Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai su klausos negalia 8 tema

QUOTE(Gabriela0505 @ 2011 12 20, 17:53)
Labukas,  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Dabar noreciau mamyciu nuomones:
Gruodzio pradzioj pas mus i namus buvo atejusios lopselio - darzelio "Klausutis" darbuotojos. Atnese lankstinuka apie ju darzeli. Musu kontaktinius duomenis gavo is KMUK - surdologo. Pasiskaiciau tikrai daug raso, kaip lavina klausa vaikuciams. Susimasciau, noriu, kad kartu su vaiku lavetu ir klausa, bet... nenoriu leisti vien i sutrikusios klausos darzeli. NORIU, kad augtu ir bendrautu bei mokytusi is sveiku vaikuciu. Ar as blogai mastau?! Mes esam uzsirase i logopedini darzeli, bet ten nera tiek skiriama demesio klausos lavinimui. As manau, kad leisdama vaikuti i logopedini darzeli ir eidama i kurciuju ir neprigirdinciuju reabilitacijos centra "Lingua" pas mums skirta surdopedagoga neprasausiu. Man atrodo, kad bunant tarp sveiku vaiku daugiau ismoksim, nei bunant su neprigirdejimo problemom. Kadangi musu atveju, turim matyti, ka kiti daro, megdzioti, spirtis i prieki. Taip yra del musu kitu sveikatos problemu.
Gal kuriai kitaip atrodo? Komentuokit, patarkit, laukiu! Kazkaip susimeciau po siu darbuotoju vizito. Kazkaip  buvau nusiteikusi Gabrieliu vesti i logopedini darzeli bei dar lankytis pas surdopedagoga.

Pasakysiu atvirai, jei vaikas implantuotas ir jam apskritai viskas gerai, manyčiau, kad jam tinkamiau būtų lankyti ne spec. darželį, jei vaikas su KA reikia pasverti tokias galimybes. Ar stiprus neprigirdėjimas. PVZ. mano abu sūnųs turi sunkų ir ypač sunkų klausos sutrikimo lygius. Jiems tikrai paranku spec. darželis, kurį ir lanko Vilniuje. Neneigsiu, kad jie negali lankyti ir paprasto darželio, bet matydami, kokie buvo rezultatai jau metų bėgyje, plius įvertinę, kad surdopedagogo pamokas turės kasdien, plius kalbos ugdymo pamokas ir šiaip didesnis dėmesys asmeniškai, nėkiek nesudvejojome, kad ir kitą sūnų leisime ten pat. Žinau atvejų, kai tėvai veda puse savaitės laiko į paprastą, pusę į spec. darželį. Tai nelabai pasiteisina, nes vaikas neina kartu su kitais pagal savo amžių programos ir jis toje programoje šiek tiek atsilieka. Beje mokyklai spec. darželiai vaikus paruošia žymiai geriau ( vyresnėlis pradžioje lankė paprastą, kol buvo nustatyta diagnozė ir pradėjo nešioti KA - jam buvo trys su puse metų, penkių metų jis jau skaitė rašė raides, kai tuo tarpu jo bendraamžiai likusiame darželyje to nedarė ir dabar nevisi ten moka skaityti, o rudenį jau į mokyklą) Aš nenoriu pabrėžti, kad būtinai einant į mokyklą reikia jau skaityti, bet manyčiau, kad nešiojantys KA turėtų būti pažengę daugiau į priekį prieš mokyklą, nes ten jiems reikės daugiau laiko priprasti prie naujo žmogaus, kolektyvo ir pan. Bet vis tiek čia jau yra tėvų apsisprendimas, ar leisti ten ar ten, kartu lavinti namie ir panašiai. Mūsų apsisprendimas mums pasiteisino. Dabar mažajam du su puse, o per Kalėdas pas močiutę specialiai neruoštas ( bet daug kartų girdėjęs) , matydamas, kaip brolis beria eilėraštukus atsistojo ant kėdės ir padeklamavo visą du gaidelius dainelę. Buvo nuostabiai linksma.
Visiems linkiu tokių netikėtų naujų potyrių iš savo nuostabių vaikų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belekur: 27 gruodžio 2011 - 19:24
Kas dėl spec. darželio priežiūros, tai man nepanašu, kad bent jau mano vaikas būtų gerai prižiūrimas:
1. Ateinu - vaikas ant sofutės su auklėtoja, implantas (38 tūkst. Lt) ant žemės grupės vidury.
2. Per praeitą savaitę atėjus pasiimti vaiko implantas du kartus iš eilės buvo išsijungęs, tai yra nuo vaiko ilgiau nei 2 min buvo nukritęs. O kas pikčiausia kad vienas iš tų kartų buvo per surdopedagogės pamoką. t.y. kai 1 surdopedagogė su 1 vaiku dirba ir per 2 min nepastebėjo, kad implantas nukritęs.
Čia dar vaikas tik 1,5 val. per dieną darželyje būna, o jei ilgiau palikti tai.... doh.gif Taip, kad su darželiais laaabai atsargiai...
Atsakyti
QUOTE(Indre_bac @ 2011 12 27, 19:36)
Kas dėl spec. darželio priežiūros, tai man nepanašu, kad bent jau mano vaikas būtų gerai prižiūrimas:
1. Ateinu - vaikas ant sofutės su auklėtoja, implantas (38 tūkst. Lt) ant žemės grupės vidury.
2. Per praeitą savaitę atėjus pasiimti vaiko implantas du kartus iš eilės buvo išsijungęs, tai yra nuo vaiko ilgiau nei 2 min buvo nukritęs. O kas pikčiausia kad vienas iš tų kartų buvo per surdopedagogės pamoką. t.y. kai 1 surdopedagogė su 1 vaiku dirba ir per 2 min nepastebėjo, kad implantas nukritęs.
Čia dar vaikas tik 1,5 val. per dieną darželyje būna, o jei ilgiau palikti tai.... doh.gif Taip, kad su darželiais laaabai atsargiai...

verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre_bac @ 2011 12 27, 22:36)

Mano vaikas tą pačią grupę lanko jau treti metai.ir aš,skirtingai nuo Indrės,esu patenkinta ir auklėtojomis,ir surdologe.Aišku,galiu rasti visuomet ir minusų,ir darbo klaidų,bet jos nenusveria gerų dalykų.
Sutik,Indre,kad daug kas ir nuo mūsų pačių požiūrio ,reakcijos į kiekvieną atsitikimą priklauso.Aišku,nereaguoti negali,bet ypatingai sureikšminti tų poros min.
Na ,nežinau,gal čia aš esu tokia ... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(taputapu @ 2011 12 28, 10:49)
Mano vaikas tą pačią grupę lanko jau treti metai.ir aš,skirtingai nuo Indrės,esu patenkinta ir auklėtojomis,ir surdologe.Aišku,galiu rasti visuomet ir minusų,ir darbo klaidų,bet jos nenusveria gerų dalykų.
Sutik,Indre,kad daug kas ir nuo mūsų pačių požiūrio ,reakcijos į kiekvieną atsitikimą priklauso.Aišku,nereaguoti negali,bet ypatingai sureikšminti tų poros min.
Na ,nežinau,gal čia aš esu tokia ... doh.gif

Na matai kad grupėje implantas atsijungia tai suprantu, kad yra ir kitų vaikų ir mano nevienintelis kurį reikia prižiūrėti, bet pas surdopedagogę kai ji dirba su vienu vaiku tai neįsivaizduoju ką galima veikti, kad 2 min nematyti atsijungusio implanto, gi tik su 1 vaiku dirba...
Ir dar ypač kai po pirmo karto kai implantas mėtėsi grupėje ir auklėtoja pasakė, kad pakabinkit implantą, kad nenukristų. Aš tada taip jai ir sakiau jei pakabinsiu, kad nebūtų taip kad imoplantas atjungtas nuo vaiko kabaliuoja tai jau oj ne ne tikrai nebus, nu bet po kėlių mėn. tikriausia užsimiršo ir vėl tas pats...
Aišku, nieko negali sakyti, užsiima auklėtojos su vaikais, piešia, lipdo, knygeles varto, bet galėtų atidesnės būti. O dėl surdopedagogės tai irgi atrodo gražiai dabar vaikas ją priima, bet kur ji žiūri tai nežinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indre_bac: 28 gruodžio 2011 - 12:22
QUOTE(Indre_bac @ 2011 12 27, 21:36)

