Įkraunama...
Įkraunama...

Emigracija II

QUOTE(Moonte @ 2011 08 07, 17:10)

jus supykusi imate labai netaisyklingai rasyti smile.gif Nepraraskite kantrybes uzdavus klausima, kilusi is jusu pacios rasliavos mirksiukas.gif Siaip nelabai supratau, kodel lietuvis turetu kazkaip reaguoti i kitataucio rodoma demesi lietuvaitei g.gif Nebent ta lietuvaite butu jo drauge arba zmona.

Tik emigravus ir pajutus daugiakultures / daugiarases visuomenes ypatumus kasdienybeje, ne paturistavus, galima normaliai diskutuoti (balionas).
Atsakyti
QUOTE(juzė @ 2011 08 07, 18:32)
Aha, kinai turi tokį įprotį keltis ir plėstis aplink savo ambasadas įvairiose šalyse. Dabar įsivaizduokit, gyvent sau ramiai, įsikuria netoliese ambasada, ir ups, per penketą metų jūs jau gyvenat čainatauno centre...

O rimtai, kas cia blogo, kazkas gi turi dirbti Lietuvoje.
Papildyta:
QUOTE(KibirVibir @ 2011 08 07, 18:34)
jus supykusi imate labai netaisyklingai rasyti  smile.gif Nepraraskite kantrybes uzdavus klausima, kilusi is jusu pacios rasliavos  mirksiukas.gif Siaip nelabai supratau, kodel lietuvis turetu kazkaip reaguoti i kitataucio rodoma demesi lietuvaitei  g.gif  Nebent ta lietuvaite butu jo drauge arba zmona.

Tik emigravus ir pajutus daugiakultures / daugiarases visuomenes ypatumus kasdienybeje, ne paturistavus, galima normaliai diskutuoti (balionas).

Tik nereikia savo jausneu man priksireineti. As rasau su klaidom pastoviai, nera nei vieno posto be klaidu, todel pastoviai, mano postai dzaniausiai koreaguojami, taisomas stilius, gramatines kalidos, nes as esu beraste, turiu sutrikima. Tad jusu isvados prosali.

Dar karta pakartosiu, kuri klausimo dalis tai inspiravo/ Logiskai pagriskite.

Kita vertus, gal pasidomekite kas pradejo sia tema gvildenti, ir i koki posta buvo mano atsakyta. As suprantu, kad jums norisi galvoti butent taip, kaip jus galvojate, bet nei vienam poste as zmoniu neskirsciau, nei i rases, tautybes ir t.t. tad su didziausia pagarba, sios "geles" ne man. Atvirksciai rasiau, kad bet kokios tautybes vyrui, butu nemalonu ikyrus jo moters merginimas.

O jus paklauskite tos kuriai toks klausimas iskilo, ne manes.

Gimiau skirtigu kulturu apsuptyje, todel niekur isvykti nereikejo, kad tai suvokti.

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 08 07, 17:47)

disleksija ir disgrafija neseniai tik pradetos pripazinti kaip mokymo bei mokymosi sutrikimas, suprantu, kad jums sunku smile.gif

Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2011 08 07, 18:31)
Ne jums, Moonte skyriau šį pasakymą, tiesiog sureagavau į Landl nuomonę, jog lietuvaičiams turėtų būti nemalonu, jei į jų moteris spokso kitos rasės žmonės.

As supratau kad ne man, bet idomu skaityti ax.gif
Manau, rase lietuvaiciui sukelia smalsuma, nes yra egzotika, zmones negyveno salimais. Kita vertus, nezinomybe sukelia zmonems itaruma, negali sakyti kad baime. Todel, greciausiai jie idemiai ziures, atsiras ir tokiu kurie spoksos atsisuke, cia jau priklauso nuo kulturos, vietoves paprociu. Man teko paciai pabuvoti juodaodzio kailyje, kai lankiausi pas beduinus, tik cia suveike akivaizdus kontrastas, mano vaiskiai balta oda, tamsus plaukai ir tamsiai melynos (indigo) akys. Jiems tai buvo keista, todel spoksojo. Bet tai gi yra normalu.

