QUOTE(AboveStars @ 2012 04 20, 10:50)
Tikiuosi, kad belekur busimos mokytojos zodziai yra tiesa, ir kad musu mazei neteks patirti didesniu patyciu, kad tures tvirta nuomone, kad nesigedys ir nekompleksuos, jog yra kitokia.. Del darzelio per daug nepergyvenu, kadangi eisim i logopedini, greiciausiai ji ne viena tokia bus, nors kas zino.. kiek neramiau del mokyklos.. o tas neramumas isplaukia is mano situaciajos..kadangi mano klausa eme blogeti tik nuo 14 m. o aparatus paskyre, kai jau buvo 15-16, tai ta fakta atsimenu kaip diziausia gyvenimo kosmara.. paauglyste, norisi graziai atrodyti, o cia kazkoki gargara ant ausies detis..visko buvo: ir nenesiojau, tuomet buvo tyciojamasi, kad negirdziu, kai uzsidejau, teko girdeti, ka tu cia uzsidejai, gluse ir pan.. aisku tikri draugai isliko, suprato ir supranta iki siol.. kai dbr galvoju, durna buvau, kad slepiau, kad daznai nenesiodavau, kad nemokejau uz save pastoveti ir saves apginti.. bet buvo kaip buvo.. Uz tai, kai suzinojm, kad dukryte negirdi, man baisiausias buvo ne tas negirdejimo faktas,o tai, kad jai teks patirti tai ka ir man: patycias, geda, baime, didziuli skausma.. taciau, gal belekur teisi, kad jei nesioji aparatus nuo mazens, tai ta fakta imi vertinti kitaip, ir to kompleksiskumo nelieka..Galu gale ir tu vaikuciu charakteris kazkoks kitoks, bent jau man taip atrodo... tikiuosi, kad medutes aplinkoje vaikai bus tokie pat tolerantiski kaip ir gilbertuko bei belekur..
P.S. gilbertuk, lb lb dzaiugiuosi, kad buvote ivertinti ir pakviesti i stovykla. saunuoliai
Mat kaip, o mano atveju, nors klausos problemos jau nuo ankstyvos vaikystes buvo, bet tais laikais nei tu aparatu dar normaliu buvo, nei man juos kas siule, o kai pradejau nesioti (15 -16 m, paskui meciau juos nes nekokybiski estiski tik buvo), tai tie KA tada tokia retenybe buvo, kad kaip tik nesiojau ir didziavausi, ziurekit, nematet dar ka turiu, ir is tiesu daug kam tiesiog idomu buvo kas gi ten, o maziau ismanantiems atsakydavau, kad radijelis...

tekdavo paaiskinti kas ir kaip, kai paprasydavo paklausyti...
O kad musu vaikai gerai jaustusi, patarimas- na tiesiog nesureiksminkime to ir nedarykime akivaizdziai ju neigaliais. Viska jie gali ir sugeba, reikia tik skiepyti juose pasitikejima savim, savo galimybemis ir negniuzdyti ju, per daug nereikalauti.
Na, nezinau, musu seimoje kol kas tokiu problemu nera, tiesiog neiskeliame to i pirma vieta, nesureiksminame ir gerai jauciames.
Kaip vyras sako, aisku bus ir pajuoku ir patyciu, tiesiog teks ismokti laviruoti, Jis pats buvo akiniuotis ir dar ,,ryzikas,,. Vyresnelis taip pat ryzikas ir su KA ir ka jus manote, jis taip didziuojasi ta savo plauku spalva, tad del to viskas aisku, kad jo nieks nekliudys, nes jam tai jega. Bet mes aiskiname, kad bus tokiu kurie stengsis ji visaip pavadinti, nes visuomeneje taip tiesiog yra, tiesiog ruosiame ji tam, nes patys vienaip ar kitaip tai esame praeje.