QUOTE(Moonte @ 2011 08 07, 17:47)
Atvirksciai rasiau, k
ad bet kokios tautybes vyrui, butu nemalonu ikyrus jo moters merginimas.
O man įdomu, kodėl įkyrus moters merginimas nemalonus jos vyrui?
Kalbėsiu tik iš savo patirties. Štai, einant gatve su vyru, prie manęs niekada neprieina jokie azijiečiai ar pietiečiai (juos išskiriu, nes jie dažniausiai ir būna įkyrus šiame reikale). Daugiausia ką teko einant su vyru patirti, tai komplimentai, kurį "merginantis" vyras pasako mano vyrui (ne man!), iš serijos "jūsų moteris labai graži, pavydu". Daugiau nieko. Nekalbėjau su vyru, kaip jis jaučiasi išgirdęs tokius žodžius, bet nepanašu, kad būtų suirzęs, dažniausiai tiesiog nusišypso ir pasako man kažką panašaus į "aš tai žinau, mieloji". Ir toliau žingsniuoja iškelta uodega.
Kai vaikštau viena, taip, tie įkyrūs vyrai sako komplimentus man ir dar 20 metrų seka iš paskos raškydami žvaigždes nuo dangaus, kol suvokia, kad nieko nebus ir atranda kitą, žvaigždžių vertą objektą kitoje gatvės pusėje. Jie nepasako nieko žeminančio, nesiūlo nieko nepadoraus (na, man neteko išgirsti). Vyras, vėl gi, žino, kad sulaukiu dėmesio, bet jo tai neerzina. Pirma dėl to, kad manęs niekas neįžeidė, nepažemino; antra, nes supranta, jog tokia kai kurių žmonių kultūra ir jie turi savo būdus susipažinti su patikusia moterimi/ trečia, nes pažįsta mane ir žino, kad nebėgioju paskui vyrus ar jų saldžialiežuviavimą; ketvirta, nes pasitiki mūsų santykiais ir žino, kad jie nenutrūks tik dėl to, kad kažkas mane gatvėj užkalbino.
Vyras supyktų tuo atveju, kurį jau minėjau anksčiau, jei kažkas man pasakytų "eik tu na.. k..." ir nesvarbu, kokioje situacijoje tai įvyktų.
Papildyta:
QUOTE(LandL84 @ 2011 08 07, 18:06)
Na jei taip nesijaučia, negalvoja tautiečiai tai puiku

Iš patirties pasakysiu, kad man pvz nepatinka, jie būna tiesiog labai įkyrus, kartais net įžulūs, ne visi supranta, kad "ne" yra ne ir pasitrauk į šalį. Ne vieną kartą buvo pristoję tiesiog gatvėj, parke ir kitose viešosiose vietose.. būdavo einu ir jau nujaučiu, kad pro tą ar aną vyruką ramiai nepraeisiu, būtinai užkalbins, neleis praeit, seks iš paskos, siūlysis į vyrus ir pan. Tiesą sakant stengiuosi vengti ir 'babajų parduotuvių', kur jos yra, nes nemalonu, kai blizgina akis pastoviai, klausinėja asmeninių klausimų ir t.t. kitos draugės, pažįstamos irgi yra pasakojusios patyrusios panašių dalykų... tai dėl to ir kilo tokia mintis man
Na, bet ar jie taip elgiasi, kai einate kartu su savo vaikinu?
Kad jus pačią tai nervina, visiškai sutinku. Su laiku išmoksite vien žvilgsniu parodyti, kad "būk mielas, prie manęs nesustok, nieko nepeši".