Įkraunama...
Įkraunama...

Kardeliai V tema

kur perkat sodinukus g.gif blush2.gif
Atsakyti
Pernai pirkau Senukuose porą mixų garbanių įvairių spalvų. Dar kaimynė davė. O šiemet vėl papirkau, dar pernykščių vaikus sukišau, tai šiuo metu žydi gal koks 50. Žiauriai gražu. Bet spalvos, pastebėjau, kryžminasi. Nežinau, ar čia tiesa, kad negalima pjauti skirtingų veislių stiebų su tuo pačiu peiliu g.gif Man atrodo, kad nelabai yra tiesos schmoll.gif Šiemet gavau dovanų iš Vokietijos garbanotų violetinių su baltu viduriuku. Tai grožį matysiu tik kitais metais. sokiai.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 08 20, 20:27)
akurat, praleidau kasimo laiką, atsiprašau labai  blush2.gif

Gerai, kad sukėlėt į vieną žinutę visus atsakymus thumbup.gif

Jūsiškė labai graži, švelnių spalvų kardelis bigsmile.gif

QUOTE(Lekantas @ 2012 08 20, 22:25)
Noriu paidžiaugti savomis naujienomis,jos gautos iš fanų

Nemaniau, kad tokių gražių spalvų ir garbanotų būna... bigsmile.gif thumbup.gif Dabar žinosiu, ko ieškot kitiems metams lotuliukas.gif

QUOTE(Amri @ 2012 08 21, 09:24)
Pernai pirkau Senukuose porą mixų garbanių įvairių spalvų. Dar kaimynė davė. O šiemet vėl papirkau, dar pernykščių vaikus sukišau, tai šiuo metu žydi gal koks 50. Žiauriai gražu. Bet spalvos, pastebėjau, kryžminasi. Nežinau, ar čia tiesa, kad negalima pjauti skirtingų veislių stiebų su tuo pačiu peiliu  g.gif Man atrodo, kad nelabai yra tiesos  schmoll.gif Šiemet gavau dovanų iš Vokietijos garbanotų violetinių su baltu viduriuku. Tai grožį matysiu tik kitais metais. sokiai.gif

Turėtų nerealiai atrodyt iš šono smile.gif thumbup.gif
Pagalvojus, reik jau šiemet ruošt vietą kardelių gausinimui kitiems metams biggrin.gif

Atsakyti
Daugiau paieškojau info apie kardėlių nukasimą, saugojimą žiemai smile.gif

Kasama spalio 5-15 dienomis, pašalinti šaknis, nupjauti stiebą prie pat gumbo (kitur mini, jog 1-2 cm nuo gumbo), nuimti seno gumbo liekaną. Visas atliekas sunaikint dėl ligų pernešimo!. Namie perplaut drungnu vandeniu, nuvarvint ir patiesus ant kelių sl laikraščių, džiovint 2-4 sav 20-25 t, žiemai laikyti sausoj, vėsioj vietoj +5-9 t.

Info iš čia.

Kaip apsaugoti gumbus, svogūnėlius nuo ligų?

Sodinimui atrinkti tik sveikus gumbasvogūnius.
** Periodiškai purkšti fungicidais, ypač kai sąlygos ligoms palankios - šilta ir drėgna.
** Susirgusius augalus pašalinti.
** Į ta pačią vieta kardelius sodinti ne anksčiau kaip po 4-5 metų.
** Rekomenduojama gumbasvogūnius mirkyti augalų, pasižyminčių fitoncidinėmis savybėmis, ištraukoje. Pavyzdžiui, pridėti pusę emaliuoto kibiro sausų serenčių, užpilti šiltu vandeniu ir palaikyti 2 paras. Šioje ištraukoje svogūnėliai mirkomi 8-10 val.
** Gera priemonė - terminis svogūnėlių beicavimas. Paruošti svogūnėliai 15 min. mirkomi 54-55 °C temperatūros vandenyje, po to staigiai atvėsinami šaltame vandenyje. Prieš sodinimą mirkomi 15 min. 50-53 °C temperatūros vandenyje.
** Vegetacijos metu kardelius profilaktiškai nuo ligų rekomenduojama purkšti ugniažolių ir medetkų ištrauka.
** Visų ligų profilaktikai tinkanti priemonė - dirvos gerinimas, valymas. Kitaip tariant - dezinfekavimas, sodinant tokius fitoncidinius augalus, kaip serenčiai, nasturtės, garstyčios, medetkos. Šiuos augalus net galima įkomponuoti tarp kardelių.
** Vegetacijos metu kardelius galima purkšti česnakų tirpalu(100 g/10 l vandens), laistyti kalio permanganato tirpalu (5 g /10 l vandens). Kalio permanganatas ne tik profilaktiškai apsaugo nuo ligų, bet ir papildo dirvą kaliu.
** Ligų profilaktikai svarbi sėjomaina, piktžolių naikinimas, gumbasvogūnių beicavimas 10-15 min. fundazolu (30 g/10 l vandens), kalio permanganatu (10 g/10 l vandens).

info iš čia.
Atsakyti
QUOTE(Amri @ 2012 08 21, 09:24)
Grožis  thumbup.gif Ir aš jų turiu nemažai, o kitais metais žadu sodinti dar daugiau wub.gif

O aš kiekvienais metais jų kiekį jau mažinu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 21, 20:44)

O man kol kas tik pakilimas. prikabinu keletą pažiūrėjimui
user posted imageuser posted image user posted imageuser posted image user posted imageuser posted image user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(Lekantas @ 2012 08 21, 22:55)

Kaip visada - labai gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 21, 20:44)

Dar keltą. Visų neįmanoma,bent jau tos ,kurias spėjau nufotkinti;
user posted imageuser posted imageuser posted image user posted imageuser posted image user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(Lekantas @ 2012 08 21, 20:55)

Matosi, kad pakilimas smile.gif Tiek gražių kardelių pridėjote wub.gif Garbaniai superiniai, šitie irgi nuostabūs bigsmile.gif Matosi, kad daug skirtingų auginate.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 21 rugpjūčio 2012 - 21:23
Lekantai, nuostab8s kardeliai bigsmile.gif
Atsakyti
o koks grozis, net nemaniau, kad buna tokiu garbanotu groziu.. thumbup.gif
Atsakyti
Daržo kardeliai smile.gif

user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 22 rugpjūčio 2012 - 21:39