Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečių statybos rudeniop

QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 08, 17:40)
pas mus eina po vieną kabelį vienam vamzdyje.
Aš plėvelę pirkau po2,23lt/m. bet dabar dar jai akcija tai dar pigiau gaunasi.
armatūra pas mane ant vamzdelių. įkelsiu prie progos fotkių. buvau nusipirkusi tų smeigių ilgesnių maišelį, tai kampuose vis įsmeigdavau, EPS100 laiko. jei tik didesnė jėga, tai rauna lauk. tai tam kartui kad išlankstyti vamzdelį tai labai gerai, o po to dedi armatūrą ir papildomai surišinėji armatūrą ir vamzdelius kartu. žodžiu tvarką įvedi.
Papildyta:
http://www.e-julkais...nimarkkinat_lt/
va dabar plėvelė 2,08Lt gaunasi o smeigių maišelis apie 10Lt. gai pagalvoji kad kiti kloja aliuminio plėvelę nesugraduotą uždengia ją juoda plėvele tai gaunasi brangiau. Tiesa pasakiusnežinau ar šitos Al nesuėda betonas, bet tai uždengiant juodaja gaunasi kad tas subrūkšniavimas neduoda naudos.

tai kad ir sueda, tai hidroizoliacija vistiek turetu islikti, kiek suprantu ten tik plevele pavirsius aliuminizuotas? O kaip gamintojai rekomenduoja? Sako kad tiesiogiai pilti betona galima ar kad dar reikia dengti plevele papildomai, nes jei reikia dar degnti papildomai plevele tai logikos absoliuciai jokios nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 08 spalio 2011 - 16:49
Giedruole, VAAUU aciuks.gif
Labai ačiū už išsamius atsakymus. Visi jie bus perduoti MB. biggrin.gif
LokysL - ačiū ir tau. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 10 08, 18:41)
Giedruole, VAAUU aciuks.gif
Labai ačiū už išsamius atsakymus. Visi jie bus perduoti MB.  biggrin.gif
LokysL - ačiū ir tau.  4u.gif

beje kas liecia del kanalizacijos vamzdziu klojimo ir zemes vibravimo, tai turetu buti minimum 30 cm uzpilta smelio kad galima butu vibruoti, kitu atveju is jusu vazmdzio liks ovalo formos vamzdis, kas pablogina nutekejimo kokybe (apie visa tai galit pasiskaityti vamzdziu klojimo taisyklese pvz wavin arba pipelife). Ir be abejo nereiktu naudoti 200 kg vibroplokstes tokiems darbams.
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 10 08, 10:23)
Tada su Jūsų pritarimu sudedu klausimus  4u.gif

Etapai:
1. Prakisti ivadus pro pamatus: vandentiekis ir kanalizacija. Kaip paskui reiks juos pajungti prie magistrales?
2. Islyginti grindis (grindu virsus turi buti 10 cm virs pamatu lygio). Dabar yra truputi per daug smelio – teks nukasti.
3. Patiesti plevele (tinka 200mikronu, juoda?)
4. Sukloti putplasti (25 cm, ar uzteks?) naudoti EPS80 ir EPS100 paskutiniams 5 cm
5. Patiesti plevele (tinka 200mikronu, juoda?)
6. Patiesti vandentieki/kanalizacija (ar tikrai kanalizacija tiesiama ant putplascio?)
7. Sudeti sildymo vamzdelius (kiekis bus paskaiciuotas veliau), isvesti galus tose vietose, kur bus kolektoriai. Ar vedzioti sildymo vamzdzius laiptinej? Kaip nuvesti sildymo vamzdzius I IIa? (ten reikes: 3 kambariai-radiatoriai, 1koridorius-radiatorius? Ir vonia-sildomos grindys.)
8. Sudeti armuojanti tinkleli (naudojama fibra, ar jos tikrai reikia? Kiek kainuoja?). ties krosniu vieta/akumuliacine talpa daryti sustiprinta armaturos tinkle.
9. Uzbetonuoti (koks minimalus sluoksnis turi buti? Elektros laidai bus tiesiami I betona? Ar I sienas?)

Ačiū iš anksto visiems už atsakymus  aciuks.gif

As gal noreciau patikslinti ir kad kiti tai padarytu, bet man regis cia isvardinta du sluoksniai pleveliu (3 ir 5 pozicijos), pagal mane uztenka pagal seka deti tik 3 pozicija.

