Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai su klausos negalia 8 tema

Šaunu, kad yra gerų naujienų. Tikiuosi, kad implantacija pavyko puikiai 4u.gif
Medutei greičiau pasveikti smile.gif
mes Lt atostogaujam, bet kaip čia pasakius vietoj pavasario..žiema biggrin.gif
Atsakyti
Mamytes, kuriu vaikuciai su KI, gal galit pasidalinti patirtimi: geriau uzausinis paprastas implantas ar spec.vaikiskas? Mum dar tik metukai, renkames, ir nezinom, koki sprendima priimt... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AnAdAs @ 2012 04 12, 21:44)
Mamytes, kuriu vaikuciai su KI, gal galit pasidalinti patirtimi: geriau uzausinis paprastas implantas ar spec.vaikiskas? Mum dar tik metukai, renkames, ir nezinom, koki sprendima priimt... 4u.gif

Sveika,
o kas čia per spec.vaikiškas? Kažkoks naujas atsirado? Gal tik apie baterijų dėkliuką, kad vaikams trumpesnį (su 2 baterijom, o ne su 3)
Atsakyti
QUOTE(Indre_bac @ 2012 04 13, 06:40)
Sveika,
o kas čia per spec.vaikiškas? Kažkoks naujas atsirado? Gal tik apie baterijų dėkliuką, kad vaikams trumpesnį (su 2 baterijom, o ne su 3)

Kur procesorius ant ant kaklo kabinasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AnAdAs @ 2012 04 13, 07:18)
Kur procesorius ant ant kaklo kabinasi smile.gif

Tai mum dar tokio nebuvo tada... Šiaip visai patodu užausinis, ant ausies prisitvirtina gerai, dabar nebekrenta (aišku pirmą mėnesį tai krisdavo gulinėjant). Šiaip nelabai įsivaizduoju kaip tas vaikiškas atrodytų, bet tarkim maniškis mėgsta telefonu paklausyt kaip su juo kalba, deda tel. prie ausies kaip mes, o čia prie pilvo reiktų dėt, kažkaip įdomiai man... O ir šiaip jei atsitupia, griūna, kamuoliu mėtosi, tai sutrankyt didesnė rizika, o už ausies man kažkaip vistiek saugiau atrodo.
O tai kaip čia dabar tada ta ritė klijuojasi ant galvos, o ant kaklo pocesorius ant virvutės ir jokių laidų nebėra?
Atsakyti
QUOTE(AnAdAs @ 2012 04 12, 22:44)

mes nešiojom gana ilgai vaikišką.bet gi jis būna kartu su paprastu komplekte.Ar ne?mes lyg ir nieko atskirai nepirkom.tiesiog jungiasi ilgesnis laidas ir baterijų dėklas segasi su mažu žiogeliu prie apykaklės ar ant nugarytės kur.Mums buvo labai patogu,nes įprastas visai nesilaikė ant ausies,matyt,ausies forma tokia.Na o kai vaikas paaugo ir pasibaigė garantinis aptarnavimas ,kai laidus keitė nemokamai,tada ir perėjom prie paprasto,nes laidai tai patys žinom,kiek kainuoja,

p.s.mikrofonas ant ausies ir lieka kabėt,trumputis toks kabliukas,bet baterijų dėklo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taputapu: 13 balandžio 2012 - 07:54
QUOTE(taputapu @ 2012 04 13, 08:52)
mes nešiojom gana ilgai vaikišką.bet gi jis būna kartu su paprastu komplekte.Ar ne?mes lyg ir nieko atskirai nepirkom.

Įtariu, kad komplektacija nuo firmos priklauso mirksiukas.gif
Tiesiog pasidomėkit, kas priklauso į komplektą, ko galbūt nereikia ir galit atsisakyti arba sukeisti su kažkuo reikalingesniu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edutė: 13 balandžio 2012 - 11:14
QUOTE(taputapu @ 2012 04 13, 08:52)
mes nešiojom gana ilgai vaikišką.bet gi jis būna kartu su paprastu komplekte.Ar ne?mes lyg ir nieko atskirai nepirkom.tiesiog  jungiasi ilgesnis laidas ir baterijų dėklas segasi su mažu žiogeliu prie apykaklės ar ant nugarytės kur.Mums buvo labai patogu,nes įprastas visai nesilaikė ant ausies,matyt,ausies forma tokia.Na o kai vaikas paaugo ir pasibaigė garantinis aptarnavimas ,kai laidus keitė nemokamai,tada ir perėjom prie paprasto,nes laidai tai patys žinom,kiek kainuoja,

p.s.mikrofonas ant ausies ir lieka kabėt,trumputis toks kabliukas,bet baterijų dėklo

