Įkraunama...
Įkraunama...

Emigracija II

Taip, tokios parduotuvės tik praturtina pasirinkimą, suteikia įvairovę... kažkaip pagalvojau, kaip tautiečiai reaguotų jei ant kiekvieno kampo Lietuvoje matytų tamsiaodžius žmones, pakistaniečius ar turkus gašliai nužiūrinėjančius, besikabinėjančius prie lietuvių moterų?..
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2011 08 07, 16:09)
Taip, tokios parduotuvės tik praturtina pasirinkimą, suteikia įvairovę... kažkaip pagalvojau, kaip tautiečiai reaguotų jei ant kiekvieno kampo Lietuvoje matytų tamsiaodžius žmones, pakistaniečius ar turkus gašliai nužiūrinėjančius, besikabinėjančius prie lietuvių moterų?..

Iš moters pozicijos pasakysiu, man tas įkyrus tamsiaodžio, pakistaniečio ar turko užkalbinimas gatvėje, kad ir kaip aš to nemėgstu, bet yra daug malonesnis, nei į mano "ne" lietuvio atsakymas pavymui "nu ir eik tu na... k.... tu".
O kaip lietuviai reaguotų? Nagi baisingai. Juk mes daugeliu atvejų labai nepakantūs "kitokiems" nei mes.
(Kalbu neapibendrindama, tai tiesiog kai kurie mano pastebėjimai).
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2011 08 07, 15:27)
Iš moters pozicijos pasakysiu, man tas įkyrus tamsiaodžio, pakistaniečio ar turko užkalbinimas gatvėje, kad ir kaip aš to nemėgstu, bet yra daug malonesnis, nei į mano "ne" lietuvio atsakymas pavymui "nu ir eik tu na... k.... tu".

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Na manau, kad nei vienos tautybes vyrui nepatiktu, kai ikyriai ju moterytes kas mergina. Tiem patiem turkam, pakistanieciams ir t.t. Ju moteri merginti kitam vyrui yra tabu. Kita vertus, jei jau musu t.y. Lietuvos vyrai butu tokie pavydus storzieviai, musu moterytes butu izoliuotos nuo kitu vyru demesio, bent jau ju arsumo, chamiskumo ir t.t. deka, bet to nera. Kiek teko stebeti, kaip kitu saliu/tautybiu vyrai mergina musiskes, nemaciau musu vyru priesiskumo, gal galvoje kas ir kvirba, bet realiai nedemonstruoja.

O man niekada vyras, nesvarbu tautietis, ar dar kas, nera pasakes "eik tu na..." mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 rugpjūčio 2011 - 16:41
QUOTE(Moonte @ 2011 08 07, 16:39)
Kiek teko stebeti, kaip kitu saliu/tautybiu vyrai mergina musiskes, nemaciau musu vyru priesiskumo, gal galvoje kas ir kvirba, bet realiai nedemonstruoja.

kaip turetu demonstruoti? Ar pvz lietuve kabinti prancuzui, italui galima, o azijieciui - ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 08 07, 17:43)
kaip turetu demonstruoti? Ar pvz lietuve kabinti prancuzui, italui galima, o azijieciui - ne  g.gif

O kur jus tai isskaitet?
Tiesiog idomu kas butent mano poste inspiruoja oponento galvoje tokius klausimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 rugpjūčio 2011 - 16:47
QUOTE(Moonte @ 2011 08 07, 16:44)
O kur jus tai isskaitet?
Tiesiog idomu kas butent mano poste inspiruoja oponento galvoje tokius klausimus.

tai paraset - nedemonstruoja. Citata surasti vel? uztat ir klausiu, kaip turetu demonstruoti.
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 08 07, 17:58)
tai paraset - nedemonstruoja. Citata surasti vel? uztat ir klausiu, kaip turetu demonstruoti.

Man idomu prie ko cia azijieciai. Kodel kitu tautybiu/saliu zmones, isskiriami i azijiecius? Prie ko zmoniu skirstymas i prancuzus ir t.t. (tautybe) ir rasine...