4. Nama statotes sau, dekit EPS 100, ir 10 ar 15cm bus jau tikrai per akis.

8. Reikalingas armuojantis tinklelis, as dar deciau ji tankesni tose vietose jei bus vidiniu muriniu pertvaru.

9. Pritariu Giedruolei 8cm tikrai uztenka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 09 spalio 2011 - 11:32
QUOTE(Linetė @ 2011 10 06, 19:30)
Mane irgi labai domina kas šildymo sistemas skaičiuoja ir projektuoja, gal visgi kas nors galit rekomenduot  ax.gif

QUOTE(LokysL @ 2011 10 07, 06:36)
jus Vilienes paklauskit del sildymo projektavimo, duos kontaktus, as pas ta pacia projektuotoja darausi, kolkas negaliu nieko pasakyti nes dar tik projektavimo pradzia.

Sveiki,
Viliene, pasidalinkit prašau kontaktais kas šildymo sistemas skaičiuoja ir projektuoja. Didelis ačiūūūū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2011 10 09, 14:37)
Sveiki,
Viliene, pasidalinkit prašau kontaktais kas šildymo sistemas skaičiuoja ir projektuoja. Didelis ačiūūūū  4u.gif

Tai kad jau gal kelis kartus skelbta Dalia 861136080
Papildyta: ir bloge yra įdėta 4u.gif
QUOTE(kristinka_2010 @ 2011 10 09, 12:32)
As gal noreciau patikslinti ir kad kiti tai padarytu, bet man regis cia isvardinta du sluoksniai pleveliu (3 ir 5 pozicijos), pagal mane uztenka pagal seka deti tik 3 pozicija.

Manau per akis tik vieno sluoksnio - ant grunto. Ką duos sluoksnis po betonu? Nieko. EPS ir betonas puikiai draugauja, plėvelė nereikalinga 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 08, 13:33)
5.6. Visą vandentiekį  dėkite į putplasčio sluoksnį ir ne į apatinį o aukštesnį. jei jau neina smėlyje paslėpti kanalizoko. dėkit  ją į putplastį.

Kanalizacija EPSe yra nei šis nei tas. Na nebent VISIŠKAI kitaip neįmanoma doh.gif Kanalizacijai vieta po žeme, po žvyru, tik stovai turi kirsti grindų šiltinimą o ne visa sistema išraizgyta šiltinime, taip jį sudergiant. Šaltas vanduo irgi puikiai jausis po EPS, ten tikrai bus nuolat teigiamos temperatūros - nebent rostverkas visiškai nuogas doh.gif Šiltą vandenį geriau slėpti EPSe, truputi nepatogu bet efektyvu. Savo vandenį suklojau grindyse, šiltą vilkau į vatos su folga kevalus. Kadangi grindinio vamzdžių buvo mažai tai šios sistemos puikiai prasilenkė. Bet esant didesniems namo nuostoliams reikės daugiau vamzdžių kurie 8cm storyje susipins, susimakaliuos - belieka nerti giliau į EPS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 09 spalio 2011 - 15:24
kur kanalizoko vamzdžius giliau kasiau, tai užkasinėjant kojomis sluoksniais užtrypiau.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2011 10 09, 12:32)

QUOTE(Vilienė @ 2011 10 09, 16:24)

Ačiū visiems už patarimus. thumbup.gif
Laišką su atsakymais jau išsiunčiau savo antrai pusei. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 10 09, 17:42)
Laišką su atsakymais jau išsiunčiau savo antrai pusei.  smile.gif

ax.gif O gyvai...nebendraujat? blush2.gif
Atsakyti
Raštu patikimiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 09, 20:08)
Raštu patikimiau biggrin.gif

Gavau: vardas, pavardė, parašas biggrin.gif
Atsakyti
Faktas kad dažnai aplinkybės lemia, kad didelė info praleidžiama pro ausis kaip "eilinė", "nesvarbi", "neįdomi". Pvz fulė, formulė, kašis, kompas,, viršininkas, kolegų pliotkai, vaikai ir pan biggrin.gif. O raštu yra garantas, kad atsiradus susikaupimo minutėlei info bus galima ramiai perskaityti kad ir n kartų smile.gif
va vienas žodis išsprūdo Kirkei, o mes jau čia istoriją sukurpėm.
Aš tai po santechnikas knisuosi. praktiškai jau žinau ko noriu konkrečiai modeliais. Reikia dabar tik to etapo sulaukti biggrin.gif
Atsakyti