Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščia už vairo - ar saugu ?

vairavau iki gimdymo dienos,bet visada jauciau dviguba atsakomybe wub.gif
Atsakyti
QUOTE(airina @ 2008 10 05, 22:09)
Siais laikais apskritai kelyje yra nesaugu  mirksiukas.gif ...
As tai vis stebiuosi musu vairuotoju vairavimo kultura...  blush2.gif
Tik, va kai nescia esi, tai kaip ir rizikuoji ne tik savimi, bet ir busimo mazylio sveikata.. Atsakomybe rodos didesne...  smile.gif  nestuke.gif
Na, taip kelyje nesaugu, bet kokios alternatyvos ? Viesasis transportas? Taip pat gali pakliuti i avarija, be to, spustyje gali suspausti tau pilva. Prasyt, kad veztu vyras ? O jei neturi laiko, arba neturi teisiu, kaip maniskis ? biggrin.gif O gyvenimas tai pastojus nesustoja, reikia vaziuoti ir i darba, ir apsipirkti.. Ir siaip, jei staigiai pakeisciau savo darbo ritma, t.y. nevazineciau darbo reikalais vien del nestumo, tai susirgciau depresija ir isivaryciau nereikalingumo, nepilnavertiskumo kompleksa..
QUOTE(Dasha @ 2008 10 25, 01:18)
kas yra stazas? as turiu pazistamu, kurios lako teises saugiai stalciui ir laimingos kad stzas tiksi  doh.gif  tik vazinedamas nuolat igausi staza.. nzn keista kad tai neraglemantuojama niekaip ir neakcentuojama. Pvz mano anyta staza turi nzn kiek metu gal 40, bet as neabejoju, kad as su kiek daugiau nei pusantru metu stazu vairuoju duag geriau nei ji.. cia nieko tau asmeniskai netaikau  4u.gif  tiesiog pastbejimas
Aga, tas va negerai. Laiko teises stalciuj ir i gatve islenda tik pvz.per Velines, arba isvis karta i 5 m. Sitam dalyke pagelbetu periodinis egzaminavimas, pvz. kas 2 metus.. bet aisku nerealu, niekas nenores laikyti tu egzu.. ir as pati nenoreciau sad.gif
Atsakyti
Kai pati vairuoju tai daug geriau jaučiuosi negu, kad vairuoja kitas smile.gif Savimi juk pasitikiu biggrin.gif kitais ne rolleyes.gif
Atsakyti
As nescia budama iki paskutines dienos vairavau.ir avarija atpurejau,gerai kad viskas gerai baigesi,ir del patirto soko nepamenu avarijos,tai dabar be baimes wel wairuoju
Atsakyti
vairavau iki pat gimdymo ir net pradėjusi gimdyti pati norėjau važiuoti į gimdymo namus, bet mano vyras neleido smile.gif. tai, kad tikriausiai pavojingiau viešuoju transportu naudotis. bandžiau važiuoti troleibusu. buvau šeštą mėn. nėščia. visų pirma niekas neužleido vietos, o priedo to nuo vienos bobulytės gavau krepšiu per pilvą, nes ji bandė išsikovoti patogesnę vietą. spjoviau ir vėl sėdau į savo ratus. mažam mieste viską galima pėsčiom apeiti, net sveika. na o vilniuje atstumai verčia rinktis savo a/m arba viešąjį transportą. iš patirties-saugiau pačiai už vairo.
Atsakyti
o kam nėščiai vairuot...ją ir taip turi vyras ant rankų nešiot...jei nepakelia...tada vežiot.... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(brigitaraganele @ 2008 11 08, 11:21)
o kam nėščiai vairuot...ją ir taip turi vyras ant rankų nešiot...jei nepakelia...tada vežiot.... bigsmile.gif

doh.gif

Jau geriau butum parasius, kad verciau taxi vazinekites.
Juk vyrai diena, nakti kartu su mumis nebuna doh.gif ir be to nevisos vyrus ir turi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2008 11 11, 16:19)
doh.gif

Jau geriau butum parasius, kad verciau taxi vazinekites.
Juk vyrai diena, nakti kartu su mumis nebuna  doh.gif  ir be to nevisos vyrus ir turi  ax.gif

Nestumas ne liga,o moters busena,protinga ir vairuos be problemu,ir aplamai,gyvenimas tekes sava vaga,o jei ne visi namie,tai nei vairuot nereikia,prisidirba ir pescios beleko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rams: 12 lapkričio 2008 - 22:40
vairuot aišku galima, neštumas - ne liga biggrin.gif bet dabar kai gatvėse bardakas tik didėja, tai sakyčiau nebesaugu. pati važinėjaus, nėščia buvau jautri, greit susinervindavai. labai ilgai negalėjau pamiršt kai boba išlėkė man prieš nosį, ir vos spėjau padaryt manevrą kad neatsitrenkčiau. doh.gif o ta glušė, i vairą įsitvėrus akis išpūtus i priekį tik žiūri. aplink nieko nemato bash.gif
Atsakyti
QUOTE(zbara @ 2008 11 13, 21:27)
vairuot aišku galima, neštumas - ne liga  biggrin.gif bet dabar kai gatvėse bardakas tik didėja, tai sakyčiau nebesaugu. pati važinėjaus, nėščia buvau jautri, greit susinervindavai. labai ilgai negalėjau pamiršt kai boba išlėkė man prieš nosį, ir vos spėjau padaryt manevrą kad neatsitrenkčiau.  doh.gif o ta glušė, i vairą įsitvėrus akis išpūtus i priekį tik žiūri. aplink nieko nemato bash.gif

Automobilis visad padidinto pavojaus saltinis.
Atsakyti
Manau, kad nieko baisaus jeigu nėštukė vairuoja, tuo labiau jeigu prieš tai pastoviai ar dažnai vairuodavo. Vat jeigu reikia mokytis vairuoti arba pradėti vairuoti, tai tuomet jau nežinau... g.gif sunkokai...nors kita vertus priklauso nuo pačio žmogaus.
rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gedas: 18 lapkričio 2008 - 01:33
QUOTE(gedas @ 2008 11 18, 02:32)
...nors kita vertus priklauso nuo pačio žmogaus.
rolleyes.gif

vat būtent, kad priklauso nuo žmogaus...ne tik nuo fizinės, bet ir nuo emocinės jo būklės... rolleyes.gif aš būdama nėštukė buvau labai jautri ir emocionali, todėl man vairavimas buvo per didelis stresas, kuris, aišku, būtų kenkęs ir vaikeliui...todėl aš beveik visą nėštumą nevairavau...mane visur vežiojo vyras, nes jo darbo sąlygos tai leidžia...o jei būčiau neturėjusi vežiotojo, būčiau visvien vairavusi pati... rolleyes.gif
Atsakyti