Asistavimas, velgi priklauso kaip tai daroma.

Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2011 08 07, 16:31)
Ne jums, Moonte skyriau šį pasakymą, tiesiog sureagavau į Landl nuomonę, jog lietuvaičiams turėtų būti nemalonu, jei į jų moteris spokso kitos rasės žmonės.

Na jei taip nesijaučia, negalvoja tautiečiai tai puiku smile.gif Iš patirties pasakysiu, kad man pvz nepatinka, jie būna tiesiog labai įkyrus, kartais net įžulūs, ne visi supranta, kad "ne" yra ne ir pasitrauk į šalį. Ne vieną kartą buvo pristoję tiesiog gatvėj, parke ir kitose viešosiose vietose.. būdavo einu ir jau nujaučiu, kad pro tą ar aną vyruką ramiai nepraeisiu, būtinai užkalbins, neleis praeit, seks iš paskos, siūlysis į vyrus ir pan. Tiesą sakant stengiuosi vengti ir 'babajų parduotuvių', kur jos yra, nes nemalonu, kai blizgina akis pastoviai, klausinėja asmeninių klausimų ir t.t. kitos draugės, pažįstamos irgi yra pasakojusios patyrusios panašių dalykų... tai dėl to ir kilo tokia mintis man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 08 07, 17:47)
Atvirksciai rasiau, kad bet kokios tautybes vyrui, butu nemalonu ikyrus jo moters merginimas.

O man įdomu, kodėl įkyrus moters merginimas nemalonus jos vyrui?

Kalbėsiu tik iš savo patirties. Štai, einant gatve su vyru, prie manęs niekada neprieina jokie azijiečiai ar pietiečiai (juos išskiriu, nes jie dažniausiai ir būna įkyrus šiame reikale). Daugiausia ką teko einant su vyru patirti, tai komplimentai, kurį "merginantis" vyras pasako mano vyrui (ne man!), iš serijos "jūsų moteris labai graži, pavydu". Daugiau nieko. Nekalbėjau su vyru, kaip jis jaučiasi išgirdęs tokius žodžius, bet nepanašu, kad būtų suirzęs, dažniausiai tiesiog nusišypso ir pasako man kažką panašaus į "aš tai žinau, mieloji". Ir toliau žingsniuoja iškelta uodega.
Kai vaikštau viena, taip, tie įkyrūs vyrai sako komplimentus man ir dar 20 metrų seka iš paskos raškydami žvaigždes nuo dangaus, kol suvokia, kad nieko nebus ir atranda kitą, žvaigždžių vertą objektą kitoje gatvės pusėje. Jie nepasako nieko žeminančio, nesiūlo nieko nepadoraus (na, man neteko išgirsti). Vyras, vėl gi, žino, kad sulaukiu dėmesio, bet jo tai neerzina. Pirma dėl to, kad manęs niekas neįžeidė, nepažemino; antra, nes supranta, jog tokia kai kurių žmonių kultūra ir jie turi savo būdus susipažinti su patikusia moterimi/ trečia, nes pažįsta mane ir žino, kad nebėgioju paskui vyrus ar jų saldžialiežuviavimą; ketvirta, nes pasitiki mūsų santykiais ir žino, kad jie nenutrūks tik dėl to, kad kažkas mane gatvėj užkalbino.

Vyras supyktų tuo atveju, kurį jau minėjau anksčiau, jei kažkas man pasakytų "eik tu na.. k..." ir nesvarbu, kokioje situacijoje tai įvyktų.
Papildyta:
QUOTE(LandL84 @ 2011 08 07, 18:06)
Na jei taip nesijaučia, negalvoja tautiečiai tai puiku  smile.gif  Iš patirties pasakysiu, kad man pvz nepatinka, jie būna tiesiog labai įkyrus, kartais net įžulūs, ne visi supranta, kad "ne" yra ne ir pasitrauk į šalį. Ne vieną kartą buvo pristoję tiesiog gatvėj, parke ir kitose viešosiose vietose.. būdavo einu ir jau nujaučiu, kad pro tą ar aną vyruką ramiai nepraeisiu, būtinai užkalbins, neleis praeit, seks iš paskos, siūlysis į vyrus ir pan. Tiesą sakant stengiuosi vengti ir 'babajų parduotuvių', kur jos yra, nes nemalonu, kai blizgina akis pastoviai, klausinėja asmeninių klausimų ir t.t. kitos draugės, pažįstamos irgi yra pasakojusios patyrusios panašių dalykų... tai dėl to ir kilo tokia mintis man smile.gif