Jus savo klausimus pati skaitote pries pateikiant? KOdel as i tai privalau atsakyti? Ir kodel jums kila toks poreikis zmones skirstyti?

Jei pamenat, buvo parasyta, kad lietuviai atstumusia "moteri pasiuncia n..." ir t.t..

Akivaizdziai nedemsonstruoja, nesoka i akis, nesmurtauja ir t.t. Tokio paaiskinimo pakanka? Tiesa, mano akiratis gali buti ribotas, nes nesilankaus landinese, ten gali buti kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 rugpjūčio 2011 - 17:14
QUOTE(Moonte @ 2011 08 07, 16:39)
Na manau, kad nei vienos tautybes vyrui nepatiktu, kai ikyriai ju moterytes kas mergina. Tiem patiem turkam, pakistanieciams ir t.t. Ju moteri merginti kitam vyrui yra tabu. Kita vertus, jei jau musu t.y. Lietuvos vyrai butu tokie pavydus storzieviai, musu moterytes butu izoliuotos nuo kitu vyru demesio, bent jau ju arsumo, chamiskumo ir t.t. deka, bet to nera. Kiek teko stebeti, kaip kitu saliu/tautybiu vyrai mergina musiskes, nemaciau musu vyru priesiskumo, gal galvoje kas ir kvirba, bet realiai nedemonstruoja.

O man niekada vyras, nesvarbu tautietis, ar dar kas, nera pasakes "eik tu na..."  mastau.gif

Jūsų aplinkoje gal ir nedemonstruoja ir tai žavu, vadinasi, esate apsupta inteligentiškų žmonių mirksiukas.gif
Man, kas mane be galo nustebino, porą labai protingų, daug vyresnių už mane vyrų, kai priėjo reikalas, labai ne kaip pašnekėjo. Niekad nesitikėjau, kad žmonės tokie gerbtini galėjo sau leisti šia tema tokiais žodžiais svaidytis.

Na va, o man ne kartą yra kažką panašaus gatvėje lietuvaičiai numykę. Truko šiek tiek laiko, kol supratau, jog toks atsakymas į mano paprastą ir mandagų "labai malonu, dėkui, bet ne" yra ne mano, o jų problema.

Kitą vertus, o koks skirtumas protingam vyrui, kas į jo moterį gatvėje pažiūrėjo? Tai gali būti malonu, nemalonu, bet ar yra kokia reikšmė, jog nužvelgė juodaodis, geltonodis, baltaodis ir pan.?
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2011 08 07, 18:21)

Kitą vertus, o koks skirtumas protingam vyrui, kas į jo moterį gatvėje pažiūrėjo? Tai gali būti malonu, nemalonu, bet ar yra kokia reikšmė, jog nužvelgė juodaodis, geltonodis, baltaodis ir pan.?

Specialiai parasiau ikyrus merginimas.

Tiesa pasakius, neskirstau zmones nei pagal rase, luoma ir t.t. Mano galva zmones yra protingi, maziau proingi/kvaili ir kvaili.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 08 07, 17:25)
Specialiai parasiau ikyrus merginimas.

Tiesa pasakius, neskirstau zmones nei pagal rase, luoma ir t.t. Mano galva zmones yra protingi, maziau proingi/kvaili ir kvaili.

Ne jums, Moonte skyriau šį pasakymą, tiesiog sureagavau į Landl nuomonę, jog lietuvaičiams turėtų būti nemalonu, jei į jų moteris spokso kitos rasės žmonės.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 08 07, 16:53)
Kiek zinau Lietuvoje yra parduotuves, kurios prekliauja prekemis is Indijos, tai daugiau audiniai, juvelyrika, taikomosios dailes kuriniai, baldai ir t.t., yra kinu, armenu, gruzinu, rusu, ukrainieciu, karaimu ir t.t. kavines.

Negirdejau, kad kas piktintusi.

Aha, kinai turi tokį įprotį keltis ir plėstis aplink savo ambasadas įvairiose šalyse. Dabar įsivaizduokit, gyvent sau ramiai, įsikuria netoliese ambasada, ir ups, per penketą metų jūs jau gyvenat čainatauno centre...
Atsakyti