pries metus su paaugle dukra pas mus. Nemokejo kalbos. Isidarbino i paprasta darba. Issinuomavo erdvu buta. Dabar po metu, mazina etatus. Ji, gaus 66% nuo atlyginimo 2 metus. Tai butu apie 6 tukstancius lt. Buto nuoma apie puse kainos. Vaiko elimentai + vaiko pinigai(visi vaikai iki 18 metu gauna 400lt) + dar 400lt, kad vienisa mama. Bet, ji nenori gyventi is bedarbio pasalpos, nors ne pati nutrauke darbo sutarti. Tvarkosi dokumetus studijom. Va, tik vienas epizodas palyginimui, kuris vyksta mano akyse, o ne VBS.
gal galit atskleist kur jus gyvenat?
QUOTE(kristtule @ 2013 12 10, 13:00)
Mes gyvenam NO.
QUOTE(charizsma @ 2013 12 09, 21:33)
Visu pirma tai cia kalba apie ''emergency housing'' kas vel gi nesupranta anglu kalbos tai bustas istikus nelaimei ir kitoms problemoms,duoda po kambariuka zmonems. Zodziu as nematau reikalo su tavim gincytis, as geriau durniui kelia duosiu,nes tu vis tiek isversi savon pusen. Taip anglija nera stebuklinga salis ir cia tik sunkiu darbu viska turesi,ir cia yra durnu istatymu ir viso kito. Na,bet jeigu tau taip skaudziai ikando kazkas tikrai labai nuosirdziai apgeilaistauju.. na ne visiem pasiseka ka darysi,matyt vienam is tu emergency housing kambariuku ir gyvenai 
Taigi, kad ne. Sistema priklauso nuo council'o, bet daznai "eiliniai" bustai skirstomi pagal poreikius. Daznai taikoma sistema, kai paskelbus laisvu bustu sarasa, pareiski nora gauti ta busta ir is visu pasirinkusiu ta buta atrenkami keli pagal "taskus", ji gali apziureti ir jei vis dar jo nori, velgi pagal taskus is likusiu sitam etape, bustas skiriamas vienam paraiskovui pagal taskus. Pvz Tower Hamlets netgi praso irodyti sasaja su council'u ar tai pagal darbo vieta ar pagal tai, kad jau gyveni TH nustatyta laiko tarpa. Kadangi egzistuoja tasku sistema, kai kuriems eileje laukti socialinio busto gali tekti pralaukti keleta metu, o kiti gauna per keleta menesiu. Be abejo laikas priklauso ir nuo to, kokio busto ieskoma, t.y. paklausa-pasiula.
Beje, is patirties, kai kurie socialiniai bustai buna visiskai tusti, kai buve gyventojai islupa viska ka tik gali, o buna ir svieziai suremontuotu su pagrindiniais patogumais (skalbimo masina, saldytuvas, virtuves spinteles...). Sunku ir neteisinga spresti apie visus butus ar visus council'us is vieno.
Council Tax'us paskaiciuoja atitinkamai pagal individualias aplinkybes ir ne visi gyvenantys socialiniuose bustuose juos moka
Taipogi is patirties - yra tautieciu, kurie socialinius bustus gauna apgaules budu, pvz deklaruodami, kad yra vienisi tevai, bedarbiai ar turintys negalia. Ir tuo labai didziuojasi ir giriasi, nesukciaujancius durnina ir esantiems Lietuvoje aiskina koks nuostabus gyvenimas uzsienyje. Toks elgesys kelia sleikstuli. Jokiu budu neteigiu, kad taip elgiasi visi, tik tiek, kad tokiu yra