Na, bet ar jie taip elgiasi, kai einate kartu su savo vaikinu?
Kad jus pačią tai nervina, visiškai sutinku. Su laiku išmoksite vien žvilgsniu parodyti, kad "būk mielas, prie manęs nesustok, nieko nepeši".
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2011 08 07, 17:12)
Na, bet ar jie taip elgiasi, kai einate kartu su savo vaikinu?
Kad jus pačią tai nervina, visiškai sutinku. Su laiku išmoksite vien žvilgsniu parodyti, kad "būk mielas, prie manęs nesustok, nieko nepeši".

Nežinau koks tai turėtų būti žvilgsnis biggrin.gif atsimenu sykį prisikabino toks juodaodis, aš skubėjau pas kirpėją, ėjo šalimais ir viskas, niekaip negalėjau juo nusikratyti. Aš visada gražiuoju, nors kartais norisi išrėžt piktai, bet bijau, nežinai ant ko gali papult...
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2011 08 07, 19:12)
O man įdomu, kodėl įkyrus moters merginimas nemalonus jos vyrui?

Nzn'au kam patinka ikyrumas....

Maciau tik reakcija, kausimu 'kodel' neuzdavinejau, kazkaip nei tuo metu, nei veliau tokia mintis nekilo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kam_tai_rupi @ 2011 08 07, 20:26)
Nzn'au kam patinka ikyrumas....

Maciau tik reakcija, kausimu 'kodel' neuzdavinejau, kazkaip nei tuo metu, nei veliau tokia mintis nekilo lotuliukas.gif

Įkyrumas daugeliu atvejų nėra gera savybė, tad daug kam nepatinka, sutinku...

Kieno reakciją? Vyro, kurio moteris kažkam labai patiko ir tas kažkas norėjo tai jai parodyti? Ir kokia gi ta reakcija buvo?
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2011 08 07, 16:34)
kas būtų jei dabar visi pradėtų "Anglija anglams, Airija airiams, Vokietija vokiečiams" ir t.t. taip parodydami nepasitenkinimą jų šalyse gyvenantiems ir dirbantiems užsieniečiams.. ?

Taip niekada nebūtų schmoll.gif Nes jie per daug kultūringi ir daug platesnio požiūrio nei lietuviai Lietuvoje mirksiukas.gif

QUOTE(KibirVibir @ 2011 08 07, 18:34)

drinks_cheers.gif va būtent.
Jau net atsibodo diskutuoti: žmonės nei matę, nei regėję, nei pajutę... o pila, kaip iš knygos svaičiojimus visokius doh.gif
Atsakyti
as, pavyzdziui, niekada gamtoj, miske netraiskau vabalu, musiu, peliu ir kirminu.
Bet juos naikinu, jei randu savo namuose.
Kodel?
-Nu nezinau...Tur but, kad cia mano namai..
Atsakyti
QUOTE(hhh @ 2011 08 08, 10:18)
as, pavyzdziui, niekada gamtoj, miske netraiskau vabalu, musiu, peliu ir kirminu.
Bet juos naikinu, jei randu savo namuose.
Kodel?
-Nu nezinau...Tur but, kad cia mano namai..

o jums bunant gamtoje kazkokie gyviai bando jus intensyviai sutraiskyti, na tie kuriu ten namai? ohmy.gif
tai sakot i kitu namus-miska jums galima, o i jusu namus misko gynentojams - ne.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kam_tai_rupi: 08 rugpjūčio 2011 - 09:42