QUOTE(Gabriela0505 @ 2011 12 20, 17:53)
Labukas,
Dabar noreciau mamyciu nuomones:
Gruodzio pradzioj pas mus i namus buvo atejusios lopselio - darzelio "Klausutis" darbuotojos. Atnese lankstinuka apie ju darzeli. Musu kontaktinius duomenis gavo is KMUK - surdologo. Pasiskaiciau tikrai daug raso, kaip lavina klausa vaikuciams. Susimasciau, noriu, kad kartu su vaiku lavetu ir klausa, bet... nenoriu leisti vien i sutrikusios klausos darzeli. NORIU, kad augtu ir bendrautu bei mokytusi is sveiku vaikuciu. Ar as blogai mastau?! Mes esam uzsirase i logopedini darzeli, bet ten nera tiek skiriama demesio klausos lavinimui. As manau, kad leisdama vaikuti i logopedini darzeli ir eidama i kurciuju ir neprigirdinciuju reabilitacijos centra "Lingua" pas mums skirta surdopedagoga neprasausiu. Man atrodo, kad bunant tarp sveiku vaiku daugiau ismoksim, nei bunant su neprigirdejimo problemom. Kadangi musu atveju, turim matyti, ka kiti daro, megdzioti, spirtis i prieki. Taip yra del musu kitu sveikatos problemu.
Gal kuriai kitaip atrodo? Komentuokit, patarkit, laukiu! Kazkaip susimeciau po siu darbuotoju vizito. Kazkaip buvau nusiteikusi Gabrieliu vesti i logopedini darzeli bei dar lankytis pas surdopedagoga.

Dabar noreciau mamyciu nuomones:
Gruodzio pradzioj pas mus i namus buvo atejusios lopselio - darzelio "Klausutis" darbuotojos. Atnese lankstinuka apie ju darzeli. Musu kontaktinius duomenis gavo is KMUK - surdologo. Pasiskaiciau tikrai daug raso, kaip lavina klausa vaikuciams. Susimasciau, noriu, kad kartu su vaiku lavetu ir klausa, bet... nenoriu leisti vien i sutrikusios klausos darzeli. NORIU, kad augtu ir bendrautu bei mokytusi is sveiku vaikuciu. Ar as blogai mastau?! Mes esam uzsirase i logopedini darzeli, bet ten nera tiek skiriama demesio klausos lavinimui. As manau, kad leisdama vaikuti i logopedini darzeli ir eidama i kurciuju ir neprigirdinciuju reabilitacijos centra "Lingua" pas mums skirta surdopedagoga neprasausiu. Man atrodo, kad bunant tarp sveiku vaiku daugiau ismoksim, nei bunant su neprigirdejimo problemom. Kadangi musu atveju, turim matyti, ka kiti daro, megdzioti, spirtis i prieki. Taip yra del musu kitu sveikatos problemu.
Gal kuriai kitaip atrodo? Komentuokit, patarkit, laukiu! Kazkaip susimeciau po siu darbuotoju vizito. Kazkaip buvau nusiteikusi Gabrieliu vesti i logopedini darzeli bei dar lankytis pas surdopedagoga.
Pasakysiu atvirai, jei vaikas implantuotas ir jam apskritai viskas gerai, manyčiau, kad jam tinkamiau būtų lankyti ne spec. darželį, jei vaikas su KA reikia pasverti tokias galimybes. Ar stiprus neprigirdėjimas. PVZ. mano abu sūnųs turi sunkų ir ypač sunkų klausos sutrikimo lygius. Jiems tikrai paranku spec. darželis, kurį ir lanko Vilniuje. Neneigsiu, kad jie negali lankyti ir paprasto darželio, bet matydami, kokie buvo rezultatai jau metų bėgyje, plius įvertinę, kad surdopedagogo pamokas turės kasdien, plius kalbos ugdymo pamokas ir šiaip didesnis dėmesys asmeniškai, nėkiek nesudvejojome, kad ir kitą sūnų leisime ten pat. Žinau atvejų, kai tėvai veda puse savaitės laiko į paprastą, pusę į spec. darželį. Tai nelabai pasiteisina, nes vaikas neina kartu su kitais pagal savo amžių programos ir jis toje programoje šiek tiek atsilieka. Beje mokyklai spec. darželiai vaikus paruošia žymiai geriau ( vyresnėlis pradžioje lankė paprastą, kol buvo nustatyta diagnozė ir pradėjo nešioti KA - jam buvo trys su puse metų, penkių metų jis jau skaitė rašė raides, kai tuo tarpu jo bendraamžiai likusiame darželyje to nedarė ir dabar nevisi ten moka skaityti, o rudenį jau į mokyklą) Aš nenoriu pabrėžti, kad būtinai einant į mokyklą reikia jau skaityti, bet manyčiau, kad nešiojantys KA turėtų būti pažengę daugiau į priekį prieš mokyklą, nes ten jiems reikės daugiau laiko priprasti prie naujo žmogaus, kolektyvo ir pan. Bet vis tiek čia jau yra tėvų apsisprendimas, ar leisti ten ar ten, kartu lavinti namie ir panašiai. Mūsų apsisprendimas mums pasiteisino. Dabar mažajam du su puse, o per Kalėdas pas močiutę specialiai neruoštas ( bet daug kartų girdėjęs) , matydamas, kaip brolis beria eilėraštukus atsistojo ant kėdės ir padeklamavo visą du gaidelius dainelę. Buvo nuostabiai linksma.
Visiems linkiu tokių netikėtų naujų potyrių iš savo nuostabių vaikų.