Aš galvojau, kad čia koks kitoks vaikams atsirado, kai AnAdAs parašė, kad ant kaklo kabinasi, bet jei čia toks kaip taputapu rašė, tai tada ir mum davė, reiškia abi firmos duoda...
Atsakyti
Sveikos mamytes, seniai bebuvau uzejusi, bet turiu kuo pasidziaugti , ir zinau , kad Jus suprasit mano "sirdies daina", kaip nieks kitas.Musu suneliui -6.Kalba labai svariai ir risliai anglu kalba, jau net kalbos terapijos pamokeliu terapeute patare atsisakyti, nes mano , kad nera ka besimokyt.Na mes , del viso pikto pasilikom viena i sav., bet pati jauciu , kad tik del mano 'apsidraudimo".Lietuviskai -dar ne viska teisingai sakom , bet tai daugiau del zodyno trukumo.Dabar pats labai nori mokytis lietuviu, nes mato , kad su seneliais sunku susisneket.Vakar mokykloj buvau IEP susirinkime ,kur 5 spec. dirbe su musu berniuku sake savo nuomone.Dar neturejau tokio susirinkimo- lengvo ir dziaugsmingo.Vieningai absoliuciai viskas puiku:mokslas, benrdravimas, kalbos diapazonas, svarumas, sakinio struktura.Skaitom.Matematika yra tokio lygmens kad jei taip tesis , kitais metais , mokysis aukstesnes klases lygi.Be galo be krasto komunikabilus:"is visu ima interviu"-parduotuvej kalbina pardavejas, klausimai mazdaug tokie:"atsiprasau, ar jus i darba einat del to kad Jums patinka ar del pinigu?".Restorane neragintas pasilipes ant kedes uztraukia visiems kokia daina.Fantazija ir gebejimas itikinti tuo ka sako stebina mokytojus.
Net nesmagu man taip dziaugtis, bet tikrai sirdis-dainuoja.Ar galejau as pagalvot kai tas mano zmogutis gime, kad viskas taip graziai pasisuks?Kai man sirdis plyso is skausmo ir baimes nuo minciu:kas to mano vaiko laukia, koks bus jo gyvenimas?Mokytojai sako , kad tai labai "bright and smart child".Turbut taip ir yra , kaip sako:viena-ateme, kita-dave.
Atleiskit , kad as taip nekukliai; pati perskaiciau ir susigedau.Bet neistrinsiu, nes noriu , kad nauji tevelai , kurie neranda vietos suzinoja diagnoze matytu , kad ne viskas prarasta, kad tiek galima pasiekt , kiek net sveiki vaikuciai nevisada tiek pasiekia.
Atsakyti
Sveikos mamytės. Karta jau rašiau, dabar jungiuos oficialiai prie jūsų rato.. Dukrytė mano dar Santariškėse su močiute, o va aš sugrįžau namo, dėl mažosios pripratus baisiai, prie manes, ir pienuko...
Dukrytei kaip ir viskas neblogai, inplantukas neraudonuoja, na ta vietelė pjūvio, tik akytė patino, o prof. Lesinsko šiandien nėr, tai va galvoju ar nieko blogo nėr čia.. Ir dar iškilo man toks klausimukas, dukrytė su viena ausyte girdėjo 100db, su kita 75db, i prastesne inplantavo , o kita kaip. ten reik dėt aparačiuka ar ne vaikščiot be jo tik su inplantuku.. Kažkaip nebesuprantu, mamytė su berniuku, gulinčiu kitoj palatoj, nešioja o aš kiek esu mačius tai kitoj ausytėje pas vaikų nieko nebūna...
Atsakyti
QUOTE(Gintarinė mama @ 2012 04 14, 17:47)
Sveikos mamytės. Karta jau rašiau, dabar jungiuos oficialiai prie jūsų rato.. Dukrytė mano dar Santariškėse su močiute, o va aš sugrįžau namo, dėl mažosios pripratus baisiai, prie manes, ir pienuko... 
  Dukrytei kaip ir viskas neblogai, inplantukas neraudonuoja, na ta vietelė pjūvio, tik akytė patino, o prof. Lesinsko šiandien nėr, tai va galvoju ar nieko blogo nėr čia..      Ir dar iškilo man toks klausimukas, dukrytė su viena ausyte girdėjo 100db, su kita 75db, i prastesne inplantavo , o kita kaip. ten reik dėt aparačiuka ar ne vaikščiot be jo tik su inplantuku.. Kažkaip nebesuprantu, mamytė su berniuku, gulinčiu kitoj palatoj, nešioja o aš kiek esu mačius tai kitoj ausytėje pas vaikų nieko nebūna...

Sveika, teoriškai reikia dėti, ir kaip sakė surdopedagogė jei KA vaikui nepadės tai vaikas pats ims iš ausies ir nenorės nešioti, bet jei vaikui padės kažkiek tai vaikas nešios.
Bet aš nededu.
Atsakyti
QUOTE(Gintarinė mama @ 2012 04 14, 17:47)
  Dukrytei kaip ir viskas neblogai, inplantukas neraudonuoja, na ta vietelė pjūvio, tik akytė patino, o prof. Lesinsko šiandien nėr, tai va galvoju ar nieko blogo nėr čia..      Ir dar iškilo man toks klausimukas, dukrytė su viena ausyte girdėjo 100db, su kita 75db, i prastesne inplantavo , o kita kaip. ten reik dėt aparačiuka ar ne vaikščiot be jo tik su inplantuku.. Kažkaip nebesuprantu, mamytė su berniuku, gulinčiu kitoj palatoj, nešioja o aš kiek esu mačius tai kitoj ausytėje pas vaikų nieko nebūna...

Jeigu aparatėlius nešiojote anksčiau, esate prie jų pripratę, tai dėkite, būtinai. Mes po operacijos jau po keleto valandų aparatėlį užsidėjom. Taigi dar po to mėnesį reikia laukti implanto pajungimo, tai su ta geresne ausyte ji gi visai neblogai girdi, bent jau susišnekėt galėsit. O ir aparatą toliau nešiokit, net ir po to, kai bus pajungtas procesorius.
Odėl patinimo, mums gydytoja yra sakiusi, kad būna, jog operuotoji visa veiduko pusė patinsta, kad nieko čia baisaus... Na, vis tiek ryt iš ryto perrišimus darys, tai pasakykit gydytojai, tegul pasižiūri.

O taip pat labai norėjau pasidžiaugti kartu su gilbertuke, kokie puikūs pasiekimai jūsų thumbup.gif Net džiaugsmo ašarą išspaudžiau skaitydama blush2.gif Juk taip smagu, kai gerai viskas einasi. Sveikinu ir toliau taip 4u.gif
O primink tik, kokio lygio tavo sūnaus klausa?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edutė: 14 balandžio 2012 - 20:48