O kur garantija, kad tokių nutikimų nebus ir kituose ne spec. darželiuose, nes būtent akcentuoji, jog kas liečia spec. darželius. Čia turbūt, kaip ir minėjo Taputapu: kas kur kaip papuola ir visada atsiras žmonių, kurie skirtingai reaguos į atskirą situaciją.
Man bent jau Vilniaus spec. darželio grupė, kurią lanko mano vyrukai pasiteisina labiau nei paprastas, nes labai kreipiamas dėmesys į tai, jei vaikas ko nesuprato ir mato, kad jis nori suprasti, jam gali ir pusdienį skirti, kad jis suprastų kokio nors žodžio reikšmę. O paprastame darželyje buvau susidūrusi su tuo, kad vaikas visą savaitę kvaršino sau ir man galvas, ką jam vaikai pasakė, vadinasi ten toks požiūris, ai juk jis negirdi, tai ir daug ko nesuvokia, ai, nu jis gi toks...vaikų tai virš 20 ir auklėtojoms buvo vienodai, kad vaikas klausia ir net nebandė išsiaiškinti, ko jis ten taip nesuprato. Tikrai aš čia nepropaguoju ar kitaip skatinu daryti taip o ne kitaip tiesiog esu labai patenkinta ta įstaiga, ypač tos įstaigos grupės personalu ir žinau, kad šiuo atveju mano vaikams čia geriausia. O kur kam geriau, kiekvienas renkasi ir pasirenka. Bet tikrai visur nutiks mažesnių didesnių kuriozų tiek su implantais tiek su aparatėliais, kol vaikai paaugs ir patys galės pranešti kas jiems ne taip.
Papildyta:
Beje, visus didelius ir mažus su artėjančia naujametine nuotaika, smagaus sutikimo, nerūpestingų metų 4u.gif
Atsakyti
Na bet įsitikinau, kad kai kviečia į spec. darželius tai pagrindiniai argumentai, kad mžas kolektyvas, t.y. jūsų vaikas nesirgs. Bet būna ir tokių atvejų kai tame kolektyve pastoviai, 4 mėn., veda sergantį vaiką ir nedrįsta pasakyti, kad nevestų. Kviečia ir motyvuodami, kad priežiūra bus, bet jai mum su implantu nutiko tokių dalykų, tai manau implantas įdėtas ne tam, kad atjungtas ar ant žemės būtų, o tam kad girdėtų vaikas.... Nesakau, kad paprastame darželyje taip negali nutikti, bet nematau didelių stebuklų ir spec. darželyje po tokių nutikimų, juolab per 1,5 val. praleistų darželyje. O kas dėl paprasto darželio tai priklauso nuo auklėtojų kur papuoli. Aišku, jei auklėtojos visą laiką kavą susėdę gers, o vaikai vienas per kita lips tai irgi nieko gero...
Atsakyti
Na, man irgi atrodo, kad labai priklauso ne nuo darzelio, o nuo aukletoju. Gali buti auksinis darzelis, bet jei aukletojos poziuris nekoks, tai beda ir girdinciam, ir negirdinciam vaikui -- cia ir incidentas su lipnia juosta labai tinka. Gaila, kad mes, tevai, tik savo kailiu isbandyti viska turim. O jei vaikiukas turi ypatingu poreikiu, labai liudina kiekviena neteisybe, pvz, man labai skaudu ziuret, kai is mano vaiko atimineja zaisliukus arba nepriima jo zaisti. Kita vertus, jis pats turi ismokti kaip su tuo tvarkytis, nes manes nebus visa gyvenima kiekviena minute salia (juk pas mergas kartu neisiu lotuliukas.gif ) . Kaip sakoma, auga vaikai, augam ir mes kartu su jais.
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
wub.gif

tik man idomu, kaip tu padarei, kad kepure laikytusi -- maniskiui niekaip tokios neuzmaukslinsi!
Atsakyti
QUOTE(Indre_bac @ 2011 12 31, 23:22)

Labai smagus kaledinis nykstukas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(horoskopija @ 2012 01 01, 13:27)
wub.gif

tik man idomu, kaip tu padarei, kad kepure laikytusi -- maniskiui niekaip tokios neuzmaukslinsi!

Tai tame ir esmė, kad ne aš padariau, o pats gražuolis su kepure prieš veidrodį staipėsi. Labai patiko jam tas kostiumas:) Sakau gal suprato per televizorių tų nykštukų prisižiūrėjęs, bet dar kaip ir permažas... Jau 3 dienas ta kepurė geriausias žaislas, nieko kito nereikia:)
Atsakyti